Kusi pogranie Verstappena w parze z Raikkonenem @3,30, chociaż tutaj to bardziej moje pobożne życzenie o rywalizację. Lepiej żeby ktoś inny ocenił czy ma to jakikolwiek sens
Moim zdaniem nie ma sensu. Wczoraj Max dobrze na mokrym torze, ale chyba tylko dzięki temu byli tak wysoko z Ricciardo. Dziś sucho na 90% więc będzie ciężko. Wiadomo, że to wyścig i wszystko się może zdarzyć,ale jak założymy, że nic wielkiego się nie wydarzy to Ferrari nie da się dogonić Verstappenowi. Punkty oba Red Bulle powinny zdobyć, ale które miejsca tam zajmą to ciężko powiedzieć...
Ale to moje zdanie i ktoś może mieć inne
GP Włoch - wyścig niedziela 14:00
Felipe Massa- Nico Hulkenberg 1 @ 1,40 8-13
Carlos Sainz - Jolyon Palmer 1 @ 1,62 14 - DNF
AKO @ 1,99 po podatku Milenium
Przeciwko Renault dziś gram w wyścigu, tak się złożyło, ale i pary akurat z tymi kierowcami uważam za ciekawe.
Massa wreszcie ma tor na którym Williams się spisuje dobrze. W kwalifikacjach na wodzie nawet sobie poradzili to i dziś na suchym gdy proste są długie i prędkość jednostki napędowej miała będzie znaczenie to powinien przywieźć duże punkty.
Nie jest nowością, że Hulk w trakcie wyścigów potrafi zawodzić. Owszem na Spa kapitalne 6 miejsce osiągnął, ale tutaj startuje z P15 czyli z dość odległej pozycji. Massa w P7 więc pozycja wyjściowa znacznie lepsza. Według mnie, a od początku tak sądziłem to weekend gdzie Williamsy i Force India ze środka stawki będą dominowały więc zdanie podtrzymuje.
Sainz i Palmer z końca stawki ruszą. Sainz mówi, że mają niski docisk co powoduje, że zakręty dla nich cięższe, ale dzięki temu zyskują na prostych, a to plus.
Palmer jak to Palmer, wieczny pechowiec i tyle... Palmer P18, Sainz P16.Ale umiejętności kierowcy tutaj mnie bardziej przekonują i skłaniają by grać na Hiszpana.