>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Ekstraklasy 05.11 - 07.11.2010

Status
Zamknięty.
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Prze fart ten mecz...Cieszę się nie zmiernie, bo był to dla mnie ważny mecz ???? Ale wcześniej pozwoliłem sobie na dość dogłębną analizę to teraz pozwolę sobie na krótkie, ale treściwe podsumowanie:
Jeśli chodzi o Wisłę, to nadal jest zlepek lepszych i gorszych graczy. Można mówić, że Brożek nie trafił do pustej bramki...ale to właściwie oprócz bramki Burkhariego była jedyna poważniejsza sytuacja. Nie potrafię zrozumieć jednego...Najgorsze jest to, że Maaskant to chyba akceptuje...Długie piłki bezsensownie wrzucane pod pole karne przez Wisłę...Co to daje :|:| ?? Bunoza wykonał chyba z 15 takich wrzutek w całym meczu i z ani jednej nic to nie dało...Kirm z Małeckim i inni podają sobie nie celnie piłki...Kompletnie sie Ci goście nie rozumieją...Paljic wyrzuca aut w aut... :| Nabija Chaveza i gdyby Saidi był bardziej ogarnięty to by strzelił bramkę...Nie widzę na razie żadnych albo malutkie efekty pracy Maaskanta. Już naprawdę sporo czasu minęło i powinni się bardziej rozumieć. I tu jest rola trenera stworzyć z nich drużynę, a drużyna to to nie jest. Ogrom pracy przed ta druzyna jesli chca awansowac do pucharow, bo o mistrzostwie to na razie nawet nie pisze. Brawo za ostatnia akcję dla Kirma i zimną krew Bourkhariego, który nareszcie na coś się przydał. Słabiutko Małecki.

Craxa na dnie
, ale wg mnie juz widać rękę Szatałowa. Bardziej ogarnięta jest ta drużyna. Chyba jednak Ulatowski gdzieś coś źle zrobił z tą drużyną. Za tydzień mecz z Widzewem. który też musi walczyć po ostatnich porażkach...Ciężkie czasy dla tego klubu...Chyba za długo czekano z Ulatowskim. Jak Szatałow uratuje ekstraklasę dla Carcovii to ukłony...
Jeśli patrzeć przez pryzmat meczu to Wisła nie do końca zasłużyła na zwycięstwo, bo Craxa też miała swoje akcje. Ale czy rok temu po samobóju Jopa Craxa zasłużyła na remis ?? Nie. Taki jest futbol.
Cieszy mnie ta bramka i mam nadzieję, że Bakero coś wytworzy na niedzielę, bo wejdzie mi naprawdę fajny kupon, ale boje się o ten mecz, bo Arboleda nie zagra...Henriquez nie zagra :;/: i Wojtkowiak tez nie...Czyli obrona trochę dziurawa...Zostaje Djurdevic, Bosacki, Kikut...i pewnie Injaca przesuną do defensywy. Ale na analizę tego spotkania przyjdzie jeszcze czas.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Sytuacja w Bytomiu.
Pierwszy tydzień treningów z Urbanem i na pewno mecz z Górnikiem będzie niewiadomą.
Trudno powiedzieć jakie zaszły zmiany czy w ogóle zaszły.
Z moich informacji wynika, że jutro wyjdzie ten sam skład co grał na Cracovii :
Szymon Gąsiński - Peter Hricko, Michal Hanek, Mateusz Żytko, Arkadiusz Mysona - Miroslav Barčík, Szymon Sawala, David Kobylik, Dariusz Jarecki - Marcin Radzewicz - Mariusz Ujek
Co ciekawsze to, że w w rezerwie jest aż trzech napastników bo do 18 meczowej załapali się również Bykowski, Mikołajczak i Podstawek.Co cieszy kibiców w Bytomiu to, że nie będzie grał tak asekuracyjnie.
Trudno jest mi cokolwiek więcej napisać bo sam mam małą wiedzę na temat trenera i drużyny, nie mniej jednak po ostatniej wygranej w obozie Polonistów panuje entuzjazm i wiara w zdobycz punktową.
Przypomnę, że są ku temu powody bo w KSG na pewno nie zagrają - Kwiek, Banaś, Bemben, Gierczak, Bonin i Przybylski.
Nie wiem czemu, ale mam dobre przeczucia co do jutrzejszego meczu.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
1. ⚽ Górnik Zabrze - Polonia Bytom --&gt; X2 - 1,52 ✅✅✅

W sobotę o godzinie 14:45 na stadionie w Zabrzu odbędą się kolejne derby tej kolejki - tym razem DERBY ŚLĄSKA.

Najważniejszym aspektem tego meczu są kartki :zoltakartka: ???? i kontuzje:

Polonia Bytom: Pod znakiem zapytania stoi tylko występ Jareckiego, ale raczej i on powinien wystąpić. Problemów kadrowych zatem właściwie żadnych.

Górnik Zabrze:
Z powodu kontuzji nie będą mogli zagrać Grzegorz Bonin i Piotr Gierczak. Za kartki pauzują też Adam Banaś, Michal Bemben, Aleksander Kwiek i Mariusz Przybylski. Tak więc jak widać prawdziwa plaga, bo nie są to zawodnicy rezerwowi czy 2go planowi a właściwie podstawa podstaw. Wiadomo - szansę dostaną rezerwowi i będą chcieli ją wykorzystać, ale są to zawodnicy raczej słabsi od tych nieobecnych.

W Polonii Bytom nastąpiła zmiana trenera. Szatałow poszedł do Cracovii, a na ławkę trenerską do Bytomia przyszedł Jan Urban. Trener, którego osobiście cenię, choć z Legią wielkich sukcesów nie odniósł. Tym razem podejmie pracę w klubie z niższej półki. Ciekawe jak sobie poradzi. Debiut udany - zwycięstwo z Cracovią. Na pewno możemy być świadkami zmiany stylu gry drużyny z Bytomia, ponieważ trener Urban zawsze kładł większy nacisk na skuteczną grę ofensywną z czym od dawna drużyna z Bytomia ma problemy. Polonia w tabeli zajmuje 10 miejsce mając bilans 3 wygranych, 4 remisów i 4 porażek. W razie wygranej na pewno wskoczą na 9 miejsce i prawdopodobnie znacząco oddalą się od strefy spadkowej. Biorąc pod uwagę w jakim stanie kadrowym jest Górnik mają o co walczyć i myślę, że tak właśnie będzie. Polonia w tym spotkaniu będzie walczyła o zwycięstwo. Czy się uda ?? Okaże się jutro, ale myślę, że X jak najbardziej realny. ✅✅✅

W Górniku Zabrze jak na wstępie napisałem kadrowo wygląda to fatalnie. Zespół co prawda zagrał bardzo dobre 3 ostatnie spotkania pokonując m.in. Wisłę, Lecha i prawie urwał punkty Legii, która w samej końcówce strzeliła 2 gole. Bilans więc naprawdę bardzo dobry. Jednak w tych meczach główne role odgrywali Ci, którzy w tej kolejce nie będą mogli zagrać. Górnik w tabeli zajmuje 5 miejsce mając bilans 6 wygranych, 0 remisów i 5 porażek. Ciekawa sprawa z tymi remisami. Jeszcze ani jednego w tym sezonie, a spotkań rozegranych już 11. Wydaje mi się, że jutro realny jest 1wszy remis Górnika w lidze, jeśli nawet nie porażka z powodu tylu absencji.

2.
⚽ Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok --&gt; 2 gole lub więcej - 1,40 ✅✅✅ // 2 dzień z rzędu ratuje mnie bramka w 95 minucie ????

