>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11. kolejka La Liga [04/11-06/11/2016]

Status
Zamknięty.
C 92,1K

cybul100

Forum VIP
No sobota w LaLiga w zadnym wypadku nie była porywająca.. Aż żal patrzeć na wyniki, a w dodatku na wynik Las Palmas z Eibarem... liczyłem na overowe spotkanie, a wyszła kicha z karnym w ostatnich sekundach....
Doszło do potyczki Atletico więc real jutro będzie chciał zjeść rywala, a na pewno stać ich na to będzie. Chociaż sam jestem ciekaw jak Królewscy się zaprezentują podczas tego meczu tym bardziej, że jest to dosyć nietypowa godzina...
Sevilla Z Barca prawdziwy szlagier gdzie pewne bramek nie zabraknie w zadnym.wypadku.. Przede wszystkim przez dosyć przeciętna defensywe Dumy Katalonii. Którzy w dodatku są podrażnieni ostatnim wynikiem w Manchesterze. Sevilla gra naprawdę solidny futbol jednak jestem ciekaw ich postawy w tym meczu.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:15 Celta - Valencia
Typ: BTS Kurs: 1.61 Wynik: 2:1 ✅
Typ: powyżej 2.5 gola Kurs: 1.75 Wynik: 2:1 ✅
buk: unibet

Drużyna z Galicji tylko zremisowała na wyjeździe z Las Palmas 3:3. Po pierwszej połowie zespół Eduardo Berizzo prowadził 3:0, ale zagrał bardzo źle w drugiej i ostatecznie zremisował. Gospodarze u siebie w ostatnim czasie spisują się bardzo dobrze. Cztery wygrane i jeden remis w tym strzelone 12 bramek swoim rywalom mówi samo za siebie. Jednak najgorszą bolączką gospodarzy jest gra w obronie. Aż dwadzieścia straconych goli to jeden z najgorszych wyników w lidze, tylko ostatnia w tabeli Granada jest pod tym względem gorsza. Dlatego też Valencia na pewno coś dziś ukłuje. Goście w końcu przypominają zespół, który walczy i chce wygrywać. Na wyjazdach wyglądają nieźle, a ostatnio odnieśli dwa zwycięstwa i remis. Spodziewam się dobrego widowiska, gdzie padnie dużo goli. Celta nas już nas przyzwyczaiła, że w ich meczach padają gole, a goście zapewne to wykorzystają.
20:45 Sevilla - Barcelona
Typ: 1X Kurs: 2.33 Wynik: 1:2 ⛔

Typ: powyżej 6.5 żółtej kartki Kurs: 1.78 Wynik: 9 ✅
Typ: gospodarze powyżej 4.5 rzutów rożnych Kurs: 1.86 Wynik: 3 ⛔
Typ: powyżej 9.5 rzutów rożnych Kurs: 1.95 Wynik: 8 ⛔
buk: unibet/betsson
Przed nami świetnie zapowiadające się starcie. Przed Barceloną kolejny ciężki pojedynek, tym bardziej, że gospodarze podobnie jak Barcelona lubią utrzymywać się przy piłce. Goście w ostatnim spotkaniu ligowym skromnie wygrali 1:0 z Granadą i dużo padło słów, że Barcelona nie przemęczała się bo w tygodniu grali z City. Tak zagrali w tygodniu z City i dobrze wyglądali do 40 minuty spotkania, potem przyszła bezradność, Pep dobrze wyłączył środek pola Barcelony i odniósł pewne zwycięstwo 3:1. To może być początek przyjścia słabszej formy, ale tak naprawdę potwierdzi to dzisiejsze spotkanie. Kto zdominuje środek pola, to wygra to spotkanie. W Barcelonie zauważyłem, że nie funkcjonuje lewa strona, czyli Digne-Neymar. Brazylijczyk ma mnóstwo pretensji do swojego kolegi i nie wygląda to najlepiej. W bardzo słabej formie jest Busquets, który popełnia sporo błędów w środku pola. Enrique niema kim zastąpić Iniesty, a to też jest duży kłopot. Przeczytałem, że dziś Andresa ma zastąpić Denis Suarez, ale niewiem czy to będzie dobry wybór. Nie wiadomo co z Turanem, który w tygodniu nie dokończył treningu, i najlepiej wygląda tu Rafinha, który jest asem w rękawie u Enrique. Suarez i Neymar muszą również pomóc Messiemu. Argentyńczyk sam nie jest w stanie wygrywać meczu, a cała trójka musi współpracować żeby to przyniosło pożądany efekt. Gospodarze na to spotkanie wyjdą odpowiednio zmotywowani. Zwycięstwo z Barceloną czy Realem smakuje podwójnie, a przed własną publicznością odnieść taki sukces dodaje odpowiedniego kopa. Zespół Sampaoliego próbował w tym sezonie kilku ustawień jednak ostatnio najlepiej wygląda gra z trójką środkowych obrońców i dwoma skrzydłowymi w osobach Mariano, a po drugiej stronie Vitolo lub Escudero. Jednak sam jestem ciekaw czy Sampaoli odważy się wyjść trójką obrońców na to spotkanie. Spodziewam się świetnego widowiska, a obie drużyny potrafią nam takie zafundować i pokazywały to już kilkakrotnie. Dlatego ten wieczór niech będzie wyjątkowy.
Kolejnym typem są kartki. W tym spotkaniu zapewne nie zabraknie ostrych fauli, kontrowersji. Do tego kibice również będą wywierać presje na sędziego. Sędzią tego spotkania będzie Jaime Latre, który miał przyjemność sędziować spotkanie Sevilii z Barceloną w poprzednim sezonie. Ten pan pokazał wówczas wtedy pięć żółtych kartek, ale też popełnił sporo błędów w sędziowaniu. Oby dziś się nie mylił.
Rzuty rożne to kolejna moja propozycja. Sevilla często nabija rożne z Barceloną, a tym bardziej u siebie gdy gra otwarty futbol. W ostatnich spotkaniach nabili ich dużo, spójrzcie sami: 10,8,11,7,7. Linia, którą zaproponowały buki nie jest za wysoka i też za niska, dlatego ja to pobieram. Tak samo jak pobieram rzuty rożne w całym spotkaniu. Ich ostatnio pada dużo: 12,12,23 (łącznie z dogrywką), 13, 16. Ja podałem linie ponad 9 rożnych w meczu, a jak widzicie w każdym ostatnim spotkaniu padało ich dużo, dużo więcej dlatego też przekonuje mnie to do tego żeby zagrać rożne w całym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukas88 498,2K

lukas88

Forum VIP
06.11.2016 g. 12.00 Real Madryt- Leganes
-
Typ: 1(-3) ZWROT 3-0
Kurs: 2,06
Pinnacle
Stawka 5 j

Typ na szybko bo spotkanie za niecałe pół godziny, więc do rzeczy. Real podrażniony remisem w Warszawie, rzekłbym porażką a nie remisem. Największym błędem Realu był fakt iż po 35 minutach prowadząc 2-0 myśleli że mecz się sam wygra. Real dziś w silnym składzie, w końcu Benzemę zastąpi Morata, gdyż Francuz narzeka na uraz mięśniowy. W zespole brakuje kilku nazwisk jak Ramos, Pepe, Casemiro, ale Zizou ma ich kim zastąpić. Do pozytywów należy zaliczyć powrót Modricia do kardy meczowej, myślę że może dostać szansę w ostatnim kwadransie gry.
Jeśli chodzi o zespół gości to beniaminek, który jak dotąd nie zachwyca, ostatnio wysokie porażki z Malagą i Sociedad. W składzie gości kilka ważnych braków: Ibanez, Marin, Kone, co w przypadku żółtodzioba w PD, ma duże znaczenie.
Reasumując liczę dziś na remontadę na Bernabeu, chociaż skromne 4-0....

Alternatywnie:
Real (-1,5) HT ✅✅✅
Kurs: 2,15
Bet 365
Stawka 5j

Real wygra do zera ✅✅✅
Kurs: 1,83
Marathon
Stawka 5j

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Panie i panowie przedstawiam Wam bet obecnego weekendu o jakże smakowitym kursie:
Sevilla+0.5
2.330
Pinnacle
⛔ ⛔ ⛔
70 minuta nie musze czekac dalej sytuacji Sarabii z pierwszej połowy wiele Wam podpowie.
Kolejny raz gram przeciwko Barcelonie ile ja już na tym zarobiłem nie zliczę.
Dzisiaj Barcelona wystąpi z Sergi Roberto ma prawej obronie i Mascherano na jej środku.
Busqets co ostatnio gra to jest jakiś jego dramat chłop zapomniał chyba kim jest i stał się jakimś podrzędnym grajkiem.Do tego Denis Suarez awizowany do pierwszej 11 mi spokojnie wystarczy ażeby stwierdzić że Barcelona w Sevilli nie wygra.
Sevilla idzie jak burza kolejny raz sie okazuje że transfery Monchiego się sprawdzają.Każdy z nich odgrywa ważną rolę w ekipie która jest w czołówce PD.
Edit po meczu:
Najbardziej to sie ciesze ze Adamo jak zwykle jest na minus bo jego patologiczne analizy typu sa zmotywowani nie moga dac nikomu zarobic.
Mecz tak jak pisalem moze byc podarowany i tak bylo.
Sevilla gniotla Sarabia wybijal pilke z pola karnego po czym dostaja jedna kontre i cofaja sie 3 graczami.
Hehe za duzo widzialem.
W drugiej polowie to juz podlozenie na bezpieczne 2 i tyle ja juz taki mecz nie jeden widzialem ostatnio City Barca tak wygladaja moje jedyne porazki ustawione meczyki na gorze.
Pozdrawiam goraco.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Nie wiem, co za jełop we władzach ligi wymyślił, żeby o 16:15 puszczać dwa fajnie zapowiadające się mecze, ale cóż, jakoś sobie poradzimy i na tę porę mam kilka typów:
Celta-Valencia
O sytuacji w Celcie pisałem już nieco i się przypomnę:
Co do Celty to kompletnie nie trzeba się martwić LE, bo tam grali głównie zawodnicy rezerwowi. Wystąpili z podstawowego składu: Sergi Gomez, Hugo Mallo i Nemanja Radoja. Dwóch pierwszych zagrało tylko dlatego, że pauzują w lidze za kartki i to jest większy kłopot, bo to jednak dwóch podstawowych zawodników. Pozostali zawodnicy jacy grali, to głównie rezerwowi i to bardzo - Sene, Lemos, Rossi czy Planas. Do tej grupy teoretycznie można dorzucić Fontasa, ale on jest po kontuzji i dlatego póki co nie może się przebić do podstawowego składu, chociaż wydaje mi się, że w niedzielę zagra obok Cabrala, na lewą stronę pójdzie Roncaglia, a na prawą Jonny. Przemeblowana obrona i ten powód bardziej mnie przekonuje, żeby zagrać na bramki gości, ale moim zdaniem warto też w stronę Celty, bo jednak strzelają mnóstwo goli. W fajnej formie jest Iago Aspas, do tego Pione Sisto wreszcie wszedł do podstawowego składu i jedynym minusem mogłaby być absencja Orellany, który jednak zaczął trenować i może wróci na niedzielę, choć bardziej spodziewam się go na ławce.
Dodatkowo zabraknie Cabrala, a to oznacza, że w podstawowym składzie ma wybiec duet Fontas i Costas. Ten drugi od dawien dawna wypadł z obiegu, a szkoda, bo ciekawy zawodnik i wydawało się, że może być kolejnym wychowankiem w składzie, ale ostatnie 2 sezony to niemal non stop bez gry.
Lepiej sytuacja wygląda w ofensywie, bo zabraknie &quot;tylko&quot; Orellany. To oznacza, że zdecydowanym numerem 1 będzie Iago Aspas. Wychowanek Celty jest w świetnej formie - 2 gole z Deportivo, 2 gole z Las Palmas i trafienie przeciwko Ajaxowi w LE, mimo że wchodził z ławki. Kurs na jego bramkę też przesadnie wysoki, więc nie mam wątpliwości, że trzeba pograć. Poza nim w ataku zapewne Sisto i Bongonda, a zatem będzie szybkość!
Valencia powoli wychodzi z dołka, ale w poniedziałek nic ciekawego nie pokazali w A Corunii. Pod względem kadrowym też nie jest idealnie, bo za kartki pauzuje Enzo Perez, który jest kluczowym zawodnikiem dla tylniej części pomocy, bo zabezpiecza Parejo i Mario Suareza. Nie ma Jose Luisa Gayi, ale wraca Siqueira i chyba on wskoczy na lewą stronę. Mimo kłopotów w tyłach, z przodu cały czas jest potencjał spory. Bez kłopotów powinni chociaż jedną bramkę ustrzelić, bo robili to w 4 z 5 wyjazdów, a na trzech pokrywali linię overową i bts. Dzisiaj też na to liczę, bo spotykają się ekipy, które:
1) Celta gra mega ofensywnie i gra u siebie, a na Balaidos są w formie - 4 gole z Depor i Barcą
2) Valencia potrzebuje punktów i nie bardzo może sobie pozwolić na zachowawczą grę, nawet przy takim rywalu, a przy osłabionej defensywie Celty to jednak szansę na bramki wzrastają.
Over 2,5+BTS @ 1,95 Bet365
Iago Aspas strzeli @ 2,70 Unibet

Espanyol-Athletic

Miałem grać tylko na bramki gości, ale uznałem, że jednak warto zagrać również na gospodarzy. Dlaczego? Przede wszystkim kłopoty w tyłach po stronie Basków. Nie ma Laporte&#39;a, nie ma San Jose, a zatem kluczowych zawodników i będzie duży kłopot. W bramce zapewne Kepa, ale akurat młody golkiper radzi sobie nieźle, a jedyna wątpliwość, to mniejsze zgranie z linią defensywną od Iraizoza.
Przód wygląda lepiej, ale przed tygodniem skompromitowali się z Osasuną. Odbili sobie to w czwartek, a raczej zrobił to Aduriz, który wrócił do składu z przytupem. Dzisiaj też zagra i liczę na jego gola, a on jest formie, więc jestem zdziwiony kursem na reprezentanta Hiszpanii, no ale cóż, trzeba korzystać. Liczę również wreszcie na przełamanie Williamsa, bo ileż można się ośmieszać pod bramką rywala.
Patrząc na statystyki, to Athletic w 4 z 5 wyjazdów robił linię overową i bts, a po stronie gospodarzy w domu wygląda też nieźle, bo aż 4 razy tracili minimum 2 gole i tylko Villarreal nie był w stanie im strzelić. Sami też od czasu do czasu potrafią postrzelać, a dzisiaj przy osłabionej defensywie gości liczę, że Gerard i Leo Baptistao powinni mieć okazje i coś ukłuć. Idealny wynik byłby tutaj 1:2 i tak też typuje.
Over 2,5+BTS @ 2,50 Bet365
Athletic over 1,5 @ 2,65
Aritz Aduriz strzeli @ 2,65 Unibet

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Moi drodzy, widzicie gdzieś na horyzoncie możliwość zagrania kartki dla zawodnika? Przeglądam tu i ówdzie i nie mogę znaleźć. Chodzi o Suareza, który ma dostać wolne z Malagą, a dodatkowo ma 4 żółtka na swoim koncie. Myślę, że plan na przyszłość jest jasno określony przez Enrique dla Urugwajczyka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Sevilla - Barcelona
Sevilla +1 AH ::: 1,83 ::: 1/3 Pinek ▶
Sevilla 0.0 ::: 3,55 ::: 0,5/3 Bet365 ⛔

Pamiętajcie jedno o lidze hiszpańskiej, jak tam dochodzi do meczu typu Sevilla/Valencia vs. Real/Barcelona to zawsze jest gorąco, zawsze te mecze są zacięte, albo obfitują w dużą ilość bramek. Barcelona niedawno zmierzyła się z mocno przeciętnie grającą w tym sezonie Valencią (aktualnie 15 miejsce) i co? Wynik 2:3, ale po jakim meczu, zwycięska bramka dopiero padła w doliczonym czasie gry i to jeszcze po karnym.
Sevilla jest na 4 miejscu w tym sezonie, ale dzieli ich dosłownie JEDEN punkt od gości, gości którym zabraknie w składzie:
Iniesta 5/0 - mózg
Alba 5/0 - defensor
Pigue 7/2 - Shakira (tak w ramach ciekawostek to ma około 150-155 cm wzrostu)
Mathieu 4/1 - obrońca
U gospodarzy zabraknie dwóch obrońców, ale moim zdaniem absencje Barcelony są o wiele poważniejsze. Tak w ramach przypomnienia to można dodać, że Sevilla u siebie pokonała 1:0 Atletico Madryt, a Barcelona ostatnio dostała 3:1 od Manchesteru City. Gospodarze grali u siebie mecz z okazji Ligi Mistrzów i wygrali 4:0 nad Dinamo Zagrzeb.
Na pewno nie grałbym Barcelony po takim kursie, coś czuję, że Sevilla będzie chciała się teraz zemścić za sierpniowy dwumecz w którym przegrała 5:0 z okazji Superpucharu Hiszpanii.
Wynik: 1:2

wdowiec90 268

wdowiec90

Użytkownik
Typ #51
Hiszpania - Primera Division
Mecz: Sevilla - FC Barcelona
Typ: Powyżej 6.5 kartek
Kurs: 1.90
Stawka: 8/10

W końcu nadszedł ten dzień. W końcu nadeszło jedno z ważniejszych wydarzeń dla sympatyków i piłkarzy Sevilli - na Ramon Sanchez-Pizjuan przyjeżdża FC Barcelona. Spotkanie, na którym nie może zabraknąć żadnego kibica Sevillistas. Messi i spółka jadą na południe bardzo podrażnieni ostatnim meczem w Lidze Mistrzów, gdzie polegli w Manchesterze 3-1. Z pewnością nie zadowoli ich żaden inny wynik niżeli 3 punkty wywiezione z Andaluzji.

Starcia pomiędzy tymi dwoma zespołami, nieważne czy w lidze czy w pucharach zawsze dają wiele emocji, nerwowości i tego pierwiastka brutalności i agresji piłkarskiej. Bardzo prestiżowe spotkania, ale drużyna Sevilli właśnie na tego typu mecze potrafi się zmotywować i nieważne czy w lidze idzie im bardzo słabo czy wręcz przeciwnie, każdy punkt w meczach z Barceloną jest na wagę złota, a nie da się nie powiedzieć o stadionie Ramon Sanchez-Pizjuan, który uchodzi za jeden z najbardziej burzliwych stadionów w Hiszpanii.

Czego można spodziewać się po jutrzejszej postawie zawodników jednych i drugich? Na pewno nie odpuszczą. Jedyną bolączką może być teoria o szybkim i łatwym zwycięstwie Barcy, ale tak się raczej nie stanie. Mogłoby się zestawić dzisiejsze spotkanie z meczem w Valencii, gdzie Barcelona z trudem, ale wygrała z nietoperzami. Również posypało się mnóstwo kartek, a mecz rozstrzygnął się w końcówce. Co ciekawe, Barcelona to ostatni zespół, który wygrał na stadionie Sevilli (14.08) co prawda w pucharze, ale to jest dodatkowy symptom, że motywację na jutrzejszy mecz jest dwukrotna.

Typ skierowany oczywiście w stronę kartoników, bo na pewno bez nich się nie obejdzie. Jedyną przeszkodzą może być arbiter, którym jest Santiago Jaime Latre. Konsekwentny, ale również stanowczy i wyrozumiały sędzia. Potrafi zrobić maraton kartkowy, jak również na spokojnie poprowadzić zawody, w rzeczy samej to wszystko jest związane z wieloma czynnikami, na które sędziowie wpływu nie mają. 3.60 kartki na mecz w 5. spotkaniach, taką statystyką popisać się może Pan Latre, egzekwo z Garrido, nie wiem czy to jest powód do dumy, bo ten Pan jest jednym z najbardziej nielubianych i niekonsekwentnych sędziów w ogóle na całym Półwyspie Iberyjskim. Uważam, że ta statystyka diametralnie ulegnie zmianie po tym weekendzie. Dla porównania napiszę, że w poprzednim sezonie średnia kartek na mecz dzisiejszego arbitra wynosiła 5.58, w 19. spotkaniach. Wypada napisać o statystykach, ale typ w ogóle nie jest nimi kierowany. – gdyby był to zapewne grałbym w drugą stronę, zważywszy na dyspozycję Latre.

28. Lutego tego roku prowadził zawody Barcelony z Sevillą i pokazał 5 żółtych kartek. Przed pisaniem tej analizy zastanawiałem się czy wspomnieć o tym jak przeciwko FCB i Sevilli „gra” sędzia S.J. Latre, bo może to niektórych zniechęcić, ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że jak wspomniałem o żałosnej statystyce związanej ze średnią kartek na mecz w tym sezonie to wspomnę, że Sevilla w 5. meczach była karana 12. żółtymi kartkami – ponad dwie kartki na mecz, z kolei Barcelona w 4. Meczach została ukarana 7. razy. Bardzo denna i nic nie wnosząca statystyka.
Ogólna średnia Latre w meczach Primera Division (14/15,15/16,16/17 – 44 mecze) – około 6.26
Natomiast w Segunda Division od sezonu 09/10 do 13/14 – 6.70.

FC Barcelona jak co sezon jest drużyną, która jest bardzo rzadko napominana. Około dwóch kartek na każde spotkanie, przy czym dwukrotnie więcej na delegacjach. Na Camp Nou bardzo rzadko dochodzi do konfrontacji i upomnień zawodników Blaugrany. Gospodarze, Sevillistas całkiem nieźle spisują się pod tym względem, bo aż 2.90 kartonika na mecz.
Od kilku lat w konfrontacjach pomiędzy Sevillą, a Barceloną sędziowie nie są po prostu w stanie pokazać mnie kartek niż 5,6. Dzisiejsze spotkania jak zapowiada hiszpańska prasa na pewno nie pozostawi wiele do życzenia. Tyle z mojej strony o tym meczu!
Powodzenia!​

Otrzymane punkty reputacji: +21
lukas88 498,2K

lukas88

Forum VIP
06.11.2016 g. 20.45 Sevilla- Barcelona
-
Typ: under 3,5
Kurs: 1,88
Marathonbet
Stawka 5j

Nie odważę się typować wyniku tego spotkania, może być zarówno w jedną jak i drugą stronę, jednak bardziej skłaniałbym się ku graniu jakiegokolwiek handicapu w kierunku Sevilli. Barcelona zagrała żenadę na Etihad, w miniony weekend wymęczyli 1-0 z Granadą, co było w moim odczuciu duuużą niespodzianką bo sam spodziewałem się pogromu. Sevilla niejednokrotnie udowodniła w tym sezonie że potrafi grać z silniejszymi, remis 0-0 na Juve, wygrana 1-0 z Atletico, 1-0 z Lyonem, 0-0 z Villareal. Sevilla gra mądrze i wie że takie mecze wygrywa się defensywą i liczę tutaj na zacięte spotkanie, bez worka bramek. H2H z ostatnich spotkań potwierdza moją tezę:

17.08.16 SC Barcelona Sevilla 3 : 0
14.08.16 SC Sevilla Barcelona 0 : 2
22.05.16 COP Barcelona Sevilla 2 : 0
(0 : 0)
28.02.16 LL Barcelona Sevilla 2 : 1
03.10.15 LL Sevilla Barcelona 2 : 1​

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania Primera Division
Mecz: Sevilla - FC Barcelona
Typ: Sevilla strz. +1,5
Kurs: 2,40
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Przed nami hitowe starcie 11 kolejki Primera Division pomiędzy 4-tą drużyna w lidze Sevilla a vice-liderem Barceloną, ogólnie to dzieli ich różnica tylko 1 punkt.
Sevilla gra fantastycznie w tym sezonie u siebie, póki co 5 meczy = 5 zwycięstw w lidze - 6:4 z Espanyol, 2:1 z Las Palmas, 1:0 z Betis, 2:1 z Alaves, 1:0 z Atletico a więc rywale do najłatwiejszych nie należały. W lidze mistrzów również 2 mecze = 2 zwycięstwa - 1:0 z Lyon i 4:0 z Zagrzeb do tego dochodzi 0:0 na wyjeździe z Juventusem, widać, że Sevilla jest bardzo dobrze przygotowana do tego sezonu i są w świetnej formie.
Barcelona ma problemy zwłaszcza w obronie, póki co grają bez 3 podstawowych obrońców J. Alba, G. Pique i J. Mathieu ... No w sumie można się zastanawiać czy Mathieu to podstawowy obrońca ale jednak strata jest spora. Do tego dochodzi brak A. Iniesty, A. Turana.
3 ostatnie mecze na wyjeździe Barcelony wyglądały następująco - 3:4 z Celtą, 3:2 z Valencia i 1:3 z Manchesterem City a więc na 3 mecze aż 9 goli straconych więc widać, że w obronie jest fatalnie.
Na ostatnie 5 meczy pomiędzy Sevilla a Barcelona, mowa tu o meczach jako Sevilla gospodarz 3-krotnie Sevilla strzelała po 2 gole a więc mają jakiś patent na obronę Barcy.
Mój typ to strzelenie minimum 2 goli przez Sevillę, a typ opieram na problemach Barcy w obronie i mimo wszystko słabszej formy a świetnej formie Sevilli.
Powodzenia.

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Primera Division
Godzina: 20-45
Spotkanie: Sevilla - Barcelona
Typ: Barca wygra i Messi strzeli
Kurs: 2.25
Bukmacher: betsson

analiza:
W ostatnim meczu tej kolejki w hiszpańskiej Primera Division dojdzie do szlagierowego starcia na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, gdzie czwarta w tabeli Sevilla podejmie wicelidera z Katalonii. W ekipie gospodarzy doszło w przerwie letniej do sporej rewolucji kadrowej, bo odeszli m.in. bardzo ważni gracze tacy jak Gameiro czy Krychowiak, nie mówiąc o głównym dowodzącym Emery&#39;m. Dość niespodziewanie te zmiany wyszły Sevilli na dobre, bo po dziesięciu kolejkach utrzymują kontakt z wielką trojką z poprzednich sezonów, a przy ewentualnym dzisiejszym zwyciętwie z Barcą mogą ich nawet przeskoczyć i przed przerwą reprezentacyjną zameldować się tylko za plecami Realu. Moim zdaniem jednak do tej sytuacji raczej nie dojdzie. Kto jak kto jak nie Barca powinna przerwać fenomenalną postawę Sevilli na własnym stadionie w lidze, gdzie jako jedyni w lidze zgarnęli komplet punktów?? Barca potrafi grać w Sevilli, co udowodniali w poprzednich latach nie raz. Co prawda nie byly to łatwe zwycięstwa, bo Sevilla zawsze starała się stawiać utytułowanej ekipie z Katalonii, ale w większości tych emocjonujących spotkań górą była Barca. Największym ich katem w ostatnich latach był nie kto inny jak Messi, który akurat znakomicie wie jak strzelać gole ekipie z Andaluzji. W swojej karierze strzelił ich już ponad dwadzieścia. W tym sezonie w meczach o superpuchar zaliczył jednego gola i asystę. A w ostatnich meczach jest zdecydowanie najskuteczniejszym graczem w talii Luisa Enrique. Po powrocie po kontuzji wystąpił w pięciu meczach, w których zaliczył łącznie siedem goli ( nie pokonał tylko bramkarza Granady). Czy dzisiaj poprowadzi Barcę do wygranej?? Moim zdaniem jesli zagra na podobnym poziomie co w ostatnich tygodniach to powinien być najważniejszym aktorem dzisiejszego meczu

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
FC Sevilla - Barcelona kurs 1,68 buk: Fortuna ✅✅✅
FC Sevilla - Barcelona EH:-1 kurs 2,51 buk: Fortuna ⛔
edit po meczu:// Najbardziej to się cieszę, że konar kolejny raz przegrał. Jak to było: bet sezonu, bet kolejki, bet weekendu dla ciebie konar ? Los go ukarał za tą pewność siebie. Nie wiecie jak się z tego ucieszyłem Masówka na tym forumku, jaka to Sevilla świetna, jakie świetne typy na 1x, a prawda jest taka, że jak by Neymar nie zmarnował 200 to by i było 1:3. W II poł Sevilla miała szanse, ale Barcelona znacznie więcej. Zależność jest bardzo często taka, że po przegranym wcześniej meczu - nie ważne czy w LM czy lidze zespół chce się odkuć. Do tego ścisk w czołówce tabeli. Oczywiście jeśli to początek serii jak z Man City po Celtiku to wtedy to nie działa, ale PR to w ogóle nie gram
Wszyscy podają typy na Sevillę, a nie zapominajmy, że ledwo co pokonali Laganes z którym dzisiaj Real w beznadziejnej formie wygrał 3:0. Barcelona to Barcelona - najlepsza lub znajdująca się w pierwszej trójce - najlepsza drużyna świata i mimo osłabień w defensywie ogra Sevillę, a tezy o ustawianiu meczy w Primera Division mogą być tylko żałosnym usprawiedliwianiem się na przyszłość jak coś nie wyjdzie, na równym poziomie co teza obecnego ministra obrony narodowej o broni elektromagnetycznej. Barcelona po porażce z City jest ostro zmotywowana.

cinas89 3,4K

cinas89

Football,speedway
FC Sevilla - Barcelona
strzeli bramke spoza pola karnego
MESSI
6,50 @ unibet
probuje kolejny raz, co tu dużo gadać, typ troche na chybił trafił, ale przy Messim i jego umiejętnościach jest to możliwe. licze też na rzuty wolne, on przeciwko Sevilli lubiał strzelać i mam nadzieje, że dzisiaj się to nie zmieni. Jest w gazie ostatni 2 hattricki w lidze mistrzów + gol z City. strzały zza pola karnego dzisiaj powinny być prymem, bo Sevilla będzie się broniła i ciężko będzie ją poklepać żeby wejść z piłką do bramki.

szybki bet ✅✅✅ :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +9
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Sevilla FC - FC Barcelona
Typ: Over 3.5 goli
Kurs: 2.06
Bukmacher: Unibet
Analiza:

W niewątpliwym hicie 11. kolejki Primera Division na Sanchez Ramon Pizjuan w Sewilli gospodarze podejmą FC Barcelonę i wydaje się, że nie są w tej rywalizacji bez szans. Sevilla mimo, że latem straciła kilku czołowych zawodników jak i trenera, mimo to w tym sezonie zespół z Andaluzji prezentuje się naprawdę dobrze, aktualnie są na 4.miejscu w tabeli i dziś w przypadku zwycięstwa mogą awansować na pozycję wicelidera. Ja postanowiłem nie typować zwycięzcy tego meczu a zagrać over 3.5 bramek.
Sevilla bowiem to ekipa, która u siebie ma n koncie komplet zwycięstw (jako jedyna ekipa w Primera Division), potrafili pokonać m.in. Atletico Madryt więc i z Barceloną wcale nie są bez szans i na pewno nie skupią się tutaj jedynie na obronie. Tym bardziej, że Barcelona na początku sezonu jest jak najbardziej do ogrania, więc każdy wynik według mnie jest tutaj możliwy. Dlaczego więc over 3.5? Barcelona na pewno zagra dziś swój futbol i będzie szukać swoich okazji na bramki, a jako, że tercet Messi, Suarez, Neymar jest gotowy do gry to i jakieś bramki ze strony gości powinny paść. Jak już jednak wspomniałem nie skreślam tutaj Sevilli, która jest naprawdę dobrze poukładaną drużyną i na pewno tutaj nie położy się i nie będzie prosić o jak najniższy wymiar kary.
Jeśli chodzi o same statystyki to Barcelona ma 6 overów na 10 meczów i jest to najlepszy wynik w lidze, tak samo jak średnia bramek jaka pada na ten moment w meczach Barcelony - 4.2 gola na mecz. Jeśli chodzi o Sevillę to mają tylko 3 tak wysokie overy, a średnia bramek na mecz to 3.1 gola na mecz, co też nie jest jakimś złym wynikiem. Ponadto przypomnę, że w ostatnich sezonach mecze na Sanchez Ramon Pizjuan między tymi ekipami były naprawdę zacięte i sporo się w nich działo.
03.10.15 LL Sevilla Barcelona 2 : 1
11.04.15 LL Sevilla Barcelona 2 : 2
09.02.14 LL Sevilla Barcelona 1 : 4
29.09.12 LL Sevilla Barcelona 2 : 3
17.03.12 LL Sevilla Barcelona 0 : 2
13.03.11 LL Sevilla Barcelona 1 : 1
08.05.10 LL Sevilla Barcelona 2 : 3
To są tylko mecze ligowe i jak widać Sevilla wcale tutaj nie zawsze przegrywała i dzisiaj może być podobnie. Jeśli chodzi już o sytuację kadrową to Jorge Sampaoli musi sobie radzić bez zawieszonego przez Mercado, natomiast kontuzjowani są Tremoulinas i Krohn-Dehli. Luisa Enrique natomiast musi sobie radzić bez Iniesty, Mathieu, Alby, Pique i Vidala. Myślę, że będziemy dziś świadkami dobrego spotkania w którym padnie sporo bramek, nie tylko ze strony przyjezdnych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom