Podoba mi się typ na
Groningen zaproponowany przez
Ajax
Ogólnie Groningen mierzyło ostatnio siły z Ajaxem, Twente i Feyenoordem. Do tego porażka z Heraclesem, ale wiadomo nie od dziś, że w Almelo gra się cięzko każdemu.
Z kolei Waalwijk mierzył się z ekipami z samego dołu i 4 porażki z rzędu mają na koncie. Bilans bramek 1-12. Reszte napisane powyżej. Po takim kursie sam korzystam z typu na Groningen
VS
Utrecht - Ajax
Typ : Ajax @ 1,60 Expekt
Ajax ostatnio bardzo trudny kalendarz miał. Również trzeba obiektywnie powiedzieć, że i gra nie wyglądała cudownie bo było sporo przestojów.
Punktem kulminacyjnym kryzysu był mecz w The Klassiker z Feyenoordem na Arenie. Nie szło tam gospodarzom zupełnie nic. Dopiero czerwona kartka dla Veermera jakby obudziła zespół i ten zaczał walczyć, ale do tego czasu to własnie Veermer był bohaterem bo świetnie ratował zespół przed utratą gola.
No, ale po Feyenoordzie wkońcu passa zwycięstw, dwukrotnie z Rodą i w
LM z Dinamo Zagrzeb. Pewne 4:0 i wciąż realna szansa na awans do dalszej fazy
Champions League ????
Ajax Amsterdam - Dinamo Zagrzeb 4:0 (2:0)
Bramki: Van der Wiel (20'
, Sulejmani (25'
, De Jong (65'
, Lodeiro (90'
Sędzia: Martin Atkinson (
Anglia)
Żółte kartki: Anita (7'
, Enoh (14'
- Callelo (26'
, Vida (64'
, Ibanez (85'
Składy:
Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - Enoh, Eriksen (80' Lodeiro), Janssen - Sulejmani (72' Lukoki), De Jong, Boerrigter (77' Ebecilio)
Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Simunic, Ibanez - Leko, Calello (46' Tomecak), Kovacic, Badelj - Sammir (72' Situm), Rukavina (56' Beqiraj)
Ładne bramki, szybka gra i chęć parcia do przodu. Czyli to czego brakowało w niektórych wcześniejszych meczach. AZ już zdecydowanie odjechał na dystans 8pkt więc najwyższa pora zacząć wygrywać! Wg mnie 3pkt dla Ajaxu w tym meczu.
Utrecht bowiem w kryzysie. 3 porazki z rzędu z Heerenveen, PSV i NEC. Kurs 1,60 szału nie robi, ale warto pobrać wg mnie
Oto lista absencji na najbliższą kolejkę ->
http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/
http://forum.bukmacherskie.com/members/ajax-u59113.html