Dziś hit ekstraklapy.Nie mam wątpliwości,że może on być transmitowany i reklamowany przez superdochodową stację TVP jako hit(także rekord na krakowskich trybunach) dzięki trenerom.
Ten gospodarzy w sytuacji gdy już gorszej reputacji nie mógłby chyba mieć z mocno przeciętnego składu ,pozbawionego jaśniewielmożnych zagramanicznych gwiazd poskładał drużynę jeszcze w tym sezonie nie pokonaną.
Ten gości jako jedyny w Polsce mógłby z powodzeniem wystawić 2 drużyny i każda z nich walczyłaby o tytuł mistrza.To,że kursy na zwycięstwa Legii w lidze nie oscylują w granicach tego co można uzyskać stawiając na Barcelonę osiągnął wespół w zespół ze wschodzącą gwiazdą polskiej myśli menadżersko - biznesowej,uosabianej przez jakże gustownie ubierającego się prezesa.Po pozbyciu się Luboji w ataku został weteran Saganowski (ja ciągle sobie o nim myślę,że gdyby nie wypadek motocyklowy mógłby znaczyć conajmniej tyle ile Lewy w Bundeslidze),gruziński czołg (sprowadzony chyba po to,żeby po odejściu Choto i Gola waga wyjazdowego autobusu się zgadzała) oraz młody Mikita (który tak jak i pozostali młodzi - im ważniejszy mecz - tym dalej na ławce siedzi kosztem nowo sprowadzonych wynalazków zagranicznych).
Dziś wobec braku Radovica (jedynej w tej chwili gwiazdy ligi),Koseckiego(pasowałby idealnie do dzisiejszego meczu,gdyby tylko Wisła przyatakowała zbyt mocno zniszczyłby ich kontrami jak w zeszłym sezonie Lecha) oraz dzięki Bogu( i sędziom) Vrdoljaka w śrdoku zapewne zobaczymy Łukasika,Furmana(ostatnio jakby spuścił z tonu - ale nic dziwnego skoro trener wmawia mu,że jest gorszy od Ivicy) i Heljo (umiem dobrze grać,ale gdy nikt mnie nie atakuje) Pinto lub Jodłowca ( a Urban lubi grać na 3 DM na wyjazdach),osobiście wolałbym tą drugą opcję gdyż Rzeźniczak na boku obrony jest mocno przeciętny(tak jak Jodłowiec na środku obrony),natomiast na środku prezentuje się o niebo jeśli nie dwa lepiej (jak dla mnie wcale nie gorzej niż np Glik).
Reasumując boję się aby hit nie zamienił się w kit,gdyż Smuda po pierwsze bardzo mocno zadbał o dyscyplinę i porządek w obronie (3 ostatnie mecze na Reymonta bez straty bramki),Urban też z kolei lubi na wyjazdach upchać wszystkich defensywnych pomocników jakich ma w kadrze do meczowej 11,a ponieważ z przodu nie ma kim straszyć.... remis chyba zadowoli obydwie strony,dodatkowo under (zwłaszcza jeśli nie będzie Brożka).Chociaż nie ukrywam,że chciałbym aby Furman się zmotywował i pokazał ,że zasługuje nie tylko na miejsce w pierwszym składzie,ale może też i na kadre (a przecież już się koło tej kadry kręcił).
Gdybym miał stawiać for fun lub do taśmy za 2 zł grałbym Legię,jeśli chodzi o stawianie poważne nie grałbym wcale,gdyby ktoś mnie jednak zmuszał do podania typu wybrałbym u2,5 ,ale wiem ,że w ekstraklapie zdarzyć sie może wszystko.