>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Primera Division 20-22 listopada 2010r.

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed nami 12 seria spotkań Primera Division. Co prawda większość fanów żyje już meczem Barcelona-Real Madryt, ale nie zapominajmy, że póki co czeka nas jeszcze jedno rozdanie...
Królewscy na Santiago Bernabeu podejmą Athletic Bilbao, który jest solidną drużyną, ale mimo wszystko dla &#39;maszyny&#39; Mourinho w teorii nie powinni być wielką przeszkodzą. Z drugiej strony należy pamiętać, że po raz drugi zabraknie The Special One na ławce trenerskiej. Co prawda piłkarze to profesjonaliści, ale Jose zawsze daje cenne wskazówki konkretnym piłkarzom np. Xabi Alonso czy Khedira jak należy grać w danej sytuacji.
Barcelonę czeka wyjazd na mecz z nieobliczalną Almerią, która potrafi grać bardzo słabo, ale i bardzo dobrze jak np. w drugiej połowie meczu z Atletico zremisowanego 1:1.
Wydaje się, że Real i Barcelona zdobędą komplet punktów, a jak będzie na innych stadionach?
Najciekawiej zapowiada się spotkanie Villarreal-Valencia. Bardzo dobrze grająca drużyna trenera Garrido na własnym stadionie kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa i kto wie czy ta domowa passa nie zostanie kontynuowana w meczu z Valencią. &#39;Nietoperze&#39; choć wygrały ostatni mecz z Getafe to nie zachwyciły i aby ugrać coś na El Madrigal znacznie muszą poprawić swoją dyspozycję.
Zapraszam do typowania i analizowania spotkań 12 kolejki. ;)
Oto zestaw par wraz z notowaniami u bukmachera Unibet

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Real Sociedad - Atletico Madryt
Zapewne w weekend sporo graczy zdecyduje się grać na czystą &quot;dwójkę&quot; po dosyć wysokim kursie. Ja myślę, że ten kurs jest za niski. I powinno być na odwrót Sociedad - 2.30 ; Atletico - 3.00. Ale mniejsza z tym.
Gospodarze jeszcze w poprzednim sezonie występowali w 2 lidze. Między innymi dzięki rewelacyjniej postawie na własnym boisku wywalczyli awans do 1 ligi. Tutaj idzie im bardzo dobrze. Zajmują wysoką 9 pozycję z szansami wskoczenia po tej kolejce nawet na 6.
Gospodarze sezon zaczęli dobrze. Wygrana u siebie z Villareal a potem remis z na wyjeździe z Almerią. 3 mecz zagrali z Realem Madryt. Przegrali 1-2 i kolejne 2 mecze wyjazdowe. Potem mecz u siebie i... zwycięstwo. Wyjazd...porażka. Mecz u siebie... zwycięstwo. Wyjazd...zwycięstwo. Dom...zwycięstwo...Wyjazd...porażka. Dom... znów wygrana. Razem:
5 meczy u siebie - 4 zwycięstwa i 1 porażka ( z Realem Madryt 1-2 ).
Są bardzo silnym zespołem przed własną publicznością.
Atletico to z kolei podobny zespół jesli chodzi o grę u siebie. Na swoim boisku rewelacja. Prawie same wygrane. Na wyjazdach totalna klapa. W tym sezonie 5 meczy na wyjeździe i tylko 1wygrana. W poprzednim sezonie na 19 meczy wyjazdowych tylko 2 razy wygrali i to z ostatnią druzyną, która obecnie gra w 2 lidze Xerez i przedostatnią Valladolid, która również pożegnała sie z 1 liga.
Myślę, że gospodarze zagrają dobry mecz i nie przegrają.
Typ: 1x kurs: 1.50⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Real Sociedad - Atletico Madryt
Atletico to z kolei podobny zespół jesli chodzi o grę u siebie. Na swoim boisku rewelacja. Prawie same wygrane. Na wyjazdach totalna klapa. W tym sezonie 5 meczy na wyjeździe i tylko 1wygrana.
No dobrze, ale spójrzmy z kim Atletico grało na wyjeździe... Bilbao, Valencia, Sevilla, Villarreal, Real Madryt. Trzeba przyznać, że zestaw rywali imponujący i trudno było punkty.
Co do Sociedad mam podobne zdanie. Poukładana drużyna i wbrew spektakularnym niespodziankom sprawianym przez Hercules to chyba właśnie ekipa z San Sebastian jest najmocniejszym beniaminkiem. Atletico o punkty będzie bardzo trudno i myślę, że wynik zakręci się w granicach remisu.
Z typowaniem tego meczu wstrzymuję się jednak do niedzieli. Poczekam na informacje kadrowe zwłaszcza ze strony Atletico.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja bym znów próbował grania nie jako przeciw faworytom.W poprzedniej kolejce Villarreal potrafił na CN strzelić bramkę gdzie na to zdarzenie można było złapać dobry kurs tak i w sobotni wieczór uważam, że drużyna słabsza może coś strzelić.Mam tu na myśli drużynę z Bilbao.

Podejrzewam, że Real zdobędzie w tym meczu komplet punktów, ale nie sądzę, żeby to było bardzo łatwe spotkanie.Sądzę, że również Królewscy dopuszczą do straty bramki.
Mimo, że defensywa jest znacznie lepsza aniżeli za czasów Pellegriniego to i tak zdarza im się tracić niespodziewane bramki.W dodatku grają z drużyną, która gra dobry futbol w PD i zawsze są groźni dla wszystkich rywali.To pokłosie dobrej polityki transferowej i doboru piłkarzy o czym świadczą zawodnicy w Reprezentacji Hiszpanii na czele z Llorente.I tutaj upatrywałbym największego zagrożenia ze strony gości.
Warto zauważyć, że Baskowie ostatnio strzelają w każdym meczu i mecze obfitują w dużą ilość goli, a jeśli chodzi o pojedynki z Realem to w ostatnich ośmiu konfrontacjach obie drużyny strzelały bramki.

Mój typ to, że Baskom uda strzelić się bramkę na Bernabeu.

Both team to score - YES @ 2.00 / Unibet ✅✅✅

Athletic Bilbao strzeli @ 1.73 / Expekt ✅✅✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Tak jak już wcześniej pisałem skłaniam się ku opinii, że Barcelona i Real Madryt ✅ ✅ zdobędą dzisiaj po 3 punkty. Zdaję sobie sprawę, że nie muszą czekać ich łatwe spotkania, dlatego proponuję dorzucanie typów na zwykłe zwycięstwa do jakiś kuponów, bądź zagranie mocnego dubla.
Qozi proponujesz typ, że Bilbao strzeli... hmm... w sumie w każdym meczu co najmniej jednego gola zdobywali. A grali już wyjazdy np. z Villarreal, Sevillą czy Valencią. Jednak z drugiej strony ta defensywa Realu spisuje się na prawdę dobrze... Nie sądzę żeby był pogrom, stąd widziałbym wynik i grę podobną do meczu z Atletico czyli 2:0 i kontrolowanie przebiegu meczu. Ja mimo wszystko nie zagram, że Bilbao strzeli aczkolwiek życze powodzenia, ponieważ nie gram nic przeciwnego.
Myślę, że warto zainwestować w wygraną Villarreal. W Valencii sporo absencji. Wypadli ze składu: Juan Mata, Mehmet Topal oraz pauzujący za kartki Albelda. Poza tym nie zagrają: Fernandes, Mathieu, Jordi Alba i bramkarz Cesar. Wraca Banega, który pewnie wskoczy do pierwszego składu. Villarreal gra na prawdę bardzo dobrze, trener jeśli może narzekać to na kłopoty bogactwa, bo ma stosunkowo szerokie pole manewru. U siebie nie zawodzą, do tego z lokalnym rywalem w ostatnich latach na El Madrigal wygrywali.
Valencia ma dołek formy i mimo ostatniej wygranej z Getefe nie prezentuje dobrej dyspozycji.
Gram na Villarreal kurs. ok 1,95 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 95

piotrek_

Forum VIP
Wg mnie trochę ciężko jest ocenić szanse Villarrealu z Valencią pomimo tych kilku absencji i przewagi własnego stadionu. Cała drużyna Valencii również zdaje sobie sprawę, że TOP 3 ucieka a jeśli dzisiaj polegną to Villarreal powiększy przewagę nad nimi o 6pkt. Dzisiaj pomimo stawiania faworyta jako drużynę gospodarzy uważałbym na typ na Villarreal i szukał tutaj innych typów. Owszem historia spotkań również mówi sama za siebie ale po prostu to jest piłka i statystyka nie zawsze tutaj pomaga.
Z przodu Rossi i Nilmar to równie świetny duet jak Soldado i Aduriz. Dzisiaj będzie to raczej pojedynek w ofensywie, kto lepiej się spiszę i zagra najlepiej. Takie mecze nie zawsze obfitowały w gole ale sądząc po tym jak ostatnio dobrze gra linia ofensywna obu drużyn jestem skłonny dorzucić do kuponu jakiś over. Valencia już dośc długo gra bez Cesara także nie ma się co przerażać. Dzisiejszym kluczem do zwycięstwa po prostu będzie solidna gra w defensywie i dwaj najlepsi napastnicy drużyny. Pomocnicy muszą rzadziej grać dośrodkowaniami a częściej prosotpadłymi podaniami do nadbiegających kolegów z przodu. Zarówno Soldado i Aduriz potrafią świetnie się ustawić i w pełni z przodu zrozumieć. To samo tyczy się Rossiego i Nilmara, także dzisiaj zapowiada się bardzo ciekawy mecz.

Dzisiaj postawiłbym raczej na to , że Aduriz otrzyma żółta kartkę. Ma już na koncie 4 kartki. Biorąc pod uwagę, że dzisiaj dostanie a w następnym meczu będzie pauzował wyjdzie na boisko z czystym kontem wprost na mecz z Realem Madryt, 5 grudnia. Także na dzień dzisiejszy proponuję następujące typy:
Aduriz otrzyma kartkę -- @ 2.65 Tobet
REMIS -- @ 3.60 Bet365
Villarreal over 1.5 gola - @ 2.00 Bet365

blader 0

blader

Użytkownik
Real Madrid - Atletic Bilbao | 1 [HT] @ 1,6 (Fonbet) 20.11.10 22:00 5/10]
Już w poniedziałek Gran Derbi, czyli Real kontra Barcelona. Dzisiejszy mecz może zostać potraktowany troszke mniej poważnie, dzisiaj będzie liczyło się tylko zwycięstwo i odpoczynek. Dlatego moim zdaniem pierwsza połowa zakończy się na kilku bramkach dla gospodarzy, aby w drugiej kluczowi piłkarze zeszli na ławkę i nie przeciążali się. Rok temu w Madrycie było 5-1, teraz może być podobnie dlatego, że w Realu kontuzjowany jest jedynie Kaka, który nie zagrał jeszcze w tym sezonie. Natomiast w ekipie gości lista jest zdecydowanie dłuższa.
(Gracz, Pozycja, Asysty, Gole)
Carlos Gurpegui [P 10/1/0]
Gaizka Toquero [N 7/0/0]
Igor Martinez Caseras [P 6/0/2]
Fernando Amorebieta [O 5/0/0]
Koikili Del Campo [O 4/0/0]
Aitor Ocio [O 2/0/0]
Xabier Castillo [O 1/0/0]
Ibai Gomez [P 1/0/0]

B 94

bart7890

Użytkownik
Real Madryt - Atletico Bilbao 5-1 (2-1)

typ: Real wygra obie połowy | stawka: 4/10 | Bwin 2,45
Real u siebie bardzo mocny, mało osłabień, ostatnie spotkanie na wyjeździe wygrane tylko 1-0, więc dzisiaj będą chcieli pokazać się z dobrej strony przed konfrontacją z FC Barceloną w następnej kolejce. Dzisiaj Atletico przyjeżdża do Madrytu w mocno okrojonym składzie, na wyjazdach również nie błyszczą chociaż rywali mieli dość mocnych. Mimo wszystko kurs dobry, więc pobieram.

M 0

matizek30

Użytkownik
No dobrze, ale spójrzmy z kim Atletico grało na wyjeździe... Bilbao, Valencia, Sevilla, Villarreal, Real Madryt. Trzeba przyznać, że zestaw rywali imponujący i trudno było punkty.
Co do Sociedad mam podobne zdanie. Poukładana drużyna i wbrew spektakularnym niespodziankom sprawianym przez Hercules to chyba właśnie ekipa z San Sebastian jest najmocniejszym beniaminkiem. Atletico o punkty będzie bardzo trudno i myślę, że wynik zakręci się w granicach remisu.
Z typowaniem tego meczu wstrzymuję się jednak do niedzieli. Poczekam na informacje kadrowe zwłaszcza ze strony Atletico.
Dokładny skład Athletico na mecz z Sociedad
Bramkarze: De Gea, Joel
Obrońcy: Valera, Antonio López, Filipe Luis, Godin, Ujfalusi, Dominguez, Luis Perea
Pomocnicy: Mario Suarez, Tiago, Raul Garcia, Merida, Assuncao, Reyes, Simao
Napastnicy: Forlan, Kun Aguero, Diego Costa

Także żadnych braków w sumie brak ;) Diego Godin wraca po miesięcznej przerwie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dokładny skład Athletico na mecz z Sociedad
Także żadnych braków w sumie brak ;) Diego Godin wraca po miesięcznej przerwie.
ATLETICO ;]
Jeśli chodzi o kadrę meczową, brakuje także Sergio Asenjo, ale on i tak by nie grał - &#39;van&#39; De Gea ma pewne miejsce w składzie ;)
Cieszy powrót Godina. Tak czy siak Rojiblancos czeka bardzo trudne zadanie w San Sebastian. Sociedad to dobrze poukładana drużyna, jak już to określiłem - najmocniejszy z beniaminków na przestrzeni całego sezonu. Ja ciągle pozostaję bez typu na ten mecz... może jednak na coś się skuszę.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS

Osasuna-Sporting Gijon 1 2,05 bet365✅

Dziś o godzinie 17.00 w Pampelunie na stadionie Reyno de Navarra zmierzą się zawodnicy Osasuny ze Sportingiem Gijon. Ja, przeglądając dzisiejsza ofertę, dużo uwagi skupiłem na tym meczu i chciałem się nią podzielić.
Forma gospodarzy nie równa. Dobre mecze na własnym boisku przeplatają fatalnymi jako gość. Tak jest już od miesiąca, gdzie w kolejnych czterech meczach Osasuna notowała następujące rezultaty:

Atl. Madrid - Osasuna 3:0
Osasuna – Hercules 3:0
Santander – Osasuna 4:1
Osasuna – Malaga 3:0

Jak do tej pory ekipa Jose Antonio Camacho zajmuje 12. pozycję z dorobkiem 12. pkt i wyprzedza dzisiejszego rywala o dwa oczka. Na własnym boisku radzą sobie dobrze, trzy wygrane i dwa remisy. W dzisiejszym spotkaniu nie zagra Natxo Monreal, który w ostatnim spotkaniu z Atletico otrzymał czerwoną kartkę. Niepewny gry jest także Javier Camunas. Inni do dyspozycji trenera.
Drużyna Gijon, jak do tej pory, słabo sobie radzi w lidze. Na tą chwile są jednym z kandydatów do spadku. Ekipa z północy Hiszpanii zajmuje 17. pozycję z dorobkiem 10 pkt. Fatalnie ich gra prezentuje się na wyjazdach, gdzie w pięciu meczach zdobyli tylko dwa oczka, strzelając przy tym 3 bramki a tracąc aż 11. Dziś w drużynie gości nie ujrzymy Alberto Botii który pauzuje za kartki. Niepewny jest występ Sergio Alvareza.
Choć tydzień temu Spotring narobił dużo strachu zespołowi Jose Mourinho nie sądzę, aby dziś mógł powalczyć z dobrze prezentująca się na własnym boisku drużyną Osasuny. Gospodarze przed własną publicznością grają jak z nut i oni są faworytem tego spotkania.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Espanyol - Hercules
Imponujący bilans Espanyolu jest dzisiaj czynnikiem, w którym wielu typerów decyduje się na postawienie &#39;pewnej&#39; jedynki na gospodarzy. Ja nie byłbym takim hurraoptymistą. Hercules Alicante to nieobliczalna drużyna i goście z pewnością są w stanie urwać punkty Espanyolowi. Myślę, że w dzisiejszym typowaniu lepiej ominąć ten mecz. No bet.
Real Sociedad - Atletico
Mimo wszystko zrezygnowałem z typu na Atletico. U Rojiblancos kadrowo już prawie wszystko ok, ale utwierdziłem się w przekonaniu, że Sociedad to najmocniejszy z beniaminków. Oglądając skróty ich spotkań oraz czytając opinie uważam, że każdą drużynę na Anoeta czeka w tym sezonie bardzo trudne zadanie. Coś o tym wiedza już choćby piłkarze Villarreal, którzy na Anoeta już punkty zostawili.
Choć jestem kibicem Atletico i wierzę w wygraną swojej drużyny to obiektywnie oceniając szanse nie ryzykowałbym dzisiaj dwójki... NO bet.

E 0

el.rayo

Użytkownik
Sevilla - Mallorca

Dzisiejszym wieczorem w Andaluzji spotka się jedna z czołowych drużyn ligi hiszpańskiej, żądna wymazania z pamięci sromotnej porażki z Barceloną, Sevilla FC, oraz średnio radząca sobie Mallorca. Na Sanchez Pizjuan obejrzymy mecz o dodatkowym smaczku, szkoleniowcem gospodarzy jest były bohater przyjezdnych Gregorio Manzano, któremu w zaskakujący sposób udało się awansować w zeszłym sezonie do europejskich pucharów.
Kilka ostatnich spotkań zostało przez gospodarzy zakończonych wygraną, tutaj warto zaznaczyć, że było to też spotkanie z Valencią, czyli jedną z czołowych drużyn w lidze. Wielkim atutem Sevilli będą fantastyczni kibice, potrafiący stworzyć klimat, który poniesie drużynę, a ma kogo. Bramkę gości straszyć będą Negredo, Luis Fabiano oraz Kanoute, a piłkę będzie rozgrywał Zokora!
Kończąc pretendentem do zwycięstwa jest Sevilla - publiczność, gwiazdy światowego formatu, dobra gra gości najczesciej tylko na własnym stadionie. Warto postawić na Gospodarzy!

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS

Getafe - Real Zaragoza
Getafe win 1,85 bet365⛔ lub Under 2.5 1,95 bet365✅

12. kolejkę w hiszpańskiej La Liga zamknie dziś mecz pomiędzy walczącą o puchary drużyną Getafe oraz outsidera ligi - Zaragozą.
Drużyna z Madrytu zajmuje 13. pozycję z dorobkiem 13 oczek, jednak ich ostatnie mecze nie można zaliczyć do udanych. Od miesiąca drużyna Michela Gonzaleza nie poczuła smaku wygranej. Od tamtego momentu Getafe zremisowało dwukrotnie w Pucharze Hiszpanii z Portugaleteo, ostatecznie awansując dzięki golowi na wyjeździe, oraz przegrało z Bilbao , Stuttgartem, Barceloną i w ostatni weekend z Valencią. Ostatnie spotkania były wymagające dla piłkarzy z Madrytu, lecz z pewnością ich kibice liczą na o wiele lepszą postawę w kolejnych spotkaniach. Na Coliseum Alfonso Perez nie ujrzymy dziś Daniela Caty Diaza, który pauzuje za kartki. Nie pewny jest występ Javiera Arizmendiego oraz Jaimego Gavilana.
Zaragoza to jak do tej pory ostatnia drużyna ligi, która zgromadziła 7 pkt. Na wyjazdach spisuje się bardzo słabo; w 5 meczach zdołała wyrwać tylko dwa oczka swoim przeciwnikom. W drużynie gości doszło do zmiany na ławce trenerskiej. Jose Aurelio Gay&#39;a zastąpił były trener Meksyku Javier Aguirre. W drużynie gości zabraknie dziś Carlosa Diogo; niepewny występu jest także Javier Paredes.
Wydaje mi się, że mimo zmiany trenera w drużynie gości nie do końca zadziała efekt „nowej miotły”. Całkiem odwrotnie sytuacja wygląda w Getafe, gdzie ich trener staje pod ściana. Musi wiec znaleźć receptę na Zaragozę, jeśli nie chce się pożegnać z posadą. Patrząc na wyjazdową formę drużyny gości myślę, że ekipa ze stolicy Hiszpanii skromne pokona swoich rywali.

S 18

szymek1547

Użytkownik
Spotkanie:Getafe-Saragoss
Typ:1p powyżej 0,5 gola
Kurs:1,40
Gamebookers

Dziś w roli trenera zadebiutuje Javier Aguirre,ma poprowadzic najsłabszą druzyne w tym sezonie.Piłkarze gości nie sa w formie przez co zajmują ostatnią lokatę.

Sytuacja trenera Getafe nie jest najlepsza - stołeczny klub zajmuje dopiero 13. miejsce w tabeli z dorobkiem 13 punktów. Michel musi w tej sytuacji znaleźć receptę na Saragossę, by zachować posadę.

Szkoleniowiec jest jednak dobrej myśli: - Nasze morale są niskie. Jednak musimy być pewni, że możemy zwyciężyć z Saragossą. Przerwiemy złą passę - stwierdził w przeddzień meczu.

Getafe nie wygrało meczu od 24 października. Od tego momentu klub z Madrytu zremisował dwukrotnie w Pucharze Hiszpanii z Portugalete oraz przegrał z Bilbao, Stuttgartem, Barceloną i w ostatni weekend z Valencią.

P 95

piotrek_

Forum VIP
PODSUMOWANIE 12 KOLEJKI PRIMERA DIVISION

Skróty najciekawszych meczów :

Sociedad - Atletico Madrid:
http://www.footytube.com/video/Real-Sociedad-de-F%C3%BAtbol-vs-Atl%C3%A9tico-Madrid-65327

Almeria -Barcelona :

http://www.footytube.com/video/almeria-barcelona-nov20-65142

Real Madrid - Athletic Bilbao :
http://www.footytube.com/video/real-madrid-athletic-bilbao-nov20-65095

Villarreal - Valencia :
http://www.footytube.com/video/villarreal-valencia-nov20-64949

Miejmy nadzieję , że wymuszanie karnego za tydzień nie będzie konieczne ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom