Rzeczywiście braki w zespole Auxerre są dośc powazne. Szcególnie, że wypadł mózg drużyny Benoit Pedretti. Teraz zadaje sobie pytanie jak to wplynie na obraz meczu? Sochaux niby wydaje się byc faworytem, ale Auxerre zapewne postawi na defensywną gre, a w tym potrafią byc skuteczni. Ostatnio notowali całkiem dobre rezultaty i nie zdziwie się jak padnie tutaj remis bo Sochaux może i gra dobrze u siebie, ale różnie może byc. Ja osobiście odpuszcam to spotkanie.
VS
ST ETIENNE - LORIENT
Typ : StEtienne DNB and -0,5 @ 1,763 Pinnacle 1:2
St Etienne ostatnio przeplata porażki z remisami. Tak od 4 spotkań, ale u siebie akurat można oczekiwac, że z rywalem pokroju Lorient sobie poradzą. Nie będzie co prawda Bocanegry, Perrina, Coulibaly, Sanogo,Andreu i Matuidiego. Ale tak na dobrą sprawe oto wyczyny graczy pauzujących :
- Sanogo nie zagral jeszcze ani minuty w tym sezonie
- Perrin 7 meczów 2 gole, spora strata
- Bocanegra 8 meczów
- Andreu 7 min przebywał na boisku
- Coulibaly rezerwowy bramkarz
Tak więc z tej listy rzekomo długiej tylko dwóch graczy zasługuje na miano powaznych ubytków.
Lorient na wyjazdach nie błyszczy (0-2-3).Punkty zdobywają u siebie na sztucznej płycie (4-0-2). Lorient też do tego meczu przystąpi bez paru graczy :
-Ecuele Manga zawieszony za kartki podstawowy obrońca, komplet min na boisku 11 meczów
- pomocnik Jouffre, 4 mecze 1 gol
- obrońca Kone 2 mecze , 88min
- Bouderbal, brak meczów
- obrońca Doukoure ,39min
- doświadoczony pomocnik Monterrubio 1 mecz.
Jak zwykle będą liczyc na Gameiro. St Etienne u siebie jest dobre. Myślę, że szanse na wygranie tego meczu przez gospodarzy są, ale zabezpieczam się w razie remisu i wtedy połowa stawki zostanie mi zwrócona, ale wierze w Zielonych, że wygrają
ST ETIENNE : Janot - Néry, Bayal, Marchal, Monsoreau - Landrin, Guilavogui, Battles (cap) - Payet, Bergessio, Sako.
LORIENT : Audard (cap) - Baca, Bourillon, Romao,
Le Lan - Amalfitano, Coquelin, Mvuemba, S. Diarra - Gameiro, Kitambala.
Myślałem jeszcze o Bordeaux i jakimś DNB Rennes, ale odpuściłem i skupiłem sie tylko na meczu St Etienne.