>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12. kolejka LOTTO Ekstraklasy (14.09 - 17.10.2016)

Status
Zamknięty.
thejet 2K

thejet

Użytkownik
14/10/2016 20:30 CET
Pogon Szczecin - Legia Warszawa over 2.5
2.10 (Pinnacle) ✅ 3:2
5/10

Rzadko się zdarza, aby w spotkaniach EK na over 2.5 w spotaniu Legii kurs był tak wysoki. Paradoksalnie Pogoń powinna wyjść na ten mecz ofensywnie, bo na ławce rezerwowych pozostać ma Matras, a zagra ofensywny pomocnik - Takafumi Akahoshi. Pogoń rezygnuje z grania trzema nominalnymi defensywnymi pomocnikami i powinna dzisiaj grać bardziej ofensywnie z &quot;Aką&quot; na dziesiątce.

Legia niski bilans bramkowy nabity ma pod Hasim. Warto zobaczyć, że Magiera prowadził Zagłębie Sosnowiec, które gra najbardziej otwarte spotkania w I-lidze. W spotkaniu z Lechią wyglądało to już dobrze i było 3:0. Pogoń ma problemy z bramkarzami, gdzie praktycznie w każdym meczu broni inny i było już trzech różnych - Słowik, Hanger oraz Kudła. Obrona straciła Czerwińskiego i nie ma nominalnego drugiego środkowego obrońcy.

Dla mnie kurs powinien oscylować w granicy 1.95-2.00 i dlatego biorę dzisiaj ten over.

Otrzymane punkty reputacji: +8
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Pogon - Legia Warszawa
@ 2.0 Legia Uni

Krótko i na temat. Legia w końcu zaczyna grać w piłkę. Są potentatem w naszej lidze i zwyczajnie muszą wygrywać takie mecze. Punktów im już trochę pouciekało, a liga jest najważniejsza. Skład jak na Lotto Eklasę fantastyczny. Żaden piłkarz Pogoni nie grałby w pierwszym składzie Legii. Natomiast cała ławka Legii grałaby pierwsze skrzypce w Pogoni. Tutaj nie ma co się wiele rozpisywać. Nikolić i spółka zrobią dzisiaj swoją robotę. Widzę tutaj 0:2 dla Legii

Otrzymane punkty reputacji: +1
betxp 230

betxp

Użytkownik
Jako ciekawostke tutaj zostawie. Lechia przez okres reprezentacyjny wykonała badania szybkościowe i mocno pracowała nad dynamiką. To był główny punkt bardzo nijakiej gry gdańszczan od paru kolejek. Start do piłki na 5-6 metrach. Idealnie to obrazował przegrany mecz z Legią wysoko, a powinno być wyżej gdzie po stracie piłki, Legia momentalnie była pod bramką Lechii. W tym meczu było duże parcie Legii, aby zwyciężyć. Braki w tej kwestii spowodowały błędy komunikacyjne w obronie i bardzo dużą ilość sytuacji dla Legii.

Robiono wszystko, aby to poprawić. Więc w meczu z Zagłębiem jest możliwa poprawa w grze. Co tylko oznacza, że nie proponuje Wam grania 1x2 dotyczącego tego spotkania przed pierwszym gwizdkiem.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jako ciekawostke tutaj zostawie. Lechia przez okres reprezentacyjny wykonała badania szybkościowe i mocno pracowała nad dynamiką. To był główny punkt bardzo nijakiej gry gdańszczan od paru kolejek. Start do piłki na 5-6 metrach. Idealnie to obrazował przegrany mecz z Legią wysoko, a powinno być wyżej gdzie po stracie piłki, Legia momentalnie była pod bramką Lechii. W tym meczu było duże parcie Legii, aby zwyciężyć. Braki w tej kwestii spowodowały błędy komunikacyjne w obronie i bardzo dużą ilość sytuacji dla Legii.
W tak krótkim czasie nie da się nadrobić braków, chociaż ja mam trochę inną teorię dotyczącą Lechii. Chyba już nawet o tym wcześniej pisałem. Drużyna z Gdańska gra fajnie, jak wszystko mają pod kontrolą. Problem pojawia się właśnie wtedy, kiedy trzeba szybko wrócić na własną połowę, powalczyć mocniej ciałem. To problem bardziej mentalny niż fizyczny, ale może to tylko mi się tak wydaje.
Co do samego spotkania to mam spore oczekiwania. Obie ekipy aspirują teraz do najwyższych celów, więc kibice mogą stawiać wymagania. Takie mecze powinny być wizytówką Lotto Ekstraklasy. Tu nikt nie ma kompleksów - ten jest z Warszawy, ten z Poznania, a my ze wsi. Tu każdy startuje z równego poziomu, a piłkarze mają luz mentalny.
Pojedynki obu tych drużyn z reguły obfitują w gole. Zagłębie ostatnio bardzo overowe. Jedyny kontrargument to wyjazdy Gdańszczan, gdzie szału nie było.
Zagłębie - Lechia
BTS 1,91 Bet365 ✅ 1:2

Otrzymane punkty reputacji: +7
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Zagłębie-Lechia
over 4,5 rożnych Lechii ⛔@1.73Betano

W pojedynku ekip z czuba tabeli bukmacherzy stawiają Zagłębię w roli faworyta, choć moim zdaniem kursy na to spotkanie powinny być bardziej zbliżone
Lechia po porażce na Łazienkowskiej 3-0 gdzie postawiłą na totalną ofensywę powinna chcieć się w odkuć, choć różnie bywa w meczach ,gwiazdek, z Gdańska myślę że to jest ten moment gdzie jednak powinni się bardziej postarać i o te punkty powalczyć bardziej niż zwykle.Jeśli uda się wygrać Lechia wskoczy na fotel lidera, przynajmniej do niedzieli kiedy to rozegrany zostanie mecz na szczycie między Jagiellonią a Termalicą.
Zagłębie to totalna ekipa zagadka i ciężko wyczuć kiedy Miedziowi odprawią rywala, a kiedy zwyczajnie po raz kolejny zawiodą.W ostatnim meczu pokonali Ruch w Chorzowie 1-2, wcześniej zremisowali u siebie z Cracovią 1-1, ograli Legię przy Łazienkowskiej wcześniej przegrywając u siebie z Wisłą z Płocka.
Wydaje mi się że lepiej w tym meczu iść na jakiś zakład pod gości, mecz może być ofensywny i obustronny jeśli Zagłębie na to przystanie, goście na pewno będą stawiać na atak a linie na Lechię są bardziej korzystne.Ze statystyk meczowych wynika że to Lechii wygodniej gra się z Zagłębiem, na 5 pojedynków mamy stosunek 4-0-1 dla Lechii 2 w Lubinie i dwa w Gdańsku, Zagłębie pokonało Biało-Zielonych na własnym boisku.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Piast - Ruch
Typ: powyżej 2.5 gola✅
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik: 2:1

Derby Śląska tak można nazwać teraz spotkanie pomiędzy Piastem, a Ruchem Chorzów. Tu idę w stronę goli. Chorzowanie mieli ostatnio duże problemy z zestawieniem defensywy i widać to było w spotkaniu z zagłębie. Teraz od tamtego czasu minęły dwa tygodnie, a więc szło niektóre rzeczy po naprawiać. Pomimo tego Ruch traci na wyjeździe sporo goli i to jest jeden z zwiastunów, że w tym spotkaniu gole padną. Obie drużyny mają o co walczyć, gdyż ich sytuacja w tabeli nie jest najlepsza. Spodziewam się dobrego spotkania, które przyniesie nam trochę goli.

20:30 Zagłębie - Lechia
Typ: BTS ✅
Kurs: 1.91
Wynik:eek:ne:2

BTS na to spotkanie to chyba jeden z lepszych typów. Obie ekipy to górna półka naszej ligowej tabeli. W swoich szeregach obie ekipy mają takich zawodników, że przy dobrej dyspozycji dnia o gole nie powinniśmy się martwić. Dla jednych jak i drugich będzie to trudne spotkanie, dlatego też spodziewam się trochę walki w środku boiska. Jednak sytuacji bramkowych nie powinno zabraknąć, a jeśli piłkarze wykorzystają swoje szanse to mecz powinien nam przynieść niezłe widowisko.

Otrzymane punkty reputacji: +6
J 4

javelin

Użytkownik
Górnik Łęczna - Arka Gdynia 2 @2,65 (Fortuna)
Spotkanie drużyn które słabo rozpoczęły sezon. Jutro o 15:30 Arka zagra na wyjeździe z Górnikiem Łęczną. Kursy są wyrównane, lecz zdecydowanie dla mnie Arka faworytem. Mecze ekstraklasy oglądam co tydzień, często wszystkie w kolejce. Zawodnicy z Łęcznej mają dobre momenty, chociażby 4:0 z Koroną, remisy z Pogonią czy Piastem, lecz ich gra nie powala na kolana, w ostatnich meczach zaprezentowali się słabo, liczyłem na więcej. Arka mimo porażki z Piastem, ma potencjał. Widać go w każdym meczu czy wygranym czy przegranym. Oczywiście nie staram się ich faworyzować lecz widzę po grze na co ich stać. Z taką grą jaką prezentują piłkarze z Łęcznej nie mam złudzeń kto wygra jutrzejszy mecz. Opcja z remisem była by lepsza, lecz kurs słaby, natomiast na samą Arkę niezły i warto zaryzykować, bo jak dla mnie ogromne prawdopodobieństwo że Arka wygra.
proponuję sprawdzić z kim Łęczna grała u siebie, poza Koroną reszta co będzie pierwsza 8-ka (Lechia, Cracovia, Legia, Jaga, Korona, Lech). Na moje każdy wynik jest tutaj możliwy, wiem co gra Łęczna , spodziewam się raczej padaki z obu stron, możliwe 0:0, a w takich sytuacjach faworytem zawsze jest gospodarz, imho po kursie 3.10 (bet365) warto.
edit. poza tym w tej buraczano-bananowo-pszennej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lech - Wisła
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.85
Wynik: 1:1
⛔

Kolejne spotkanie w którym idę w stronę goli. Gospodarze w ostatnim spotkaniu potrafili w końcówce spotkania przełożyć szale na swoją korzyść w końcówce spotkania z Górnikiem Łęczna i ostatecznie wygrać. Pierwszego gola w tym sezonie zdobył Maciej Makuszewski, który od momentu zmiany trenera gra w zespole częściej i był jednym z najlepszych zawodników Lecha w ostatnich spotkaniach. Cztery punkty w trzech meczach pod wodzą Nenada Bjelicy to wynik przeciętny. Dziś będą chcieli wygrać z Wisłą, a strzelenie minimum dwóch goli przez gospodarzy powinno być formalnością. Goście w końcu się odrodzili. Wisła nadal zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, ale gra ostatnio zdecydowanie lepiej: pokonała Piasta po wyrównanym meczu, była bliska wygranej z Legią, a teraz wygrała również z Wisła Płock. Najważniejsze, że podopieczni Wdowczyka strzelają gole. Spodziewam się ostrego spotkania, ale też mam nadzieje, że sytuacji podbramkowych nie zabraknie. Dlatego też idę tu w stronę goli.
15:30 Termalica - Jagiellonia
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.76
buk: betsson
Wynik: 0:0

Chyba nikt się tego nie spodziewał przed sezonem, że to spotkanie będzie okrzyknięte hitem Ekstraklasy w 12 kolejce. Trzy dni po wysokiej porażce z Pogonią w Pucharze Polski Jagiellonia u siebie podjęła tego samego rywala i tylko zremisowała 0:0 mając przewagę, ale nie potrafiąc udokumentować jej bramką. W tamtym spotkaniu zabrakło Konstantina Wassiliewa. Estończyk, który w tym sezonie strzelił już siedem goli i zaliczył pięć asyst nie zagrał z powodu kontuzji. Dziś trochę bezpieczniej idę w stronę gości. Powrót do składu Wassiliewa i Cernych sprawi, że ten zespół otrzyma dwa motory napędowe, które powinny dać zwycięstwo zespołowi z Białegostoku. W ostatnich dwóch spotkaniach pomiędzy klubami to gospodarze wychodzili z pojedynku zwycięsko. Na dodatek u siebie nie pokonani są od dziewięciu spotkań. Pomimo tak dobrego wyniku Termalica ma zaledwie dziewięć strzelonych bramek. Czas przełamać tą dobrą passę gospodarzy, i zaryzykować w stronę gości. W końcu kto nie ryzykuje ten szampana nie pije.

Otrzymane punkty reputacji: +11
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lech - Wisła
over 12,5 rożnych @3.3 ⛔ Betano

Mimo że mecz na szczycie będzie toczony o godzinie 15tej, spotkanie Lecha z Wisłą powinno budzić więcej emocji, obie ekipy po których każdy spodziewa się więcej nie spełniały oczekiwań przez większość rundy, jednak w ostatnim czasie jakby obie drużyny budziły się z letargu i w grze jak i wynikach widać znaczną poprawę.
Obie ekipy będą w tym meczu chciały zdobyć 3 pkt, tak więc liczę na ofensywne spotkanie z wieloma próbami ataków obydwu ekip.
Mecze Wisły z Lechem w ostatnim czasie rzadko były overowe, ale nie były to nudne spotkania w których gra toczyła się w środku pola, obie ekipy konstruowały akcje i każdy próbowały wycisnąć jak najwięcej z kreowanych ataków i tak powinno być również tym razem.
Wisła przez dłuższy okres oblega ostatnie miejsce w tabeli, wygrali na inauguracje z Piastem jednak długo czekali na kolejne punkty.W 3 ostatnich spotkaniach ligowych Wisła wygrała dwa mecze i jeden zremisowała (dosyć pechowo nie strzelając w końcówce karnego Legii) potencjalne zwycięstwo powinno wybić Wisłę ze strefy spadkowej, być może nawet przybliżyć do pierwszej ósemki, także mega ważne spotkanie dla krakowskiej drużyny.Nie można powiedzieć że dla Lecha spotkanie nie jest jakieś istotne, są na ósmej pozycji z 15pkt i z pewnością chcą się umocnić w tej części tabeli także determinacji obu ekipom nie może tu braknąć.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
16/10/2016 18:00 CET
Lech Poznan - Wisla Krakow over 2.5
1.85 (Pinnacle)
5/10
Wisła pod Wdowczykiem to jest mocno overowa ekipa, a szczególnie otwarte są spotkania wyjazdowe, w których tracą wiele bramek. Słaby bramkarza i dziura defensywa nie jest dobrym prognostykiem przed spotkaniem z odbudowanym Lechem.
Lech przez długi czas był ekipą underową i kończył wiele spotkań niskimi wynikami. Kluczowe jest zrezygnowanie z pary Trałka - Tetteh, która skutecznie zabijała często ataki przeciwników, ale również własnej ekipy przez brak dużej kreatywności. Nowy trener wyciągnął odpowiednie wnioski i powinno to być z korzyścią dla Lecha i mocniejszej ofensywy.
Myślę, że to będzie mocno ofensywne spotkanie i tylko duża nieporadność i przestrzelenie wiele sytuacji spowoduje mecz poniżej 2,5 bramki.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja dziś mocno wierzę w Lecha. Grają fajnie, ofensywnie, mogą przycisnąć. Wisła Kraków gubi się bardzo często w defensywie, wystarczy ich mocniej przycisnąć. Dla mnie to niepojęte, że tacy doświadczeni obrońcy jak Sadlok mogą popełniać szkolne błędy.

Krakowianie wygrali ostatnio w Płocku po kapitalnym uderzeniu Małeckiego, którym trzeba się dobrze zaopiekować. Cała druga połowa przespana, nie nie robili. Beniaminek z Płocka robił co chciał. W środek wbijali się jak w masło.

Lech jest rozpędzony, chcą iść do przodu i widać, że grają na sporym luzie. Najgorzej jak zespołowi kompletnie nie idzie i mają fatalną serię. Wtedy każdy kolejny mecz dobija drużynę.

Biała Gwiazda wyjazdy ma fatalne. Płock to były pierwsze punkty w tym sezonie. Zaryzykuję i postawię na wygraną gospodarzy z handicapem.

Lech - Wisła Kraków
Lech -1,5 AH 3,00 Bet365

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lech Poznań - Wisła Kraków
Typ: 1
Kurs: 1,79
Bukmacher: OddsRing
Dziś o godzinie 18:00 na Stadionie Miejskim w Poznaniu rozpocznie się bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy Lechem Poznań a Wisłą Kraków, Wisłą która złapała drugi oddech ale czy to wystarczy na świetnie grającego ostatnio Lecha? Śmiem wątpić...
Lech po zmianie trenera zaczął grać bardzo dobrze, przegrali jedynie na wyjeździe z Lechią Gdańsk 1:2 po bardzo pechowym meczu... prowadzili grę, stwarzali sytuacje i zasłużyli na 3 punkty, niestety taka piłka.
Wisła Kraków zaczęła grać lepiej lecz wygrane są bardzo szczęśliwe, 2 gole strzelone przez P. Małeckiego już w doliczonym czasie gry i właśnie tak zwyciężyli u siebie z Piastem i na wyjeździe z Wisłą Płock.
Lech jest dużo lepszym zespołem zwłaszcza grając u siebie, nie mają jakiś znaczących osłabień i są wyraźnym faworytem w tym meczu. Wisła ostatnio dużo strzela więc może i gola strzelą ale w obronie grają fatalnie.
Dlatego drugi typ to:
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365
I trzeci typ:
Typ: 1/+2,5
Kurs: 2,60
Bukmacher: Sportingbet

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Korona - Śląsk
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.91
buk: bettson

Wynik:​

Katastrofalnie zagrała ostatnio drużyna Tomasza Wilmana, która w Krakowie straciła aż sześć goli i nie potrafiła zatrzymać świetnie dysponowanej tego dnia Cracovii. Teraz czas się zrehabilitować kibicom i wygrać spotkanie z słabo dysponowanym ostatnio Śląskiem. Goście nie wygrali od pięciu spotkań i na dzień dzisiejszy zajmują 14. miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 11 punktów. Wiem, że zła passa musi się kiedyś skończyć, lecz nie nastąpi to dziś. Gospodarze u siebie spisują się naprawdę dość nieźle. Osiem goli strzelonych i tylko cztery stracone są dobrym wynikiem jak na ligowego średniaka. Korona przystąpi zapewne mocno zmotywowana do tego spotkania wiedząc, że tak słaby Śląsk trzeba pokonać. Niewiem jakie nastroje panują u gości, ale sytuacja Rumaka zapewne jest zagrożona i dzisiejsze porażka może sprawić, że trener Śląska pożegna się z tą posadą. Ja jednak zagram trochę asekuracyjnie ze względu na przerwę reprezentacyjną, która miała miejsce.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Korona Kielce - Śląsk Wrocław
Typ: X
Kurs: 3,22
Analiza:
Mój typ na ten mecz to czysty remis. Obie drużyny są w bardzo słabej formie. Korona jest beznadziejna, w 3 meczach stracili aż 12 bramek a strzelili tylko 1. Śląsk w 5 ostatnich meczach 4 porażki i 1 remis tak więc grają chyba najgorsze drużyny na dzień dzisiejszy w ekstraklasie.
W poprzednim sezonie obie drużyny rozegrały ze sobą 3 spotkania i w 2óch mecz zakończył się podziałem punktów - 1:1 oraz 2:2 a w 3 meczu Korona wygrała na wyjeździe 1:0 tak więc widzimy, że obie ekipy są na wyrównanym poziomie.
W Koronie Kielce jedynym osłabienie jest brak środkowego obrońcy Senegalczyka E. Diaw i to jest mega osłabienie, gdyż widzimy, że odkąd nie gra Korona traci bardzo dużo goli. W Śląsku z tego co wyczytałem to nie ma jakiegoś dużego osłabienia.
Obie drużyny tracą mnóstwo goli co zaowocuje w tym meczu także po golu z obu stron dlatego mój typ drugi jest to, że obie drużyny strzelą minimum 1 gola.
Korona Kielce - Śląsk Wrocław
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,94

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
@Robson - podtrzymujesz swoj typ anty-Sląsk na poniedzialek ? Ostatni mecz Rumaka ?
podtrzymuję, z tego co wiem, Rumak dostał ultimatum - 4 najbliższe spotkania = 8 punktów, dla mnie to żenada, bo ten pan już nic nie zrobi, a tylko drużyna dalej będzie lecieć.

Moim zdaniem Korona win.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Korona ma serie u siebie z 13 meczów ze strzelonym golem.Aż dziwne :p
no i serie przedłużyli.
Ogólnie spotkanie powinno być w ramach turnieju Drewno Cup.
Nie dało się oglądać. Przypadkowe bramki, no ale cóż , media odtrąbią sukces Śląska, za tydzień kursy na Cracovię będą przynajmniej zawyżone ;).
Konkretnie wisi po 2.96 ???? masakra

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom