Dyscyplina: Piłka nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 17:05
Spotkanie: Rennes - Lyon
Typ: Rennes i powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.35
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Ligue 1 nie jest przesadnie "overową" ligą, o czym dobitnie świadczy średnia goli w przeliczeniu na jedno spotkanie. Przed startem trwającej serii gier było to jakieś 2.57 trafienia na mecz. Mimo to przynajmniej w teorii pojawiają się takie pojedynki, w których wielu rzeczy może zabraknąć, ale z całą pewnością nie bramek. Takim meczem powinna być niedzielna rywalizacja Stade Rennais z Olympiquem Lyon.
Upadek
Les Gones to jedna z najsmutniejszych historii bieżącego sezonu francuskiej
ekstraklasy. Zespół, który jeszcze niedawno bił się o najwyższe laury, aktualnie szoruje po przysłowiowym dnie i co najgorsze brak jest dla niego jakichś pozytywnych prognoz na przyszłość.
Rennes nie będzie miało raczej skrupułów i postara się o zadanie kolejnego ciosu podopiecznym Fabio Grosso. Czerwono-czarni pokazali w niedawnym starciu Ligi Europy, że nawet w 10-tkę potrafią być stroną przeważającą. Jestem niemal pewny, że na własnej skórze przekonają się o tym lada chwila Alexandre Lacazette i jego klubowi koledzy.
Dyscyplina: Piłka nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 20:45
Spotkanie: Lens - Marsylia
Typ: powyżej 8.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.60
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Dwóch francuskich pucharowiczów tj. Lens i Marsylia zmierzy się ze sobą w ostatnim spotkaniu
Ligue 1 zaplanowanym na niedzielny wieczór. Trzeba przyznać, że włodarze francuskiej elity postarali się, by finisz zmagań tuż przed przerwą reprezentacyjną był wyjątkowo interesujący.
Gdyby odwoływać się wyłącznie do bezpośrednich starć obu tych drużyn, to wytypowanie zwycięzcy byłoby kwestią wyjątkowo skomplikowaną.
Les Artésiens na ostatnie dziesięć meczów rozstrzygnęło na swoją korzyść dokładnie cztery. Pięciokrotnie górą byli
Olimpijczycy, a raz ekipy te musiały podzielić się punktami.
Ja w takich wypadkach staram się sięgać głęboko do statystyk. Z nich wyłania mi się więc obraz, wedle którego zarówno podopieczni Francka Haisego jak i Marsylia to zespoły lubiące stworzyć zagrożenie pod bramką przeciwnika po stałym fragmencie gry, a konkretnie rzucie rożnym. Ze średnią kolejno nieco ponad 6 (Lens) oraz około 5 (OM) kornerów pokrycie linii dziewięciu wybić piłki z narożnika boiska powinno być w tym meczu tylko i wyłącznie formalnością.