>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

11 kolejka Serie A [29-31 października 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

100zł na Darmowy zakład w BetClic

11 seria gier to wielkie wydarzenie na Półwyspie Apenińskim. Juventus kontra Napoli, mecz który elektryzuje całą Italię. Oba zespoły mają jednak swoje problemy. W Juventusie zabraknie Paolo Dybali, w Napoli rzecz jasna Milika, ale i Gabbiadiniego. Kim zatem będzie straszyło Napoli świetną defensywę Juventusu?
Ponadto szereg innych ciekawych gier na rozkładzie. Gramy przez trzy dni, do kalendarza wracają dwa poniedziałkowe mecze zatem będziemy żyli calcio przez trzy dni!

Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.

Zapraszamy do dyskusji :wink:

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Jak dla mnie to warto zagrać Roma + Milan = 2.24 Bwin.⛔⛔

Co do Romy wszystko powinno być jasne. Jadą do Empoli, drużyny która niczym szczególnym się nie wyróżnia w tym sezonie. Ich bilans bramkowy wygląda bardzo źle (2:13), mógłby być jeszcze gorszy, ale Skorupski ratował ich już wiele razy.
Natomiast Roma, to ekipa, która ma najwięcej bramek spośród wszystkich ekip Serie A - 26. W ostatnim meczu przegrywali 1:0 z Sassuolo, a w końcowym rezultacie wygrali spotkanie 1:3.
Z taką formą, jaką prezentują obie ekipy, to jestem bardzo spokojny o zwycięstwo Romy. Nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żeby przegrali to spotkanie, nie teraz, nie w tym momencie i nie przy takiej grze gospodarzy.

AC Milan po ostatniej porażce z Genoą 0:3 dziś na własnym boisku podejmie Pescare. Dla przyjezdnych ten sezon póki co nie jest udany. Jedno zwycięstwo, 4 remisy i 5 porażek.

Ekipa z Mediolanu na własnym stadionie doznała tylko jednej porażki i jeśli chcą myśleć o wysokiej pozycji na koniec sezonu to takie drużyny, jak Pescara powinny spokojnie odprawiać z kwitkiem; w tym meczu dla Milanu 3 punkty to obowiązek, remis można uznać za porażkę.

Rossoneri to drużyna przyszłościowa, co można zauważyć.
Mam tylko nadzieję, że dziś wyjdą bez Poliego i Hondy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Hit dnia (sezonu?) a tutaj jeszcze żadnego postu o tym meczu hmm, co jest z Wami?
Juventus - Napoli
Sam mecz zapowiada się jako jedna wielka niewiadoma. Ofensywa Napoli ostatnio słabo. Juventus też osłabiony brakiem Paolo Dybali. Mecz ten będzie dla Higuaina z podtekstami. Póki co grany jednak na J - Stadium więc nie czeka go przeraźliwa burza gwizdów jaką zapewne dostanie na San Paolo w Neapolu.
Składy przewidywane:
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Liechsteiner, Khedira, Hernanes, Pjanić, Alex Sandro - Mandzukić, Higuain
Napoli: Reina - Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamsik - Callejon, Mertens , Insigne
Napoli niby poza Milikiem i Albiolem podstawowy skład, ale budzi on wątpliwości. Przede wszystkim Jorginho to znak zapytania, taki odpowiednik Hernanesa, dwaj zawodzący i robiący błedy ostatnio. Chyba lepsze by było wystawienie Zielińskiego ;)
Ja nie mam pomysłu na ten mecz jakoś... A Wy? Coś mi podpowiada, żę czeka nas niestety partia szachów i jakieś 1:0/0:0. Ktoś ma jakieś kontrargumenty?

Empoli - Roma
Teoretycznie Roma pewka, ale kolejne urazy w zespole. Alessandro Florezni zerwał więzadła więć nie zagra 4-5 miesięcy ???? Zatem mówi się nawet, że włodarze chcą zakontraktować z powrotem Maicona, który pozostaje bez klubu od końca poprzedniego sezonu. Wraca za to Rudiger i Bruno Peres. Jednak co jak co, ale paradoksalnie dla Empoli mecz z Romą to może być dobry moment na przełamanie strzeleckiej niemocy. Roma daje sobie strzelać te gole co rusz. Po prostu dają ciała w tyłach i tracą z kim popadnie...
Oby tym razem jednak wygrali i przy ewentualnym remisie w Turynie wskoczyli tam gdzie ich miejsce, na fotel lidera ????

R 75

richi

Użytkownik
Co do meczu Juve-Napoli,to myślę że jakieś znaczenie ma też czekająca oba te zespoły LM,a w niej w o wiele lepszej sytuacji zdaje się być Juve i ma mecz u siebie z dołującym ostatnio Lyonem.
Co innego Napoli,trudny wyjazd na gorący teren a Stambule.
Tak więc biorąc to pod uwagę jak i ogólną dyspozycje i osłabienia stawiam na Juve-1 @ 3.15 Fortuna

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Przeglądając internety trafiłem na artykuł ze strony najzagorzalszych fanów napoli o wielkiej krzywdzie w związku z sędzią. Sędziuje chyba Rochhi moge się mylić.. czy ktoś zna temat, rywalizacja miedzy napo a Turynem podsycana od lat, może po prostu pograć czerwona kartke?

tentyptakma 98

tentyptakma

Użytkownik
JUVENTUS - NAPOLI
Też myślałem o czerwieni. Szczególnie, że Sarri zapowiedział, że oczekuje bezczelnej gry od swoich piłkarzy! Tak w ogóle to linia na kartki jeszcze wczoraj wynosiła 6,5 za 2,10, dziś widzę 5,5 za 1,66 i myślę, że jest to do grania jeśli atmosfera jest podsycona. Z pewnością gracze Napoli będą wchodzić w nogi Higuaina bez pardonu. W historii spotkań obu drużyn kartki oscylowały między 4-6 zazwyczaj.
Zastanawiam się również nad kornerami. Napoli powyżej 3,5 kurs 1,72 (spadł z 1,90), a Juventus powyżej 5,5 kurs 1,83 (spadek z 1,90). Allegri zapowiedział, że od początku zaatakują gości wysokim pressingiem. Co prawda historia spotkań obu drużyn na Juventus Stadium pokazuje, że zazwyczaj tych kornerów padało mało, gra toczyła się głównie w środku, jednak kurs 1,90 na powyżej 4 kornerów w pierwszej połowie wydaje się też ciekawy. Jednak wszystko zależy od składów. Te przewidywane są różne na różnych serwisach informacyjnych. Wszystko zależy od tego jaką pomoc wystawi Allegri. Jeśli środek będzie identyczny jak w meczu z Sampdorią to bez oporów wchodzę w wygraną Juventusu 1,80. Jeśli dodatkowo postawi na skrzydle jednego z dwójki Cuadrado - Alex Sandro to pobieram też kornery Juve. Jeśli zagra Hernanes i Liechsteiner to biorę kornery Napoli.
Trzeba poczekać do ogłoszenia oficjalnych składów. Osobiście uważam, że będzie to jednak mecz z tymi minimum dwiema bramkami.
Ma ktoś jeszcze jakieś przemyślenia odnośnie szlagieru? Może argumenty które ułatwią podjęcie nam satysfakcjonujących decyzji?

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Jeśli miałbym typować, to zwycięstwo Starej Damy.

Jakby nie patrząc, to Juventus Stadium jest twierdzą. Na nowym stadionie znalazły się tylko 3 drużyny, które wygrały tutaj swoje mecze w Serie A.
Ogólnie Juventus przegrał 5 spotkań:
a) jedno w LM ze znakomitym Bayernem Monachium, który był prowadzony wtedy przez Heynckes&#39;a, a wiemy jaki wtedy silny był Bayern, więc nic dziwnego, że przegrali.
b) 3 porażki w Serie A
c) 1 porażka w Pucharze Włoch.

#TwierdzaTuryn

http://www.youtube.com/watch?v=MxjGGETloHs

Po stronie Juventusu powinniśmy zobaczyć tercet BBC, do bramki wróci Buffon.
Niestety, ale dziś nie zobaczymy Dybali, więc Max jest zmuszony wystawić Higuaina i Madzukica.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Juventus - Napoli

Nie widzę tu dobrego meczu, bardziej coś ala powtórkę z tamtego sezonu. To jeśli chodzi o samą grę. Idąc dalej, brak Dybali w Juventusie brak Milika i Gabbiadiniego w Napoli już nie mówiąc nawet o tym, że Higuain już po stronie Juventusu a więc ogromna niepowetowana strata dla Napoli.
W ostatnim hicie Juventusu, który mierzył się z Milanem przewidziałem scenariusz i u dało się trafić Milan argumentując to głównie tym, że nie widziałem jeszcze dobrego meczu Juventusu i tak w istocie było i w sumie dalej jest. Zawodzą głównie w najważniejszych do tej pory meczach czyli porażki 2-1 z Interem i 1-0 z Milanem. Reszta meczów wiadomo jak jest grana przez Starą Damę. Myślę, że jest już odpowiedni czas i miejsce aby to wszystko zmienić i dać całemu Turynowi taki prawdziwy dobry mecz jak to zawsze w tych najważniejszych chwilach bywało. Allegri jak zwykle trochę porotował skład i w tygodniu grali bez Buffona i Barzagliego a komu jak komu im należał się jakiś chwilowy luz, nawet Alex Sandro miał mieć zarezerwowany odpoczynek, choć on akurat musiał wejść w 40 minucie za Evrę. Cieszy na pewno widok grającego od początku Marchisio. Również powrót Chielliniego w jakimś stopniu na plus, niby jest pierwszy do robienia błędów, ale jednak bez niego ta formacja jest jakaś taka nie pewna przynajmniej ja takie wrażenie odnoszę. Już niedługo będziemy mogli cieszyć oko środkiem Khedira - Marchisio - Pjanić w końcu bez oglądania się na tych trzech patałachów, którzy do tej pory zastępowali Il Principino takim środkiem pola oczywiście w formie to będzie już b. dobry materiał na coś więcej w LM, ale nie o tym teraz. Brak Dybali w jakimś stopniu będzie odczuwalny, ale czy aż w takim dużym to tego bym nie powiedział. Umówmy się, że to nie jest jego sezon a na pewno ten początek był poniżej oczekiwać. W zasadzie nie wiem czym to jest spowodowane, to teraz nie jest najważniejsze jak i tak nie zagra. Chcę tu powiedzieć, że Pjanić z Higuainem bardziej mi odpowiadają i nie specjalnie przejmuje się brakiem Dybali.
Napoli od jakiegoś czasu gra fatalną piłkę i to trzeba powiedzieć wprost. Zaczęło się niewinnie od 0-0 w Genoi, później przyszła nagła porażka z Atalantą i co tu dużo nie mówić kompromitacja z Romą. A jeszcze trzeba dołożyć przecież przegraną w LM z Besiktasem. Czyli podsumowując w nie tak długim okresie 4 fatalne spotkania, jak to większość mówi od czasu Milika siadło wszystko, chociaż ja to widzę inaczej. Prawda jest taka, że jak nie ma odpowiedniej płynności a co za tym idzie szybkości na skrzydłach to Napoli zawsze siada. Jak do tego dodamy ewentualny spadek formy jednego bądź dwóch skrzydłowych to już jest kicha kompletna. Insigne w tym sezonie nie istnieje jeśli chodzi o formę, na początku ciągnął wózek Callejon później jego rolę przejął Mertens i w tej chwili tylko u niego widzę dobrą formę. Jak mówię bez skrzydeł nie ma niczego a więc i środka pola, nawet Hamsik z tym nie wiele może nie raz zrobić o Alllanie nie wspominając bo to jest facet od destrukcji a dopiero później od ew. przeglądu w ofensywie. Ważną postacią odciążającą Hamsika miał być Jorginho, który rok temu dawał ku temu perspektywy. Niestety ten sezon ma poniżej krytyki to mówiąc tak najłagodniej. 2 fatalne błędy z jego strony dawały i Bolonii i Besiktasowi sytuację sam na sam. Zupełnie za darmo Napoli traciło bramki. Została defensywa, od momentu gdy Albiol jest kontuzjowany i ten system gry upadł. Coulibaly nie czujący pewności bardziej doświadczonego partnera robi równie kardynalne błędy co wyżej wspomniany Jorginho. Nie poznaje tego faceta z tamtego sezonu tak pewnego siebie i spokojnego w grze. Jak ktoś chce się przekonać co teraz odwala to proponuje zobaczyć bramkę na 1-0 jaką strzeliła Roma czy nawet bramkę z Crotone, gdzie chciał sygnalizować spalonego będąc jako jedyny przy linii bramkowej. Jak nie ma Albiola to pozostaje Sarriemu do wyboru, albo wiecznie siedzący na ławce Chiriches co się umówmy jest dobry, ale raczej na grę z przeciwnikami z dołu tabeli i Maksimović obecnie świeży zawodnik wchodzący dopiero od momentu kontuzji Albiola. Gol z Atalantą głównie jego zasługa, potrzeba jeszcze sporo czasu, żeby pokazał swój prawdziwy potencjał i przede wszystkim spokój w grze.
Takie wychodzą mi obrazy obu drużyn. Jak widać z obiektywizmem u mnie w porządku, nie ma lanej wody w stronę Napoli bo nie ma z czego lać tak naprawdę. Jest jeszcze jedna frapująca sprawa, Napoli jak jest pod formą a ma grać z kimś z czołówki to wyniki z zeszłego sezonu idealnie to odwzorowują: Roma 1-0 Napoli, Juventus 1-0 Napoli czy Inter 2-0 Napoli. Możecie sami z tego wyciągnąć wnioski. Jakbym miał tak wyliczyć wynik porównując 11stu na 11stu a więc każdego piłkarza z osobna to wychodzi mi takie coś 8-3 dla Juventusu.
Juventus czyste konto @ 2,25 Bet365 ⛔⛔ 2-1
Juventus wygra do zera @ 2,75 Bet365 ⛔ 2-1
e: Większość czego oczekiwałem się sprawdziła, tak jak rozdawanie bramek za darmo przez Napoli, po słaby mecz zwłaszcza w 1 połowie i po niepowetowanej stracie Higuaina. Cały scenariusz opierał się dobrze, tylko do momentu gdy Napoli rozpoczęło od środka po straconej bramce. Kolejne 5 minut to niesłychana ofensywa gości zwieńczona bramką. Tam Juventus nie miał jak wyjść z połowy. Genialne zagranie Insigne i spokojne wykończenie Cajellona, super akcja. Sam Sarri jako trener niesamowicie ciężki do przetrawienia, co miała dać zmiana Insigne, który po tej asyście mógł dać jeszcze lepszy mecz na Giacchieriniego, któremu nie dawał szans w meczach ze słabszymi rywalami nie wiem.

Otrzymane punkty reputacji: +16
ilovpl 0

ilovpl

Użytkownik
Empoli - Roma
typ: Roma and under 2,5
kurs : 4,00 z b365
Typ swoj opieram na statystycznych danych Empoli u siebie w 5 spotkaniach stracilo 7 bramek z czego Juventus strzelil 3, ( od 65 do 70 minuty 3 bramki ) a tak druzyna na wlasnym terenie raczej gra underowo, rowniez jesli chodzi o zdobywanie bramek bo strzelili oni az 2 bramki we wszystkich spotkaniach a raczej tylko udalo im sie w jednym meczu strzelic bramke, Roma ostatnimi czasy gra starannie jak na vice lidera przystalo, nie gubi punktow w lidze a jej mecze sa obfite w spora ilosc goli, mysle ze tym razem wygraja spotkanie, ale beda chcieli sie oszczedzac na wyjazd ligi europejskiej do Austrii, ktory mecz juz we czwartek, jak mialbym pisac scenariusz to widze tu X/2 wygrana zespolu Romy z czystym kontem lecz z 1 max 2 bramkami strzelonymi na wyjezdzie

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Crotone - Chievo
Będzie tutaj grane na gości także zacznę od Chievo. Co wyróżnia ekipę z Verony to na pewno fakt, że mają najbardziej doświadczoną drużynę w Serie A a co za tym idzie najwyższą średnią wieku, w przeciwieństwie do Crotone, które w tym elemencie jest na drugim biegunie. Sama 11stka przeważnie wygląda tak, że gra dziewięciu 30 latków uzepłnionych o dwóch &quot;nieco&quot; młodszych. Taka sytuacja jest o tyle dobra, że ten zespół jest do bólu skuteczny jeśli chodzi o wykonywanie taktyki jak ustawienie defensywe - kontry i co ważniejsze stałe fragmenty gry. Tutaj mamy dokładną nogę Birsy i zazwyczaj robi się gorąco w polu karnym przeciwnika. Nie będę robił tutaj jakichś analiz mulitmedialnych i pokazywał jak to w praniu wygląda, ale możecie uwierzyć na słowo lub nie, że jest to bardzo groźna broń, wystaczy obejrzeć klika skrótów by zobaczyć na czym kamera skupia się w meczu z udziałem Chievo. Tak samo jest z kontrą, gdzie grając na dwóch napastników wychodzą ciekawe akcje a mając za napastnikami wspomnianego Birsę możliwości i szans w tym elemencie jest sporo. Mam przygotowaną ciekawą statystykę o której już kiedyś w tamtym sezonie mówiłem. Jak Chievo grało z beniaminkami:
15/16
Carpi - Chievo 1-2
Bolonia - Chievo 0-1
Frosinone - Chievo 0-2
Chievo - Carpi 1-0
Chievo - Frosinone 5-1
Chievo - Bolonia 0-0
Łącznie 16 punktów na 18 możliwych, bramki 11-2. Na wyjazdach komplet 9 punktów, bramki 5-1
Jak widać, maja zajebisty patent na te teoretycznie słabsze zespoły. Mecze na wyjazdach z Carpi i Frosinone to są właśnie bramki o których wspomniałem wyżej. Jak nie stały fragment to współpraca dwóch napastników bądź zabójcza kontra. Tak to w skrócie wyglądało. Grając taką co tu dużo mówić średnią drużynę jaką jest Chievo jest ten duży plus, że oni na takie mecze ładują 100% koncentracji i zaangażowania. Dla nich ważne 3 punkty na przeciwniku o klasę słabszym, gdzie potrafią ich samym doświadczeniem zrobić. Na takich punktach budują cały sezon, a jak wiadomo dzisiaj trafią tego najsłabszego beniaminka. Jednego już odprawili z kwitkiem pokonując na wyjeździe Pescarę 2-0 po... kontrach 2x sam na sam. Kadra bez większych zawirowań, zabraknie tylko Cesara na stoperze i mówi się coś o lekkim urazie Dainelliego. Z dobrych wieści to powrót do środka pola po czerwonej kartce Lucasa Castro a to ważna sprawa by cała środkowa linia trzymała odpwiedni poziom.
Coś o Crotone wypadałoby wspomnieć. Tych co się boją i powiedzą, że Crotone w końcu w jakimś stopniu się przełamuje i przywozi historyczny pierwszy punkt z wyjazdu a konkretnie z Florencji. To już odpowiadam, mecz z kategorii tych anormalnych. Lał deszcz na tyle mocno, że jeszcze przed rozpoczęciem każdy zawodnik był przesiąknięty do ostatniej nitki. Pograli z 20 minut i sędzia zarządził przerwę bo jak pokazywał, rzucając piłkę ta stawała w miejscu. Padła decyzja, że jednak mecz musi się odbyć i wrócili po jakichś 30 paru minutach. Nie minęła chwila i Crotone prowadziło po katastrofalnym błędzie Tatarousanu, kto widział ten wie jak to wyglądało. To była ich jedyna sytuacja w tym meczu, tyle na temat przełamania. To i tak cud, że zrobili z tego punkt, bo jakby ten mecz potrwał o te 5 minut dłużej to Fiorentina by to już musiała wykorzystać. Drugi punkt zdobyty był na Palermo, które właściwie nie ma ofensywy więc ten wynik jakoś specjalnie nie wywołał większego zdziwienia. Reszta spotkań to porażki, jak nie 3-1 z Atalantą, to 3-1 z Genoą czy z Sassuolo 2-1 gdzie stracili dwa gole w końcówce w odstępie 3 minut, bądź przegrana z Empoli 2-1, gdzie dla Empoli są to jedyne dwie bramki w tym sezonie.
Tak więc za Chievo przemawiają wg. mnie wszystkie aspekty a przynajmniej większość. Doświadczenie, stałe fragmenty, lepsza technika, środek pola z usposobionym ofensywnie Birsą na czele. Ciężko mi tu znaleźć jakiekowiek pozytywy i to już nie chodzi tylko, że Crotone ma te 2 punkty i jest totalnym autsaiderem a ja tu się w ciemno nad nimi znęcam. Będzie to ich drugi mecz już na tym właściwym swoim stadionie, ale kto widział ten kameralny stadionik w meczu z Napoli to wie, że tam o stworzenie piekła w niedziele popołudnie to będzie raczej ciężko zrealizować.
Chievo @ 2,20 Bet365 ⛔ 0-2
Crotone robi historczyne pierwsze 3 punkty w Serie A. Czas umierać

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Empoli podkręca nowy rekord. Już 7 meczy bez strzelonego gola! Czy dzisiaj Roma mimo osłabień pokona ich do zera? Nikt w tym sezonie nie potrafi z kolei przebić Giallorossich pod względem zdobytych bramek. Zespół Spallettiego strzelił już 26 goli. Do dobrej gry w ataku Roma dołożyła też w ostatnich tygodniach skuteczność, której brakowało na początku sezonu, w szczególności właśnie Dzeko oraz Salahowi, najlepszym strzelcom drużyny. ener ma za to dużo zmartwień w defensywie. I nie chodzi tylko o tracone gole, ale też kontuzje. Podczas gdy do drużyny wrócił Ruediger, na co najmniej cztery miesiące wypadł Florenzi, który doznał w Reggio Emilia zerwania więzadeł krzyżowych kolana.
Kurs 1.55 na Romę wydaje się dość rozsądny do gry. Jak myślicie?

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nie mam pomysłu na mecze dzisiejsze, jedynie najbezpieczniejszą opcją i chyba najlepszą jest zagranie Milanu ✅.Napoli przegrał i Milan będzie mieć szansę wrócić na podium, a i rywal nie jest na tyle wymagający.Przyjeżdża Pescara dobrze znanego w Mediolanie Massimo Oddo.Stawiam po prostu na Milan, kurs nie jest duży, ale powinni sobie poradzić.Co prawda nie zagra dziś Niang bo ma gorączke, ale za niego będzie Bonaventura, a do pomocy wskoczy Sosa.Argentyńczyk żadnym crackiem nie jest, ale na Pescare powinno starczyć.Mówi się również, że do gry ma wejść Pasalic, który jeszcze nie zagrał minuty w barwach Milanu.We wtorek rotacje nie dały dużo dobrego bo Poli i Honda zagrali tragicznie, ale dziś te roszady nie powinny mieć aż tak dużego wpływu na grę Rossonerich.Mimo porażki z Genoa to nadal drużyna z czuba tabeli, nadal warto grać i punktować bo szansa na skończenie w tym roku w top3 jest.Myślę, że to odpowiedni typ do kuponu, 1,40 to nie jest duży kurs, ale jednak nie wyobrażam sobie nie wygrania meczu z Pescara, która ma słabą passę za sobą i bronie przed spadkiem będzie jednak dość ciężkie.

Myślałem też o Crotone z remisem, ale jednak odpuszczam, może faktycznie punkt z Violą to bardziej kwestia przypadku aniżeli dobrej gry.

Na inne mecze nie mam pomysłu, może cracki z Interu znów błysną i stracą punkty w Genoi.

dj_jones 12,3K

dj_jones

Użytkownik
Empoli-Roma
Kto nie ogladal meczu niech zerknie na powtorki, w ktorych Skorupski niczym Kłak w &#39;92 w Barcelonie lapie doslownie wszystko.4-5 setek wylapanych plus mina bezradnego Dzeko bezcenne ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Cagliari - Palermo Poniżej 2.5 2.15

Typ trochę na przełamanie, bo wiadomo, że zakłady over/under to loteria. Cagliari obok Werderu Brema to jedyna drużyna w czołowych ligach europejskich, która w tym sezonie nie zanotowała ligowego pojedynku z wynikiem Poniżej 2.5. Łącznie daje to włoskiej ekipie 10 z rzędu takich spotkań. Jak wiemy każda seria ma swój koniec i będę starał się wyłapać ten moment na przełamanie, tym bardziej, że kursy całkiem atrakcyjne. W Cagliari największym problemem jest defensywa. Mają najwięcej straconych goli - 23 i do tego niemalże co mecz grają w innym zestawieniu obronnym. Widać, że trener szuka optymalnego. Z drugiej jednak strony Palermo to ekipa mająca drugą najsłabszą ofensywę w lidze (gorsze jest tylko Empoli z dwoma strzelonymi bramkami). Palermo ma ich 7. Mój wniosek jest taki, że goście dzisiaj do siatki nie trafią. To już jest sporo jak na tego typu zakład. Caglilari z drugiej strony wie, że nie może iść na wymianę ciosów, bo również nie dysponuje super ofensywą. A jak taka gra skończyła się w ostatnich pojedynkach świadczą o tym wyniki. Tak jak wspomniałem na wstępie. Liczę na przełamanie i w końcu mecz z czystym kontem gospodarzy!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom