Getafe-Elche
Tym razem kurs już o wiele niższy, bo buki zorientowały się, że głupotę robią, ale ja mimo wszystko sobie spróbuje, bo tym razem szansę jeszcze większe. Getafe ostatnio całkiem fajnie sobie radzi, co dziwne zwłaszcza wobec tej absencji Pedro Leona. Ale fajnie wyglądali ostatnio Yoda, Sarabia, Lafita i Hinestroza. Ten kwartet napędzał ich ataki w A Corunii i miło się to oglądało. Dalej gramy na Francuza, który był blisko zdobycia gola ostatnio, ale trafił w słupek, a potem piłka odbiła się od pleców Fabrico i to ostatecznie bramkarzowi Depor zaliczono samobója(z resztą słusznie).
Rywalem Elche, które ostatnio się przełamało i pokonał Espanyol. Wreszcie Jonathas był skuteczny i władował 2 sztuki, ale mimo tego Tytoń miał trochę pracy i wybronił kilka trudnych piłek, kapitulując dopiero po karnym(ocena od Marki dobra - 7). Myślę, że trochę roboty będzie miał również jutro, bo Elche w tym sezonie już takie skuteczne w defensywie nie jest, a Getafe rozkręca się i idzie to w ciekawym kierunku.
Karim Yoda strzeli @ 4,33 Bet365
Real Madryt-Rayo Vallecano
Dla mnie typ idealny do mocnego dubla, którego puszczę z Sevillą over 1,5(opis jutro wieczorem wrzucę, przy okazji reszty niedzielnych wpisów). Wraca Bale, jest Isco, Ronaldo, Benzema i James, a więc pełna moc w ofensywie i oto chodzi. Wiadomo, że będzie miazga i można pobierać wyższe overki, a na pewno nie zawadzi to zrobić. Rayo katastrofa w obronie, co ostatnio udowodnili tracą 3 gole z Eibarem, co naprawdę nie dobrze wróży przed meczem na Bernabeu. W mojej opinii to szykuje się solidny gwałt na Błyskawicach i nie zdziwi mnie tutaj wynik w okolicach tego, co Real zrobił z Depor. Jeśli będą chcieli dokręcić śrubę to naprawdę naładują goli po sufit, że Paco Jemez komplet zmian wykorzysta jeszcze przed przerwą...
Real over 2,5 @ 1,30 Bet3655:1
Celta-Granada
Tradycyjnie, jak Celta gra w domu, to gramy na nich over. Tercet napastników: Orellana, Larrivey i Nolito będą grać, więc nie ma nad czym się zastanawiać. Nolito powołany dzisiaj do kadry, a więc przed nim doskonała okazja na dodatkowe pokazanie się przed zgrupowaniem i walka o minuty w La Furia Roja. W składzie meczowym jest Fontas i prawdopodobnie wychowanek Barcy zastąpi Sergi Gomeza na środku obrony, bo trudno mi sobie wyobrazić Celte bez Fontasa, który jest zdrowy. Nie ma Planasa, a więc dalej Jonny gra po drugiej stronie defensywy, niż by wolał(to nominalny prawy obrońca).
Granada ostatnie zwycięstwo zanotowała półtora miesiąca temu, gdy Iturraspe sprezentował Cordobie gola na San Mames. Od tamtej pory nic ciekawego nie ugrali, bo porażki domowe z Rayo czy Levante to dla nich fatalne wyniki. Z drugiej strony mecze z Malagą, Barcą czy Realem czyli czołówką to żaden wstyd, ale pamiętajmy, że na Balaidos zagrają z kolejnym zespołem z szerokiej czołówki i łatwo nie będzie. Za Alcaraza lubili grać z drużynami, które grały otwarty futbol, bo potrafili często neutralizować posiadanie piłki rywali. Różnica w defensywie duża, bo po pierwszych dziesięciu kolejkach ubiegłego sezonu stracili ledwie 10 goli, a teraz już 17! Wraca po zawieszeniu Fran Rico i to właściwie jedyny plus przed tym meczem.
Przy obecnych dyspozycjach obu ekip, dla mnie wygrana Celty jest nazbyt oczywista i liczę na wynik w okolicach 2:0/3:1.
Celta over 1,5 @ 1,66 Bet3650:0
Malaga-Eibar
Jeśli w tym meczu grać coś w stronę Malagi, to tylko over. W ofensywie problemów nie ma, dodatkowo zaczęli być w ostatnim czasie skuteczni, ale problemy zaczynają się w obronie. Z powodu kontuzji/urazów jutro nie zagrają: Rosales, Sanchez i Antunes czyli 3/4 bloku defensywnego!!! Z przodu wiadomo największe znaczenie będzie miał Nordin Amrabat z udziałem, którego padła prawie połowa goli dla Malagi w tym sezonie(2 gole i 3 asysty). Ale co raz lepiej radzą sobie Juanmi czy Samu oraz Samu Castillejo. Za nimi żelazny duet Ignacio Camacho(powołanie do kadry) oraz Sergi Darder. Widać więc, jak na dłoni, że gdyby nie te problemy w defensywie to Malaga byłaby tutaj bitym faworytem przy ich dyspozycji. Ale, że te problemy są, więc dziwią mnie tak niskie kursy na wygraną Boquerones.
Po stronie gości zabraknie Borjy Ekizy, który wypadł w ostatniej chwili, a kilka dni wcześniej Federico Piovaccari(ostatnio gol z Rayo). Wobec absencji Ekizy do składu wróci zapewne Raul Navas. Poza tym brak problemów kadrowych, ale ciekawi mnie w jaki sposób Baskowie podejdą do tego spotkania. Tutaj nie ma indywidualności, tylko jest zespół i uważam, że powinni delikatnie zaryzykować przy takich brakach w obronie rywala. Z drugiej strony Malaga jest mocna w ofensywie, czego może nie widać po liczbach - tylko 12 goli - ale stwarzają mnóstwo okazji. Jeśli dołożą do tego skuteczność, a w tym aspekcie idą do przodu z każdym meczem, to naprawdę za moment możemy zobaczyć zespół, który ładuje sporo goli kolejnym rywalom. Ja swojego overa grałem, gdy jeszcze był po 2,00. Teraz kurs jest o wiele niższy, ale i tak uważam, że warto sobie puścić.
Malaga over 1,5 @ 1,83 Bet3652:1