>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11 kolejka Primera Division 07.11 - 09.11.2014

Status
Zamknięty.
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Valencia (Athletic) + Real Madryt -1 EH (Rayo)
[email protected] betsson [3/10]

Dubel zabójca jak co kolejkę.
Obie drużyny zagrają na swoim podwórku. Jak na lidera i v-ce lidera powinni swe mecze wygrać dość pewnie, bo rywale albo w słabej formie (Baskowie), albo po prostu typowy średniak do ogrania na SB (Rayo).
Baskowie jeszcze zagrają mecz w LM, mogą odczuć zmęczenie po tym meczu. Właściwie to bardzo możliwe, że nie zagra Aduriz, czyli ten, który jeszcze od czasu do czasu coś tam strzela dla Los Leones.
Królewscy zagrają z Rayo i tu -1, bo tu jednobramkowym zwycięstwem się nie zakończy, gdy goście z minuty na minutę zaczną grać coraz bardziej ofensywie.
Później przeanalizuję inne spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +25
badi 51

badi

Użytkownik
Real Madryt - Rayo Vallecano
Szkoda czasu bo myślę że kurs może polecieć. Real w sobotę będzie gościł zawodników Błyskawic. Rayo gra bardzo fajną i otwartą piłkę, chociaż mieli w tym sezonie czasem under, np: z Granadą czy Levante, a także co dziwne z Barcą (0;2), ale kto oglądał ten mecz to powinien wiedzieć że to był niski wymiar kary, obrona była tam wystawiona bardzo wysoko - z Realem pewnie aż tak otwarcie grać nie będą ale to nie zmienia faktu że drużyna ze stolicy i tak powinna im wrzucić kilka bramek. Bo filozofia gry w piłkę ekipy Paco jest niezmienna, nie klękają przed nikim, dlatego to się tak czasem kończy jak ostatnio z Malagą czy przedwczoraj z Eibarem. Dlatego zdecydowałem się już teraz pograć over goli Realu, szczerze linia o 3.5 mnie nie zadowala po kursie @1.83 bo Real tu będzie stać na więcej. Dlatego gram:
Real over 4.5 gola @ 2.95 MayPlay (założyłem dziś konto w tym buku, podobno wypłacalny tak pisali an 4um dziś, kurs lepszy niż w becie np; 2.75, Óni ma na ten moment @3.0, ale nie mam kasy w uni i obracam bonus w MayPlay). ✅

duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
popieram, po wczorajszym meczu ekipa realu będzie na głodzie bramkowym i powinni wkopac kilka ładnych goli. Co więcej nie wydaje mi się zeby Rayo wbiło jakies gole na santiago . Dlatego proponuje odważne :
3way handi real vs rayo 0:4
po 3.8
1/10

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Warto zaufać dziś Deportivo. Mecz będzie wyrównany. Cordoba to słabiutka drużyna. Goście tracą sporo bramek i fatalnie wyglądają w defensywie, ale to wszystko ma miejsce przy starciu z lepszymi drużynami (patrz Real). Cordoba jest faworytem tylko dlatego, że grają u siebie, gdzie zdobyli 3 punkty po 3 remisach. W tym trzeba pamiętać o starciu ze słabym Sociedad, gdzie ugrali punkty rzutem na taśmę. W tak wyrównanym pojedynku aż szkoda nie postawić na Deportivo. Będzie walka!
Deportivo będzie bić się o utrzymanie. Na wyjazdach praktycznie nie będą wygrywać, ale Cordoba to zdecydowanie pułap na którym można nawet wygrać na wyjeździe.
Cordoba - Deportivo
Deportivo +0,25 1,90 Bet365 ✅ 0:0 (połowa zwrot, połowa wygrana)

Otrzymane punkty reputacji: +5
L 22

lukier

Użytkownik
Cordoba - Deportivo
Na poczatku mialem grac na Cordobe. Maja oni tylko 5 punktow lecz mierzyli sie juz z 6 zespolami z pierwszej siodemi tabeli, a Deportivo tylko z czteroma, lecz przypomnialy mi sie ich niektore mecze i odechcialo mi sie na nich stawiac. Gram zaklad ze nie bedzie bramek w tym meczu, bardzo ryzykowny ale widze szanse dla tego typu. Licze na to ze Cordoba bedzie w posiadaniu pilki, a w ofensywie u nich slabo, praktycznie jedynym dobrym zawodnikiem u nich jest lewonozny Cartabia, druga srodkowa linia slaba, no moze jeszcze Fidel na drugim skrzydle, w ataku jest jeszcze Ghilas ktory potrafi udrzyc, malo. Deportivo sie pewnie troche cofnie, obrone maja bardzo przecietna, lecz Wilk robi bardzo dobra robote w drugiej lini i jakos to funkcjonuje. Z Valencia zagrali na 0 z tylu, potem bezbramkowy remis w Barcelonie z Espanyolem, czyli nie jest zle. W ataku dzisiaj bez Fariny, Toche i Lucasa Pereza. Jedynym zawodnikiem ktory moze zrobic roznice jest Cavaleiro, Postiga i reszta to dziady. Za malo i wedlug mnie nie strzela dzisiaj bramki. Zagrozeniami dla tego typu sa wrzutki w pole karne po ktorych oba zespoly traca bramki, Cordoba 4 bramki w ostatnim meczu z Atletico stracila po wrzutkach, no i Cartabia. Najprawdopodobniejsze wyniki to 1-0 po jakiejs akcji Cartabi i 0-0 na ktore licze.

Under 0.5 7.00 Comeon

Otrzymane punkty reputacji: +15
dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Ja na ten weekend wybrałem tylko jedno spotkanie a mianowicie mecz Valencii z Bilbao. Baskowie w słabej formie, można nawet powiedzieć bardzo słabej, po cichu myślałem ze odbiją sie od dna po wygraniu z Sevilla jednak po meczu z Porto do końca w nich zwątpiłem. Nietoperze po wpadce z Deportivo wrócili na właściwe tory, w tym sezonie grają bardzo dobrze i w meczu z Bilbao powinni strzelić przynajmniej dwa gole.
Valencia over 1,5 bramki @1,63 Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +4
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Getafe-Elche
Tym razem kurs już o wiele niższy, bo buki zorientowały się, że głupotę robią, ale ja mimo wszystko sobie spróbuje, bo tym razem szansę jeszcze większe. Getafe ostatnio całkiem fajnie sobie radzi, co dziwne zwłaszcza wobec tej absencji Pedro Leona. Ale fajnie wyglądali ostatnio Yoda, Sarabia, Lafita i Hinestroza. Ten kwartet napędzał ich ataki w A Corunii i miło się to oglądało. Dalej gramy na Francuza, który był blisko zdobycia gola ostatnio, ale trafił w słupek, a potem piłka odbiła się od pleców Fabrico i to ostatecznie bramkarzowi Depor zaliczono samobója(z resztą słusznie).
Rywalem Elche, które ostatnio się przełamało i pokonał Espanyol. Wreszcie Jonathas był skuteczny i władował 2 sztuki, ale mimo tego Tytoń miał trochę pracy i wybronił kilka trudnych piłek, kapitulując dopiero po karnym(ocena od Marki dobra - 7). Myślę, że trochę roboty będzie miał również jutro, bo Elche w tym sezonie już takie skuteczne w defensywie nie jest, a Getafe rozkręca się i idzie to w ciekawym kierunku.
Karim Yoda strzeli @ 4,33 Bet365⛔

Real Madryt-Rayo Vallecano

Dla mnie typ idealny do mocnego dubla, którego puszczę z Sevillą over 1,5(opis jutro wieczorem wrzucę, przy okazji reszty niedzielnych wpisów). Wraca Bale, jest Isco, Ronaldo, Benzema i James, a więc pełna moc w ofensywie i oto chodzi. Wiadomo, że będzie miazga i można pobierać wyższe overki, a na pewno nie zawadzi to zrobić. Rayo katastrofa w obronie, co ostatnio udowodnili tracą 3 gole z Eibarem, co naprawdę nie dobrze wróży przed meczem na Bernabeu. W mojej opinii to szykuje się solidny gwałt na Błyskawicach i nie zdziwi mnie tutaj wynik w okolicach tego, co Real zrobił z Depor. Jeśli będą chcieli dokręcić śrubę to naprawdę naładują goli po sufit, że Paco Jemez komplet zmian wykorzysta jeszcze przed przerwą...
Real over 2,5 @ 1,30 Bet365✅5:1

Celta-Granada

Tradycyjnie, jak Celta gra w domu, to gramy na nich over. Tercet napastników: Orellana, Larrivey i Nolito będą grać, więc nie ma nad czym się zastanawiać. Nolito powołany dzisiaj do kadry, a więc przed nim doskonała okazja na dodatkowe pokazanie się przed zgrupowaniem i walka o minuty w La Furia Roja. W składzie meczowym jest Fontas i prawdopodobnie wychowanek Barcy zastąpi Sergi Gomeza na środku obrony, bo trudno mi sobie wyobrazić Celte bez Fontasa, który jest zdrowy. Nie ma Planasa, a więc dalej Jonny gra po drugiej stronie defensywy, niż by wolał(to nominalny prawy obrońca).
Granada ostatnie zwycięstwo zanotowała półtora miesiąca temu, gdy Iturraspe sprezentował Cordobie gola na San Mames. Od tamtej pory nic ciekawego nie ugrali, bo porażki domowe z Rayo czy Levante to dla nich fatalne wyniki. Z drugiej strony mecze z Malagą, Barcą czy Realem czyli czołówką to żaden wstyd, ale pamiętajmy, że na Balaidos zagrają z kolejnym zespołem z szerokiej czołówki i łatwo nie będzie. Za Alcaraza lubili grać z drużynami, które grały otwarty futbol, bo potrafili często neutralizować posiadanie piłki rywali. Różnica w defensywie duża, bo po pierwszych dziesięciu kolejkach ubiegłego sezonu stracili ledwie 10 goli, a teraz już 17! Wraca po zawieszeniu Fran Rico i to właściwie jedyny plus przed tym meczem.
Przy obecnych dyspozycjach obu ekip, dla mnie wygrana Celty jest nazbyt oczywista i liczę na wynik w okolicach 2:0/3:1.
Celta over 1,5 @ 1,66 Bet365⛔0:0

Malaga-Eibar

Jeśli w tym meczu grać coś w stronę Malagi, to tylko over. W ofensywie problemów nie ma, dodatkowo zaczęli być w ostatnim czasie skuteczni, ale problemy zaczynają się w obronie. Z powodu kontuzji/urazów jutro nie zagrają: Rosales, Sanchez i Antunes czyli 3/4 bloku defensywnego!!! Z przodu wiadomo największe znaczenie będzie miał Nordin Amrabat z udziałem, którego padła prawie połowa goli dla Malagi w tym sezonie(2 gole i 3 asysty). Ale co raz lepiej radzą sobie Juanmi czy Samu oraz Samu Castillejo. Za nimi żelazny duet Ignacio Camacho(powołanie do kadry) oraz Sergi Darder. Widać więc, jak na dłoni, że gdyby nie te problemy w defensywie to Malaga byłaby tutaj bitym faworytem przy ich dyspozycji. Ale, że te problemy są, więc dziwią mnie tak niskie kursy na wygraną Boquerones.
Po stronie gości zabraknie Borjy Ekizy, który wypadł w ostatniej chwili, a kilka dni wcześniej Federico Piovaccari(ostatnio gol z Rayo). Wobec absencji Ekizy do składu wróci zapewne Raul Navas. Poza tym brak problemów kadrowych, ale ciekawi mnie w jaki sposób Baskowie podejdą do tego spotkania. Tutaj nie ma indywidualności, tylko jest zespół i uważam, że powinni delikatnie zaryzykować przy takich brakach w obronie rywala. Z drugiej strony Malaga jest mocna w ofensywie, czego może nie widać po liczbach - tylko 12 goli - ale stwarzają mnóstwo okazji. Jeśli dołożą do tego skuteczność, a w tym aspekcie idą do przodu z każdym meczem, to naprawdę za moment możemy zobaczyć zespół, który ładuje sporo goli kolejnym rywalom. Ja swojego overa grałem, gdy jeszcze był po 2,00. Teraz kurs jest o wiele niższy, ale i tak uważam, że warto sobie puścić.
Malaga over 1,5 @ 1,83 Bet365✅2:1

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na jutro mam dwa zakłady. Na początek wrzucam over kartkowy w derbach Madrytu. Linia bardzo niska jak na taki pojedynek. Być może jest to podyktowane ostatnim meczem Real - Rayo, kiedy pokazana została jedna kartka. Nie wiem. Dla mnie to jakiś absurd. Niemożliwe, żeby drugi taki mecz trafił się pod rząd. We wszystkich poprzednich meczach, które pamiętam, tych kartek była cała masa. Specjalnie spojrzałem w statystyki.
Real - Rayo 5:0 1 żółta kartka
Rayo - Real 2:3 8 żółtych kartek
Real - Rayo 2:0 8 żółtych kartek i 1 czerwona (po drugiej żółtej)
Rayo - Real 0:2 7 żółtych kartek i 1 czerwona (po drugiej żółtej)
Rao - Real 0:1 9 żółtych kartek i 1 czerwona (bezpośrednia)
Real - Rayo 6:2 7 żółtych kartek i 1 czerwona (po drugiej żółtej)
Nie gram żadnych overów goli po słabych kursach. 17 lutego 2013 - mecz na Bernabeu, Real zaczyna jak burza i szybko ładują dwa gole. Będzie pogrom jak nic. Ramos w kilkanaście sekund złapał dwie żółte kartki i wyleciał z boiska. Od tego momentu gospodarze się zatrzymali, a Rayo próbowało i po milionie zmarnowanych sytuacji skończyło się na 2:0. Dlatego nie gram tu żadnych goli, bo kursy nie są adekwatne do ryzyka. Teoretycznie może być tu jakiś bardzo wysoki wynik, bo Rayo gra otwartą piłkę, ale postawię na kartki.
Sędziować będzie Pedro Perez. Gwizdał 5 meczów w tym sezonie. 4 razy przekroczył linię 4,5, a praktycznie wszystkie mecze były meczami, które specjalnie rangą nie imponowały.
Real - Rayo
Over 4,5 żółtych kartek 1,75 Bet365 / 2,02 Betsson (czerwone się nie liczą) ⛔ 4

Kursy w meczu Malagi z Eibar przestrzelone. Przy takich brakach w obronie u gospodarzy można łapać +1 na Eibar po kapitalnym kursie? Ja nie wiem czy Malaga tu wygra, a co mówić dopiero o handicapie. Grają dobrze w ofensywie, ale nie zapominajmy, że bez defensywy nie da się wygrywać. Baskowie momentami są bardzo niedoceniani. Moim zdaniem w pierwszym sezonie o ile się utrzymają to jeszcze napsują trochę krwi faworytom. Atletico też miało ich zmiażdżyć na Calderon, a z gry nie mieli praktycznie nic. Przesądziły stałe fragmenty gry w których obrona Eibar beznadziejnie się zachowała. Wtedy też odpowiedzieli przepięknym golem po kombinacyjnej akcji.
Malaga - Eibar
Eibar +1 AH 1,85 Bet365 Zwrot 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +13
dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Sam miałem grać Valencię + Real -2,5 ale pójdę tropem Vidala. I tu moje analizy na to spotkanie.

Valencia - Athletic Bilbao

Godzina 19:00
Typ : 1
Kurs : 1.61
Buk : Bet365

⛔⛔⛔ Wynik 0:0 ⛔⛔⛔
Co za osły... ????​

Po ostatnim meczu Nietoperzy, to typ z automatu. Oglądałem ten mecz i to z kim, gdzie i jaki wynik odnieśli może robić wrażenie. Wygrali w pięknym stylu 1:3 na El Madrigal z Villarealem.

Może robić wrażenie zwłaszcza, że to nie pierwsza wygrana Valencii na wyjeździe w tym sezonie, a co lepsze nie pierwsza, gdzie strzela aż trzy bramki. Bramka dla Żółtej Łodzi trochę szczęśliwa, ale z gry należała im się. Valencia zagrała w tamtym meczu dobrze, mądrze w obronie, nastawili się na kontry, które wychodzą im bardzo dobrze. Podobny scenariusz może być w niedzielny mecz z ekipą Basków, również mogą poczekać na nich na swojej połówce aby wyjść z szybką kontrą.

Bilbao lubi dominować w środku pola, a podejrzewam, że Nietoperze nie będą usilnie próbować być lepszymi od Athleticu w tej kwestii. Bilbao póki co prezentuje się tragicznie trochę poniżej oczekiwań. Początek mieli tragiczny ale wydaje się, że wracają na dobre tory. Ostatnie dwie wygrane, mogą podziałać motywująco na piłkarzy z Bilbao, aczkolwiek win z Sevillą trochę przy okazji szczęścia, bo piłkarze se stolicy Andaluzji mieli swoje sytuacje, i było ich nie mało.

Co przemawia głównie za tym typem? Na pewno to, że widziałem kilkukrotnie grę Valencii w tym sezonie, a świetnie grają zwłaszcza na swoim boisku gdzie bilans mają najlepszy w lidze tj. 5-0-0 i bramki 15:3, a z drugiej strony Bilbao na wyjazdach gra bardzo bardzo słabo. Ledwo jeden komplet po ostatniej wygranej ze słabą Almerią, a wcześniej cztery porażki.
Na ostatnie 5 spotkań u siebie Nietoperze wygrali 3 z nich a 2 zremisowali. Wydaje mi się, że w niedzielę Athletic z Estadio Mestalla nie wywiezie nawet punktu.

Godzina 20:00
Typ : 1 (-1,5)
Kurs : 1.23
Buk : Bet365

✅✅✅ Wynik 5:1 ✅✅✅

Kurs typowo na podbicie, i wielu mnie zje za taki kurs na handi. Ale co jak co - Real to Real i u siebie ostatni raz stracił punkty z Atletico 13.09. Po tym meczu, aż do wtorkowego rewanżu z Liverpoolem w LM 12/12 meczy to wygrane. Z czego tylko dwie nie były różnicą dwóch bramek - dwie w LE, z Ludogortsem 1:2 i LFC 1:0.

Teraz Królewscy dostają średniaka ligi, więc Krycha i spółka będą mogli sobie trochę postrzelać. Rzadko kiedy Real u siebie wygrywa różnicą jednej bramki, przeważnie są to wygrane różnicą trzech-czterech goli. Nie ma zbytnio co pisać, typ z automatu, miałem grać Real -2,5 po 1.625, ale do dubla wolę nie przesadzać, aczkolwiek -2,5 też ma duże szanse wejścia.

Real gra teraz bardzo dobrą piłkę, a Vallecano ostatnio spuściło z tonu, porażka u siebie z Eibarem 2:3, wcześniej lanie 4:0 od Malagi, a i jutro pewnie dostaną trójkę albo lepiej. -1,5 wg mnie to 95% pewności, zwłaszcza ich w każdym z ostatnich pięciu meczy na Bernabeu, podopieczni Ancelottiego wygrywali przynajmniej dwubramkowo. Czysta dobitka do w/w Valencii, aby AKO było w granicach 2.0. Polecam dubla.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Kursy w meczu Malagi z Eibar przestrzelone. Przy takich brakach w obronie u gospodarzy można łapać +1 na Eibar po kapitalnym kursie? Ja nie wiem czy Malaga tu wygra, a co mówić dopiero o handicapie. Grają dobrze w ofensywie, ale nie zapominajmy, że bez defensywy nie da się wygrywać. Baskowie momentami są bardzo niedoceniani. Moim zdaniem w pierwszym sezonie o ile się utrzymają to jeszcze napsują trochę krwi faworytom. Atletico też miało ich zmiażdżyć na Calderon, a z gry nie mieli praktycznie nic. Przesądziły stałe fragmenty gry w których obrona Eibar beznadziejnie się zachowała. Wtedy też odpowiedzieli przepięknym golem po kombinacyjnej akcji. Malaga - Eibar Eibar +1 AH 1,85 Bet365
+1
Ja proponuję Europejskim.

Malaga - Eibar

Typ: Eibar lub remis @2.40 bet365
edit. już @2.63 bet365 ⛔ karny w 89 min. &lt;3
Malaga miała problem z defensywą Levante, z Granadą też nie było lekko. Generalnie można być zaskoczonym ich grą. U siebie fantastyczny bilans 3-2-0, a więc bez porażki. Zatrzymali Barcę. Teraz seria 4 zwycięstw z rzędu. Coś za dobrze im idzie, a teraz te kontuzje linii defensywnej mogą być kłopotliwe. Eibar nie kalkuluje i szuka punktów wszędzie. Również grają zaskakująco dobrze i do tej pory 13 oczek, a więc jeśli dalej będą tak seryjnie zdobywać punkty to już po 30. kolejce będą blisko magicznej bariery 40 punktów, która rzekomo daje utrzymanie, a o to w tym wszystkim chodzi. To jest kolektyw i potrafią uprzykrzyć życie każdej drużynie - takie moje osobiste porównanie, że Eibar to takie ubogie Atletico, walczy cały zespół, nie ma gwiazdorzenia. Malaga nie będzie miała ułatwionego zadania, to nie Rayo, tudzież Cordoba, czy Sociedad bez trenera...
Spodziewałem się po Eibar, że tylko u siebie będą potrafili stawić opór, a na wyjeździe tylko Atletico i Barcelona potrafili póki co ich pokonać, choć długo się trzymali... Nawet pokusiłbym się o to, że gospodarze nic dziś nie strzelą, ale to już pokombinuję na live. Masówka idzie na Malagę, ale nie warto się w to pakować. Nie po tym kursie.
Real Sociedad - Atletico Madryt
BTS @1.95 WilliamHill
✅ ✅ Szybko i bezboleśnie. Sociedad bez Arrasate i już coś grają.
Skończył się nareszcie koniec pewnej, słabej ery Arrasate. Został wypier****ny dyscyplinarnie przez zarząd, który już tego nie wytrzymał, choć często prezes powtarzał, że decyzja nastąpi w trakcie przerwy reprezentacyjnej. Miarka się przebrała. Takim składem w strefie spadkowej nie przystoi takiej drużynie. Kompromitacja w Lidze Europejskiej również.
Ale zostawmy już ten temat. Miejmy nadzieję, że Baskowie się obudzą, wszak jeszcze długi sezon przed nimi.
Widzę duże spadki na Rojiblancos, ale nie brałbym nawet tak wysokiego kursu (?). Chyba też masówka się szykuje, a wcale Atletico tak dobrze nie gra, jak wskazują na to ostatnie wyniki. Przede wszystkim na wyjazdach dużo dają pograć rywalowi i tu Sociedad ma pole do popisu, bo stać ich było już na parę zrywów w tym sezonie jak ten mecz z Królewskimi i Valencią, który też powinien zakończyć się podobnym wynikiem jak ten pierwszy. Byłbym skłonny nawet pokusić się o tezę, że gospodarze tego meczu nie przegrają.
Atletico w tym sezonie trochę bez pomysłu na grę, ale punkty zdobywają. Teraz niełatwy mecz w Szwecji i szybko powrót do ligowej rzeczywistości.
Mecze wyjazdowe Atletico:
Rayo 0:0
Real Madryt 1:2
Almeria 0:1
Valencia 3:1
Getafe 0:1

I teraz wnioski. Generalnie żadnego spotkania nie zdominowali, choć rywale, że tak powiem niskiej półki (Rayo, Almeria, Getafe - tu powinny być bardziej przekonywujące wygrane). Patent na Królewskich mają, tu szacunek, ale z Valencią już totalna klapa i szybko dali sobie wbić parę goli. Rayo też miało swe okazje, Almeria może nieco mniej, ale Getafe nawet w &#39;10&#39; przycisnęło mocno defensywę Materacy.
Spotkań Txuri-Urdin nie analizuję, bo według mnie nie chcieli już widzieć mordy Jacoby. Ważne dla mnie były właśnie w/w mecze z czołówką. Stać ich było na zryw. Pokazali jaja i to nie tylko niemoc rywali, ale także zagrali dobre spotkania. Jeśli mam być szczery to bardziej boję się, że goście nie strzelą, niż gospodarze. Na Anoeta wraca Griezmann, zobaczymy jak go powitają kibice.;)

tomicco 5

tomicco

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Primera Division
Godzina: 16:00
Spotkanie: Almeria - Barcelona
Typ: Suma goli/Obydwie strzelą Over 2.5/Nie
Kurs: 3.2
Bukmacher: Bet365

Analiza: Nie ma co tu dużo gadać, po takim kursie moim zdaniem warto brać. Przewidywana para stoperów w Barcelonie to Mascherano i Bartra, który z Ajaxem zagrał świetny mecz zarówno w defensywie jak i ofensywie (piękna asysta, ale to tak na marginesie). Do tego na ŚPD Busquets, który w ostatnim meczu wrócił do formy z początku sezonu, no i do tego zagra również dobry w defensywie Ivan Rakitic, więc Barcelona swoim usypiającym stylem gry nie powinna dać sobie wbić bramy. Almeria w 10 meczach strzeliła tylko 8 bramek, z tego połowe u siebie. Co do Barcuni to ich bilans bramkowy to 23:4, z czego 3 bramy wbił im Real. Spodziewam się wyniku 0:4 oraz przynajmniej 1 bramki Suareza.

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Napiszmy może trochę więcej o gościach, gdyż o fenomenalnej grze Królewskich nie trzeba pisać.
Rayo gdy przyjeżdża lub przyjeżdżają kluby takie jak Real Madryt czy Barcelona nie stawiają autobusu broniąc się, starają się grać normalnie i co prawda tracą sporo bramek ale atakując a nie jak większość zespołów z dolnej części tabeli stojąc w własnej 16-sce.
Także liczę na to by dziś tak to wyglądało nie atakujący 1 zespół a obydwa. Czy Real będzie się męczył dość długo z strzeleniem pierwszego gola? nie jest wykluczone, gdyż Rayo potrafi zaskoczyć.
Nie ulega wątpliwości to będzie mecz otwarty z obu stron, a więc:
Typy: Powyżej 11,5 kornera bet365 1,82(azjan) 4/10⛔⛔
Rayo Vallecano powyżej 3,5 kornera 1,72 bet365 5/10✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
D 15

dimic

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Primera Division
Godzina: 20:00
Spotkanie: Real Madryt - Rayo Vallecano
Typ: Over 5.5 RR w pierwszej połowie spotkania (azjan)
Kurs: 1.9
Bukmacher: bet365

W sobotę o godzinie 20:00 spotkają się ze sobą dwie drużyny, które preferują ofensywny styl gry, będą to Real Madryt oraz Rayo Vallecano. Ekipa Carlo Ancelottiego przewodzi obecnie w rozgrywkach Primera Division z przewagą jednego punktu nad drugą Valencią. Zespół Paco Jemeza zajmuje obecnie dwunastą pozycję z stratą trzynastu oczek do lidera.
Przejdźmy do konkretów. Wszyscy doskonale wiedzą w jakiej formie znajduje się Real Madryt, nieważne z kim grają, bo i tak te spotkania często z wielką łatwością wygrywają. Grając u siebie kibice oczekują od nich ataku na przeciwnika od samego początku spotkania i dzisiaj nie będzie inaczej. Rayo przez wiele osób skazywane jest na pożarcie i nic w tym dziwnego, bo Królewscy po prostu muszą takie spotkania wygrywać. Sęk jednak w tym, że Paco Jemez ustawia swoją drużynę w taki sposób, że nie istotne jest to czy wygrywają, przegrywają czy też remisują - oni po prostu mają atakować i grać ofensywną piłkę. Spodziewam się wielu stałych fragmentów gry, ponieważ jedni i drudzy są nastawieni na atakowanie i nękanie defensywy przeciwnika. Jeśli Real zostawi trochę wolnego miejsca dla Vallecano oni na pewno będą w stanie przedostać się pod ich pole karne stwarzając przy tym okazję bramkową. W ostatnich pięciu spotkaniach w lidze i Lidze Mistrzów gospodarze tylko raz zawiedli pod względem nabijanych rzutów rożnych, w spotkaniu z Barceloną. W każdym innym meczu nabijali ich w całym meczu przynajmniej 7, a Rayo wcale nie jest dużo gorsze pod tym względem. Liczę na minimum sześć rzutów rożnych podczas pierwszej połowy tego pojedynku.​

miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Real ostatnio w świetnej formie. Ich gra jest efektowna i efektywna. Dziś do składu wraca Bale, ma zagrać od początku. Będzie na pewno bardzo zmotywowany, żeby pokazać, że to jemu należy się miejsce w podstawowej jedenastce. Jego powrót oznacza, że ktoś z dwójki Isco/James usiądzie na ławce. Z jednej strony powrót Walijczyka może cieszyć, a z drugiej szkoda zmieniać coś, co ostatnio naprawdę super funkcjonowało. Bardzo podobała mi się gra linii pomocy, złożona z czwórki Modric, Kroos, James i Isco. Niby nie ma w tej czwórce typowego defensywnego pomocnika, ale można było dostrzec ogromne poświęcenie ich wszystkich i wyglądało to bardzo dobrze.
Dziś na Bernabeu przyjeżdża drużyna Rayo, która preferuje raczej ofensywny futbol, często zapominając o defensywie. Nie sądzę, żeby dziś jakoś bardzo zmieniali taktykę. Oczywiście, muszę wziąć małą poprawkę na to, z kim grają, ale nie sądzę, żeby stanęli w polu karnym i czekali na to co zrobi Real. Rayo zapewne będzie też szło do przodu, co pozwoli Realowi na kontry. Ja widzę to tak, że Królewscy od początku rzucą się na przeciwnika i już w I połowie będą chcieli wypracować sobie bezpieczną przewagę. Biorąc pod uwagę potencjał ofensywny Realu i kiepską obronę Rayo, skończy się pewnie kolejną goleadą. Tak jak pisałem, uważam, że Królewscy zaatakują od początku i tak jak to już często w tym sezonie bywało załatwią sprawę w I połowie. Dlatego proponuję:
Real -1,5 HT @2,04 Pinnacle ⛔
Over 2 HT (azjan) @1,975 Bet365 ✅

Dla uzupełnienia, podaję przewidywane składy:
Real Madryt: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos/Varane, Marcelo; Kroos, Modrić, Isco/James; Bale, Benzema, Cristiano.
Rayo Vallecano: Álvarez; Tito, Abdoulaye, Zé Castro, Insua; Fatau/Baena, Trashorras; Licá, Bueno, Kakuta; Léo Baptistão.

xavy 386

xavy

Użytkownik
CF Valencia - Athletic Club Bilbao
powyżej 4,5 żółtych kartek @ 1,80 Betsafe 5/5

Potężny valuebet ze strony Betsafe. Linia w Bet 365 wynosi 5,5 po kursie 1,75 w azjanie a linia w Unibecie jeszcze wyższa, bo 60,5 po kursie 2,20. W ostatnich 10-ciu meczach ligowych tych zespołów linia pękała 7 razy, a w ostatnich 5 bezpośrednich meczach tych drużyn w La Liga udało się to aż 4 razy. Polecam ten typ.​

L 22

lukier

Użytkownik
Getafe - Elche
Gram na Getafe. W ostatnim meczu z Deportivo dobrze spisywała sie obrona. Pod nieobecność kapitana Alexisa bardzo pewnie spisywal sie Naldo. W ataku jeszcze według mnie nie ma zgrania, takiego zrozumienia ale maja dobrych zawodnikow w ofensywie wiec w kazdej chwili moga odpalic. Elche to typowo przecietny zespol z typowo przecietnymi zawodnikami. Nie widze tam nikogo ponadprzecietnego, na dodatek w ostatnim meczu stracili dwoch zawodnikow po czerwonych kartkach noi Tyton w bramce ktory jest niepewny. Mimo dobrej obrny Getafe i przecietnego ataku Elche widze w tym meczu bramki wiec deycyduje sie na typ Getafe wyga i bedzie powyzej 2.5 goli.

Getafe wygra i powyzej 2.5 goli 3.95 Betsafe

Noi jeszcz napisze ze gram na kartke Verzy w meczu Almeri z Barcelona. Troche pozno ale nie mialem czasu wczesniej a w dodatku mozna postawic na live w Betsafe. Tydzien temu gralem na jego kartke i mnie zawoidl. Ogladajac jego gre mialem wrazenie ze dostal polecenie przed meczem zeby nie dotykac rywali i bron boze nie wracac sprintem na swoja polowe po stracie. Moze to bylo spowodowane tymi spekulacjami przedmeczowymi o wyczysczeniu sie z kartek przed meczem z Barcleona, nie wiem. Ma 4 kartki, gra na defensywnym, noi jeszcze jako argument mozna dodac ze w tamtym sezonie dwukrotnie w poejdynkach z Barcelona lapal zolte kartki. Gram 5 stopniowa progresje na jego kartke wiece dzisiaj drugi stopien i mam nadzieje ze na tym sie konczy.
Verza - zolta kartka 2.40 Betsafe

_radekkk14 156

_radekkk14

Użytkownik
Spotkanie: Celta Vigo - Granada
Typ: Celta -2,5 (azjatycki handicap)
Kurs: 4,65
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Typ wygląda z pozoru na szalony, ale... Celta is on fire, ograła ostatnio Barcelonę, grając bardzo rozsądnie. W ogóle są jedną z największych niespodzianek obecnego sezonu Primera Division, zajmując szóstą pozycję z bilansem 5 zwycięstw, 4 remisów i 1 porażki. Ich dzisiejszy rywal Granada zdecydowanie &quot;pod formą&quot;, zajmują dopiero 16 miejsce z bilansem 2 zwycięstw, 3 remisów i 5 porażek, a gole strzelone vs stracone to 6:17. Jeszcze bardziej wymowna statystyka to porównanie pięciu ostatnich spotkań: Celta 3-1-1 i 7:4 w golach, a Granada 0-1-4 i 2:14 w bramkach.

Celta: Alvarez - Mallo, Cabral, Gomez, Jonny, Krohn-Dehli, Hernandez, Larrivey, Orellana, Nolito

Granada: Roberto - Nyom, Babin, Murillo, Foulquier - Marquez, Iturra, Sissoko - Piti, El-Arabi, Success (przewidywane składy za primeradivision.pl)

Dwie największe rakiety, czyli Larrivey i Nolito są w składzie, więc powinno być dobrze

badi 51

badi

Użytkownik
Co tu dużo pisać dla mnie linia na rożne Rayo jest bardzo niska, bo tylko 3.5, Błyskawice na pewno będą mieć coś z gry, jakieś kontry, coś tam zawsze zostanie zbite, jak widziałem kurs, w Óni czy bet365 to mi się średnio podobał, ale MayPlay oferuje kurs już całkiem niezły.
Rayo over 3.5 rr @1.8 MayPlay ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom