>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12. kolejka 1. Bundesligi (12-14.11.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Nie tykam dzisiejszego meczu ale moim zdaniem Borussia wygra a nawet pokryje hc -1.✅✅
HSV gra słabo, ktoś tam napisał ze Petric pociagnie druzyne, nie zgodze sie z tym, jest to typ zawodnika ktory musi byc dobrze obsluzony. Westerman popełnia błedy jak i cała obrona. Ostatnie mecze wygrali ale nie zachwycili mnie. Borussia gra bardzo dobrze, po strzelonym golu nie odpuszcza i dąży do kolejnych. Nie widzę po prostu HSV które zdominuje boisko, strzeli gola i to pewnie pan G. oraz nie straci żadnego , to nie dziś i nie w najbliższym czasie. Z tego co pamietam i juz wspominałem, w tym sezonie w kazdym meczu tracili gola, to pokazuje ze popelniaja czesto bledy.
Napisałem tak ogólnikowo, bo nie jestem na swoim PC i nie mam wgladu do notatek.

Jutro kilka dobrych typów będzie
:p

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg-Schalke 04 1/2 ZWROT 1/2 ⛔
Już jutro dojdzie do najciekawszego spotkania w tej kolejce Wilki zmierzą się z drużyną Schalke 04 ,która w poprzednim sezonie rywalizowała &quot;prawie&quot; do końca sezonu o pierwsze miejsce... Po wynikach jakie osiągneli podopieczni Magatha do tej pory , powtórzenie osiągnięć z poprzednich rozgrywek staję się raczej mało realne...
Gospodarzy można nazwać specjalistami od &quot;marnotrawienia&quot; wygranych. Nikt by dziś o nich nie pisał , że są ekipą grającą w kratkę gdyby było 6 pkt więcej, które mieli na wyciągnięcie ręki w meczu z Mainz i Leverkusen. Wolfsburg na własnym terenie jest naprawdę mocny ostatnie 3 z 4 spotkań potrafił wygrać za to gra na wyjazdach nie jest dobra przez co pozycja w tabeli jest nie za ciekawa no i te wygrane na wyciągnięcie ręki... Ostatnio z formą nie jest najgorzej mimo wyniku z Eintrachtem 3:1. Według mnie te cyfry nie odzwierciedlają tego co tam pokazali jak już wcześniej pisałem - ze stwarzanie sytuacji problemów nie było zaś celowniki zawiodły i nerwy gdzie obrońca skosił w polu karnym co było z pewnością gwoździem do trumny dla Wilków tamtym spotkaniu. Gracze McClarena na obecną chwilę zdecydowanie prezentują lepszą grę a niżeli podopieczni Magatha - takie jest moje zdanie i ocena po tym co miałem okazję zobaczyć w wykonaniu obu ekip. Jeśli kogoś interesują statystyki H2H to one też przemawiają na korzyść Wilków...
Niebieskim od początku sezonu nie idzie jak do tej pory zaledwie 2 zwycięstwa , 3 remisy , 6 porażek . Wszystko to mogą zawdzięczać swojemu genialnemu Magathowi... Jeśli chodzi o samych piłkarzy to wydawac by się moglo , że mają skład spokojnie na TOP 3/4 ale piłkarze sami grać nie będą do tego jest potrzebny ktoś kto poukłada grę i wprowadzi dobrą atmosferę do klubu... Kibiców niebieskich może napawać optymizmem przed potyczką z Wilkami ostatnia wysoka wygrana z beniaminkiem ligi St.Pauli 3:0 na własnym obiekcie. Jak do tej pory był to jedyny przebłysk graczy Schalke oczywiście poza LM gdzie potrafili zagrać dobre spotkania jak i również beznadziejne ale puchary pozostawmy na boku... Wszędzie piszą o powrocie Schalke na odpowiednie tory ale nie ma się co oszukiwać ostatni rywal z Hamburga z pewnością nie jest tak wymagający jak ekipa McClarena choć i tu ktoś może się przyczepić... Gra Schalke nie zachwyca gdy przychodzi mierzyć się z kimś lepszym nie wygląda to zbyt kolorowo chociażby potyczka z Leverkusen na własnym obiekcie zakończona porażką, &quot;szczęśliwy&quot; remis z Eintrachtem gdzie powinno zakończyć się laniem. To w ostatnim czasie byli najmocniejsi rywale Schalke i kończyło się jak kończyło...
Z pewnością Wilki łatwego zadania w tym spotkaniu mieć nie będą ale osobiście gra Schalke mnie nie przekonuję i na obecny moment nie jest to jakaś trudna ekipa, która stawia opór rywalom w dodatku Wolfsburg gra u siebie co jest z pewnością + dla nich.
Przewidywane składy:

Home:
Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, Schäfer - Josue - Riether, Mandzukic - Diego - Grafite, Dzeko
Away: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Jones, Rakitić - Farfan, Edu - Raul, Huntelaar

Wolfsburg AH (-0,25)
@ 1,95
Canbet
8/10
-4 FT
2:2 &lt;--- Piłka ręczna i pan arbiter czego efektem jest właśnie Remis
----
Runda 12 (2)
-12

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Nie przesadzałbym z takim optymizmem na Frankfurt, Werder dzis zagra z 2 defensywnymi pomocnikami na to wyglada, natomiast Frankfurt nie pokazał zbyt wiele w ostatnim meczu a do tego wypadł Meier co poważnie ich osłabia w ataku.
Wilki - Schalke BTS @ 1,5✅
Obrona wilczków nie radzi sobie z prostopadłymi podaniami, co ja mówie, w ogole sobie nie radza a maszynka Uchida-Farfan-Raul wykorzysta to, z drugiej strony póki Diego gra to nie trzeba sie martwic o gole dla Wolfsburga
Koln @ 2,1⛔ u siebie to całkiem inna drużyna, grają bardzo dobrze i na pewno nie popełnia tylu błedów co Bayern który podarował Borussi ze 2 gole.
Pauli 1x @ 1,7 ⛔ prawie
Bayer dopuszcza do groźnych sytuacji swoich rywali często a Pauli ma argumenty by takie sobie stwarzać. Wraca Asamoah, na pewno bardziej skuteczny niż Naki tydzien temu. Obrone maja szczelniejsza niz ostatni rywale Bayeru i nie powinni tego dzis przegrac
i Mainz 1,7⛔ przeciw H96 które kompletnie nic nie gra od kilku spotkań
Jeszcze skłonny jestem zagrac na VfB które powinno kilka bramek walnać Lautern

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
z drugiej strony póki Diego gra to nie trzeba sie martwic o gole dla Wolfsburga
A nie chodziło Ci czasem o Dzeko ? Bo akurat forma Diego za wysoka to nie jest ostatnio z tego co obserwowałem mecze Wolfsburga. Zdecydowanie w formie jest też Grafite. Ogólem mecz odpuszczam ,ale tak tylko chciałem się przyczepic do tego stwierdzenia ;)
i Mainz 1,7 przeciw H96 które kompletnie nic nie gra od kilku spotkań
Tutaj już się nie czepiam tylko potwierdzam;)
VS
MAINZ - HANNOVER 96
Typ : Mainz @ 1,72 Tobet⛔0:1
Widząc nieporadnośc Hannoveru w ostatnim meczu przeciwko Dortmundowi powiedziałem sobie, że w następnej kolejce będe próbował coś zarobic na ich porażce. Czeka ich mecz z Mainz. Co prawda Mainz dwie porazki z rzędu, ale właśnie dzisiaj chyba taki mecz, że wrócą na zwycięską ścieżke. Przynajmniej tak się wydaje. Dodatkowo H96 bez Abdellaue, Stoppelkampa, Haggui czy Pogatetza.
Mainz bez Allagui z wazniejszych graczy. Kursy na Mainz już poleciały ostro, w Pinnacle np obecnie 1,60 tylko.
VS
WERDER - FRANKFURT
Typ : Over 2,5gola @ 1,55 Tobet⛔0:0
Werder znowu bez Pizarro, ale kiepska defensywa + dobra forma Gekasa i w ogóle dobra dyspozycja Eintrachtu może równac się sporej ilości bramek. Patrze na skład Werderu i obrona ma wyglądac tak Bagfrede, Mertesacker, Prodl i Wesley więc jak tutaj mają nie padac bramki dla Frankfurtu?

akarin 0

akarin

Forum VIP
Meier co poważnie ich osłabia w ataku.
Bez przesady. Caio prezentuje się lepiej w tym sezonie, zagrał zresztą już w większej ilości spotkań niż Aleksander. Meier nie złapał dobrej formy, do tego doszła kontuzja. Ważniejsi w pomocy są Altintop (gra bardziej an skrzydle) czy Kohler. Dlatego nie uważam, żeby brak Meiera jakoś znacznie osłabiał zespół, zarówno on i Caio potrafią dobrze grać kombinacyjnie a do tego Brazylijczyk ma lepszy strzał z dystansu.
Jak dla mnie to Brema znów wtopi. Ich obrona to tragikomedia, jeszcze jak na bokach będzie grał Wesley i Bargfrede. Jedynie ofensywą mogą wygrać to spotkanie, ale wobec braku Pizzy będzie ciężko. W klubie się kłócą, Frings krytykuje kolegów, Arnautovic ma wszystko gdzieś i też się kłóci, pensje piłkarzy są w połowie zamrożone. Atmosfera jest generalnie nie tęga. Tutaj Eintracht wygląda wprost przeciwnie, bo zespół ma dobrą passę, gra skutecznie przede wszystkim i wygrywa też z mocnymi zespołami. Obecnie Brema do mocnych nie należy, dlatego można rozpatrywać wygraną Eintrachtu.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
W tej kolejce wychwyciłem 2 moim zdaniem ciekawe typy:
St. Pauli - Leverkusen
Gospodarze to beniaminek w Bundeslidze. Grają w kratkę. Po dwóch wygranych z rzędu potrafią przegrać kolejne trzy mecze z rzędu. W tym sezonie nie sprawili żadnej niespodzianki z tymi co mieli ( na papierze ) przegrać to przegrali z tymi natomiast co mogli powalczyć to powalczyli i udało im się nawet kilka meczy wygrać: Nurnberg, Freiburg, Hanover i M&#39;Gladbach. Co ciekawe 3 z 4 zwycięstw odnieśli na wyjazdach. Ostatnio nie radzą sobie najlepiej. Są w kiepskiej formie ( 3 porażki z rzedu w bramkach 1-8).
Goście muszę przyznac szczerze, że mnie w tym sezonie zadziwiają. Nie mają w zespole wielkich gwiazd a radzą sobie nadspodziewanie dobrze. Nie licząc &quot;dziwnej&quot; wpadki u siebie z M&#39;Gladbach ( porażka 3-6 ), ulegli tylko Mainz (0-1). Co ciekawe Leverkusen na 5 meczy na wyjazdach: 4 zwycięstwa w tym z Borusią Dortmund (0-2) i jeden remis. Myślę, że gracze gości wyjdą na boisko w tym meczu z jednym celem: zdobyciem kompletu punktów. Ja stawiam jednak troche asekuracyjnie na remis bez zakładu ( w przypadku remisu zwrot stawki ).
Remis bez zakładu: Leverkusen Kurs: 1.50

Drugi mecz, który na dzisiaj wybrałem w Bundeslidze to:
Werder - Eintracht
Gospodarze w nie najlepszej formie. Porażka w ostatniej kolejce 6-0 musiała boleć. 2 kolejki temu równiez przegrana. Tym razem na własnym boisku z Nurmberg 2-3. Mecz wzbudza na forum dużo emocji i wielu graczy upatruje tutaj zwycięstwa przyjezdnych, którzy trzeba to uczciwie przyznac grają ostatnio rewelacyjnie. 6 ostatnich meczy w lidze i 5 zwyciestw. Jeden raz zremisowali. W miedzy czasie w pucharze Niemiec rozbili na własnym boisku Hamburger SV. Jednak uważam, że jest to mecz w, którym żaden wynik nie zdziwi. Może go wygrac Werder, może być remis ( choć w lidze niemieckiej padło tylko 17% remisów we wszystkich rozegranych do tej pory meczach ), i równie dobrze goście mogą wywieść 3 punkty.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem w tym meczu będzie zagranie typu na over 2,5 gola. Werder na 11 meczy zdobył 19 goli, stracił 27. Eintracht na 11 meczy zdobył 20 goli, stracił 11. Gospodarze na 11 meczy mają 9 overów 2,5. Goście mają 8 overów 2,5. Myślę, że dzisiaj zobaczymy w tym meczu co najmniej 3 gole.

Typ: powyżej 2,5 gola kurs: 1.55

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Werder - Eintracht​
Przeczytałem wiele opinii (nie tylko zawartych w tym temacie) na temat meczu Werderu. Wiele osób mówi o prawdopodobnym hokejowym wyniku i ogromnych szansach Eintrachtu. Co do tego pierwszego - jak najbardziej się zgadzam, co do drugiego - niekoniecznie.
Frankfurt ma wprost niesamowitą (jak na ten klub) serię. Przyjeżdżają na Weserstadion pewni swoich umiejętności i możliwości, przez wielu uważani jako faworyt. Orły liczyć będą głównie w przodzie na Gekasa, o którym tak wiele zostało tu już napisane. Grek nie jest geniuszem futbolu i nie będzie strzelał tyle bramek w Bundeslidze co Dżeko czy Barrios. Ma teraz doskonałą serię, jest w dobrej formie i koledzy mu bezgranicznie ufają. Ale Gekas to gracz wyjątkowo łatwy do wyeliminowania z gry, jeśli ustawić pod niego 1-2 obrońców. To nie jest wirtuoz który przedrybluje 3-4 zawodników i nosem wpakuje piłkę do siatki. Mertesacker i Prodl, mimo że grają ostatnio wprost katastrofalnie, mogą spokojnie odciąć Greka od podań. Tak naprawdę kluczem będzie wyeliminowanie z gry Altintopa, Gekasa i Caio. Patrząc &quot;na papierze&quot; Werder ma 2 razy mocniejszą pierwszą 11stkę. Hunt i Marin to gracze którzy jednym podaniem potrafia otworzyć drogę do bramki. Arnautovic ostatnio więcej kłapie dziobem niż rusza nogami, ale Almeida wcale nie jest gorszy od Gekasa. Po laniu ze Stuttgartem Biało-zieloni bieli trochę czasu aby popracować nad swoją formą. Atmosfera w klubie nie jest wesoła, ale czytałem wypowiedź Wiese, w której powiedział wyraźnie, że w środku tygodnia zawodnicy zdali sobie sprawę, że wszystko leży w ich nogach i głowach. Mimo wszystkich złych rzeczy które przytrafiły się ostatnimi czasy w Bremie, od tego meczu wszystko powinno wrócić na właściwy tor. Będzie to mecz zacięty, pełen agresywnej gry (zwłaszcza ze strony Werderu) i sytuacji bramkowych. Moim zdaniem Werder przełamie niemoc i odniesie zwycięstwo na Weserstadion.
Typy:
Werder @1,95
Almeida strzeli @2,1
over 3 @2,0
Werder strzeli przed 40 min @1,83

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Robson tak - Diego ???? potrafi obsłuzyc dobrym podaniem, a szczegolnie grozne sa stałe fragmenty gry, przeciez w ostatnim meczu wygranym 2;0 z VfB to oba gole strzelone po roznych ktore wykonywał.
Akarin pomyliłem Meiera z Kohlerem

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dzisiaj powinno być lepiej
Freiburg strzeli gola @ 1,5✅
Nurnberg strzeli gola @ 1,7
⛔
fortuna

oczywiście BTS-y i overy też można jak najbardziej, jednak Nurnberg najbardziej wydaję mi się najpewniejszym typem adekwatnym do kursu.

Bardzo mi się podoba gra w ataku Nurnbergi, mają 3 młodych i bardzo zdolnych graczy którzy napędzają akcje: Ekici, Gundogan i Schieber. Przy kłopotach Bayernu spokojnie powinni chociaż raz umieścić piłke w bramce. Powolni stoperzy , dający się wyprzedzać oraz Butt który nie zachwycił w ostatnim meczu, widać że wiek robi swoje. Ostatnie mecze to stracone 2 gole z Freiburgiem i 3 z Borussia M. , gdzie chociaż jeden padał po stracie w środku pola.
Freiburg natomiast ma łatwosc w tworzeniu akcji, a obrona TSG nie zachwyciła mnie tydzien temu, dużo strat i bierna postawa przy niektórych akcjach. Wiadomo że każdy mecz się rządzi innymi prawami ale z dnia na dzień tego nie poprawią, do tego nadal nie obecny jest Simunic i Starke.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Hoffenhem - Freiburg (H 0-1)
Freiburg
2,22 Unibet
Lubię Hoffenheim, głównie ze względu na ich niesamowitą historię, napisaną w ciągu kilku lat, ale także na Hoppa, który jest bardzo rozsądnym prezesem i choć ma wielkie możliwości finansowe, to nie szasta pieniędzmi, co rzadkie w dzisiejszym futbolu. Niemniej jednak Wieśniaki grają bardzo często piłkę nudną, wręcz ciężką do oglądania, a piękne i wysokie zwycięstwa, które zdarzają się im, są często wynikiem szczęśliwych akcji na początku, a potem zabójczych kontr. Potencjał jest, piłkarze świetni, ale wszystko nie wygląda imponująco. Jak na razie wyniki są, ale długo w czołówce mogą nie być. Tak samo zresztą Freiburg. Nie ma wątpliwości, że to słaby zespół, jednak nie tak słaby, jak w zeszłym sezonie. Zaplecze jest, zwłaszcza na pomocy: pewniakami są Schuster, Makiadi, Abdessadki, jednak na pozostałych dwóch pozycjach grywają Caligiuri, Yano, Putsila, Rosenthal, Nicu. Żaden raczej nie zawodzi. W obronie kontuzja Butchera jest nieodczuwalna, bo na poziomie Bartha czy Bastiansa gra Toprak. Wyróżnia się Mujdza. Gwiazdą zespołu jest oczywiście Papiss Demba Cisse, ale w Reisingerze ma solidnego zmiennika. Wieśniaki bez Starke i Simunicia, ale dalej mocna ekipa. Wreszcie na swojej pozycji stopera może grać Compper, z nim w obronie dwaj świetni gracze - Vorsah oraz Beck na prawej. Z lewej Ibertsberger/Eichner zupełnie nie przekonują, ale także jakoś mocno nie odstają. Pomoc Weis, Salihovic i świetnie grający w tym sezonie Luiz Gustavo, który występował także z konieczności na lewej obronie. Porównania z Ze Roberto są zasadne ze względu na pozycje, jakie zajmują normalnie (środek pomocy), oraz z konieczności, gdy akurat teraz oba kluby zmagają się z kontuzjami z tyłu (lewa obrona). Poziom ostatnio podobny, ale tylko ostatnio, bo oczywiście Gustavo jest zdecydowanie niższej klasy graczem niż Ze Roberto. Gdy Gustavo przejdzie na obronę, zastąpi go słabszy Rudy. Salihovic pewnie znów zagra dobrze, każdy wolny z okolic pola karnego jest w stanie zamienić na bramkę, nie wiem, czy jest w tej lidze lepszy od tego specjalista. W ataku świetny Ba, a obok niego może znów kombinacje, Mlapa raczej pewny, ale bez szału, Vedad ostatnio poszedł w odstawkę, Sigurdsson i Vukcevic to jeszcze, niestety, nie ten poziom. Sytuację może uratować Obasi, ale dopiero, gdy złapie formę. Na razie w ataku zrobić różnicę może więc jedynie Ba. Hoffenheim często ma kłopoty w meczach, które musi wygrać. Tak może być i tym razem i choć typ nie jest do grania za wielką stawkę, bo Freiburg to jeden z najsłabszych zespołów w lidze, to śmiało można spróbować.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
bo Freiburg to jeden z najsłabszych zespołów w lidze, to śmiało można spróbować.
Jak na razie to Freiburg nie jest jednym z najsłabszych zespołów w Bundeslidze wręcz przeciwnie radzi sobie dobrze chociażby jak spojrzymy na same wyniki. W dodatku nie grają nudnej piłki i w ofensywie sobie dobrze poczynają...
Ta kolejka pokazała jaka ta liga jest nie przewidywalna chociażby wynik 0-0 w meczu Werderu gdzie większość spodziewała się murowanego Overu a skończyło się jak skończyło...
Na dziś pozostał jeszcze Bayern , który powinien poradzić sobie z Nurnbergią. Dobrą wiadomością dla Monachijczyków jest z pewnością powrót Riberego jak nie zlekceważą rywala jak w meczu z Gladbach wygrają spokojnie. Presje na gospodarzach z pewnością jest jak chcą jeszcze mieć szanse na walkę o Majstra to nic innego tutaj nie wchodzi w grę jak 3 pkt tym bardziej, że BVB wypracowało sobie już sporą przewagę...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom