>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 04.10 - 07.10.2013

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Wisła 1x - Legia 1,8 bet365
Tak mi się zdaję, że oddsmaker od wystawienia kursu w mecz tych ekip w zeszłym sezonie poszedł spać,
obudził się niedawno i musiał wystawić kursy ????
Rok temu Legia wygrała 2-1, mecz budził sporo kontrowersji, zwłaszcza jedna z bramek dla Legii.
Obie ekipy w tym roku prezentują się bardzo dobrze, Legią ma serię 5 kolejnych wygranych w lidze,
Wisła w tym sezonie nie przegrała, u siebie straciła tylko jednego gola i to bardzo pechowo w meczu z Jagiellonią.
Ja na Legię grałem rok temu, teraz jest nawet gorszy kurs na tą samą linię jak przed rokiem (-0,25),
a zespół krakowski poczynił duży progres w grze.
Dla mnie tu na gości powinno być 2,6 jak było w bwinie a nie 2,1.
Podbeskidzie - Lech (-0,25) 1,86 Sbobet
Rok temu linia była podobna jak w tej chwili, buki wystawiły lepszą (-0,25), więc zagrałem.
Gospodarze u siebie grają fatalnie, wygrali tylko ze słaba Koroną, raz zremisowali, przegrali trzy razy,
za każdym razem jedną bramką, ale byli wyraźnie gorsi od rywali, zwłaszcza Górnika i Jagiellonii,
powinni przegrać wyżej.
Ostatnie trzy spotkania to trzy przegrane, u siebie brak brak progresu w grze, zwłaszcza w ataku,
bo to, że z Piastem zaczęli walczy o wyrównanie po 85 minucie,
gdy z Jagiellonią robili to dopiero po 80 minucie, gdy Ukah dostał czerwoną kartkę to nie progres.
Lech u siebie mimo gry z przewagą zawodnika niemal przez cały mecz wygrał tylko 1-0 z Widzewem,
zmarnował sporo okazji, a sam mógł stracić gola, przed samym końcem spotkania.
Po porażkach ze Śląskiem oraz Wisłą poza domem, zagrał dobrze z Piastem i wygrał 2-0,
dla mnie dobry typ na tą kolejkę.
Jagiellonia - Cracovia 2,11 Sbobet
Gospodarze mimo słabej gry w Lubinie zremisowali 1-1, oddali chyba jeden celny strzał w końcówce meczu.
U siebie przegrali z Pogonią oraz Legią 2-3, rozgromili Ruch 6-0.
Goście na wyjazdach zdobyli więcej punktów niż w domu, pokonali niedawno 3-0 Śląsk.
Gracze Cracovii długo utrzymują się przy piłce, napastnicy, zwłaszcza Nowak marnują sporo dobrych okazji,
w obronie duże problemy, nie zawsze wykorzystywane przez rywali, Śląsk nawet w 10 miał trzy setki (?)
w 1 połowie meczu z nimi. Dla mnie Jagiellonia wygra ten mecz, do tego overek.
Śląsk - Zagłębie 2,07 Sbobet
WKS gra u siebie i to dobry moment powrotu do walki o miejsca w górnej części tabeli, u siebie przegrał już 2 razy, mam nadzieję, że w tym meczu będą grali w 11 do ostatniej minuty,
bo czerwona kartka w meczu z Cracovia na początku spotkania pokrzyżowała im plany,
mieli swoje okazje w 1 poł, w 2 jak już wspomniałem goście wykorzystali przewagę gracza na boisku.
Zagłębie dla mnie gra zbyt zachowawczo, atakuje zbyt mała ilością graczy,
ma słabe skrzydła i boki obrony, do tego Rymaniak pauzuje za kartki.
Szybki Piech to za mało na Śląsk, formy brak, do tego WKS żadny rewańzu za porażki sprzed roku,
sam nie wiem za którą bardziej, czy tą u siebie czy 0-4 w Lubinie.

Otrzymane punkty reputacji: +19
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365

Kolejkę zaczynamy w Bydgoszczy gdzie Zawisza podejmie Korone Kielce. Spotkanie wyrównane, ze wskazaniem na gospodarzy. Następnie przenosimy się do Wrocławia na derby Dolnego Śląska. Czy gospodarze zapomną o kryzysie jaki panują w klubie i dadzą w końcu kibicom jakiś powód do radości? A może to Zagłębie , zagra w końcu to czego się od niego oczekuję i z 3pkt wróci do Lubina? W Lubinie jest też nowy trener, który zresztą bardzo dobrze zna ekipe Wrocławian.
Oba piątkowe mecze zapowiadają się overowo.

W sobotę prawdopodobnie mecz ostatniej szansy dla Czesia Michniewicza. Podbeskidzie prezentuje się bardzo przeciętnie, by nie powiedzieć słabo, tak więc nic dziwnego, że stołek polskiego Mourinho jest zagrożony. Teraz rywal na przełamanie bardzo ciężki bo do Bielsko -Białej przyjeżdża Lech Poznań z bramkostrzelnym ostatnio Teodorczykiem. Ciekawie również w Szczecinie gdzie Pogoń zmierzy się z Górnikiem. Obie drużyny prezentują się w tym sezonie bardzo dobrze i jeszcze sporo namieszają. Klasyczny No-Bet.

Niedziela to klasyk Ekstraklasy: Wisła - Legia. Mecz z bogatą historią, o których można pisać wiele. Krakowianie przed sezonem byli skazywani na środkowe regiony tabeli. Nic z tego. Smuda poraz kolejny udowodnił, że w naszej lidze z grajków ponad przeciętnych, można stworzyć drużynę walczącą nawet o majstra. Legia ma swoje problemy z kontuzjami, jednak szeroka kadra jaką dysponuje trener Urban pozwala mu na spore rotacje w składzie. Jak będzie w niedzielę?

Kolejkę kończymy w poniedziałek &quot;mini derbami&quot; na Górnym Śląsku. Co proponujecie?

Zapraszam do dyskusji.

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk 2 @2.50 Bet365
Widzew bez zwycięstwa w lidze od 7 spotkań, Lechia od 5, lecz pozycja w tabeli i cele na ten sezon zgoła różne. Lechia gra pod wodzą Probierza futbol, który może się podobać - brakuje czasem skuteczności a czasem szczęścia. Myślę, że po takim kursie naprawdę warto spróbować wygraną gości.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Nie wiem jak pewne są te informacje, ale podobno miasto dogadało się z Solorzem. Za 9 milionów ma sprzedać im swoje udziały ( Źródło ). Troche mi się nie chce wierzyć, bo wcześniej chciał 30, ale jeśli tak na prawde jest to piłkarze mogą być dodatkowo zmotywowani. Wiadomo - derby Dolnego Śląska, własny stadion plus teraz w końcu jakiś pozytyw związany z przyszłością klubu. Forma ostatnio słaba, ale czas w końcu na przełamanie. Z Cracovią koń Rafał ustawił cały mecz na początku, mam nadzieje, że teraz będzie inaczej. Trzeba łapać już bo jeszcze spadnie.

WKS @ 1.85 b365 ✅✅✅

R 0

rykusiak

Użytkownik
Poniedziałek 7.10.2013
Piast Gliwice - Ruch Chorzów
Typ: Piast @ 2.10
Bet365
W tych &quot;małych derbach&quot; stawiam na Piasta. Po bardzo słabym meczu z Lechem i troche mniej przeciętnym z Podbeskidziem czas w końcu pokazać się z dobrej strony przy własnej publiczności tak jak to było w meczu z Widzewem(3:0).Do składu Piasta wraca Kędziora nie jest pewne czy zagra od początku meczu ale w meczowej 18 powinien już być.Z Podbeskidziem dobrze pokazał się Rabiola który miał kilka okazji do strzelenie gola, jest jeszcze Ruben Wilczek wiec atak już powinien wyglądac lepiej. W Piaście nie zagra kontuzjowany Król ale dobrze zastępuje go Zbozień który szczególnie stwarza realne zagrożenie przy rzutach rożnych co wiemy wszyscy jest mocną stroną Piasta.No i w końcu trzeba czas na rewanż za ostatnią porażkę u siebie(1:3).

funias 691

funias

Użytkownik
vs
Derby Dolnego Śląska. Spotkanie z podtekstami, zapowiadające się niezwykle ciekawie. Osoba nowego trenera Miedziowych również dodaje temu spotkaniu nieco smaczku. Początkowo chciałem grać na WKS, ale coś mnie powstrzymało. Uznałem, że lepiej zaryzykować BTS. Śląsk gra w kratkę i tego nie da się ukryć. Można pisać, że w końcu czas na przełamanie i w ogóle, ale Zagłębie również chcę zacząć wygrywać! Zagrali bardzo poprawnie w meczu z Jagiellonią. Pozwolili oddać im zaledwie jeden celny strzał na bramkę, który ostatecznie okazał się golem dla Jagi. Ale Lenczyk to stary wyjadacz i na pewno ustawi zespół odpowiednio, odpowiednio również ich zmotywuje. A strzelać mają kim, bo jest Piech, a ostatnio pokazał się Abwo. Śląsk u siebie również powinien strzelić, bo na pewno chcą zmazać plamę z meczu z Cracovią. Szybko strzelili bramkę na Łazienkowskiej pora strzelić coś u siebie.

Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin
Typ: Obie strzelą? TAK
wynik: 2-0
1.91 WilliamHill​

vs
Drugie spotkanie na dzisiaj to Zawisza - Korona. Muszę przyznać, że nie wierzyłem w możliwości nowego trenera z Hiszpanii, ale Korona w meczu z Górnikiem pokazała się z dobrej strony, wykorzystując przestoje w grze Zabrzan. Również w Gdańsku wykazali się dobrą skutecznością, gdzie po 20 minutach prowadzili 0-2. Nie mają dużego posiadania piłki, ale ich kontry są bardzo groźne i ostatnie dwa mecze to 4 gole. Zawisza dwa ostatnie mecze u siebie na 0 z tyłu to musi się podobać, ale osobiście sądzę, że trzeci raz nie uda im się tak zagrać. Będą starali się prowadzić grę, są u siebie. Korona może wykorzystać jakąś kontre. Vlastimir Jovanovic i Paweł Sobolewski wracają do 18 meczowej. W formie jest Janota. Ostatni mecz w Zabrzu zespołu z Bydgoszczy to bardzo otwarta gra z obu stron i w efekcie Kaczmarek 3 razy wyciągał piłkę z siatki. Kurs 1.44 na to, że Korona zdobędzie gola uważam za atrakcyjny. Powodzenia!

Zawisza Bydgoszcz - Korona Kielce
Typ: Korona Kielce strzeli bramkę? TAK
wynik: 0-1
1.44 WilliamHill​

iluminati 60

iluminati

Użytkownik
4.10.2013 (20:30)
Typ: 1
Kurs: 1,80
Bukmacher: WilliamHill
Śląsk Wrocław złapał ostatnio zadyszkę, remis i dwie porażki w trzech meczach to nie jest bilans odpowiadający aspiracjom takiego klubu i po tych ostatnich niepowodzeniach dzisiaj w meczu derbowym z Zagłębiem granym na własnym obiekcie jest okazja najlepsza żeby się zrehabilitować, wyjść z dołka i odnieść w końcu jakieś zwycięstwo. Porażka z Cracovią była sensacją, ale czerwona kartka ustawiła mecz, z Legią Śląsk zagrał już dużo lepiej chociaż znowu musieli przełknąć gorycz porażki. Dzisiaj Wrocławianie muszą się zebrać w sobie i wygrać bo mecze z Zagłębiem zawsze mają wyższą rangę niż potyczki z innymi rywalami. Miedzowi też jak na budżet jakim dysponują znów rozczarowują w kolejnym sezonie. W 10 meczach ponieśli 5 porażek, trzy na wyjeździe. W Lubinie mają jak w raju a wyników na miarę potencjału finansowego jak nie było tak nie ma. Ostatnie derby we Wrocławiu wygrało Zagłębie 2:0, więc Śląsk ma dodatkową motywację żeby się zrewanżować. W dobrej formie strzeleckiej jest Paixao, ten piłkarz robi różnicę. Jeśli obrona z bramkarzem włącznie nie popełnią głupich błędów to o wynik można być spokojnym bo ofensywa z przodu wykreuje okazje, które Portugalczyk powinien zamieniać na bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +1
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Wisła Kraków-Legia Warszawa: Zostanie podyktowany rzut karny @ 3,60 Sportingbet
Jest dwóch polskich arbitrów, na których mecze poluję. Pierwszy to Tomasz Wajda i jego nadgorliwość przy rozdawaniu czerwonych kartek. Drugi to Szymon Marciniak, który lubuje się w dyktowaniu rzutów karnych. &quot;Mr Penalty&quot; ostatnio się rozkręcił i liczę na podtrzymanie serii w meczu Wisły z Legią. Oto statystyki Marciniaka z jego ostatnich 10 spotkań:
Dnipro-Fiorentina (2 karne)
Górnik-Zawisza (3 karne)
Widzew-Ruch (1 karny)
Cracovia-Wisła (0 karnych)
Zawisza-Cracovia (0 karnych)
Walia-Serbia (0 karnych)
Lechia-Górnik (1 karny)
Wisła-Lech (1 karny)
Karabach-Eintracht (0 karnych)
Cerezo Osaka-Shimizu (1 karny)
Nie jest to seria przypadkowa, bo przezwisko &quot;Mr Penalty&quot; wzięło się od wyczynów Marciniaka z początków zeszłego sezonu, gdzie również dyktował jedenastki jak szalony. Oczywiście nie zawsze się trafi typ, ale przy takiej częstotliwości karnych w meczach tego arbitra i kursie na jedenastki powyżej trzech wychodzimy spokojnie na plus.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Šląsk - Zagłębie Over 2.5 @ 2.0 Unibet

Dzisiaj we Wrocławiu zobaczymy mecz derbowy pomiędzy Sląskiem i Zagłębiem. Śląsk w ostatnich spotkaniach prezentuje się bardzo przeciętnie i zanotował dwie porażki z rzędu. Dzisiaj pora na rehabilitację. Dzisiaj tak jak wspomniałem przyjedzie zespół z Lubina. Zagłębie po słabych występach zmieniło trenera. Zagłębie rozegra drugie spotkanie pod wodzą Oresta Lenczyka. W poprzedniej kolejce stracili w ostatnich minutach pewne zwycięstwo z Jagiellonią. W tym spotkaniu oba zespoły będą chciały zdobyć punkty. W moim odczuciu zobaczymy otwarte spotkanie z wieloma sytuacjami podbramkowymi..
Wiem, że panuje obiegowa opnia o zespołach prowadzonych przez Lenczyka, że grają bardzo defensywną piłkę. Zagadzam się z tą opinią......ale w dzisiejszym spotkaniu będzie inaczej.
Śląsk w tym meczu zaatakuje od pierwszych minut.....to nie podlega dyskusji. Będą dążyć od pierwszych chwil do stworzenia sytuacji do zdobycia bramki. O potencjale zespołu Levego wszyscy wiedzą. Jak tylko poczują swoją szansę pod bramką rywali to ją wykorzystają. Paixao jest w dużym gazie. W związku z częstymi atakami gospodarzy będzie wiele okazji do przeprowadzenia kontraataków przez Zagłebie. Piech na takie okazje będzie tylko czekał. Jaka obrana Śląska jest wszyscy wiedzą. Popełnia masę błędów w kryciu, środkowi obrońcy są bardzo mało zwrotni (Kokoszka). Boczni obrońcy grają bardzo &quot; do przodu&quot; ( Dudu, Ostrowski) i tym samym często spóźniają się z powrotem do swojej strefy boiska. Szybki Abwo czy sam Piech z takich okazji chętnie skorzystają. O sile ofensywnej Śląska nie będę się rozpisywał, bo to jest oczywiste. Śląsk ze swoim potencjałem ofensywnym sam może pokryć mój over.
Reasumując dzisiaj we Wrocławiu zobaczymy zacięte spotkanie w którym będzie wiele sytuacji podbramkowych. Wszystko na to wskazuje, że zobaczymy we Wrocławiu parę bramek. Kurs 2.0 dla mnie ok. Polecam i pozdrawiam

L 5

ludi0080

Użytkownik
Wydaje się dobry typ

Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin Over2.5

To jest wielki dzień dla mieszkańców Dolnego Śląska, a już w szczególności kibiców z Wrocławia i Lubina. Oba zespoły jak do tej pory nie rozpieszczają swoich fanów. Po 10 rozegranych kolejkach WKS jest na 9. miejscu w tabeli z 11 punktami, a Zagłębie na 13. z 9 oczkami na koncie. W obu tych zespołach liczono na znacznie więcej. Ale tabela na bok, bo dziś są derby i tylko ten mecz się liczy. Ekipa gospodarzy zdecydowanie musi zagrać lepiej niż w poprzednim sezonie, kiedy to dwukrotnie przegrała i to bez strzelonej bramki! (0-2 u siebie i 0-4 na wyjeździe). H2H jeśli chodzi o wytypowanie zwycięzcy nie pomoże, ale widać wyraźnie, że bramki w starciach tych drużyn padają. Zespół trenera Levy’ego ostatnio nie zachwyca wynikami. Po wygranym 2-0 meczu z Lechem wydawało się, że zaczną się piąć w górę tabeli. Byli faworytami w Chorzowie, a tylko zremisowali, a kolejno czerwona kartka już w 4 minucie meczu z Cracovią sprawiła, że przegrali 0-3. Ostatnia kolejka to wyjazd na teren mistrza kraju i porażka 1-2. Wyniki niezbyt optymistyczne, ale nie można powiedzieć, że są bez formy, że grają tragicznie. Co ważne, to że w końcu wojna między współwłaścicielami dobiega końca i zawodnicy już nie muszą się martwić sprawami poza sportowymi. Kolejna dobra wiadomość to najlepszy możliwy skład do wystawienia. Nie będzie w tej materii wymówek, bo tylko Spahic nie może zagrać, a nie jest to zawodnik pierwszego wyboru. Śląsk w najmocniejszym składzie kadrowo jest wyraźnie lepszy od ekipy gości, a kibice na pewno pomogą w drodze po wygraną. Zawodnicy z kolei mają dużo do udowodnienia. I za te porażki z zeszłego sezonu, a niektórzy pewnie obecnemu trenerowi Zagłębia, z którym nie żyli zbyt dobrze, gdy ten był szkoleniowcem Śląska.

Zagłębie Lubin to zespół, w którym nie brakuje niczego, oprócz wyników. Nikt tego nie potrafi pojąć jak to się dzieje, stąd ta ostatnia (kolejna) zmiana trenera, który ma zdziałać cuda. Orest Lenczyk już w pierwszym meczu pokazał, że może coś z tą drużyną ugrać. Tylko zremisowali 1-1 z Jagiellonią, ale grali lepiej, bardziej zdeterminowani niż do tej pory. Jeden celny strzał gości sprawił, że tego meczu nie wygrali, ale światełko w tunelu na pewno się pojawiło. Do składu po pauzie za kartki wraca kapitan zespołu – Adam Banaś, wypada jednak z tego samego powodu Bartosz Rymaniak. Innych problemów kadrowych goście nie mają. Tak że powinniśmy we Wrocławiu zobaczyć dziś dwie najmocniejsze jedenastki, które z pewnością zagrają o pełną pulę. Znając trenera Lenczyka, to Zagłębie nastawi się na kontry, ale właśnie w ten sposób grając wygrali we Wrocławiu w zeszłym sezonie. W napadzie gra bardzo groźny Piech, który od razu po transferze pokazuje, że jest jakością dodaną w napadzie. Śląsk z kolei na własnym stadionie będzie atakował, a co ważne, to że potrafi to robić. Paixão jest świetnym napastnikiem, Mila wie jak asystować i choć skrzydła już nie są tak mocne jak rok temu, to Patejuk i Plaku tez sporo wiatru narobią. Naszym zdaniem ten mecz ma wszystko żeby zobaczyć w nim bramki. Oba zespoły powinny zanotować po przynajmniej jednym trafieniu, a przynajmniej tą jedną więcej bramkę ktoś jeszcze dorzuci.
Źródło: http://fullstats.pl/pick-of-the-day.html

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk
Wygrana Lechii 2,40 6/10 ⛔
Wygrana Lechii w przypadku remisu zwrot 1,70 ⛔ 8/10
+1,5 bramki w meczu 1,37 8/10 ✅ Wszystkie kursy z WZB MILENIUM
Edit: Sabotaż w wykonaniu pseudo piłkarzy z Gdańska.. ????
Łódź, niedziela godzina 18,00 i mecz miejscowego Widzewa plasującego się na 14 miejscu z dorobkiem 8 punktów (wszystkie zdobyte w Łodzi, bramki 6-8) i z tragicznym bilansem bramkowym ośmiu zdobytych do 20 straconych versus zespół z Gdańska który jest na 6 miejscu i do tej pory zgromadził 15 oczek z czego na wyjeździe 5 w 4 meczach (1-2-1 i bramki 3-5).
Łodzianie przystąpią do tego meczu po paśmie 3 porażek z rzędu (dwóch wyjazdach 1-0 w Poznaniu, 3-0 w Gliwicach i do tego przegrana u siebie z Ruchem 0-1). Już po porażce w przedostatnim meczu z Ruchem funkcje pierwszego trenera skończył pełnić Radosław Mroczkowski, w tej chwili trwa szukanie głównego kandydata na to stanowisko i do tego momentu zespołem kieruje asystent byłego trenera Rafał Pawlak. Jeśli chodzi o sytuacje kadrową to pozwolę sobie zacytować z oficjalnej strony Widzewa co się dzieje w zespole:
&quot;W treningu nie wzięli udziału Marcin Kaczmarek i Dawid Kwiek, którzy narzekają na urazy. Nie pracowali także Maciej Krakowiak, Michał Płotka, Łukasz Łużny, Lewin Airapetian, Łukasz Staroń, Karol Tomczyk oraz Patryk Stępiński. Wymienieni gracze zagrali w środę w meczu rezerw Widzewa z GKS II Bełchatów.&quot;

Lechiści do Łodzi przyjadą po remisie u siebie z Koroną 2-2 w którym to zarówno Oulembo jak i Dawidowicz popełnili głupie błędy co tu więcej mówić za które sędzia podyktował raz zarazem w ciągu 10 minut dwa karne dla Kielczan.Jednak stara na początku 2 bramek nie załamała Gdańszczan którzy to jeszcze w 1 połowie doprowadzili do stanu remisowego przy czym mogli już nawet wygrywać, w 2 połowie już niestety nie udało się strzelić gola dającego 3 punkty (6 prób Pawła Buzały w tym ta najlepsza czyli sam na sam nie przyniosła trzeciego gola) mimo remisu to bez dwóch zdań Lechia była bliższa sukcesu i tylko brak skuteczności zadecydował o wywiezieniu 1 punktu z gdańskiej areny piłkarzom Korony, którzy zagrali ten mecz na takim poziomie jak to wskazuje ich aktualne miejsce w tabeli.
Jeśli chodzi o sytuacje kadrowe to do gry w niedzielę jest przewidywany powrót bardzo ważnego ogniwa jakim jest Japończyk Daisuke Matsui, zabraknie tylko zawieszonego za czerwoną kartkę Przemka Frankowskiego.
Warto też przy tym meczu nadmienić, że Lechia byłymi piłkarzami Widzewa stoi w niedzielnym meczu i to w podstawowej jedenastce powinno wystąpić 3 zawodników stoperzy Bieniuk - Madera i ulubieniec widzewskiej publiki Piotrek Grzelczak, który jest w wybornej formie i może niestety dla gospodarzy popsuć im humor w niedzielne popołudnie.Czy nawet sam trener Gdańszczan Michał Probierz, który prowadził Widzew nieco ponad półtora roku.

Podsumowując : Oba zespoły czekają już od ponad 5 spotkań na zwycięstwo, biorąc pod uwagę zarówno jakość jak i formę na ten moment i przede wszystkim powrót Matsui dla mnie to zespół Lechii odniesie długo oczekiwane zwycięstwo.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Dziś dwa fajne mecze, powinno być overowo zatem postarajmy się coś upolować.
Na początek zaczynamy w Bydgoszczy. Zawisza prezentuję się naprawdę dobrze, ma mocny skład i nic dziwnego, że w tym meczu jest faworytem. Do składu wracają Lewczuk oraz Goulon. Niepewny występu od 1 minuty jest Vasconcelos,który jest jednym z objawień tej rundy. Uraz jakiego doznał w Zabrzu jest ciągle odczuwalny tak więc Rysiu zapewne nie wystawi go od początku. Korona jest w dołku i to sporym. Odejście Ojrzyńskiego niczego nie poprawiło, Rojo Martin nie potrafi przekazać tego co chce bo ma słabego tłumacza co mówią sami zawodnicy. Dodatkowo, Kielczanie ciągle nie mogą skorzystać z Maćka Korzyma, który jest prawdziwym sercem tej drużyny. Do autokaru nie wsiedli również Trytko , Sierpina i Kiełb.
Kadra Zawiszy:
Bramkarze: Kaczmarek, Witan.
Obrońcy: Micael, Petasz, Strąk, Ziajka, Lewczuk, Ciechanowski.
Pomocnicy i Napastnicy: Hermes, Goulon, Masłowski, Drygas, Kuklis, Gevorgyan, Dudek, Luis Carlos, Wójcicki, Vasconcelos.

Nie zagrają:
Kontuzje: Skrzyński, Abbott.
W rezrwach zagrają: Węglarz, Markowski, Sochań, Sosnowski.
Typ: over 1,5 gola 1,33 WilliamHill

Otrzymane punkty reputacji: +8
K 6

kamilos93

Użytkownik
VS

W ostatnim meczu u siebie, Śląsk praktycznie przekreślił szansę na zwycięstwo czerwoną kartką, którą dostał Gikiewicz. To na pewno ustawiło mecz i Cracovia to wykorzystała. W kolejnym spotkaniu był już trudniejszy sprawdzian dla czeskiego szkoleniowca bowiem Śląsk pojechał zmierzyć się z liderem T-ME, Legią. Po dobrym początku goście znów nie zdobyli nawet jednego punktu przegrywając 2:1. Była to dobra okazja do pokonania Legii z tego względu iż Legia praktycznie nie miała nominalnego napastnika - był tylko młody Mikita.
Z kolei Zagłębie doczekało się nowego, doświadczonego szkoleniowca - Lenczyka. Można powiedzieć, że jego wkład było już widać na meczu z Jagą, gdzie każdy z grajków starał się pokazać swoje umiejętności.
Wg. mnie dzisiaj można coś pograć w stronę Zagłębia. Piech ostatnio pokazuje się z dobrej strony i myślę, że coś ustrzeli.
Zagłębie 4,75
Bet365

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Śląsk-Zagłębie
@ Zagłębie
kurs:4.75
bet365
Mecz drużyn które zawodzą, obserwując mecze Zagłębia miałem wrażenie jakby zbyt lekko traktowali swoje zajęcie, najbliżej o ten stan rzeczy można winić trenera bo potencjał Zagłębie ma spory na naszą ligę.Dzisiaj na ławce miedziowych zasiądzie dobrze znający ekipę Śląska Orest Lenczyk i chyba po takim ruchu można liczyć na lepsze Zagłębie, dobrze rozpracowanego rywala za czym idzie element zaskoczenia nie tylko taktyczny, ale ogólna postawa graczy, gra od pierwszej do ostatniej minuty bez opieprzania.Śląsk gra ostatnio średnio-słabo i raczej w najbliższym okresie nie ma co liczyć na cudowne odmiany.
Wisła -Legia
@ Wisła
kurs: 3.60
bet365
Po ostatnim meczu Legii w LE zastanawiam się czy to nie jest regres graczy z Warszawy, w lidze może i dalej będą wygrywać wychodząc na rywala z pełnymi gaciami, w Krakowie na taką taryfę nie mają co liczyć.
W obu klubach ostatnio małe zamieszania z powodów urazów, jednak w Wiśle bardziej optymistycznie na pewno nie zagra Jovanovic, zgłaszane są jakieś drobne urazy Brożka i Guerriera ale Brożek normalnie trenuje więc raczej zagra jak do niedzieli nie zrobi sobie krzywdy ; )Jakby nie zagrał to może być problem i kombicnacje.
Wisła prawdopodobnie zagra przy komplecie publiczności, bez wsparcia gości także dodatkowe atrakcje dla Legii po mizernym meczu przy echu stadionu.Wisła na pewno mega się zmotywuje na to spotkanie, nie mniej jak w meczu z poznańskim Lechem, a Legia?Nie wiem, chyba zmęczona i przygnębiona.

sztandi 66

sztandi

Użytkownik
Zawisza Bydgoszcz - Korona Kielce
Typ: Both Teams To Score? - No @ 1,97 MarathonBet ✅
Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się dokładniej spotkaniu w Bydgoszczy. Zmierzą się w nim gospodarze, czyli zespół Zawiszy z Koroną Kielce, która przyjedzie po pierwsze zwycięstwo na wyjeździe od bodajże 22 spotkań. Spotykają się 12 z 16 zespołem Ekstraklasy. Zawisza po słabym początku sezonu zaczął grać całkiem fajna piłkę. Najpierw zaliczyli kilka remisów by później wygrać 3 mecze z rzędu. Ostatnio przegrali z Górnikiem na wyjeździe po dobrym meczu 2:3. U siebie prezentują się z meczu na mecz lepiej. Dwa ostatnie to zwycięstwa nad Cracovią oraz Zagłębiem, oba w stosunku 2:0. Zespół z Bydgoszczy bardzo fajnie wygląda z przodu. Coraz lepiej gra Vasconcelos, a i Luis Carlos pokazuje jakość. Do tego niezła pomoc z Masłowskim i Goulonem. Trochę gorzej jest w tyłach, ale 2 mecze na zero u siebie pokazują, że można nie stracić bramki. Na to też liczę dzisiejszego wieczoru. Co do Korony to wszyscy wieją, że nie dzieje się tam za dobrze. Nowy trener nie może przemówić do piłkarzy, gra się nie klei, napastnicy nie strzelają goli. Do tego wszystkiego można dodać fatalny bilans wyjazdowy kielczan, którzy juz chyba nie pamiętają jak to jest wygrać na wyjeździe. Ostatnio co prawda remis w Gdańsku, Korona nawet prowadziła. Obie bramki zdobyte przez Janotę zbyt dobrze nie świadczą ani o obrońcach Lechii ani o napastnikach Korony. Na wyjeździe zdobyli tylko 1 bramkę z gry w ostatnich 4 meczach. To wszystko skłania mnie do grania tego typu. Liczę dzisiaj na obronę Zawiszy i nie sądzę, żeby oba zespoły strzeliły.

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Zawisza-Korona 2 3.90 Bwin ✅ 0:eek:ne:grin:
Kazda seria sie kiedys konczy ,ja dzisiaj wierze w wygrana Korony,z Gornikiem nie wyszlo ,z Lechia nie wyszlo to z Zawisza sie uda;do trzech razy sztuka ,a na 1 nie postawie nawet zlotowki...

Otrzymane punkty reputacji: +15
leszeksxx 44

leszeksxx

Użytkownik
Strzelec gola:M. Paixao
Kurs: 2,40 (Unibet)
✅

Typ może trochę ryzykowny, ale myślę, że warto. Paixao wspólnie z Radovicem prowadzi w klasyfikacji strzelców z 6 bramkami na koncie (średnio w co drugim meczu bramka), dziś może swój dorobek powiększyć. Opieram się głównie na tym, że Śląsk gra jednym napastnikiem i to do niego kierowana jest większość kluczowych zagrań, zarówno ze skrzydeł, jak i ze środka pola. Co prawda ostatnio Śląsk w najwyższej formie nie jest, choć ostatni mecz z Legią mógł się podobać. Zagłebie nic ciekawego swoją grą nie prezentuje, nowy trener potrzebuje czasu na poukładanie drużyny. Liczę, że dzisiaj zieloni odniosą pewne zwycięstwo, a Paixao zdobędzie przynajmniej jedną bramkę.
Z drugiej strony to Extraklasa i wszystko jest tu możliwe:]

---------
easy $

Otrzymane punkty reputacji: +5
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Slask Wroclaw vs Zaglebie Lubin ⛔
Typ: 2 dnb
Kurs:3,05
Bukmacher:Unibet

Analiza:
Zaczne od Slaska Wroclaw. Ogolnie procz wlasnego boiska nic nie przemawia na korzysc gospodarzy dzisiajszych derbow Dolnego Slaska. Wroclawianie pograzeni sa w marazmie wywodzacego sie, moim zdaniem, z niepewnej sytuacji klubu. Od kilku tygodni trwa batalia o Slask. Wladze Wroclawia chcialy go zlicytowac, ale ich plan spalil na panewce gdy gazety zaczely o tym glosno mowic i pozwolily drugiemu udzialowcowi zlozyc wniosek do sadu o upadlosc spolki. Pomimo informacji, ze konflikt moze zostac rozwiazany atmosfera niepewnosci w klubie jest, i nikt nie moze czuc sie pewny swojej posady, od grajkow po sztab szkoleniowy i ludzi pracujacych w klubie. W takiej atmosferze ciezko cokolwiek zrobic a juz napewno ciezko miec motywacje do gry na najwyzszym poziomie. Pokazal to dobitnie mecz z Cracovia. Gikiewicz juz w 5 minucie mial dosyc grania i pozwolil sobie na glupie zachowanie ktore kosztowalo go czerwona kartke a kolegow granie w oslabienu przez 85 minut. Mecz ostatecznie przegrany 0:3 na wlasnym boisku, przed wlasnymi kibicami co jest wstydem dla calej ekipy z Wroclawia bo Craksa nic wielkiego w tym sezonie nie prezentuje. Kolejny mecz z Legia praktycznie caly spedzony na wlasnej polowie. Forma zawodnicy trenera Levego nie blyszcza ale tez ciezko sie im dziwic. Teraz czeka ich derbowy mecz z Zaglebiem ktory w mojej opini derbowym jest tylko z nazwy. Slask juz dawno olal te zawody i w glowie ma wazniejsze sprawy niz pokazywac kto jest lepszy na Dolnoslaskim podworku. Patrzac na ostatnie derby pomiedzy Slaskiem a Zaglebiem wyraznie widac, komu sie chce grac a komu nie. Ostatnie derby 4:0 dla Zaglebie a wczesniej 0:2 wygrana Miedziowych.

Teraz pora na Zaglebie. Do Lubina sprowadzono Oresta Lenczyka ktory doskonale zna wiekszosc zawodnikow Slaska. Wie o Slasku duzo i mysle, ze bedzie chcial to wykorzystac, szczegolnie, ze ten mecz bedzie dla niego pewnego rodzaju rewanzem za sposob w jaki sie z nim we Wroclawiu rozstano. Orest w swoim nowym klubie zawsze zaczyna prace od tyl, czyli od defensywy ktore zdecydowanie u Miedziowych kuleje. Efekty widac bylo w pierwszym meczu z Jaga, gdzie udalo sie utrzymac czyste konto do koncowych minut meczu. Mysle, ze dokladnie tak samo bedzie w meczu we Wroclawiu. Slask bedzie staral sie atakowac, a Zaglebie bedzie sie bronic wyprowadzajac kontrataki. Slask prezentuje sie dobrze w grze pilka i nawet ubytek Soboty zostal przyzwoicie zastapiony Holota (to jest moja opinia) jednak Slask w grze pozycyjnej wykorzystuje dosyc spora ilosc graczy i czesto tyly sa odkryte. Zaglebie bedzie mialo szanse wykorzystac szybkosc i technike Piecha ktory wraca do przyzwoitej formy. Reszta zespolu zapewne tez bedzie chciala sie pokazac, wkoncu nowa miotla znaczy, nowe mozliwosci, i kazdy zawodnik ma czyste konto i bedzie chcial przekonac do siebie trenera.

Oczywiscie typ jest ryzykowny bo Slask ma duzy potencjal ofensywny jednak ja nie spodziewam sie wielu bramek i wielkiego spotkania. Mysle, ze bedzie to mecz z rodzaju &quot;przed meczem wielkie nadzieje, po meczu stracone 2 godziny zycia&quot; i wynik 0:1 dla Zaglebia. Powodzenia!

Nie wiem jak pewne są te informacje, ale podobno miasto dogadało się z Solorzem. Za 9 milionów ma sprzedać im swoje udziały
Moim zdaniem to jest zagrywka by odwrocic uwage od problemu i sprawic wrazenie, ze caly ten bajzel nie jest taki straszny jak go &quot;maluja&quot; w gazetach. Przez kilka miesiecy nie mozna bylo znalezc rozwiazania tego problemu, sprawa znalazla sie na sadowej wokandzie, prezesina Slaska stracil prace , Dutkiewicz sie obrazil, Solorz wypia dupsko i z nikim nie chce rozmiawiac... a tutaj nagle, z dnia na dzien, oglaszaja zakonczenie problemu?! To nie ma zadnego sensu i nie chce mi sie w te informacje wierzyc. (No chyba, ze Solorz dostal za odejscie z klubu cos innego, w co moge uwierzyc, bo cala ta banda jest skorumpowana od glowy po czubek duzego palca) Mysle, ze zostaly one ogloszone by odciazyc troche klub szczegolnie po tym jak oficjalnie wypowiadzial sie czlonek Komisji Licencyjnej ktory stwierdzil, ze Slask zatail informacje i trzeba to bedzie zbadac bo licencje na ktorej gra mogl dostac nieslusznie.

kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, godzina 20:30
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie Lubin lub remis
Kurs: 2.15
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dziś o godzinie 20:30 w polskiej lidze derby dolnego śląska, Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin, kurs na gospodarzy to 1,80 według mnie nie ma co ryzykować tylko postawić na gości z podpórką, lub bez remisu oczywiście w kierunku Lubinian. Patrząc na tabelę nie ma aż takiej przepaści, Śląsk 9 pozycja, 11 punktów, 2 zwycięstwa, 5 remisów, 3 porażki, stosunek bramkowy wynoszący 12:13. WKS od 3 meczy pozostaje bez zwycięstwa, remis w Chorzowie 1:1, porażka u siebie z Cracovią 0:3, oraz przegrana w Warszawie 1:2 z Legią. Goście to z kolei 13 ekipa Ekstraklasy, ma na swoim koncie 9 punktów, 2 zwycięstwa, 3 remisy, 5 porażek. Od ostatniej kolejki trenerem Lubinian, jest Orest Lenczyk, który jeszcze nie dawno trenował Śląsk Wrocław, więc jak najbardziej plus po stronie gości. Już w ostatniej kolejce Zagłębie wyglądało dużo lepiej, niż w poprzednich spotkaniach mimo pechowego remisu 1:1 (stracona bramka w 89 min) to było widać rękę innego trenera. Tak naprawdę w tym meczu każdy wynik jest możliwy. W formie jest Arek Piech więc są szanse na bramki po stronie Zagłębia Lubin. Śląsk wystąpi w najmocniejszym składzie, w ekipie gości pauzę za kartki ma Bartosz Rymaniak. Zagłębie wygrało dwa ostatnie spotkania ze Śląskiem, 2:0 we Wrocławiu oraz 4:0 w Lubinie. Stawiam na Zagłębie Lubin, bowiem Orest Lenczyk na pewno odmieni tą drużynę, skład Lubina jest naprawdę dobry tylko zawodnicy muszą odzyskać wiarę w siebie, są tacy zawodnicy jak Piech, czy Jeż. Po takim kursie według mnie nie ma co stawiać na gospodarzy, według mnie lepiej zagrać w kierunku gości, którzy według mnie nie powinni przegrać dzisiejszego meczu, w poziomie i w formie dużej różnicy nie widzę, ale w kursie już tak.

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Śląsk - Zagłębie
Gospodarze wykorzystają rzut karny @ 8,0 Unibet ✅

W tym sezonie, w spotkaniach z udziałem Śląska i Zagłębia nie podyktowano ani jednej jedenastki, więc jest to typ trochę &quot;na przełamanie&quot;. Zapowiada się ofensywne spotkanie, w którym dominować będzie Śląsk, który od 3 kolejek nie potrafi zdobyć kompletu punktów. Kadrowo Śląsk jest zdecydowanie mocniejszy, a Zagłębie będzie dość mocno osłabione w tyłach (brak Rymaniaka to moim zdaniem dość duża dziura w defensywie Lubinian). Podania Mili i Kazimierczaka oraz wejścia Plaku i Paixao w pole karne powinny sprawić dość sporo problemów Zagłębiu. Dodatkowo jest to spotkanie derbowe, gdzie zapewne nikt nogi nie odstawi. Sędziuje Pskit, który lubi szastać kartkami na prawo i lewo, gwizdać dziwne faule i karne. Pomimo to, w meczach z udziałem Zagłębia (dotychczas dwa w tym sezonie) zanotował najniższe wyniki &quot;kartkowe&quot; w sezonie. Dziś Vidanov, Cotra i Guldan będą mieli ciężkie zadanie, a przy ich parametrach rywalizacja w polu karnym z Manu czy Plaku może skończyć się tragicznie dla Lubinian. Ciężko sensownie argumentować typ na to, że dana drużyna wykorzysta karnego, ale kurs 8 na gospodarzy, którzy muszą się otrząsnąć i wygrać w dobrym stylu, do tego w pojedynku derbowym, jest jak najbardziej do wzięcia ????

Otrzymane punkty reputacji: +21
Do góry Bottom