No właśnie ja myślałem o underze w tym spotkaniu
.
Oczywiście jak myśli się Werder to również nasuwa się over, ale ja bym zaryzykował under w sobotę.Wiadomo, że spotkają się dość dobre firmy w Niemczech mimo licznych zawirowań w tym sezonie i jak zawsze pamiętam to spotkania na Veltins Arena stały na dobrym poziomie, ale nie padało dużo bramek.Zawsze spotkania były wyrównane i ciężko było coś strzelić ekipie Schaafa co potwierdzają statystyki.Ostatnio Werder zremisował bezbramkowo u siebie z Eintrachtem gdzie sam typowałem gruby over, a było zaskoczenie.
Jeśli chodzi o S04 to over raczej był spowodowany sytuacją boiskową w Wolfburgu gdzie byli zmuszeni gonić wynik.
W meczu z Werderem spodziewam się wyrównanego spotkania i sądzę, że padnie mało bramek tak jak w poprzednich spotkaniach kiedy to Schalke było gospodarzem.
-
Borussia M'Gladbach - 1.FSV Mainz 05
Borussia over1.5
2.08 | Betsafe
Fajne spotkanie szykuje się w Gladbach gdzie drużyna gospodarzy może potwierdzić dyspozycję z przeciągu dwóch tygodni gdzie to zasygnalizowała coraz lepszą dyspozycję co może pozwolić na wspięcie się na wyższą pozycję w tabeli.Zaś goście w trochę gorszych nastrojach mimo nadal wysokiego miejsca w tabeli.Ale po kolei.
Borussia w ostatnich dwóch spotkaniach pokazała swoją siłę ofensywną bo strzeliła aż siedem bramek, o tyle było widać tą siłę w ataku ponieważ defensywa spisała się nieco lepiej niż ostatnimi czasy.Na pewno za sukces trzeba uznać remis z Mistrzem i strzelenie im aż trzech bramek oraz rozgromienie na wyjeździe fawkryzowanego Koln, które po zmianie trenera miało grać lepiej.Pewnymi punktami w ataku gości są De Camargo, króry teraz niejako strzelając bramki potwierdza, że może i dobre było ściągnięcie go do Niemiec oraz Bobadilla, który w tamtym sezonie nie strzelał bramek, ale zawsze jak się patrzy na jego grę to jest pożyteczny dla zespołu.Do tego dochodzi Reus, który jest bardzo młodym i obiecującym zawodnikiem o ofensywynym usposobieniu.Od zabepieczenia tyłów jest Marx i Bradley, którzy dysponują fajnym uderzeniem z dystansu i również ostatnio im udało się strzelać bramki w Bundeslidze.W obwodzie są też świetni zawodnicy - Matmour oraz Idrissou z których każdy mógłby grać w pierwszej jedenstce.Nie potrafię znaleźć informacji na temat Arango, ale z tego co wiem to dalej gra w zespole Fronzka także kolejnym zawodnik, który ma dużo atrybutow w ofensywie.Jak wiemy defensywa nie jest zbyt mocna i chwała trenerowi Gladbach, że potrafił skompletować takich zawodników w ofensywie.
Jeśli chodzi o gości to rewelacja w Bundeslidze trochę spuściła z tonu przegrywając ostatnie cztery spotkania z sześciu.Nie można mieć o to pretensji bo zespoł jest dość młody i miejsce, które nadal zajmują jest wyoskie z realnymi szansami na europejskie puchary.Wszystko co złe zaczęło się od spotkania z HSV gdzie w moim odczuciu bardziej doświadczona drużyna z Hamburga wypunktowała Mainz.Następnie przyszły porażki z Hannoverem, Freiburgiem czy BVB gdzie te pierwsze dwie można było uznać za jakieś niespodzianki.Widzieliśmy dotąd fajnie grającą drużynę z Moguncji gdzie liderem jest Holtby i to dzięki jego asystom zespół zdobywa bramki.W sobotę uważam, że będzie im ciężko wywieźć punkty z Gladbach, a jestem przekonany, że poniosą starty bramkowe.
W Borussi nie wystąpi na pewno Brouwers i Dante czyli środek obrony, zaś u gości Svensson.Tak na dobrą sprawę nie ma dużych osłabień, ale może martwić brak kregosłupa u gospodarzy, ale tak jak pisałem jeśli nadrobią to w ataku to ze zwycięstwem nie powinno być problemu.Uważam, że typ proponowany przeze mnie jest realny i warty gry ponieważ zestawienie ofensywne jakie przedstawiłem jest w stanie zaaplikować conajmniej dwie bramki Mainz.
Przewidywane składy ( kicker.de ) ;
Heimeroth - Levels, Anderson, Daems, Schachten - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - de Camargo, Bobadilla
Wetklo - F. Heller, Bungert, Noveski, Fuchs - Karhan, Polanski, Fathi - Schürrle, Ivanschitz - Szalai