Wisła Kraków - Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie over 1,5
Kurs: 2,62 w Superbet
Wynik: 1:2
Duże value moim zdaniem znalazłem w
Superbet. Inne firmy polskie oferują kursy 2,09-2,35. Zagraniczne też poza 2,35 się nie wychylają. Teraz parę słów o samym meczu. W dzisiejszy wieczór mecz dwóch drużyn, które wyjątkowo potrzebują zwycięstwa. Choć sytuacji gości jest zauważalnie lepsza, to jednak nastroje w Krakowie przed sezonem były lepsze, ambitniejsze. Wiadomo, że nikt o zdrowych zmysłach nie zakładał walki o czołowe lokaty, ale ten spokój w środku tabeli był wymagany, a tu po zwycięstwie Stali z Jagą coraz bardziej trzeba patrzeć na tył tabeli, mimo spadku tylko jednej drużyny. Wisła i siebie w tym sezonie nie zachwyca. Tylko z beniaminkiem z Bielska zachowała czyste konto, a i tak Górale mieli swoje szanse. W pozostałych trzech spotkaniach tracili za każdym razem 3 bramki. Atmosfera w drużynie nienajlepsza. Wydaje się, że Artur Skowronek nie panuje nad szatnią i drużyną. Ich lepsze mecze to te, gdzie były zdecydowanie na straconej w teorii pozycji, z ówczesnymi liderami - Górnikiem i Rakowem. Tam, gdzie oczekuje się od nich czegoś więcej, zawodzą. W składzie przy Skowronku sporo piłkarzy zaliczyło regres. Taki Yeboah najlepiej grał na początku, teraz troszkę obniżył loty. Podobnie obrona z Frydrychem już nie taka pewna, jak w początkowych meczach. Zagłębie z kolei tradycyjnie - gdy wydawało się, że weszli na odpowiednie tory przy Seveli, to potem przy teoretycznie prostym terminarzu zawiedli. To w ogóle o tyle ciekawy zespół, że szanse bramkowe bardziej kreują obrońcy, niż napastnicy. Po odejściu Białka nie ma kto go godnie i regularnie zastąpić. Bronią Lubinian są jednak stałe fragmenty gry wykonywane przez Starzyńskiego. Wisła słabo sobie radzi z bronieniem w tych sytuacjach (choć z Frydrychem lepiej). Jeśli chodzi o byłego obrońcę Slavii, to jest zagrożony pauzą w następnym meczu z Cracovią. Kibice woleliby, żeby w ogóle nie zagrał dziś, a za tydzień był pewniakiem w składzie. Jednak to mimo wszystko tykająca bomba, bo jak nie dostanie dziś, to za tydzień będzie zagrożony, a terminarz (Cracovia, Legia, Lech) nie rozpieszcza i w wypadku wpadki dziś, to Biala Gwiazda będzie jednym z poważnych kandydatów do zajęcia ostatniego miejsca na koniec roku. Myślę podobnie, jak
Waldi1979 odnośnie różnych - powinno być ich sporo - i ofensywnego meczu. Ja dodałem sobie 2+2 i wyszło mi w tym meczu, że Zagłębie strzeli przynajmniej dwie bramki. Niekoniecznie mecz wygra, ale nie wierzę w czyste konto Wiślaków, a jak już jedną stracą, to mecz się otworzy jeszcze bardziej i goście mogą pójść za ciosem.