>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12. kolejka Ekstraklasy (16-19.10.2015)

Status
Zamknięty.
hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
Uważałbym na to spotkanie, Lechia bez Kuświka, w okresie reprezentacyjnym Biało Zieloni mieli intensywne treningi co może się odbić w dzisiejszym spotkaniu, a procentować dopiero w przyszłych kolejkach. Górnik coraz lepiej, praca z nowym trenerem procentuje i powoli idzie w górę. Myślę, że ta przerwa dla Ojrzyńskiego była bardzo potrzebna i jeszcze bardziej scalił drużynę.
Typ: x2 @ 2.25 bet365
Śląsk Wrocław - Korona Kielce
Śląsk po takim kursie to parodia i tu również pobieram typ jak wyżej. We Wrocławiu co prawda urodziny trenera, ale nie zatuszuje to afery pijackiej jednego z piłkarzy czy ostatni brak zdobywania pkt. Koronę każdy skreśla, ale ta na wyjazdach gra bardzo defensywnie co skutkuje jak dotychczas brakiem porażki. Scenariusz: Śląsk coś próbuje, ale nie da to jakiś rezultatów i Korona ponownie wywozi jakieś pkt.
Typ: x2 @ 2.40 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +49
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Dziś według mnie jest ten dzień w którym swoje spotkania wygrywają gospodarzę. Kilka słów poniżej.

Lechia - Górnik
Lechia @ 1.70

Pojedynek między 8-mą a 15-tą drużyną. Gdzie to właśnie ta 8-ma są gospodarze, więc faworyt na pierwszy rzut oka wydaje się być oczywisty, patrząc również na to, że to Lechia ma 2 razy więcej punktów na swoim koncie od Górnika.
Dlaczego ja decyduje się postawić w tym spotkaniu na gospodarzy?
Górnik to dużo słabsza kadra od Lechii, do tego na wyjazdach spisują się fatalnie, w sumie jak i wszędzie w tym sezonie. Dotychczasowy bilans Górnika na wyjazdach
to 4 porażki i 2 remisy, na pewno męcząca dla zawodników również będzie podróż - mają do pokonania 540 km, jeden z najdalszych wyjazdów w sezonie.
Co do Lechii to wydaje się, że złapali wreszcie formę, oglądałem ich 2 ostatnie spotkania i na prawdę jest na o popatrzeć, najpierw wysoka wygrana w Białymstoku 0:3, później wygrana u siebie z Zagłębiem 3:1 w super stylu.
Warto również zerknąć na H2H, gdzie z góry widać, że to Lechia w ostatnich latach była lepszą drużyną w tych pojedynkach. Ostatnie 2 spotkania to dwa razy po 1:0 dla Lechii w Gdańsku i Zabrzu.
Dla mnie to dziś Lechia zgarnie 3 pkt przed własną publicznością i będzie powoli wspinać się w górę tabeli.
Śląsk - Korona
Śląsk @ 1.62

Tutaj mam zdecydowanie mniej do powiedzenia, obie drużyny w ostatnim czasie w dołku, ale Korona jest na właściwym miejscu, moim zdaniem nawet zbyt wysoko, a Śląsk zdecydowanie obniżył loty w ostatnim czasie, miejsce drużyny z Wrocławia to pierwsza piątka. Korona dobrze, że wypożyczyła Pawłowskiego i Wilusza, bo bez nich wyglądało by to na pewno jeszcze słabiej, jednak dziś nie wróżę im sukcesu we Wrocławiu, szczególnie liczę dziś na Jacka Kiełba, który chyba wyjdzie w pierwszym składzie i na pewno będzie gryzł trawę od pierwszych minut, bo przecież gra przeciwko drużynie, w której spędził dobrych parę lat.
Przeglądam właśnie przewidywane składy na to spotkanie i dużo ciekawiej wygląda pierwsza jedenastka Wrocławian. Moim zdaniem 3 pkt dla gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +30
thejet 2K

thejet

Użytkownik
16/10/2015 18:00 CET
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze over 2.5
2.01 (Pinnacle) 1:1 ⛔
5/10

Lechia ostatnio się budzi i zaczęła się porządna gra ofensywna, gdzie jest duża jakość - Makuszewski, Mak, Krasić, a reprezentant Polski - Sebastian Mila musi pogodzić się z rolą rezerwowego. W bramce Górnika Zabrze stoi Grzegorz Kasprzik, który od lat kojarzy mi się ze szmatami i słabym poziomem. Ostatnio jest w wybornej formie, ale tylko czekam na jego błąd lub śmieszną bramkę - może dzisiaj w końcu to nastąpi. Spodziewam się ofensywnego spotkania, w którym będzie ogień.

adam540 67

adam540

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
Wreszcie powraca najlepsza liga świata;). Poważnie już mówiąc spodziewam się dzisiaj strzelaniny w Gdańsku. Miejscowa Lechia pod wodzą trenera stała się drużyną grająca piłkę ofensywną która stosuje wysoki pressing. Widać rękę nowego trenera u którego właśnie wysoki pressing i gra do przodu jest domena. Widać że udało mu się postawić piłkarzy pod względem przygotowania fizycznego na które tak narzekali piłkarze Lechii. Po kursie 1.7 nie stawiałbym na żadną ekipę z naszej ligi wszyscy wiemy jak szalona to liga. Górnik przyjedzie walczyć bo jego sytuacja w tabeli jest nie ciekawa i myślę ze też powinien coś strzelić. Spodziewam się bardzo ofensywnego meczu w którym dominować będzie Lechia.
Lechia over 1.5 @ 1.80 Bet365
Lechia over 2.5 @ 3.50 Bet365
over 3.5 w meczu @ 3.40

mizeriowy 112

mizeriowy

Użytkownik
Lechia - Górnik Zabrze Typ: 1 @1,735 1/3 Pinnacle ⛔
Lechia ostatnio zaczyna wyglądać coraz lepiej, zespół zaczyna zdobywać sporo bramek, ofensywa wygląda dobrze. Wolno się rozkręcają , w drugich połowach grają zdecydowanie lepiej. Górnik na wyjeździe radzi sobie fatalnie, przegrał prawie wszystkie mecze, największy kryzys już chyba za nimi, ale Lechia jest zdecydowanie silniejsza na ten moment, a do tego jest gospodarzem.
Podbeskidzie - Piast Gliwice Typ: 2 @2,45 1/3 OtoBet ⛔
Piast gra dalej swoje, drużyna ciągle prezentuje wysoki poziom i zadziwia nas wszystkich, rywal wręcz przeciwnie. Jeżeli Piast wyjdzie w takiej formie jak w poprzednich meczach to powinien to wygrać bez problemu.
Legia - Cracovia Typ: BTS TAK @1,75 1/3 OtoBet
Krótko. Drużyny mają odpowiednio 80% i 73% BTS. Trener Cracovii ma do dyspozycji komplet zawodników, w Legii nowy trener, na pewno zobaczymy jakieś zmiany,zobaczymy czy im to wyjdzie na dobre.

lordfrank 16

lordfrank

Użytkownik
Legia Warszawa - Cracovia Kraków

Myślę, że najfajniej zapowiadający się mecz tej kolejki. Trzecia drużyna mierzy się z czwartą. Legia w tym sezonie gra u siebie w kratkę, a strata do lidera jest dla kibiców niedopuszczalna. Po tym jak Lech odpadł już z walki o mistrzostwo Legioniści nie mogą sobie pozwolić na utratę takiej okazji na mistrzostwo, które ma dla nich smakować jeszcze lepiej. Zbliżają się obchody stulecia klubu i z pewnością marzeniem zespołu z Warszawy jest awans do Ligi Mistrzów, a jest to możliwe tylko po zdobyciu mistrzostwa Polski. Co do zmiany trenera nie mam żadnych zastrzeżeń. Myślę, że Czerczesow poukłada drużynę i wyjdą w pełni zmotywowani już na pierwsze spotkanie pod wodzą nowego trenera. W końcu ma on do dyspozycji najlepszą kadrowo drużynę w kraju. Co do zespołu Pasów jestem przekonany, że uda im się strzelić przynajmniej jedną bramkę. Po przerwie reprezentacyjnej Jacek Zieliński ma do dyspozycji wszystkich podopiecznych. Cracovia w tym sezonie spisuje się nadzwyczaj dobrze, o czym może świadczyć tabela, w której znajdują się przed Legionistami. W tym meczu widzę przynajmniej trzy bramki i jeśli nic strasznego się nie stanie Legia powinna zgarnąć u siebie trzy punkty zapewniając trenerowi udany debiut w najlepszej lidze świata.

Legia Warszawa i BTTS @3,50 /bet365 ✅ ✅ ✅
over 2,5 i BTTS @2,20 /bet365 ✅ ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
siema. 62

siema.

Użytkownik
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Typ: 1 1,60

Nasza piękna, ekscytująca ekstraklasa znów wraca po krótkiej przerwie, już zaczynałem tęsknić ;). W Lechu Poznań zmiany. Jak wiemy do klubu przyszedł w końcu nowy trener- Jan Urban. Na bok sympatie i antypatie, liczy się zysk. Ciekaw jestem jakie zmiany zostaną wprowadzone przez Pana Urbana. Zastanawiam się również czy nowy trener jest w stanie zmotywować i &quot;odblokować&quot; piłkarzy na tyle aby po woli zaczęli zdobywać jakieś punkty czy może do zdjęcia klątwy potrzeba czegoś więcej (Wiedźmina? ;p). W Ruchu kontuzje, kartki itd. Poza tym goście i tak nie wyglądali najlepiej. Obecnie zajmują 13-stą pozycję w tabeli. Unibet na zwycięstwo gospodarzy dał kurs 1,42 a już Fortuna 1,60. Ciekawe skąd taka, całkiem spora rozbieżność. Osobiście spróbuję z niej skorzystać i pierwszy raz w tym roku pograć na Lecha. Może w końcu wywalczą 3 pkt?

&quot;rozbieżność&quot; stąd, że w fortunie po odjęciu podatku wychodzi de facto kurs 1,408, a odnośnie postu to granie lecha po takim kursie jest zupełnie bezsensowne, tym bardziej, że po przyjściu nowego trenera musi upłynąć jakiś czas, żeby to wszystko zaczęło się kręcić jak trzeba.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
17/10/2015 18:00 CET
Lech Poznan - Ruch Chorzow over 2.5
2.00 (Pinnacle) ✅ 2:2
5/10

Lech ma serial czterech spotkań bez overa na własnym boisku. Nie ma chyba lepszej okazji do zrobienia w końcu linii, kiedy przeciwnikiem jest jedna z najsłabszych obron w lidze Ruch Chorzów, która niezależnie od składu i tak ma ogromne problemy w obronie, a bramkarz Putnocky jest w gorszej dyspozycji od poprzednich rozgrywek.

W Poznaniu doszło do roszady trenerskiej i nowym szkoleniowcem został Jan Urban, który słynie z luźnego podejścia do zawodników i ofensywne gry, a nie murowania bramki. Lech w swoich spotkaniach dotychczas kreował sytuacje, ale brakowało szczęścia albo skuteczności. Jednak kreując sytuacje w końcu zacznie je wykorzystywać i dzisiaj myślę, że w końcu nastąpi przełom i &quot;Kolejorz&quot; zacznie strzelać. Do tego sami mają problemy defensywne i jest to szansa dla Ruchu, aby strzelić gola/gole.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Dzisiaj wezmę pod lupę spotkanie lidera ekstraklasy Piasta, który zagra z Podbeskidziem. Czekałem na tą przerwę reprezentacyjną, mam takie przeczucie że Piast teraz już nie będzie tak szedł jak do tej pory. Podbeskidzie niby jest słabe, ale u siebie powalczą. Myślę, że po przepracowaniu tej przerwy z trenerem Podolińskim Górale dzisiaj nie oddadzą łatwych punktów. Piast bez Nespora, a ten napastnik robi różnice co potwierdza tabela strzelców. Spodziewam się tutaj jakiegoś remisu, możliwe że nawet bezbramkowego. Trochę może się sugeruję tym, że do tej pory Piast nie dzielił się punktami, więc dzisiaj dobry dzień na to ;d

Podbeskidzie - Piast X 3,4 BET365✅✅✅ Easy money ???? Jednak ta ekstraklasa to mi siedzi ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
▶ Podbeskidzie +0,25 @ 1,85 Pinnacle ✅ połowa wygrana

Kolega wyżej celuje w remis ja trochę bezpieczniej ale idę w stronę Podbeskidzia,które po zmianie trenera zaczęło punktować,remis z dobrze dysponowaną w tym sezonie Koroną i zwycięstwo w Łęcznej.Teraz wracają na swoje śmieci,gdzie ostatni mecz to był blamaż 0:6 z Wisłą.Myślę,że zawodnicy mają coś do udowodnienia i dzisiaj pod wodzą nowego trenera będą ostro zasuwać aby się zrehabilitować.Co ciekawe w tym sezonie górale na 11 pkt,które zdobyli do tej pory tylko 1 punkcik mają zdobyty na własnym boisku.
Piast wiadomo rewelacja tego sezonu ale myślę,że po przerwie reprezentacyjnej mogą złapać w końcu mały dołek a i rywale będą się jeszcze bardziej spinać na obecnego lidera.Dzisiaj spodziewam dla nich trudnego meczu,gdzie gry w piłkę będzie nie wiele a sporo walki i remis jest tutaj bardzo możliwy ale jednak przy tych oddsach wolę +0,25 na gospodarzy.

▶ Lech -1,5 @ 2,09 Pinnacle ⛔
▶ Lech -2,5 @ 3,55 Bet365 ⛔

Nie tak dawno Kolejorz grał z Ruchem w PP i wygrał 1-0 ale tam mogło skończyć się spokojnie na 3-4 bramkach dla Lecha bo okazji takich 100% było sporo.Co się zmieniło od tamtej pory ? Lecha objął Urban,który jak dla mnie jest marnym trenerem ale to nie o to chodzi.Sam efekt nowej miotły powinien dać sporo pozytywnej energii i pozwoli to wyrwać im się z tego bagna.Wiadomo,że jest ryzyko iż to od razu nie zatrybi ale Ruch to jak dla mnie idealny rywal do przełamania w tej chwili.Przyjeżdżają na Bułgarską mocno osłabieni,w fatalnej formie.Trzy porażki z rzędu w tym 1:4 u siebie z Legią,która też szału nie robi i gubi punkty to jednak o czymś świadczy.Scenariusz tutaj jest prosty Lech rzuci się od początku do ataku i zepchnie Niebieskich do głębokiej defensywy,jak wpadnie coś w miarę szybko to myślę,że skończy się na łatwym zwycięstwie Kolejorza.W Pucharze Polski mogło skończyć się na laniu ale tam Lech marnował mnóstwo okazji bo brakowało pewności siebie wg mnie.Teraz dostaną zastrzyk energii i powinni się odblokować.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Po trafionym pierwszym meczu przyjrzę się spotkaniom o 18. Pierwszy do którego się odniosę to Górnik - Jagiellonia. Obie w lekkim dołku ostatnimi czasy. Górnikowi jednak brakuje piłkarza o takiej specyfice gry jak Cernych, Śpiączka moim zdaniem dobrze grał jak wchodził z ławki, a teraz sobie nie radzi. Za to Jagiellonia ostatnio przegrała z Piastem i Pogonią, czyli dwoma pierwszymi miejscami w tabeli. Krótko mówiąc licze na małe przełamanie i jednobramkowe zwycięstwo.

Górnik Łęczna (+1) - Jagiellonia X, 4,4 UNIBET

chamberlain 595,5K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Wisła Kraków - Termalica
Wisła Kraków @ 1.79 Pinnacle ⛔
Na pewno aspiracje Wisły są większe, niż to miejsce w tabeli, które zajmują teraz, jutro mierzą się z Termalicą i takie mecze u siebie po prostu trzeba wygrywać. Jak na razie bilans pojedynków domowych dodatni 2-3-0. Termalica na wyjazdach radzi sobie zdecydowanie gorzej niż u siebie, mają bilans 1-1-4, chociaż ostatnie 2 spotkania wyjazdowe to zwycięstwo 2:3 nad Cracovią i remis 1:1 z Legią, więc wydawać by się mogło, że na wyjazdach radzą sobie coraz lepiej. Wisła przy ewentualnej wygranej ma szanse podskoczyć trochę w tabeli i myślę, że dadzą radę. Polecam również wcześniej proponowany BTS w spotkaniu Legii, bo wydaje mi się, że tego meczu Legia jeszcze nie wygra, choć jestem ich kibicem.

mirakle 45

mirakle

Użytkownik
Wisła Kraków - Termalica B-B
Over 2,5 @ 1,9
Over 3,5 @ 3,25
Over 2,5 i BTS @ 2,25 Wszystko Bet365

Moim zdaniem mecz dwóch drużyn Ekstraklasy, które najbardziej chcą i potrafią grać piłką. Z jednej strony Wisła, która czasy swojej świetności ma za sobą, ale może dzięki temu nie ma tam presji i piłkarzom gra się łatwiej. Ta drużyna na prawdę umie grać widowiskowo oraz przeprowadzać ładne akcje. Biała Gwiazda przeplata mecze z małą ilością bramek gdzie brakuje skuteczności i czasami szczęścia z meczami gdzie pada po 4-5 bramek. Z drugiej strony Termalica, która stara się grać krótkimi podaniami po ziemi, wyprowadzają piłkę blisko od bramkarza. Widać, że jest tam zaszczepiona jakaś myśl gry piłką. Myślę, że ten mecz będzie otwarty, miły dla oka i zobaczymy kilka bramek.

martins20 74

martins20

Użytkownik
Wisła - Termalica
typ: 1
@ 1.8 Milenium
Zgodzę się z przedmówcami i stawiam na Wisłę. Obydwa zespoły grają ofensywnie i są w podobnej formie. Potencjał większy mają gospodarze i w tym upatruję szansę. Wiśle gra się lepiej z drużynami grającymi ofensywnie. Potwierdzają to wyniki i chociażby ostatni mecz z Koroną, gdzie goście postawili autobus i wynik 0-0 mogli uznać za cud. Ten mecz wydaje się zupełnie inny dlatego stawiam na 2-0/2-1.
Powodzenia

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Co do meczu Wisła - Termalica nie mogę się zgodzić z przedmówcami. Obie ekipy podobny potencjał ofensywny. Zobaczymy jak będzie wyglądał powrót na ligowe boiska po świetnej reprezentacji Krzysia Mączyńskiego. Z drugiej strony Babiarz, który także jest w formie. Sądzę, że do pewnego momentu ten mecz będzie zamknięty, wbrew pozorom obie defensywy są dość mocne. Myślę, że skończy się jedno bramkowym zwycięstwem którejś ze stron, a wynik będzie kręcił się w okolicach remisu.
Wisła - Termalica Under 2,5 - 1,9 BET365 To co miało siąść siadło ????
1 poł. X - 2,3 BET365

HT/FT X/1 - 4,5 BET365

Drugi mecz to dla mnie trochę zagadka. Nowy trener w Legii, cięższe treningi. Czuję, że ta gra nie będzie wyglądała jeszcze tak dobrze. Szczególnie, że Legia gra dzisiaj z wybieganą Cracovią. Trochę nie rozumiem kursów, ale i tak wczoraj buki przeszły siebie samych wystawiając 1,3 na ostatnią drużyne w lidze ???? Dziwie się, że ludzie widzieli w tym value, ale dobra wracam do meczu. Wchodzę w niego leciutko, tzw. symbolicznie. Zagram sobie na bramkę Cetnara, gość gra od jakiegoś czasu życiówkę i liczę że coś dzisiaj także ustrzeli ????

Cetnarski Strzeli, 6,3 UNIBET

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dzisiaj meczem z Pasami zadebiutuje trener Legii Czerczesow. W dniu wczorajszym Piast Gliwice stracił dwa oczka i Legia chcąc to wykorzystać i zbliżyć się do lidera musi dzisiaj wygrać. Czy Legii uda się dzisiaj wygrać z zajmującą miejsce wyżej Cracovią ?. Moim zdaniem tak. Mimo że zagrają bez Dudy, który nabawił się urazu na zgrupowaniu, szansę na końcowy sukces uważam za dosyć spore. Efekt nowej miotły zapewne tu podziała a jeśli gospodarze mają wygrać to kto ma strzelić jak nie Nikolić.
typ: Nikolić strzeli @ 2,00 ✅✅✅
fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +3
jackyll 0

jackyll

Użytkownik
Taka informacja z oficjalnej strony Pogoni Szczecin:
&quot;W obu ekipach są pewne braki kadrowe, ale zdecydowanie większe kłopoty ma Czesław Michniewicz. Trener Dumy Pomorza nie skorzysta z Ricardo Nunesa, Roberta Obsta, Huberta Matyni i Karola Danielaka. Trener „Miedziowych” Piotr Stokowiec musi sobie poradzić jedynie bez Jakuba Tosika.&quot; Jakieś to bardzo poważne ubytki kadrowe nie są.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Na podsumowanie nieskonczonej jeszcze kolejki.
4 faworytow na papierze Lechia , Lech , Wisla , Legia. Wiekszosc upatrywala sensacji w Warszawie a tylko Legia stanęła na wysokości zadania i swój mecz wygrała.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
19/10/2015 18:00 CET
Pogon Szczecin - Zaglebie Lubin (0)
1.98 (Pinnacle)
5/10
Znane są już składy. Dla mnie Pogoń polega w tym sezonie na czterech graczach: Fojut - Czerwiński - Matras - Murawski, a dzisiaj zabraknie w podstawowym składzie Rafała Murawskiego, który nabawił się w przerwie na reprezentację urazu i dzisiaj jest jedynie rezerwowym. Przez to w środku pomocy będzie dziura, bo Akahoshi nie daje takiej jakości w odbiorze i jest graczem ofensywnym. Do tego Zagłębie nieźle radzi sobie na skrzydłach, a Rudol i Lewandowski nie są mistrzami defensywny i często popełniają się błędy.
Pogoń ma świetny sezon, ale kreuje mało dogodnych sytuacji i ratuje ich świetny środek defensywny (najlepszy dla mnie w lidze). Myślę, że dzisiaj nadzieją się na kontry i przegrają lub zremisują.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom