>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka 1 ligi 10-12.10.2014

Status
Zamknięty.
M 340

macvas

Użytkownik
Co prawda cała uwaga typerów w ten weekend jest zwrócona w stronę spotkań eliminacji EURO16, ale w Naszym rodzinnym, ligowym bagienku też można znaleźć coś ciekawego. Aby nie wybiegać daleko spójrzmy na to co dzisiaj:

W dniu dzisiejszym, na popularnym &quot;biegunie północnym&quot; kraju zmierzą się ze sobą ekipy Wigier oraz Widzewa. Gospodarze po niespodziewanym sukcesie w Gdyni (1:0) będą chcieli odczarować własną murawę, na której w tym sezonie mają mizerny bilans (1-3-2). Warto przypomnieć, że ich jedyne zwycięstwo na stadionie MOSiR (jeszcze w sierpniu) również było sensacją sporego kalibru - odprawili Zagłębie Lubin (2:1). Później jeżeli idzie o zdobycz punktową przytrafiały się same potknięcia. Już dzisiaj suwalczanie mają więc okazję podreperować statystyki i pokonać zasłużony dla krajowej piłki łódzki Widzew.

Goście z zaledwie jednym zwycięstwem w lidze (również w Gdyni) osiedli na dnie tabeli i choć na początku miesiąca w klubie zmieniono trenera, to z gry dalej nic nie wskazuje na poprawę sytuacji. Co prawda nowy trener przed przegranym meczem z Wisłą Płock nie miał wiele czasu na poprawki w funkcjonowaniu drużyny, to jednak sam podjął ryzyko związane z przemeblowaniem taktycznym. Jeśli nie uda mu się osiągnąć korzystnego wyniku w Suwałkach (a takim będzie jedynie wygrana), to pomału i on zacznie odczuwać rosnącą presję. W najgorszym wypadku Pawlaka czeka powtórka sprzed roku, gdy alarmowo zastępował urlopowanego Radosława Mroczkowskiego, a na początku roku zluzował go Artur Skowronek. Jeżeli łodzianie rundę jesienną zakończą w dole tabeli, to najprawdopodobniej dojdzie do kolejnej roszady na ławce trenerskiej.

Czy w związku z powyższą, napiętą sytuacją dzisiaj Widzew poszuka trzech punktów? Nie wydaje mi się. Gospodarze rozdali już sporą pulę punktów na własnym obiekcie i pomimo, iż grają w kratkę to z pewnością postawią swoje warunki w tym spotkaniu. Nikt nie pauzuje za kartki i nikt nie jest zagrożony wykartkowaniem na kolejne mecze. W składzie nie ma jedynie doświadczonego Tomasza Jarzębowskiego, który nie wrócił jeszcze do pełni zdrowia. Sumując: Dzisiaj w Suwałkach pełny ogień, bo pokonać &quot;legendarny&quot; Widzew to wciąż fajna sprawa. Wieczorny pojedynek będzie wyjątkowy dla czterech piłkarzy. Jakub Bartkowski, Sebastian Radzio i Darvydas Sernas grali już w barwach Widzewa. Do tego wychowankiem łodzian jest też grający na lewej obronie Wigier, Artur Bogusz. Gospodarze za sobą mieć też będą publiczność. Biletów w kasach zostało niewiele i wszystko wskazuje na to, że na stadionie pojawi się komplet widzów. Po raz pierwszy w obecnych rozgrywkach &quot;legalny&quot; wyjazd zaliczą też kibice z Łodzi.

Przewidywane jedenastki:

Wigry:
Salik – Bartkowski, Wichotowski, Karankiewicz, Bogusz – Kopczyński, Rafalskis – Biel, Radzio, Mackiewicz – Adamek
Widzew:
Hamzic – Augustyniak, Nowak, Mroziński – Wrzesiński, Injac, Kasprzak, Kwiek, Kozłowski – Rybicki – Duda

Moje typy:

1 @2,20 Betclic ✅
Remis (Wig. -1) @ 3,50 Betclic ✅
BTS tak @2,00 Betclic ✅

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
powinno być w twoim drugim typie na spotkanie Wigry - Widzew: że to gospodarze wygrają jedną i wtedy X a nie goście.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Chciałbym zacząć od tego, że mój typ w teorii jest kompletnie bezsensu. Miedź jest w okresie przejściowym po zwolnieniu trenera, a mecz z Wisłą poprowadzą trenerzy akademii i drugiej drużyny (jeśli coś przekręciłem to przepraszam!), którzy w przeszłości obejmowali już stery pierwszej drużyny, ale było to dawno temu. Miedź ma bardzo dobry zespół kadrowo, ale ciągle ma pecha do trenera lub po prostu im się nie wiedzie tak jak powinno. Rok temu był bezradny Ulatowski, który wszystko co dotykał zamieniał w cuchnący i cieplutki kawałek końskiego łajna. Teraz był Stawowy i... nic nie wychodziło. Może stworzenie Barcelony na poziomie 1-ligowym wymagało trochę więcej czasu.
Teraz na boisko wyjdą ci sami, dobrzy (jak wcześniej napisałem) piłkarze. Bez większej filozofii zostaną pewnie ustawieni według starej szkoły trenerskiej - tak myślę, nie wiem. Jeśli tak się stanie to Miedź ma duże szanse na wygranie z Wisłą. Kurs na nich jest bardzo wysoki. Podobnie było przed meczem z GieKSą i Arką. Nafciarze grają totalnie w kratkę. Jeden mecz dobry, drugi fatalny, jeden mecz dobry i tak w kółko. Za mecz z Katowicami piłkarze powinni oddać pieniądze za bilety. Brakuje tu stabilności i przede wszystkim szacunku dla rywala. Z moich obserwacji wynika, że niektórzy piłkarze zbyt lekceważąco podchodzą do niektórych spotkań. Krzywicki, który więcej siedzi niż gra, pisze na twitterze po porażkach jak gdyby nigdy nic. Żarciki, sucharki itd. Trenerowi czasami też brakuje wariantów, bo są mecze, które się układają i nie trzeba nic zmieniać, ale jak już nie idzie to Kaczmarek nie potrafi zareagować. Pomimo beznadziejnej sytuacji w tabeli zespół Miedzi jest groźny i jeśli będzie tu normalny trener, który układa system gry do zawodników, a nie zawodników do systemu, to będzie dobrze.
W pinnacle lepsze kursy, ale akurat przez przypadek przyblokowałem sobie konto.
Wisła Płock - Miedź Legnica 2:0
Miedź +0,5 1,95 Bet365 ⛔

Miedź +0,75 1,67 Bet365 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom