Nie no panowie, tak być nie może że panuje tu taka cisza...
Zdaję sobie sprawę, że kulminacja emocji w tej 11 kolejce będzie miała miejsce dopiero jutrzejszego wieczora o 21 kiedy to
Lille zagra z Lyonem, ale przecież dzisiaj czeka nas 7 meczów więc o nich też z pewnością warto podyskutowac
VS
Na początek może zacznę, że śmieszny kurs mamy na
Ol.Marsylie. Wiem, że muszą w końcu i sam od nich oczekuję tego zwycięstwa w lidze i marszu w górę tabeli, ale po @1,25 ? Ajaccio jest słabe, to fakt. Przed tygodniem w meczu z PSG byli tłem dla rywali.Ale za to bramkarza mają świetnego. Ochoa to klasowy bramkarz. O ile dobrze kojarze to potrfaili ugrać remis na Lyonie więc pewnie i na Velodrome przyjadą bez kompleksów...
Do tej pory OM wygrywała w ChampionsLeague, a nie radziła sobie w Ligue1. W środe przegrali w
LM więc niech wygrają w Ligue1
Tak sobie o tłumacze, ale nie gram tego po takim kursie z pewnością.
OM : Mandanda (cap.) – Azpilicueta, Nkoulou, Fanni, J. Morel – Lucho, A.Diarra, Be.Cheyrou – Valbuena, Rémy, A.Ayew
AJACCIO : Ochoa – Lippini,
Le.Ndiaye, Poulard, Bouhours – Mostefa (ou Lasne), Medjani, Pierazzi (cap.) (ou B.André) – J. Cavalli, Ilan, Sammaritano
VS
LORIENT - TOULOUSE
Typ : Under2,5 @ 1,546 Pinnacle 0:0
Lorient znowu świetnie gra. Jednak potrafią tam odpowiednio zbudować za niewielkie pieniądze dobry zespół. Grają do tego ładnie dla oka, ale dzisiaj radzić sobie będą musieli dodatkowo bez Aliadiere, Quercia, Doukouré, S.Diarra. Szczególnie żal, że nie zagra Quercia.
Tuluza od czasu wygranej z Bordeaux strasznie spuściła z tonu. W 4 kolejnych meczach zdobyli tylko 2 gole i udało im się pokonać jedynie słabe Nancy. Dzisiaj w ich szeregach zabraknie kontuzjowanego Riviere. Ponadto zawieszony za kartki Capoue. Dwa bardzo wazne ogniwa.
Historia meczów obu zespołów na Stade de Mustoir to jeden wielki under. 10 pojedynków począwszy od sezonu 95/96(jeszcze w L2) to same wyniki ponizej 2,5gola. Tylko czterokrotnie padały 2 gole w tych meczach.
Jakoś mam przeczucie, że i dzisiaj będzie podobnie. Dodatkowo przekonują o tym braki w składach i to, że Tuluza spuściła z tonu ostatnio. Ponadto mecz sąsiadów w tabeli. Remisem nikt nie pogardzi. A jeszcze info, że mecz pokaże
Orange sport.
LORIENT : Audard (cap.) – Pedrinho, Bourillon, Ecuele Manga,
Le Lan (ou Mareque) – Jouffre, Romao, Coutadeur, Monnet-Paquet – Emeghara, Campbell
TULUZA : Ahamada – Ninkov, Congré (cap.), Abdennour, M’Bengue – Devaux – Machado, Mou. Sissoko, Didot , Tabanou - Umut
VS
BORDEUX - BREST
Typ : Remis @ 5,410 Pinnacle 1:1
Ciekaw jestem ile będziemy czekać jeszcze na domowy sukces Girondins Bordeaux. Akurat przeciwko Brest może być to paradoksalnie ciężkie do wykonania. Zespół ten bowiem to mistrzowie remisów. Ostatnio kiedy oglądąłem Bordeaux w meczu przeciwko Montpellier to miałem wrażenie, ze wkońcu im się uda zgarnąc 3pkt, ale roztrwonili przewagę 2-0 w samej końcówce. Dobrze wtedy grał Tremoulinas. Nie zaryzykuje z pewnością postawienia na Żirądę bo teoretycznie patrzac na cyfry wychodzi remis poprostu... Brest bilans 0-8-2, a Bordeaux u siebie 0-4-1. To tylko cyfry, ale patrzac też na kurs to co szkodzi lekko zaryzykować ?
Składy nie powalają jakoś specjalnie. Ostatnio Brest też nie był faworytem w meczu na Velodrome, a przeczulałem, że nie będzie to łatwy mecz dla OM bo goście się skutecznie zamurują w tyłach i tak tez było. Więc Bordeaux tymbardziej nie ma atutów w przodzie by przejść zasieki obronne.
BORDO : C. Carrasso – L.Sané, Planus, Ciani, Trémoulinas – Ab.Traoré (ou Saivet), Nguemo, Plasil, Maurice-Belay - Bellion (ou Gouffran), C. Diabaté
BREST : Elana - Baysse (ou O. Coulibaly), Martial (ou Baysse), Zebian, Gentiletti – Culma, Guidileye – Poyet, Grougi (cap.), Lesoimier - Roux
VS
ST ETIENNE - VALENCIENNES
Typ : St.Etienne @ 2,220 Pinnacle 1:0
Zieloni w meczach u siebie są dla mnie przeważnie faworytami. Świetny w bramce Ruffier. W przodzie świetne skrzydła z Sako i Aubameyangiem.
Valenciennes na wyjazdach pzrewaznie jest cieniem zespołu z własnego stadionu. Mają i owszem kilku ciekawych zawodników, ale w tym meczu raczj stawiałbym na Les Verts. Mało przekonująca analiza, ale może to pobudzi kogoś do dyskusji :razz:
ST ETIENNE : Ruffier – Ebondo, Paulao, Marchal (cap.), Ghoulam – Guilavogui, Clément, Lemoine - Aubameyang, Kitambala (ou Sinama-Pongolle), Sako
VALENCIENNES : Penneteau – Ducourtioux (cap.), Isimat-Mirin, Angoua, Bong – C. Sanchez, Cohade – M. Dossevi, Kadir, Danic - Aboubakar
Mam nadzieję, że uda się natchnąc kogokolwiek do napisania swoich spostrzeżeń na temat meczów i swoich prognoz na najbliższe spotkania. Zapraszam do dyskusji