>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka 1. Bundesligi (20-21.11.2010)

Status
Zamknięty.
B 94

bart7890

Użytkownik
St. Pauli - Wolfsburg

typ: Edin Dzeko strzeli | stawka: 4/10 | Sportingbet 2,40
Długo myślałem co jest najbardziej pewnym rozwiązaniem do obstawienia na to spotkanie i w końcu zdecydowałem się zaufać najlepszemu strzelcowi drużyny z Wolfsburga. Dzeko w tym sezonie w 13. spotkaniach trafiał do siatki rywali aż 8 razy, zdaje sobie sprawę z tego, że Wolfsburg gra na wyjeździe, a na wyjazdach strzela teoretycznie mniej bramek, ale właśnie od takiego napastnika wymaga się najważniejszych bramek dla zespołu, które będą decydowały o wyniku spotkania. Dzeko prezentuje wysoką formę już od zeszłego sezonu i nie zanosi się na to, aby nagle miał przestać strzelać, drużyna St. Pauli jest w dołku, ostatnie cztery spotkania to porażki, dzisiaj wyjdą walczyć do upadłego o punkty, ale mimo wszystko czystego konta zapewne nie zachowają. Myślę, że typ jest całkiem rozsądny, każdy wie ile bramek strzela się w lidze niemieckiej, wierzę w drużynę z Wolfsburga, że zagra dzisiaj dobry futbol.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Kolonia sfarciła aż miło
Ostatni mecz kolejki.
Pauli - Wolfsburg
Pauli zbyt dużo miejsca zostawia drużynom w ofensywie a siłę ataku wilczków każdy zna, do tego poprawili grę w defensywie i na pewno są bardziej skuteczniejsi od Bayeru który tutaj wygrał tylko 1:0.

Wolfsburg @ 2,3 trzeba wziąć pieniądze za VfB ;/ ⛔
najlepiej by było jakby się tam jeszcze przełożyli, tak słabej drużyny której się nie chciało grać dawno nie widziałem 1:1

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ted zamknął szybko temat także tutaj podsumuję.
Nie widziałem nic w tym tygodniu z BL bo byłem na meczu i tak wyszło.Ale cieszy mnie to, że typ na Glabach wszedł [ o1.5 ] i mimo, że sądziłem, iż wygrają to i tak strzelili dwie bramki.Cieszy mnie to również, że Reus strzelił bo świetnie się zapowiada ten piłkarz.
Co do innych to trochę zdziwił mnie Eintracht bo mimo, że przyjechała mocna ekipa to spodziewałem się bardziej wyrównanego spotkania, ale TSG ma czasem takie odpały, że u siebie wtopa 0:1, a wyjazd gromią wysoki.
Dobrze, że nie trudziłem się nad underem Schalke bo nic by z tego nie było, co szokuje to na pewno tyle bramek straconych przez Bremę co daje im ponad trzy bramki na mecz, może i można to usprawiedliwić brakami podstawowych piłkarzy, ale nadal tam grają inni, którzy w takim klubie jak Werder powinni sobą coś prezentować.Myślę, że jak tak dalej będzie to Alofs będzie musiał pomyśleć trochę mocniej o wzmocnieniu defensywy aniżeli ataku.
Co do Schalke to nie wiem - może i wczoraj wygrali, ale nie zdziwię się jak polegną na Lautern za tydzień.Z fajnej drużyny Magatth zrobił nieprzewidywalną.

Podsumowując ten wywód o niektórych meczach to liczę, że w następnych kolejkach również będzie można coś fajny wytypować i trafić fajny kurs.
A za tydzień też kilka dobrych meczy.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Reus bardzo mądrze gra i ładnie skonczył bramke.
Co do Werderu to bedzie zalezec tylko od rywala ile bramek bedzie tracic, ale teraz kazda druzyna widzi ze maja problemy w defensywie i beda starali sie klasc presje na nich.
Co do Schalke czy polegną to pomyslimy w nowym tygodniu i nowym temacie.
Bayer powinnien wygrać z 4;0 mieli multum sytuacji 3 na 2 itp ale zbyt chaotycznie grali, jednak Derdiyok to nie Kiessling.
Co do dzisiejszych meczy Kolonia miała troche szczescia, natomiast Wolfsburg przeszedł obok spotkania, czemu sie dziwie, nie graja w europejskich pucharach, walcza tylko w lidze a oni odstawiają takie szopki grajac na stojaco.

edit down: jak się czyta skróty meczów z portali o Bayernie zamiast oglądać to później takie posty jak ten na dole można poczytać

akarin 0

akarin

Forum VIP
Bayer powinnien wygrać z 4;0 mieli multum sytuacji 3 na 2 itp ale zbyt chaotycznie grali, jednak Derdiyok to nie Kiessling.
Co jak co, ale chyba żartujesz. Po pierwszej połowie spokojnie powinno być 2:0 dla Bayernu, ale oczywiście sędzia zawalił sprawę a i do tego magic Buyten wyczarował posiadanie piłki dla przeciwnika z czego poszła akcja na karnego. Gdyby Bayern prowadził 2:0 to na bank by nie przegrał.
Leverkusen w drugiej połowie stworzyło sobie może jedną taką sytuację, że z niej powinna była paść bramka, poza tym to strzały z daleka, które Butt spokojnie bronił. To wszystko nie miałoby miejsca, gdyby sędzia uznał prawidłową bramkę. Bo Bayern w pierwszej połowie kontrolował wszystko spokojnie, w drugiej znów zasneli. Do tego Meyer nie pokazał kartki kilku zawodnikom Leverkusen a za to Lahmowi za pierwszy jego faul w meczu już tak. Sam Muller był faulowany 7 razy a Kadlec nie dostał kartki za to. Kicker sędziego ocenił na 5 i to jest odpowiednia nota, bo ten pan znacząco wpłynął na wynik spotkania.
Pisanie, że Leverkusen powinien był wygrać 4:0 jest co najmniej niedorzeczne.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
A tak propos Dortmundu to na razie są liderami i nie zanosi się na to, aby ktoś im mógł zagrodzić. Ale... w poprzednim sezonie też Leverkusen grało genialnie, byli liderami i wydawało się, że to oni zostaną mistrzami. Przegrali dopiero w 25 kolejce, a sezon ostatecznie skończyli na 4 miejscu.
Więc w Niemczech sprawa mistrzostwa zespołu z Dortmundu jest jeszcze pod bardzo dużym znakiem zapytania. W ogóle czołówka tabeli wygląda bardzo dziwnie w tym sezonie, a takie marki jak Schalke, Stuttgart, Bayern, Werder, Wolfsrburg gdzieś się kiszą w drugiej części tabeli ???? . Ciekawe jak to będzie wszystko wyglądało wiosną.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W Bundeslidze ostatnio zawsze jest tak że ktoś dzieli i rządzi jesienią żeby wiosną spaść z fotela, tak było w poprzednim sezonie kiedy to Leverkusen seryjnie wygrywało i we wcześniejszych miedzy innymi pamiętne czasy Hoffenheim. W tej chwili sytuacja w tabeli wygląda tak a nie inaczej ale myślę że w miarę upływu czasu mocniejsze ekipy dojdą do głosu. Borussia ma bardzo dobry bilans i bardzo dużo punktów w stosunku do ilości kolejek, wiec jeśli utrzymają formę to mogą powalczyć o mistrza.
Sadzę że w europejskich pucharach i tak zagrają najbogatsi Bayern, BVB, HSV, Leverkusen doskoczy jeszcze ktoś z czwórki Werder, Schalke, Stuttgart, Wolfsrburg w tym któraś z drużyn wygra puchar.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom