Derby Turynu już świetnie opisane przez
@GigiBuffon, wszystko fajnie, ale mnie tam żaden typ nie przekonuje. Juve nie zachwyca, a Toro też ostatnio nieco z tonu spuściło, aczkowliek ten typ +1,5 hc na Torino rozsądny, ale ja tam jedynie oglądam.
VS
Inter Mediolan - AS Roma
Typ: Roma DNB @ 2,08 Pinnacl
1:0 Handanović show
@Mat77 już zaczął wspominać o tym meczu i dobry trop moim zdaniem rozpoczął bo ja również uważam, że to Roma jest faworytem tego meczu. Inter gra bardzo zachowawczo, mecz z Bologną to był istny dramat!Jednak dla Interu zakończony z happy endem bo Ferrari się machnął i Ljajić wyłożył do pustaka Icardiemu. Ale z samej gry to jedni i drudzy byli siebie warci tego wieczora.
Dziś Mancini inaczej ustawi zespół. Wraca Murillo do obrony i wraca Jovetić co dla Interu jest zbawieniem chyba. Nie może grać Melo za cz.kartkę i na ławce ląduje też póki co beznadziejny Kondogbia, a wskakuje Guarin. Zmian sporo, ale nadal Interowi brakuje tego czegoś. Icardi owszem przełamał się, ale gra tragicznie! Znika zupełnie w czasie meczu, nie przypomina tego gościa z poprzedniego sezonu wcale.
Roma napędzona, strzela gola za golem, w środę przejechali się lekko łatwo i przyjemnie po Udinese. Świetnie tam zagrali Maicon i Nainggolan przede wszystkim. Plusem też można uznać Florenziego, ale on co mecz daje sporo zespołowi.
Na minus po raz kolejny Dżeko, który cóś nie może się przełamać, ale ważne, że skrzydła strzelają i Gervinho z Salahem dziś mogą pohasać na bokach.
Inny minus to postawa defensywy, nawet z tak beznadziejnym Udinese nie zachowali czystego konta... Manolas jednak w meczu z Fiorentiną był świetny, może dziś też to pokaże? Roma co mecz coś traci, ale nawjażniejsze że jeszcze więcej strzela.
Pamiętam czasy kiedy mecze Interu z Romą były fenomenalne, często decydowały o scudetto i oba zespoły rywalizowały w finałach Pucharu Włoch, a potem w Superpucharze, był pewien przesyt nawet.
Dzisiejszy mecz? Hmm. Wobec marnej dyspozycji Interu dla mnie warto pograć coś w kierunku Romy, patrzę przez pryzmat samej gry obu zespołów ostatnio.
Inter: Handanović - Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus - Guarin, Brozović, Medel - Jovetić, Perisić, Icardi
Roma: Szczęsny - Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne - Nainggolan, De Rossi, Pjanić -Salah, Dzeko, Gervinho
To moja opinia na temat meczu na San Siro,ale chętnie poznam też Wasze zdanie
--------------------------------
Lazio - Milan
Co o tym meczu sądzicie? W mediach same pochwały dla Sinisy za wystawienie 16 latka w bramce bo ten nie zawiódł... ale czy Diego Lopez go kiedyś zawiódł? No właśnie, ale dzięki tej decyzji Sinisa zyskał trochę prasę i jakby otoczka wokół Milanu lepsza się zrobiła, w dodatku dwa wygrane mecze, brzmi ciekawie. Ale Lazio to zupełnie inny mecz będzie, coś mi się widzi wygrana gospodarzy, a Wam?