Zawiercie - Będzin
Typ: (Suma punktów w meczu over 175.5)
Bukmacher: Totolotek
Kurs: 1.70
Analiza:
Zacznę od drużyna Zawiercia dwa ostatnie spotkania wygrane z Katowicami w trzech setach oraz po tie-breaku z Resovia. Porazka z ONICO Warszawa i Czarnimi oraz Cuprum po tie-breaku.Porażka w trzech setach z Skra i Bydgoszcza. Te wyniki nie są złe jak na beniaminka rozgrywek. Naprawdę sobie świetnie radzą ,ale jutro zmierzą się z Będzinem ,który jest o jedną pozycję wyżej w tabeli od Zawiercia chodź punktów mają tyle samo. Zawiercie u siebie gra bardzo walecznie ,ale gładko w trzech setach u siebie jeszcze z nikim nie wygrał.
Jeśli chodzi o Będzin przegrana z Skra w trzech setach. Porażka i urwanie seta aktualnemu Mistrzowi Polski - ZAKSIE. Zwycięstwo po dobrym meczu z Bielskiem. Porażka w meczu wyjazdowym w czterech setach z Kielcami. Zwycięstwo u siebie z Espadonem po tie-breaku. Zespół coraz lepiej sobie poczyna czym jest fakt chociażby urwanie seta w Kędzierzynie. Jest wiele graczy ,którzy mogą sprawić kłopoty beniaminkowi m.in: Waliński,Ratajczak,Araujo,Jordanow,Faryna i na rozegraniu Kozub i jako libero Potera. Myślę ,że jutro Będzin nie przegra gładko w trzech setach. Miałem grać Będzin +1.5 seta po znacznie większym kursie ,ale stwierdziłem ,że zagram bezpieczniej. Pozdrawiam trzymajcie się.