W tym spotkaniu ograniczę się do krótszej analizy z powodu typu, który wybrałem. Mecz drużyn z czołówki. Legia 4, Jagiellonia 1. Dla Legii to bardzo ważny mecz - musi w końcu gonić Jagę do której traci 7 pkt. Więc remis wcale Legii cieszyć nie będzie, bo strata do lidera wynosić będzie nadal 7 pkt. Dlatego też spodziewam się ataków drużyny z Warszawy co znowu pozwoli Jagielloni na kontrataki w których brylować może Grosicki ze swoją szybkością. Legia w tym spotkaniu nie ma nic do stracenia, a tylko do zyskania. Dlatego przewiduję, iż będzie to ofensywny mecz ze strony Legii i sporo kontr ze strony Jagiellonii. Więc 2 bramki w tym spotkaniu powinny spokojnie paść.

AKO tych 2 spotkań = 2,13 ✅✅✅

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Górnik Zabrze - Polonia Bytom
1:1​

Dzisiaj pierwszym z kilku spotkań rozegranych w ramach Ekstraklasy będzie pojedynek derbowy Górnika Zabrze z Polonią Bytom. Obie ekipy na razie mogą być zadowolone ze swoich lokat. Górnik jak na beniaminka przystało radzi sobie bardzo dobrze na co wskazuje ich 5 miejsce w tabeli oraz rezultaty. Zwycięstwa nad Wisłą czy Lechem muszą robić dobre wrażenie. Także w ostatniej kolejce byli blisko pokonania Legii lecz niestety nie zdołali utrzymać prowadzenia i w samej końcówce stracili dwie bramki. Dzisiaj zmierzą się z teoretycznie słabszym rywalem Polonią, która przed sezonem była wskazywana jako jeden z głównych kandydatów do spadku lecz jak na razie udaje im się utrzymywać na w miarę bezpiecznej 11 pozycji. Także wyniki nie wyglądają najgorzej z wszystkich do tej pory rozegranych kolejek przegrali tylko cztery spotkania i to z rywalami wyżej notowanymi (jak Wisła czy Jagiellonia). Jednak mimo tych wyników nastąpiła zmiana na stanowisku szkoleniowca. Szatałowa zastąpił Jan Urban, który w swoim debiucie mógł cieszyć się ze zwycięstwa nad Cracovią. Faworytem tego spotkania wydaje się być Górnik, za którym głównie przemawiają lepsze wyniki osiągane w lidze oraz historia pojedynków między tymi drużynami. Jednak nie można przejść obojętnie obok poważnych absencji w zespole z Zabrza. Trener Nawałka nie będzie mógł skorzystać z aż 6 zawodników: Grzegorza Bonina, Piotra Gierczaka, którzy są kontuzjowani oraz Mariusza Przybylskiego, Michaela Bembena, Adam Banasia i Aleksandra Kwieka, którzy pauzują za kartki. Wobec tej sytuacji myślę, że warto z typem skłonić się w stronę gości (w której niepewny jest występ Dariusza Jareckiego). Polonia jeśli zagra dobre spotkanie to przy osłabieniach gospodarzy będzie w stanie osiągnąć korzystny rezultat.

Moje propozycje:

Polonia lub remis (kurs około 1.58 )✅
Polonia dnb (kurs około 2.20)▶

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Górnik Zabrze - Polonia Bytom

Derby Śląska w Zabrzu pomiędzy Górnikiem, a Polonią Bytom. W tabeli ligowej obie drużyny dzieli pięć punktów, dzisiaj spodziewam się jednak bardzo wyrównanego spotkania. Gospodarze mają za sobą dość pechową porażkę z Legią Warszawa, przy Łazienkowskiej do 88 minuty prowadzili 1:0 i to nie wystarczyło do tego aby wywalczyli choćby remis. Przed własną publicznością wręcz przeciwnie, Górnicy mają sporo szczęścia, wystarczy wspomnieć wygrane z Wisłą Kraków i Lechem Poznań, w obu przypadkach 1:0. Zabrzanie nie dzielili się w tym sezonie punktami, mecze kończyli bezkompromisowo. Myślę, że dzisiaj może to ulec zmianie, Bytomianie powinni wykorzystać braki kadrowe swoich rywali. Nie zagra przecież prawie cała druga linia, a także dwóch defensorów, konkretnie tacy piłkarze jak: Grzegorz Bonin, Piotr Gierczak - obaj kontuzjowani, a także Adam Banaś, Aleksander Kwiek, Michał Bemben i Mariusz Przybylski. Polonia zdobyła przed tygodniem cenne trzy punkty, wygrywając na wyjeździe z Cracovią Kraków, ich pozycja w tabeli nie jest jednak zbyt zadowalająca. Najbardziej prawdopodobnym wynikiem tego starcia jest jak dla mnie remis.
Moja propozycja: remis - 3,10 Betclic ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Legia - Jaga 1:0 ⛔
Propozycja: Remis ⛔
Ciekawą propozycją jest progresja na remis Legii. Jak wszystkim wiadomo jeszcze nie zremisowali w tym sezonie. Dla obu ekip bardzo ważne spotkanie, Jaga może odskoczyć na 3 punkty Legionistom, natomiast Legia może zniwelować 3 punkty straty do Jagi. Jaga nie imponuje w meczach na wyjazdach, ale Legia też nie zachwyca. W ostatnim meczu Legia na własnym boisku przegrywała do 88 minuty ! Więc to zwycięstwo nad średnim Zabrzem trochę objęte jest szczęściem drużyny.
Myślę, że dla obu ekip ważne to będzie, żeby nie przegrać tego meczu.
Legia jeszcze nie zremisowała w tym sezonie, więc może nastąpi to dzisiaj ?

S 22

slooz3

Użytkownik
Nikt nie gra under&#39;a w meczu Zabrze - Bytom? odstraszył niski kurs 1.55-1.60? -
po 1. o 14.45 wpada mniej bramek, szczególnie w pierwszych połowach -
po 2. górnik bez paru czołowych graczy - raczej nie rzuci się na Polonię - mecz może wyglądać podobnie do tego z Ruchem(1:0 magiera) czy Bełchatowem(1:0 zahorski)
po 3. w żadnym meczu w zabrzu nie było over 2.5 w tym sezonie.
Zabrze - Bytom under 2.5 1.60 Pinnacle
@down: komu sie chce grac o 14:45 po obiadku? ;)

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
po 1. o 14.45 wpada mniej bramek, szczególnie w pierwszych połowach
Super fajne spostrzezenie he ????
A tak na serio mysle ze under wielce prawdopodobny
O tej 14-45 pamietam ze Polonia Warszawa cos tam wiecej nastrzelala ????
Zeby Gornik byl w optymalnym skladzie bym zagral na Gornik.
A tak połowa podstawowych out, Polonia po zmianie trenera dzieki czemu zawodnicy moze beda chcieli pokazac sie z jak najlepszej strony a po drugie moze juz jakis procent taktyki Urbana Polonia zastosuje juz.
W meczu zapewne padnie 1 bramka ta oczywiscie dla Polonii
Ewentualnie remisik
Dlatego x2 po kursie 1,53 warto a dla odwaznych Polonia 3,1
Co do drugiego meczu Legia-Jagiellonia
Zabardzo w druzynie Jagiellonii nie widze tego polotu w meczach wyjazdowych 2 zwyciestwa nad Lechia i Gornikiem 1 remis i 2 porazki w tym ostatnia 4-1 z Widzewem
Takze zwyciestwo z Gornikiem na wyjezdzie 1-0 bylo dosyc przypadkowe.
Jagiellonia u siebie i na wyjezdzie to 2 zupelnie inne druzyny jeszce mysle musi troche wody uplynac w Wisle zanim to zmieni sie
Chociaz zmazali plame bez zwyciestwa na wyjezdzie ale jednak aby na nich pewnie stawiac musza poprawic gre sam Franek nie strarczy
Legia powoli wychodzi z dolka z poczatku sezony ostatnia porazke poniesli u siebie z Lechia az 0-3 ale po tym meczu 4 zwyciestwa pod rzad m.i.n z Korona 1-4(chociaz w ty meczu czerwona kartka duzo pomogla przyjezdnym ale jednak Legii wreszcie wychodzila tak dlugo oczekiwana od kibicow gra.
Stawiam na 2-1 dla Legii
kurs 2,2 na legie
Ako z tego dubelka 3,36

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Tak przeglądałem przed spotkaniem Legia - Jaga bramki z meczów pomiędzy tymi zespołami i tak myślę że dzisiaj Kiełbowicz coś strzeli.Komu jak komu ale temu zawodnikowi należy się wreszcie bramka.A był taki mecz co ukłuł Jage z wolnego ???? jakieś mam dziwne przeczucia że dzisiaj będzie miał się z czego cieszyć ????
Już od 3 kolejek pisze to samo więc napiszę i dzisiaj ???? Kolejny raz stawiam na remis Legii i kolejny raz Legia wygrywa.Bardzo mi się to podoba gdyż nie tracę dużo a zyskuję wiele.Zyskuję to co najważniejsze czyli zwycięstwa mojej ukochanej drużyny!!!!
Bardzo dobry mecz w wykonaniu Legii.Kolejny zresztą.Za tydzień Wisła w Krakowie i ja znowu będę szukał remisu.Patrząc pod względem ostatniego meczu Wisły jak i Legii Warszawiacy powinni nie przegrać w Krakowie.Pochwały również w stronę kibiców bo kolejny raz udowadniamy że tylko &quot;u nas&quot; jest doping na 100% przez 90 minut a nie tylko wtedy jak drużyna wygrywa.
Czekam teraz cierpliwie na wynik z Bełchatowa który być może pozwoli Legii pozostać na trzecim miejscu.
A odnośnie dzisiejszego spotkania Arka - Korona co sądzicie o overze 2,5???
Kurs 2,5 warty chyba ryzyka??

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
A odnośnie dzisiejszego spotkania Arka - Korona co sądzicie o overze 2,5??? Kurs 2,5 warty chyba ryzyka??
Ja mam nadzieje, ze Ark przynajmniej cos strzeli, bo biorę udział tez w takim managerze wygraj ligę i mój rywal w pucharze ma 2 typków z obrony Korony ????
Ale wydaje mi się, że przy takich wynikach Korona zrobi co sie da, zeby wygrac...W Arce problemy w ataku z tego co wiem. Tu masz link:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,91670,8616106,Zapowiedz_12__kolejki_ekstraklasy_mecz_po_meczu__Sklady_.html

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
No no zainwestuj konkretne pieniądze!!!! ???? a w sobotni wieczór będziesz pluł sobie w brodę.
Dla Legii mecz o 6pkt można powiedzieć.Jaga przeciętna na wyjazdach.
Dosyć dawno jaga nie wygrała w Warszawie.Grosik dostanie plastra jak Wasze wcześniejsze inne gwiazdy typu Rudnevs Sernas itp itd i nie zrobią nic.Małym &quot;trolem&quot; Frankiem będzie poniewierał Astiz i cała Jaga padnie.
osobiście liczę na odrobienie strat przez Legie i czyste konto wreszcie u siebie
Po Rudnevsie Sernasie dopisuję do listy Grosika i Franka.
Jaga nie imponuje w meczach na wyjazdach, ale Legia też nie zachwyca. W ostatnim meczu Legia na własnym boisku przegrywała do 88 minuty ! Więc to zwycięstwo nad średnim Zabrzem trochę objęte jest szczęściem drużyny.
To w takim razie zapytam się Ciebie jako konkretnego fachowca który ogląda mecze na Interii kto teraz zachwyca w naszej lidze skoro Legia nie zachwyca???Jeśli będziesz porównywał naszą ligę do gry Chelsea Barcelony Manchesteru to normalne że nikt nie zachwyca a patrząc pod kontem tylko naszej ligi powiedz mi teraz kto zachwyca????Która drużyna w tym sezonie miała 4 ligowe zwycięstwa z rzędu??Jaga i Legia.Tylko z taką różnicą że Jaga grając u siebie zdobywa punkty a to raczej nie wystarczy do zdobycia mistrza bo pasuje też coś z wyjazdów przywozić.
Co do zwycięstwa z Zabrzem dla mnie mogą tak wygrywać co kolejkę bo to podnosi troszkę atrakcyjność naszej ligi a co do szczęścia podobno sprzyja lepszym.I skoro Zabrze jest słabe to co ten klub robi na 4 miejscu??Skoro uważasz że zespół na 4 miejscu jest słaby to ja nie wiem o co Tobie w ogóle chodzi ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
Mógłby mi ktoś opisać najlepiej na PW jak wyglądał mecz Legii z Jagą? mile widziany obiektywny kibic jakiegoś innego klubu ????

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
podsyłam Ci 10 minutowy skrót meczu abyś mógł zobaczyć jak gra teraz Legia odsyłam Cię do linku poniżej ------&gt;
http://legia.com/www/index.php?akt=18783
A swoimi słowami powiem że mecz mógł się podobać.Jaga zaskoczyła mnie swoją grą w pierwszych 10-15 minutach a potem wszystko wróciło już do normy.Nie taki lider straszny jak go malują.
Dodam jeszcze żebyś się cieszył że Legii znowu sprzyjali sędziowie i znowu strzelili bramkę w doliczonym czasie no ale tym razem nie przegrywali bo Jaga nie była w stanie strzelić bramki chociaż strzeliła jako pierwsza ....ze spalonego
Ładnie też wszedł już overek Arki o którym tutaj pisałem.
Jutro czekają nas dwa ciekawe spotkania.Myślę że w meczu Ruch - Lech nie padnie wiele bramek(na ostatnich 7 meczy 5 underów).Poznaniacy będą wymęczeni po victorii nad City.Obie ekipy dzieli 3 pkt.Liczę na podział punktów w tym spotkaniu i na pozostanie Lecha w strefie spadkowej razem z bratnia duszą z Krakowa.
A co do meczu Polonii z Lechią nie mam kompletnie pomysłu co do tego spotkania.Może Wy macie jakieś sugestie??

legia 122

legia

Użytkownik
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91839,8623829,12__kolejka__Legia___Jagiellonia_2_0__Skrot_meczu.html
Mecz mógł się podobać. To nie było już męczenie buły jak tydzień temu z Górnikiem.
Szczególnie ładna była akcja w której Radovic spudłował , ładnie klepnęli.
Iwański mógł też strzelić - raz nie trafił w piłkę...:/ drugi raz słupek.
Obecna Legia i ta z początku sezonu to dwie zupełnie inne drużyny.
Wystarczy tylko wspomnieć ile słabiutka Cracovia miała wybornych sytuacji do strzelenia bramki na Legii.
Obecnie już defensorzy Legii na tak wiele nie pozwalają drużynom przyjezdnym.
Początkowo byłem mocno sceptyczny do grania dwoma defensywnymi pomocnikami w każdym meczu , ale skoro przynosi to efekty to niech tak będzie.

mateo55 0

mateo55

Użytkownik
Spotkanie: Ruch Chorzów - Lech Poznań (3-Drogowy Handicap) (1:0)
Typ:2
Kurs:5.35-&gt;5
Buk: unibet
Analiza:
Po pierwsze, Lech osłabiony brakiem Luisa Heriqeza i Manuela Arboledy, ale myślę, że to nie będzie miało większego znaczenia, gdyż chorzowianie nie są w tym sezonie specjalnie wymagającym przeciwnikiem. To już nie jest ten sam ruch z zeszłego sezonu, który straszył czołówkę tabeli, a ulica cicha była nie do zdobycia, brakuje z pewnością Niedzielana i Sobiecha, którzy napędzali akcje i strzelali dużo goli. Gra ruchu mogła się wówczas podobać, przy czym nie traciła na skuteczności. Lech, który zanotował kapitalne zwycięstwo 3:1 z Manchesterem City, jest niewątpliwie podbudowany i morale klubu i piłkarzy ewidentnie wzrosło, a to często przekłada się na grę. Zwolnienie Zielińskiego wydawało mi się niezbyt dobrym pomysłem, ale zobaczymy co pokaże Bakero, który moim zdaniem miał swój udział w wygranej z &quot;the citizens&quot;, a dokonał tego swoimi odważnymi zmianami już na pół godziny przed końcem spotkania, odważnie wprowadzając młodych zawodników lecha: Wilka, Kiełba i Możdżenia, którzy kapitalną i odważną grą przeciwko najlepszym zawodnikom na świecie odwdzięczyli się za daną szansę. Zieliński dokonywał zmian, w mojej ocenie często po prostu za późno, bojąc się dać szansę młodszym. Ciekaw jestem jaką obroną zagra dziś mistrz Polski, ale myślę, że jaka by nie była to jakość zawodników zdecydowanie stoi po stronie ekipy z Poznania i poradzi ona sobie łatwo z ruchem.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Widzę dzisiaj masówę na Lecha.Nie tylko tutaj w temacie ale widzę też że sporo osób z rangą typer to gra jak i dużo innych osób podjaranych zwycięstwem nad City.Jak grał Lech po meczach w lidze Europejskiej???
Juventus - Lech 3-3
Legia - Lech 2-1
Lech - Salzburg 2-0
Bełchatów - Lech 1-0
Man City - Lech 3-1
Górnik - Lech 2-0 (MASÓWA)
Lech - Man City 3-1
Ruch - Lech 1-0 !!!!!!!!!!!!(MASÓWA)
Jak dla mnie 1-1.
Obrona Lecha bez &quot;uwajaj uwajaj&quot; i bez Henriqueza czy jak to się pisze.
Obyś Cie się znowu nie przejechali.Ja jestem za ogrywaniem buków ale przecież to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe.....

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
VS

Polonia Warszawa-Lechia Gdańsk​
Typ:1
Kurs:1.90
Buk:Bwin

W pierwszym niedzielnym spotkaniu dwunastej kolejki Ekstraklasy Polonia Warszawa przed własną publicznością będzie się mierzyć z Lechią Gdańsk. Z uwagi na grę przed własną publicznością, faworytem tego spotkania wydają się być Czarne koszule.
Po porażce w Białymstoku z Jagiellonią, mecz z gdańszczanami wszyscy w Polonii określają mianem &quot;ostatniego dzwonka&quot; do tego, by czołówka ligowa nie uciekła na tyle daleko by dogonienie jej stało się niemożliwe.
W drużynie Czarnych Koszul w niedzielnym spotkaniu zabraknie Radka Mynara oraz Euzebiusza Smolarka, który ma problemy z kolanem, ale w ostatnim czasie nie prezentował także najwyższej formy.
Zespół Lechii wystąpi osłabiony brakiem Piotra Wiśniewskiego i Marko Bajicia. Do dyspozycji trenera Kafarskiego będzie natomiast Hubert Wołąkiewicz. W kadrze zabrakło natomiast miejsca dla Marka Zieńczuka.
Plagiat, wykluczenie z konkursu.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą powyżej.
Lech w obecnym sezonie w Lidze i w europejskich pucharach to dwie zupełnie inne drużyny. Powód może być banalny. Po prostu piłkarze z Poznania wkładają wszystkie swoje siły w czwartkowe mecze, a na ligę przystępują zbyt zmęczeni. Inne druzyny mają na przygotowanie do spotkań z Lechem 7 dni a Lechici zaledwie 3 dni i po drodze wyczerpujący mecz z Salzburgiem, Juve czy Manchesterem City.
Co do tego spotkania:
Ruch Chorzów - Lech
Uważam, że przyjezdnym będzie niezwykle trudno wywieźć 3 punkty ze śląska. Pierwszy powód przedstawiłem wyżej. Po drugie Chorzowianie w poprzednim sezonie jak i w tym przed własną publicznością radzą sobie rewelacyjnie ( wygrana z Wisłą i Legią ). Po trzecie z czego co się orientuję to większość graczy stawia dzisiaj na Lecha, a takie masówki jak się kończą... tak jak wczorajszy mecz Bayernu ( 3-3 ), czy Interu ( 1-1 ).
Myślę, że każdy o zdrowym rozsądku po prostu ominie ten mecz lub skusi się na typ 1X ( kurs około 1.50 ). +50

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Mam nadzieję, że się mylicie...
Ruch jest najsłabszą ekipą z jaką spotka się Lech po meczu w lidze europejskiej. Legia, Bełchatów, Górnik to był zespoły dużo groźniejsze niż Ruch w tym sezonie. Ruchu z tamtego sezonu to nawet nie ma co wspominać. Było minęło i nie ma. Jest obecny Ruch z Jankowskim, Piechem i Janoszką w ataku. Bo Olszar kontuzjowany. No to sorry, ale jeśli Piech albo Jankowski mają być groźnymi przeciwnikami dla Lecha no to...:| Z tego grona jedynie Janoszka się wyróżnia choć wcale nie jest najskuteczniejszym graczem Ruchu. Najskuteczniejszy gracz Ruchu to Jankowski z 2 golami po 11 kolejkach. A pokonanie Wisły w obecnej dyspozycji i Legii w kryzysie to przepraszam, ale wybitne osiągnięcia nie były. Lech jest praktycznie w strefie spadkowej, a przed nimi mecz z nieobliczalną Polonią. Jeśli dziś stracą punkty w lidze no to nie wiem już co napisać wtedy. W Lidze Europejskiej awansują a w lidze polskiej będą się bić o utrzymanie.
W Ruchu nie zagrają: Jakubowski, Bronowicki i Olszar. 3 podstawowi gracze.,
W Lechu ze znaczących graczy w ostatnich 2 meczach nie zagra Uwajaj i Henriquez. Nie da się ukryć, że to 2 podstawowi defensorzy ostatnio. Ale zostaje przecież Kikut w super formie, Djurdevic i Bosacki. Do obrony przesunięty pewnie zostanie Injac, a szkoda, bo co mecz to lepszy strzał ????
Poza tym zwróciłbym jednak uwagę, że jest nowy trener...Różnie to może być, ale liczę, że Bakero ma swoją ambicję i będzie chciał wszystkim udowodnić, że nie jest tak złym trenerem jak zrobił go Wojciechowski.
Myślę, że każdy o zdrowym rozsądku po prostu ominie ten mecz lub skusi się na typ 1X ( kurs około 1.50 ).
Co za brednia...Czyli jeśli postawiłem to spotkanie to nie mam zdrowego rozsądku tak ?? Strasznie nie podoba mi się takie pewniactwo. Każdy ma swoją wizję na dane spotkanie na dany dzień. I powinniśmy tu każdy po kolei przedstawiać swoje argumenty, a nie pisać, że kto gra na Lecha ten frajer. Bezsensu kolego. Może i będziesz miał rację, a może będę miał racje ja. To jest sport.
Ja dziś szczerze liczę na zwycięstwo Lecha, bo Ruch jest po prostu słabym zespołem w tym sezonie, nie gra 3 podstawowych zawodników, a najlepszy strzelec ma 2 bramki po 11 kolejkach. Lech się odrodził wygrywając 4-1 x 2 i 3-1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom