>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11 kolejka Ligue 1 (22.09 - 24.10)

Status
Zamknięty.
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik

Kursy z Expekt​

Lider podejmuje u siebie zespoł Dijon. Paryżanie u siebie grają bardzo dobrze, na 5 spotkań 4 zwycięstwa i jedna porażka (i to jedyna porażka w tym sezonie). Kurs 1.25 na gospodarzy w Expekt.
Marsylia, drużyna występująca w Champions League zajmuje dopiero 15 miejsce w Ligue. Muszą w końcu piąć się w górę i zacząć wygrywać. Bilans u siebie 1-3-1. Ajaccio na wyjeździe jeszcze w tym sezonie nie wygrało i wg mnie nie wygra. 1.30 kurs na gospodarzy w Expekt.
Zapraszam do analizowania i komentowania 11 kolejki Ligue 1.
Wygrywaj pendrive, koszulki, filmy, gry i bonusy w Expekt - Zobacz promocję!!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie no panowie, tak być nie może że panuje tu taka cisza...
Zdaję sobie sprawę, że kulminacja emocji w tej 11 kolejce będzie miała miejsce dopiero jutrzejszego wieczora o 21 kiedy to Lille zagra z Lyonem, ale przecież dzisiaj czeka nas 7 meczów więc o nich też z pewnością warto podyskutowac;)
VS
Na początek może zacznę, że śmieszny kurs mamy na Ol.Marsylie. Wiem, że muszą w końcu i sam od nich oczekuję tego zwycięstwa w lidze i marszu w górę tabeli, ale po @1,25 ? Ajaccio jest słabe, to fakt. Przed tygodniem w meczu z PSG byli tłem dla rywali.Ale za to bramkarza mają świetnego. Ochoa to klasowy bramkarz. O ile dobrze kojarze to potrfaili ugrać remis na Lyonie więc pewnie i na Velodrome przyjadą bez kompleksów...
Do tej pory OM wygrywała w ChampionsLeague, a nie radziła sobie w Ligue1. W środe przegrali w LM więc niech wygrają w Ligue1;) Tak sobie o tłumacze, ale nie gram tego po takim kursie z pewnością.
OM : Mandanda (cap.) – Azpilicueta, Nkoulou, Fanni, J. Morel – Lucho, A.Diarra, Be.Cheyrou – Valbuena, Rémy, A.Ayew
AJACCIO : Ochoa – Lippini, Le.Ndiaye, Poulard, Bouhours – Mostefa (ou Lasne), Medjani, Pierazzi (cap.) (ou B.André) – J. Cavalli, Ilan, Sammaritano
VS
LORIENT - TOULOUSE
Typ : Under2,5 @ 1,546 Pinnacle ✅0:0
Lorient znowu świetnie gra. Jednak potrafią tam odpowiednio zbudować za niewielkie pieniądze dobry zespół. Grają do tego ładnie dla oka, ale dzisiaj radzić sobie będą musieli dodatkowo bez Aliadiere, Quercia, Doukouré, S.Diarra. Szczególnie żal, że nie zagra Quercia.
Tuluza od czasu wygranej z Bordeaux strasznie spuściła z tonu. W 4 kolejnych meczach zdobyli tylko 2 gole i udało im się pokonać jedynie słabe Nancy. Dzisiaj w ich szeregach zabraknie kontuzjowanego Riviere. Ponadto zawieszony za kartki Capoue. Dwa bardzo wazne ogniwa.
Historia meczów obu zespołów na Stade de Mustoir to jeden wielki under. 10 pojedynków począwszy od sezonu 95/96(jeszcze w L2) to same wyniki ponizej 2,5gola. Tylko czterokrotnie padały 2 gole w tych meczach.
Jakoś mam przeczucie, że i dzisiaj będzie podobnie. Dodatkowo przekonują o tym braki w składach i to, że Tuluza spuściła z tonu ostatnio. Ponadto mecz sąsiadów w tabeli. Remisem nikt nie pogardzi. A jeszcze info, że mecz pokaże Orange sport.
LORIENT : Audard (cap.) – Pedrinho, Bourillon, Ecuele Manga, Le Lan (ou Mareque) – Jouffre, Romao, Coutadeur, Monnet-Paquet – Emeghara, Campbell
TULUZA : Ahamada – Ninkov, Congré (cap.), Abdennour, M’Bengue – Devaux – Machado, Mou. Sissoko, Didot , Tabanou - Umut
VS
BORDEUX - BREST
Typ : Remis @ 5,410 Pinnacle ✅1:1
Ciekaw jestem ile będziemy czekać jeszcze na domowy sukces Girondins Bordeaux. Akurat przeciwko Brest może być to paradoksalnie ciężkie do wykonania. Zespół ten bowiem to mistrzowie remisów. Ostatnio kiedy oglądąłem Bordeaux w meczu przeciwko Montpellier to miałem wrażenie, ze wkońcu im się uda zgarnąc 3pkt, ale roztrwonili przewagę 2-0 w samej końcówce. Dobrze wtedy grał Tremoulinas. Nie zaryzykuje z pewnością postawienia na Żirądę bo teoretycznie patrzac na cyfry wychodzi remis poprostu... Brest bilans 0-8-2, a Bordeaux u siebie 0-4-1. To tylko cyfry, ale patrzac też na kurs to co szkodzi lekko zaryzykować ?;) Składy nie powalają jakoś specjalnie. Ostatnio Brest też nie był faworytem w meczu na Velodrome, a przeczulałem, że nie będzie to łatwy mecz dla OM bo goście się skutecznie zamurują w tyłach i tak tez było. Więc Bordeaux tymbardziej nie ma atutów w przodzie by przejść zasieki obronne.
BORDO : C. Carrasso – L.Sané, Planus, Ciani, Trémoulinas – Ab.Traoré (ou Saivet), Nguemo, Plasil, Maurice-Belay - Bellion (ou Gouffran), C. Diabaté
BREST : Elana - Baysse (ou O. Coulibaly), Martial (ou Baysse), Zebian, Gentiletti – Culma, Guidileye – Poyet, Grougi (cap.), Lesoimier - Roux
VS
ST ETIENNE - VALENCIENNES
Typ : St.Etienne @ 2,220 Pinnacle ✅1:0
Zieloni w meczach u siebie są dla mnie przeważnie faworytami. Świetny w bramce Ruffier. W przodzie świetne skrzydła z Sako i Aubameyangiem.
Valenciennes na wyjazdach pzrewaznie jest cieniem zespołu z własnego stadionu. Mają i owszem kilku ciekawych zawodników, ale w tym meczu raczj stawiałbym na Les Verts. Mało przekonująca analiza, ale może to pobudzi kogoś do dyskusji :razz:

ST ETIENNE : Ruffier – Ebondo, Paulao, Marchal (cap.), Ghoulam – Guilavogui, Clément, Lemoine - Aubameyang, Kitambala (ou Sinama-Pongolle), Sako

VALENCIENNES
: Penneteau – Ducourtioux (cap.), Isimat-Mirin, Angoua, Bong – C. Sanchez, Cohade – M. Dossevi, Kadir, Danic - Aboubakar

Mam nadzieję, że uda się natchnąc kogokolwiek do napisania swoich spostrzeżeń na temat meczów i swoich prognoz na najbliższe spotkania. Zapraszam do dyskusji ;)

Otrzymane punkty reputacji: +14
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Marsylia (-1) - Ajaccio 1 @ 1,83 betsafe ✅ 2:0
Ja jednak się skuszę na Marsylię. Przeciw Ajaccio stawiałem już w tym sezonie wielokrotnie i za każdym razem się udawało. Goście tego spotkania bardzo łatwo przegrywają potyczki z silniejszymi rywalami, jedynym wyjątkiem wspomniany w tym temacie szczęśliwy remis z Lyonem. Marsylia jednak za bardzo cieniuje w lidze, by na stratę punktów z taką drużyną sobie pozwolić. Bez większych osłabień w zespole gospodarzy, mam nadzieję, że bracia Ayew i Remy ostrzelają bramkę Ajaccio tak, że nawet dobrze dysponowany Ochoa nie pomoże.
Souchax - Evian 1 @ 2,06 Pinnacle ⛔ 1:1 90 minuta...:-|
Souchax to bardzo chimeryczny zespół. Dowodzą to ostatnie wyniki, gdzie wysokie porażki przeplatają wysokimi wygranymi. Sądzę, że dziś czas na 3 punkty. Rywalem jest beniaminek Evian, który zaczął całkiem pozytywnie, ale z każdą kolejką jest coraz gorzej. Na dodatek z Souchax prawdopodobnie zabraknie Govou, a na pewno nie zagra pauzujący za kartki Cedric Barbosa. U gospodarzy osłabienia bardziej ilościowe niż jakościowe. Souchax zawsze jest groźne na swoim podwórku i myślę, że seria dziwnych wyników zostanie podtrzymana. Po 0:3 z Valenciennes dziś przyjdzie wysoka wygrana nad Evian.
Saint-Etienne - Valenciennes 1 @ 2,20 bwin ✅ 1:0
St Etienne 1 DNB @ 1,55 bwin ✅
Popieram typ na jedynkę. Kursy się wyrównały dzięki dobrej dyspozycji gości z ostatnich tygodni. Jednak znacznie więcej wskazuje na gospodarzy pojedynku. St Etienne to drużyna własnego boiska. Valenciennes też, jak na razie tylko jeden remis na obcych boiskach. Osłabienia porównywalne. W Saint Etienne brak m.in. Mignota, Paulao czy Perrina, u gości nie zagra Angoua i Pujol. Zabezpieczam się DNB, bo remis może paść. Ale wygrana gości bardzo mało prawdopodobna.

Otrzymane punkty reputacji: +10
M 2,5K

mati89

Forum VIP
St.Etienne – Valenciennes
Zieloni rzeczywiście ostatnio grają trochę lepiej ale dzisiaj zabraknie Mignota. Bardzo duże osłabienie w linii obrony a trzeba pamiętać że Valenciennes to drużyna ofensywna. Do dyspozycji trenera Galtiera wracają Sinama-Pongolle oraz Paulao. St.Etienne pewnie coś strzeli ale czy wygra to dla mnie spora niewiadoma. Valenciennes to niewygodny rywal, w dodatku niemalże w pełnym składzie bo oprócz Pujola. Trener Valenciennes może skorzystać z pauzujących w ostatnim meczu Sancheza i Gomisa, jest Kadir, Danic, Aboubakar, powracający do formy Samassa. Raczej stawiałbym na bts w tym meczu. Myślę że mecz zakończy się wynikiem 1-1 ;)
Saint-Etienne: Ruffier - Ebondo, Paulao, Marchal, Ghoulam - Aubameyang, Guilavogui, Lemoine, Clément, Sako - Kitambala
Valenciennes: Penneteau - Ducourtioux, Isimat-Mirin, Gil, Bong - Cohade, Sanchez, Kadir - Dossevi, Aboubakar, Danic
Obie strzelą @ 1,92 Unibet ⛔ / Valenciennes strasznie dziś nieskuteczne

Auxerre-Rennes
Rennes po meczu w Lidze Europy ale przeciwko Celticowi trener Frederic Antonetti dał paru piłkarzom odpocząć. Dalmat i Montano w ogóle nie powąchali murawy a Pitroipa i Kembo weszli dopiero w drugiej połowie. Moim zdaniem ofensywny styl Auxerre autorstwa Fourniera może okazać się wodą na młyn dla piłkarzy Stade Rennais. Może nie skończy się jak z Sochuax ;) ale parę bramek z obu stron może paść. Nie wydaje mi się po prostu żeby jedna czy druga drużyna pilnowała wyniku i była usatysfakcjonowana remisem 0-0.
Początkowo gdy przeczytałem ze Traore jest zawieszony na trzy mecze chciałem pograć DNB Rennes @ 2,06 ale okazuje się że kara wchodzi w życie dopiero po tej kolejce tj 24.10. A z Alainem Traore w składzie AJA na pewno są w stanie powalczyć.
Auxerre : Sorin – Hengbart, Coulibaly, Boly, Sidibé –Chafni, E. Cissé - Oliech, A. Traoré, Sahar – Le Tallec.
Rennes : Costil – Danzé, Mangane, Kana-Biyik, Théophile-Catherine – Doumbia, M&#39;Vila, Kembo, Féret, Pitroipa - Montano
Obie strzelą @ 1,80 Unibet ⛔

PSG-Dijon
Paryżanie dali ze Slovanem popis własnej nieskuteczności. W lidze jednak póki co są na tyle skuteczni że wygrawszy ostatnie cztery spotkania zajmują pozycje lidera. Dijon postawiło się Montpellier co mogło się podobać. Bardzo dobry mecz rozegrał Corgnet czego efektem były dwa trafienia, Giroud przebił jednak osiągniecie swojego rodaka zaliczając hat-tricka i to Montpellier mogło cieszyć się z kompletu punktów.
PSG jest mocne i to spotkanie pewnie wygra ale obrona od czasu do czasu popełnia błędy i jeśli Dijon utrzyma skuteczność jak najbardziej są w stanie strzelić gola. Zastanawiałem się nad overem ale kurs na bts jeszcze lepszy i tylko zachęca by go pobrać. Zobaczymy czy miałem rację :p
PSG : Sirigu - Ceara, Lugano, Sakho, Tiene - Sissoko, Chantôme - Ménez, Pastore, Nene -
Gameiro.
Dijon : Reynet - Bamba, Zarour, Meïté, Malouda - Corgnet, Marcq, Sankharé - Courgnaud, Thil, Guerbert.
Obie strzelą @ 2,05 Unibet ⛔

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Sochaux - Evian
Sochaux 1,95 Bwin ⛔
Roudet, Anin, Butin, Maiga, a także Marvin Martin wracają do składu. Brak Corchii, Carlao, Brecheta będzie na pewno osłabieniem, ale to piątka, która nie była dostępna tydzień temu, daje akcenty w grze ofensywnej zespołu. Butin i Maiga to dwóch najlepszych napastników, Roudeta pamiętamy jeszcze ze spadkowego Lens, gdzie, mimo nie najlepszej gry zespołu, dawał się we znaki obrońcom nawet z tych najbardziej klasowych klubów. To właśnie błyskotliwy skrzydłowy, a także Kevin Anin, powinni wydatnie wzmocnić pomoc i pomóc zespołowi ułożyć grę. Martin jest już wielką gwiazdą i jego sama obecność na boisku potrafi poprawić grę ekipy. Ostatnio Sochaux odniosło sporo wysokich porażek, ale na przykład potrafiło także wygrać 3-0 z Tuluzą. To był jedyny dobry występ gospodarzy w ostatnich czterech kolejkach, teraz jednak skład jest optymalny. Nie można na pewno powiedzieć tego o Evian. Ehret, Poulsen, Leroy są dostępni, ale ci, po których przed sezonem można było spodziewać się najwięcej, Jonathan Mensah czy Govou nie są przewidziani do gry. Z wynikami, mówiąc oględnie, szału nie ma, świadczą o tym porażki u siebie z Caen i St. Etienne. Miał być to najmocniejszy beniaminek, niekoniecznie jednak tak się stanie. Dużo solidniej prezentuje się Dijon, który na dodatek gra fajną piłkę. Evian zostaje walka o utrzymanie, jeżeli nic w tym zespole nie ruszy. Nie powinno to się stać dziś, bo gospodarze będą dysponować dużo mocniejszą ekipą, niż tydzień temu i moim zdaniem mają spore szanse na wygraną.
Marseille - Ajaccio
Marseille (H 0:1) 1,7 Bwin ✅
Kiedy zacząć wreszcie serię wygranych w lidze, jak nie teraz? Doprawdy, nie mam pojęcia. Dziś mimo braków w defensywie, gdzie od dawna pauzuje z powodu kontuzji M&#39;bia, a teraz dochodzi do tego Diawara, l&#39;OM ma dobrą sytuację kadrową. Deschamps może wystawić optymalny skład zarówno w pomocy, jak i w ataku, co ostatnio się po prostu nie zdarzało. Nawet Dede Gignac jest dostępny i ponoć w coraz lepszej formie. Ajaccio zaczęło grać nieco lepiej, niż na początku, ale i tak z taką dyspozycją ciężko będzie się im wygrzebać. Grę ciągnie kieszonkowy Sammaritano, który jednak z szybkimi i zwrotnymi Fannim i N&#39;Kolou niekoniecznie musi poszaleć. Można wręcz stwierdzić, że podstawowa para stoperów, M&#39;Bia i Diawara, bardziej mu &quot;leży&quot;. Groźny jest Cavalli, ale dziś nie będzie chyba miał dużo szans do pokazania się. Wyróżnia się na pewno Medjani, ale dziś przed nim i jego kolegami z pomocy niesamowicie ciężkie zadanie. Benoit Cheyrou i Alou Diarra to niesamowici gracze, Lucho także, choć jest bez formy i nie wiem, czy dla OM nie byłoby lepiej, gdyby sprzedali go latem, a w jego miejsce sprowadzili innego pomocnika. Ayew, Remy, Valbuena, wsparci z ławki Gignacem to ogromna siła, na którą defensywa Ajaccio po prostu nie ma odpowiedzi. Leity Ndiaye zupełnie nie przebił się w OM, ale dał się poznać jako dość ciekawy stoper. Na pewno jego obecność dziś w kadrze Ajaccio jest jakimś podtekstem, choć niekoniecznie ten gracz wystąpi. Marsylia ma wszelkie argumenty ku temu, by zmieść takiego rywala. W LM sygnalizują, choć może niekoniecznie w poprzednim spotkaniu, dobrą formę, teraz trzeba to przenieść na rozgrywki ligowe i naprawdę nie wiem co musiałoby się stać, żeby w tym spotkaniu gospodarze nie triumfowali. Przyzwyczaili nas do tego, że co sezon zaczynają tak słabo. Ratownik Gerets już nie przyjdzie, ale Deschamps też sobie jakoś z tym radził. To czas na przełamanie.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Marsylia - Ajaccio

Marsylia prezentuje się całkiem dobrze w rozgrywkach Ligi Mistrzów. Zwycięstwo z Borussią i Olympiakosem i pechowa porażka z Arsenalem to całkiem niezłe rezultaty. Wydaje się, że wyjście z grupy nie powinno stanowić dla podopiecznych Deschampsa problemu. Niestety gra na dwóch frontach osłabia poczyniania ligowe Marsylczyków. Ewidentnie na polu Ligue 1 radzą oni sobie fatalnie i trzeba to zmienić. Wydawało się, że spokojne zwycięstwo z ET Gallard 4 kolejki temu rozpocznie marsz Olympique w górę tabeli. Tak się jednak nie stało. Dlatego też dzisiejsze zwycięstwo jest z perspektywy ligowej przyszłości niezwykle ważne. Marsylia musi wygrywać takie mecze jak ten. Ajaccio przecież nie należy do ligowych potentatów. Wprost przeciwnie. Jest to jeden z głównych kandydatów do spadku. W ostatniej kolejce goście dość gładko przegrali na własnym terenie z PSG, nie stawiając większego oporu.
Marsylia wciąż bez Stephena M&#39;Bia. Zawieszeni są Diawara i Kabore. Osłabienia całkiem pokaźne, ale na szczęście Marsylia posiada dość wyrównany skład i ma kim zastąpić w/w piłkarzy.
W kadrze Ajaccio nie znaleźli się obrońcy Jackson Mendy i Damien Tibery oraz napastnik Fabrice Begorgi.
Zapewne w zeszłym roku nikt by się nie zastanawiał, czy Marsylia poradzi sobie z takim klubem. Zresztą Ajaccio nie grało nawet w Ligue 1. Dziś nie jest to takie pewne, ale Marsylia musi kiedyś zdobywać punkty. Lepszej okazji chyba przez najbliższy czas nie będzie.

Marsylia - Ajaccio
Typ: 1 - 1,29 ✅
Bet365

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Caen - Montpellier | Obie drużyny strzelą - TAK - 1,83 (Bet365)✅✅✅

Mnie wpadł w oko typ w chyba najciekawszym meczu soboty.Nie ukrywam, że obie ekipy można lubić za grę i postawę w tym sezonie bo Caen i Montpellier ustabilizowały formę na wysokim poziomie co pozwala osiągać dobre wyniki.Ekipa z Normandii w tym sezonie gra fajnie i odzwierciedla to miejsce w tabeli.Tylko dwie porażki na starcie sezonu, ósma pozycja - piętnaście punktów.Robi wrażenie bo w poprzednim sezonie Stade Malhebre broniło się przed spadkiem.Widziałem mecz w Evian gdzie mimo gry przez moment w dziesiątkę nie spanikowali i strzelili aż cztery gole na wyjeździe.Składa się na to dość fajny kwartek - kwintet graczy ofensywnych bo uważam za kapitalny transfer starego wyjadacza Fraua na szpicę, który jest bardzo silnym zawodnikiem i zapewnia przytrzymanie, zgranie piłki swoim kolegom w ataku, a nie ma ich byle jakich.Na pewno ciekawa postać to Bulot, młody chłopak, a gra w podstawowym składzie ekipy z Normandii.Ponadto supportują mu Niang, Traore czy też Hamouma.W ataku wygląda na prawdę fajnie bo jest czym straszyć.Obrona też całkiem przyzwoita jak na L1, wiadomo, że nie możemy się spodziewać tego, że zawsze będzie na zero z tyłu, ale Caen ma na tyle zbilansowane te dwie formację, o których wspominam, że mimo strat bramek udaje się zdobywać punkty.Doświadczony Seube, Leca, Sorbon czy młody Heureux [ już dwa gole w tym sezonie - stoper ].Paka ciekawa i nie można ich nie lubić.Dziś natomiast w rejon północy przyjeżdża bardzo dobra francuska ekipa z Montpellier. Wspominałem, że również są powody do sympatii bo ci jeszcze bardziej sprawiają iż liga francuska jest tak kolorowa.Trzecie miejsce w lidze, sporo punków po emocjonujących meczach.Ostatnio też przyzwoita gra, mimo porażki z PSG na pewno trzeba szanować wywieźiony punkt z Bordo po dość kuriozalnej końcówce, ponadto pewne zwycięstwo z beniaminkiem z Korsyki czy też ogranie Nice 1:0.Nie trzeba przestawiać pana Girouda [ 9/7 ], prawdziwa armata, maszynka do strzelania goli, jest zawsze tam gdzie piłka i jego gole przekładają się na punkty dla drużyny z Langwedocji.Obok siebie ma dwóch Afrykańczyków - Utakę i Camarę, razem dołożyli kolejne pięć bramek, co ciekawie rzadko się zdarza aby we Francji ktoś preferował grę takim ofensywnym stylem, ale jak widać Rene Girard się nie boi i przynosi to efekty.Z Dijonem przegrywali po paru minutach 0:2, aby skończyć KO 5:3.Robi wrażenie.Tylko trochę trzeba się martwić o defensywę bo dają wbić aż trzy gole beniaminkowi, a dziś dojdzie do spotkania ze znacznie lepszą drużyna - Caen także raczej nie obejdzie się bez strat.
Jak dla mnie najciekawszy mecz tej kolejki, ponadto sądzę, że zobaczymy gole po oby dwóch stronach bo przy tym potencjale ofensywnym jest to nieuniknione.Nie odważę się typować zwycięzcy tego spotkania bo Michel D&#39;Ornano jest jednym z cięższych terenów na jakim gra się we Francji także na pewno nie przewiduję łatwego zwycięstwa gości, ale na bramki owszem.Kurs zachęcający.

Ponadto popieram tym na Saint Etienne, co prawda ta spora dawka murzynów w formacji ofensywnej Verts nie robi na mnie sporego wrażenia bo są bardzo drewniani, ale w meczach u siebie grają znacznie lepiej niż na wyjazdach.Do gry dostępny będzie stoper Paulao, nawet dobrze bo jak wypadał Mignot i miały nie grać Brazylijczyk to cały środek byłby niedostępny, wraca do gry też Sinama - Pongolle, który może być alternatywą dla Kitambali.Valenciennes nie widzi mi się na tym wyjeździe, ja ich kojarzę tylko z dobrych spotkań u siebie, a raczej mocno przeciętnej gry na wyjazdach także skłaniam się tu ku ekipe z Rhones Alpes, jak na gospodarza to kurs sport i warto zaryzykować.

Otrzymane punkty reputacji: +4
n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Nancy - Nice 1 2.40 Tobet
Na szybko, bo zaraz wychodzę. Co mnie skłoniło do zagrania typu? A to, że jest to doskonały mecz na przełamanie dla gospodarzy. Nancy w tym sezonie nie odniosła jeszcze zwycięstwa, a rozegrano już dziesięć kolejek. Póki co - 5 remisów i 5 porażek. Gdyby jednak prześledzić rywali drużyny ze wschodu Francji to można zauważyć, że grali z ekipami z górnej części tabeli. Szczególnie na wyjazdach było trudno o punkty, bo spotkania na terenie Lyonu, Lorient, Saint-Etienne czy Toulousy nie należą do najłatwiejszych. Przyczepić się można jedynie do postawy na własnym boisku (4 remisy i jedna porażka). Tej ekipie jak widać brakuje naprawdę niewiele, aby w końcu zdobyć trzy punkty. W zeszłym sezonie spisywali się poprawnie, zajmując na koniec 13. pozycję. Kadra nie uszczupliła się za bardzo, ale zespół nie może &quot;zaskoczyć&quot;. Rywal do przełamania wręcz idealny, bo to ostatnie nad strefową spadkową w minionym sezonie ekipa Nice. W tym sezonie jak na razie 13. miejsce dzięki dwóm zwycięstwom i czterem remisom. Wygrane Nice odniosła tylko ze słabiutko spisującymi się ekipa Bordeaux i Ajaccio. Warto zauważyć, że rywale Nancy grają bardzo słabo na wyjazdach. Póki co jeszcze bez wygranej i tylko jeden remis. Kurs naprawdę atrakcyjny, a Nancy w końcu zwycięstwo musi odnieść. Ja liczę na to, że będzie to dzisiaj!

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

W pełni podzielam zdanie Vrazzo.
Sochaux po ostatnim blamażu z Valenciennes dzisiaj na pewno na własnym boisku będzie chciało się postarać i wygrać to spotkanie. Do składu wracają już wymienieni przez Vrazzo piłkarze, co może diametralnie polepszyć grę Sochaux, która jest obecnie jedną ze skuteczniej grających ekip w lidze. Ekipa Sochaux jest jedną z najmłodszych drużyn w lidze, dodatkowo grający dosyć ofensywny futbol. Jak widać po ostatnich wynikach zbytnia ofensywa, przy niedostatecznym zabezpieczeniu tyłów w przypadku Sochaux nie zawsze się sprawdzała. I stąd ta przeplatanka dobrych i fatalnych meczy Sochaux. Gospodarze wg. mnie są w stanie spokojnie walczyć o pierwszą &quot;6&quot; Lique. Z kolei goście raczej powinni zająć się ciułaniem punktów i walką o ligowy byt.
Typ: Sochaux over 1.5 gola
Kurs: 1.95

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
W miarę dobra kolejka pod względem typów w dziale, spora skuteczność userów [ Mati jutro o Ciebie będzie dobrze ;) ] , co cieszy, a Robson rozłożył na łopatki :].Oby tak dalej.

Obejrzałem też mecz Lorient - Tuluza.Mimo 0:0 można wyciągnąć parę wniosków.Jeśli chodzi o gospodarzy to mają bardzo dobre skrzydła.Po lewej Monet - Paquet z dobrym dryblingiem i centrą, po prawej Jouffre, który zrobił na mnie świetne wrażenie - mobilny, przebojowy, z dobrą techniką i pomysłem.Ponadto jego obrońca czyli Pedrihno również fajnie bo bazował na szybkości i dość fajnie wbiegał pomagać w ataku.Trochę może rozczarowywać za to formacja ataku bo Campbell w żadnym stopniu nie zastąpił Gamegola, Sunu też wszedł i bez większego pożytku.Dośc przyzwoicie w defensywie również, ponadto Auduard daje mnóstwo spokoju w tyłach Lorient.
Co do Tuluzy to raczej przyjechali po ten remis i się to udało, zagęszczona linia pomocy z Sissoko, Didotem, Machado zdała egzamin, widać, że raczej są to rzemieślnicy i prócz Tabaneau to nie ma zawodnika, który mógłby pociągnąć drużynę do przodu, młody Akpa dał super zmianę, również bramkarz Tuluzy zostawił pozytywne wrażenie.
Podusmowując, bardzo dobrze Robson rozpracował tego undera, nie było przesłanek ku temu aby padły gole, te spostrzeżenia należy zachować na następne kolejki i bazować na nich jeśli chodzi o typowanie.

Co do jutra, też fajne mecze z głównym daniem w Nord Pas de Calais czyli mecz Lille - OL.Pod względem typów to na pewno biorę BTS na Auxerre, ale dorzucę jutro co nieco o tym napiszę, mam też pomysł na spotkanie na Parc des Princes, ale o tym już jutro z większą dawką informacji.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W miarę dobra kolejka pod względem typów w dziale, spora skuteczność userów [ Mati jutro o Ciebie będzie dobrze ] , co cieszy, a Robson rozłożył na łopatki .Oby tak dalej.
I oto właśnie chodzi. Dział powinien żyć chociażby tak jak dzisiejszego dnia, w tym kierunku trzeba iść. Każda analiza wniosła coś do rozgryzienia danego spotkania. I rzeczywiście oby tak dalej. A typy swoją drogą, łaskawie wchodziły pięknie ;)
również bramkarz Tuluzy zostawił pozytywne wrażenie.
Może i pozytywne wrażenie sprawił Ahamada bo nie puścił bramki, ale miał takie momenty dość szczęśliwe. Jednak był trochę &quot;elektryczny&quot;, ale trzeba mu też oddać to jak wybronił dwa strzały co był rykoszet. Widać, że ma dobry refleks. Warto go zapamiętać bo może się rozwinie.
VS

LILLE - OL.LYON
Dzisiaj trzy ciekawe mecze. Oczywiście kulminacja o 21. Lille w pełnym składzie, bez żadnych absencji. Lyon jedynie bez Pieda, Greniera i Lisandro. Ale wrócił już Gourcuff. Tylko pytanie czy stać go na dobrą grę i w jakiej jest formie. Niby ma 25 lat dopiero, ale tak na dobrą sprawe to ostatni dobry sezon grał 2 lata temu... Niby bts jest tu najlepszym wyjściem, ale załóżmy, że Lloris będzie miał super dzień i będzie bronił wszystko bo tak tez może być.
Warto jeszcze wspomnieć, że ewentualny gol Jelenia w tym meczu byłby jego 50 bramką w Ligue1. Fajnie byłoby osiągnąc taki rezultat w takim meczu jak dzisiejszego wieczoru.
No i na koniec to sentymentalny powrót dla Bastosa. Co ciekawe kiedy grał w Lille to Lyonowi strzelił 4 gole i dorzucił 2 asysty. A kiedy przeszedł na druga stronę barykady to jego konto bramkowe i asyst wciąż pozostaje na zerze. Z tym, że obecnie znajduje się w wybornej formie więc może to będzie jego mecz.
LILLE : Landreau – Debuchy, Basa, Chedjou, Béria – Mavuba (cap), Balmont, Pedretti – Payet (ou J.Cole), Hazard, M.Sow
LYON : Lloris - Réveillère, B.Koné, Lovren, A.Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Bastos, Gourcuff - B.Gomis

Stade de l&#39;Abbe - Deschampsjakoś wyjątkowo nie leży piłkarzom Rennes. Bilans mają tu nienajlepszy. Auxerre w tym sezonie zaczeło grać ofensywniej stąd ta liczba bts. Jednak wkońcu ich seria się skończy ;p Rennes po meczu w LE, ale tam Antonetti oszczędzał zdaje się Pitroipe, Mville i kogoś jeszcze. Tym razem też odpuszczę to spotkanie.
Ogólnie to dzisiaj nie gram nic z Ligue1. Wczoraj najadłem się żabek do syta;)

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Lille vs Lyon

Typ - obie drużyny strzelą bramkę
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,68
Obie drużyny przystąpią do tego meczu w kiepskich humorach. Lyon został rozgromiomy w LM przez Real, natomiast Lille przegrało na własnym boisku z bedącym w fatalnej formie Interem. Ten mecz będzie szansą na rehabilitacje po tych bolesnych porażkach. Trudno wskazać w tym meczu zdecydowanego faworyta. Jedno jest jednak pewne, obie drużyny grają ładny, ofensywny futbol i raczej trudno sobie wyobrazić, żeby w tym spotkaniu nie padły bramki. Lille zagra właściwie w najmocniejszym możliwym składzie co nie zawsze było regułą w tym sezonie. W Lyonie nie zagra natomiast Lisandro Lopez, który nadal nie jest gotowy do gry po kontuzji. W składzie zobaczymy za to Gourcuffa który również bardzo długo pauzował z powodu kontuzji. Forma tego zawodnika jest jednak wielką niewiadomą. W ostatnich pięciu spotkaniach tych drużyn zawsze padały conajmniej dwie bramki a w czterech z nich zarówno gospodarze jak i goście zdobywali gola. Zapowiada się wieć niezwykle ciekawe widowisko.

Ostatnie mecze Lille:
Lille Inter 0-1
Auxerre Lille 1-3
Lille Rennes 2-0
Trabzonspor Lille 1-1
Lille Lorient 1-1

Ostatnie mecze Lyon:
Real Lyon 4-0
Lyon Nancy 3-1
PSG Lyon 2-0
Lyon Dinamo 2-0
Lyonn Bordeaux 3-1

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
Lille Lyon 1-1
Lyon Lille 3-1
Lyon Lille 1-1
Lille Lyon 4-3
Lille Lyon 2-0

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Auxerre - Rennes
Rennes 3,1 Bwin ✅
Antonetti jest wymagający, ale często ostatnio podkreśla, że jest bardzo zadowolony z kadry, jaką ma. Nic dziwnego, wydaje się, że zbudował swój zespół perfekcyjnie, przeprowadza same udane transfery, fajnie rotuje. Siła rażenie jest potężna: Boukhari, Kembo, Montano, Pitroipa. W pomocy rzadziej grający, ale wciąż rewelacyjny Dalmat, Pajot, Feret, Tettey, Mandjeck, Doumbia i M&#39;Vila, który dziś jednak zagra. Do tego pięciu świetnych obrońców. Na miejscu Antonettiego decydowałbym o składzie chyba rzutem monetą. Troszkę luzują w Lidze Europy, bo z Celtikiem wygrać nie tylko mogli, ale powinni, a Udinese czy Atletico również są w ich zasięgu. Tutaj jednak nie odpuszczają. Auxerre dla mnie nie jest za ciekawą ekipą. Zmienia się trochę pogląd na nich, że grają na 0-0 albo 1-0, ale skład jest gorszy, niż rok czy dwa temu, takie mam wrażenie. Sahar i inne transfery mnie nie przekonują, a stracili wartościowych graczy. Dobre wrażenie robi Oliech, ale to trochę nieprzewidywalny zawodnik. Dla mnie Auxerre i St. Etienne to dwie ekipy, które drastycznie obniżą swój poziom w tych rozgrywkach. Były w stanie wygrywać z każdym, teraz jest gorzej. Na razie wyniki trochę ich bronią, ale mają po prostu za słabą ekipę, by rywalizować z Rennes.

Otrzymane punkty reputacji: +13
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Po części podzielam zdaniem Vrazzo iż ekipa Auxerre czy St Etienne znacznie słabiej jakościowo wyglądają aniżeli w poprzednim sezonie i na pewno Rennes wygląda znacznie fajniej i tutaj nie ma co dyskutować, ale drużyna z Burgundii stara się grać tym czym ma czyli w miarę fajnym duetem napastników Oliech + Traore [ 5 + 6 ] i przynosi to przyzwoite efekty na ten czas, mieli być latarnią ligi , na razie nieźle się trzymają.Także uważam, że główynym typem na dziś tutaj będzie BTS od Matiego bo są solidne podstawy ku temu.Ostatni raz widziałem Rennes w meczu z St Etienne gdzie nie zagrali aż tak porywająco patrząc na kadrę - Hadji bardzo przeciętnie, Pitroipa mobilnie ale nie miał wystarczającego wsparcia od Kemby czy też Fereta.Nie mniej jednak jest to jedna z lepszych formacji we Francji, 20 bramek w 10. meczach od tak się nie strzela.AJA również bardzo ofensywna drużyna i strzelająca gola w każdym spotkaniu, trochę może szwankować defensywa bo jednak też sporo tracą, ale taka frywolna gra w ataku również musi przynosić straty.Można spodziewać się otwartego spotkania bo Bretończycy na wyjazdach ograli dość solidnie Dijon, Sochaux i wywieźli trzy punkty z Velodromu.Robi na pewno to wrażenie.Auxerre u siebie też dość sporo strzela, warto przypomnieć jaką strzelaną urządzili drużynie z miasta Peugeota czy też Ajjacio.Uważam, że BTS jest tutaj najlepszą opcją i podpisuję pod typem Matiego.

AJA - S.R.F.C | BTS - TAK - 1,83 (Bet365)⛔⛔⛔

Miałem coś wymyślić na mecz PSG i chciałem zaproponiwać over1.5 Paryżan, ale kurs nie warty ryzyka bo jest tylko 1,40.Jeśli wejdzie zdarzenie na L&#39;Abbe Deschamps to będę kombinować co nieco z Lyonem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom