>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

11. kolejka Enea Ekstraligi - 16 czerwca

Status
Zamknięty.
S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Żużel - Polska - Ekstraliga
Spotkanie.Lechma Start Gniezno - Wlókniarz Czestochowa
Typ.1
Kurs.1,70
Bukmacher.http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&amp;c=20&amp;mc=click&amp;pli=6293827&amp;PluID=0&amp;ord=[timestamp]]Betsson[/url]
Data.16.06.2013 g.18.30
Analiza.
Dzisiaj spotkanie w Gnieznie pomiedzy zespolami Lechma Start Gniezno - Wlókniarz Czestochowa.Stawiam na wygrana gospodarzy z paru powodow.Maja oni noz na gardle i kazde spotkanie jest dla nich meczem o zycie bo caly czas znajduja sie w strefie spadkowej.A Czestochowa w tym sezonie bez blysku,u siebie bez rewelacji,natomiast na wyjazdach pojechali tylko trzy mecze w ktorych wygrali z Rzeszowem 48-42,przegrali w Toruniu 50-40 i doznali sromotnej kleski we Wroclawiu 58-32...Tak wiec trudno typowac wynik tej ekipy na wyjezdzie.Jest to typ raczej na Start niz przeciw Czestochowie.Gniezno po zmianie trenera zmienilo przygotowanie toru i przyszly dwa zwyciestwa z ekipami wyzej notowanymi niz Czestochowa a mianowicie z Toruniem 46-44 i Tarnowem 50-40.Czestochoiwa to dwaj Rosjanie Emil i Grisza i to od nich w duzej mierze zalezec bedzie wygrana...Jezdza oni ostatnio srednio i tu przewaga w strone Gniezna.Druga linia Szombierski ktory w Czestochowie lata,a na wyjazdach zawodzi-w Gnieznie zawsze slabiutko jechal..Holta i Jensen to tak chimeryczni zawodnicy,ze nie wiadomo co pojada...podobno za Jensena ma jechac Mirek Jablonski wychowanek Startu,ale w ja to nie wierze,ze pojedzie,a jesli nawet to za duzo tu nie wskora,bo nie ma w Gnieznie juz typowego betonu na ktorym Mirek sie wychowal,a po za tym moze sie szybko spalic....Jesli idzie o mlodziezowcow to Czaja i Legownik sa slabsi od miejscowych juniorow.Natomiast Start to niezle radzacy u siebie Watt i co raz lepiej jezdzacy Swiderski ktory z Tarnowem wykrecil 8 pkt.Nastepnie super para Ulamek i Zagar...Jesli Ulamek zrobi okolo 10 pkt i Zagar kolo 12pkt to wygrana po stronie Gniezna bedzie.Obaj u siebie bardzo mocni,a Zagar srednia na bieg 2,48...Nastepnie Bjerne Pedersen ktory po odstawieniu czesci tytanowych stal sie innym zawodnikiem,walecznym i ambitnym i kolo 10pkt sie zakreci.Juniorzy jada u siebie i maja przewage znajomosci toru wic tutaj takze minimalna przewaga Startu.Reasumujac,Start u siebie jedzie coraz lepiej,a w Czestochowie jak dla mnie jest zbyt duzo niewiadomych,aczkolwiek potencjal ta ekipa posiada.Mam nadzieje,tylko,ze dzisiaj nie zaskocza,a wygrana pozostanie w Gnieznie...

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Robert Kościecha - Aleksandr Loktajev 1 2,40 Betsson
Trochę dziwne kursy. Od dwóch spotkań Kościecha przeżywa progres formy czego nie można powiedzieć o &quot;Saszce&quot;. Dzisiaj mecz w Bydgoszczy gdzie w tym roku po prostu gorzej jeżdzi się Aleksnadrowi. Kościecha w mojej ocenie dzisiaj znowu będzie jednym z liderów gospodarzy. Gdy inni w tygodniu jeżdzili po świecie on spokojnie z młodymi testował sprzęt. Nie zdziwi mnie znowu &quot;gruba&quot; zdobycz punktowa w jego wykonaniu. Dodatkowo układ biegów zdecydowanie lepszy dla Roberta. Pojadą ze sobą dzisiaj minimum trzy razy i uważam, że Robert będzie prawdziwym prowadzącym tą parę.
Zbigniew Suchecki - Grzegorz Zengota 1 1,85 Betsson
Para drugiej linii jednej i drugiej drużyny. Z tego co pamiętam to Zengota jakiś super wyników na wyjeżdzie w tym toku nie notuje. To raczej zawodnik tory &quot;domowego&quot; zresztą podobnie jak Zbyszek. Suchecki ostatnio super występy we Wrocławiu jak na zawodnika drugiej linii. Dzisiaj w parze znowu z Ljungiem bo Tai z &quot;Ogórem&quot; więc jest szansa na duża liczbę punktów. Uważam, że dzisiaj nie koniecznie Zengota nawet pojedzie 4 razy a Suchecki być może i 5.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Holder under 16,5 1,72 Tobet
Holder over 16,5 2,00 Tobet
Bardziej soczyste kursy:
Holder powyżej 15 @ 2,45 (bet365)
Holder poniżej 15 @ 1,76 (bet365)
Jak nie lubię grać ouwerów to w tym przypadku rzeszowskie lotnisko w kombinacji z długodystansowymi kolarzówkami TitleHoldera czynią ponętnym kurs 2,45 na to, że Australijczyk nie zgubi więcej niż 5 punktów w 7 wyścigach :cool:

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
Marma Rzeszów (-10) - Unibax Toruń (handicap - trzydrogowo)
Typ: Marma Rzeszów (-10)
Kurs: 1,90

Istne szaleństwo! Toruń bez Miedzińskiego, Z/Z za Warda, beznadziejny w Rzeszowie Gollob, taki sobie Holder, bracia Pulczyńscy, Przedpełski od którego będzie się wymagało cudów, powrót Pedersena, solidny Sówka, bardzo dobrzy Walasek, Okoń i Pavlic. Ja tu widzę pogrom, a co dopiero 51:39, czyli minimum żeby weszło. Po stronie Torunia kompletny brak argumentów. Nie wierzę też w kolejny tak świetny mecz na wyjeździe Przedpełskiego. Fantastyczny kurs! Niestety strasznie niskie limity na żużel w Bet365.
Wynik: 50:40
Komentarz: No ręce opadają... Pavlic dno, Sówka dno. Zabrakło JEDNEGO oczka. Holder-Gollob-Przedpełski robią prawie 40 oczek. Miejsce takiej Stali jest w 1 lidze...

Milenium
Falubaz Zielona Góra - Stal Gorzów (zwycięstwo - trzydrogowo)
Typ: Falubaz Zielona Góra
Kurs: 1,08
(na podbicie)
lub
Falubaz Zielona Góra - Stal Gorzów (+12) (handicap - trzydrogowo)
Typ: Falubaz Zielona Góra (-12,5)
Kurs: 1,80

Falubaz:
- musi to wygrać,
- jest podbudowany zwycięstwem w Częstochowie,
- Falubaz u siebie jest po prostu mocny.
- Hampel podbudowany wczorajszym sukcesem w SGP powinien poprowadzić swoją drużynę do pewnego zwycięstwa.
Stal już bez Z/Z, bez Sundstroma, za którego pojedzie po raz pierwszy od bardzo dawna Gapiński (w Szwecji niezła jazda). Tor w ZG nie leży jakoś specjalnie Iversenowi. Kasprzak też raczej bez szału. Reszta powinna wozić ogony z Jankowskim za Nermarka na czele.
Wynik: 50:40
Komentarz: Zaskakująco dobry występ Stali Gorzów. Na pewno w Falubazie zawiedli Dudek-Pepe-AJ. Zaskakująco dobry mecz Jabłońskiego. Pokrycie handi było w zasięgu. Szkoda, że się nie udało.

Start Gniezno - Włókniarz Częstochowa
Typ: Start Gniezno
Kurs: 1,57

Mnożnik nie zachwyca, ale chyba w końcu Start odnalazł właściwy tor. Ostatnio bardzo dobre zawody z Unią Tarnów na nieco innej nawierzchni. Efekt był od razu widoczny - Ułamek i Świderski pojechali bardzo dobre zawody. Zapewne Zagar dzisiaj nie będzie kompletny, ale i tak powinien poprowadzić Orły do zwycięstwa. Włókniarz ma potencjał, ale to chyba nie jest drużyna na Play-Off. Jeśli Włókniarz myśli o wygranej to obaj liderzy muszą pojechać bardzo dobrze, a i reszta musi swoje dorzucić. Ja jakoś tego nie widzę - szczególnie świetnej postawy Emila i Griszy. Jednak na zagranie ujemnego handicapu na gospodarzy też bym się nie zdecydował.
Wynik: 35:55
Komentarz: Jak to z masówkami bywa &quot;się zesrało&quot;.

1/3

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Chris Holder over 15 @ 2,45 Bet365
Kangur powinien ciągnąć drużynę, bo jak nie on to kto :?: Gollob:?: no nie żartujmy sobie. Dzisiaj Holdera czeka 7 startów. Czyli 5x2 + 2x3 i typ wchodzi. Czy to są aż tak wygórowane wymagania :?: Nie sądzę. Holder ma w Rzeszowie średnią na poziomie @2,7. Lubi ten tor i dzisiaj on musi zdobyć ok 18 punktów by Toruń mógł pomyśleć o punkcie bonusowym.
Falubaz + Sparta @ 1,76 Betsson
Falubaz u siebie powinien rozjechać Gorzów gdzieś tak 14 punktami. Sparta z Woffindenem powinna pokonać Leszno które na wyjazdach jest słabe. Mocna druga para we Wrocławiu Jędrzejak i Woffi także oni zrobią różnicę. Bacze u siebie swoje pojedzie. Suchy i Ljung przegrywać nie powinni. Także kwestia rozbija się o juniorów ale aż tak wielkiej różnicy nie powinno być bo znowu Ci juniorzy z Leszna łatwych biegów oprócz rywalizacji z młodzieżą z Wrocławia mieć nie będą.
Poza tym bardzo grubo przedział Falubaz -10,5 @ 1,85 Tobet i Gorzów +16 @ 1,80 Bet365

C 407

cekaem

Użytkownik
Tak się zastanawiam nikt tu jeszcze nie pograł -10,5 Rzeszów? ⛔Analizowałem przed chwilą program zawodów no i tak jak jeszcze do połowy spotkania goście mogą w miarę trzymać wynik , tak w drugiej części gdy Holder i Gollob pojadą jako zz to nie bardzo ich widzę. Ile mogą zrobić Holder i Gollob 30 pkt w tym meczu? Myślę , że to max na co ich stać ( szczególnie w Golloba wątpie). A reszta? Myślę , że Przedpełski nie powtórzy już takiego wyniku jak w Lesznie. Chłopak ma talent przeogromny , strasznie mi zaimponował w Lesznie no ale to jednak jeszcze młodzian.. Brzozowski i Pulczyńscy to najwyżej na Lamparcie i na Krecie mogą robić punkty. Kurs 2.03 w Betsafe wygląda bardzo przyjemnie
Piotr Świderski - M.J. Jensen 1 2.70 Betsafe⛔
Para dla mnie pół na pół a biorąc pod uwagę ostatnie występy to nawet ze wskazaniem na Piotrka. Duńczyk zawodzi w tym sezonie nie da się ukryć.. Obniżył znacznie loty no i dzisiaj nic nie wskazuje , żeby miałby wyskoczyć nagle z forma. Co ciekawe myślałem , że zmieni go Jabłoński no ale skoro jest Liglad to szukałem betów przeciw niemu i znalazłem taki. Piotrek ostatnim występem 8 pkt myślę , że pozytywnie zaskoczył i jeśli dzisiaj powtórzy ten występ powinno to spokojnie wystarczyć na Liglada. Duńczyk w tym sezonie wyjazdy 5,6 i 11 pkt. To 11 pkt w Toruniu na torze , który mu wybitnie pasuje. Dla mnie bardzo fajny kurs. Myślę , że warto spróbować
Sebastian Ułamek - Rafał Szombierski 2 2.70 Betsafe✅
Tutaj kieruje się tym co Rafał mówił , że udało mu się w końcu dogadać z motorami. Jeśli tak jest jest to zawodnik niezwykle nieobliczalny, który nie tylko może zaskakiwać na własnym torze ale również na wyjazdach co pokazał w Rzeszowie. Dzisiaj do tego ustawiony jako prowadzący parę , więc może coś wiedzą w klubie na rzeczy i oczekują od niego podobnego rezultatu jak ostatnio. Natomiast Sebuś to akurat człowiek zagadka , może przywieźć olimpijkę jak i również 10 pkt. Jakby to był mecz w Częstochowie w ciemno Rafał. Jednak i tak dalej wychodzę z założenia, że Seba pali się ostatnio w meczach ze swoim byłym klubem. Dzisiaj mam nadzieję , że będzie podobnie. Uważam , że kurs warty ryzyka.
Pozdrawiam

emil1702 380

emil1702

Użytkownik
Rune Holta lubi tor w Gnieźnie, startował tutaj w Turnieju o Koronę Bolesława Chrobrego - Pierwszego Króla Polski, dwukrotnie stając na podium zawodów (2 i 3 miejsce). Natomiast Michael Jepsen Jensen wystąpił w Pierwszej Stolicy Polski tylko raz - uczestnicząc w finale Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów, zdobywając osiem oczek.

Holta
- Jepsen Jensen 11:5 ✅✅✅
2.11 | betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +1
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Więc tak:

Falubaz - Stal - Falubaz -11,5, 1.85, betsson ⛔

Wyżej już wszystko ładnie opisane. Zielonka wydaje się, że na fali wznoszącej po zwycięstwie w Częstochowie. Atut własnego toru zrobi różnice. Gorzów bez Nermarka i bez zz, więc do składu wskakuje Jankowskim, który nawet na torach I-ligowych nie gwarantowałbym solidnej zdobyczy punktowej. Dziura nie do załatania.

Wrocław - Leszno - Wrocław, 1.58, betsson ⛔

Betard u siebie mocny, a wraca przecież Tai, który gwarantuje najpewniej kilkanaście punktów. Dodatkowo Jędrzejak, Ljung, Troy to zawodnicy, którzy u siebie powinni rozprawić się z chimerycznym Lesznem. Bjerre ostatnio ładnie, ale jechał u siebie. Fredka też jakoś nie przekonuje. Co prawda jeździli we Wrocławiu rok temu, ale gospodarze po prostu powinni wygrać ten mecz.

Bjarne - Ułamek - Bjarne, 1.45, betsson ✅

Duńczyk odkąd wrócił do składu Startu spisuje się dobrze. Punktuje w granicach 10 pkt i poniżej określonego (solidnego) poziomu nie schodzi. Jedzie w parze z juniorem i punktów nie powinien na nim tracić. Ułamek co tu dużo mówić... zawodzi. Niezły mecz z Tarnowem, a poza tym klapa. W parze z Zagarem, który na pewno będzie go &quot;objeżdżał&quot;.
Nie widzę tu możliwości innej niż zwycięstwo Bjarne w bezpośrednim pojedynku.

Gniezno - Częstochowa - Gniezno, 1.68, betsson ⛔ oddajcie hajs za bilety! ;) Jedyny pozytywny aspekt tego widowiska to naprawdę bardzo ładne podprowadzające...

Za drobne, patriotycznie, lokalnie. Żeby się lepiej mecz na żywo oglądało ;)
Aczkolwiek szanse widzę 50/50...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj zaległe spotkanie w ZG i ode mnie jeden typ póki co na to spotkanie:
Rafał Okoniewski over 7,5 @ 1,80 Tobet
Niestety kurs spadł z 1,95 na 1,8 ale i tak warto moim zdaniem. Okoń to startowiec, a wiemy jak starty potrafią decydować o obliczu biegów w Zielonej Górze. Dzisiaj jedzie w parze z Pavliciem, który na W69 nie radził sobie zbyt dobrze w ostatnich latach więc na nim punktów nie powinien tracić. Do tego liczę, że pojedzie 6 razy, gdyż Falubaz raczej osiągnie tą 6-cio punktową przewagę. W ubiegłym sezonie w lidze zdobył tam 9pkt w 5 startach, do tego w turnieju pożegnalnym Dobruckiego zrobił 8pkt przy mocnej obsadzie, a przede wszystkim zdobył tam srebrny medal IMP więc tor mu leży, a linia nie zbyt wysoka, co przy ewentualnych 6 startach powinno zostać bez większych problemów zrobione, bo u gospodarzy to jedynie chyba Hampel poza zasięgiem, a reszta w mniejszym lub większym stopniu może zostać pokonana przez Okonia.

K 46

karny

Użytkownik
Grzegorz Walasek -1 ( - Andreas Jonsson +1) @ 2.00 Bet365
Greg Walasek powraca do rodzinnej Zielonej Góry w barwach Marmy i zapewne będzie jednym z liderów drużyny z Rzeszowa w tym meczu. Kto jak nie on, obok Pedersena, ma zdobywać punkty dla drużyny gości. Bardzo prawdopodobne jest, że dziś zobaczymy go na torze w 6 startach a więc zdobycz punktowa powinna być dość okazała. Przeciwko sobie ma Jonssona, który ostatnim czasem nigdzie nie zachwyca formą - ostatnio zaledwie 7 pkt. w pięciu startach co nie jest raczej wynikiem powalającym. Do tego dochodzi fakt iż w drużynie Falubazu zamieniono składy par a więc pojedzie on z coraz lepiej spisującym się Krzysiem Jabłońskim. Reasumując wydaje mi się, że nawet mimo -1 pkt. Walasek spokojnie powinien zostać zwycięzcą tego pojedynku.
Ciekawie wygląda również Piotr Protasiewicz Powyżej 9 @ 2.10 Bet365 gdyż Pepe pojedzie w parze z beznadziejnym Davidssonem, a więc nie powinien mieć problemów ze zdobywaniem punktów ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Andreas Jonsson-Krzysztof Jabłoński: Jabłoński @2,90 Betsafe/Betsson⛔⛔8-5 pkt

AJ i Jabłuszko jadą dziś w jednej parze(3 pierwsze swoje biegi-przyp.red.),następnie Krzychu dostaje juniora Adamczewskiego(kontra Nicki i Sówka) a Jonsson z jedzie z Protasem kontra Walasek/Pavlic.Jabłoński prowadzi parę,a więc w 2 z 3 wspólnych startów ma wewnętrzne pole.Nie będę ukrywał,że gdyby nie ostatni mecz w wykonaniu Jabłońskiego to bym tu nie zaryzykował.Ale był bardzo szybki na dystansie,do tego nie tracił pozycji co często przydarza się takim zawodnikom drugiej linii.Pogoda dziś podobna jak w niedzielę,więc chyba tor również będzie podobny.Czyli nie powinien zaskoczyć Krzysztofa.A Jonsson cały czas nie ma tej prędkości,oczywiście nadrabia swoim doświadczeniem w poszczególnych biegach,jednak nie jest to lider Falubazu i nie ma co oczekiwać po nim 5 równych,dobrych biegów w meczu.Valju jest.

Otrzymane punkty reputacji: +12
C 407

cekaem

Użytkownik
Andreas Jonsson - Łukasz Sówka (+4,5) 1 1.65 Sportingbet
Kurs może nie jest z tych powalających ale jakie atuty ma Sówka na wyjazdach? Żadnych.. jego śr. wyjazdowa to zaledwie 0,8 pkt na bieg. AJ u siebie 2,2 śr.biegowa. Nie zmienia to faktu , że prowadzącym parę dzisiaj jest Jabłoński. Wyjazdowe spotkania Sówki w tym sezonie to 3,4i5 pkt. Czy jest w stanie dzisiaj zrobić więcej pkt? Śmiem wątpić. Dudek poza jego zasięgiem w biegu juniorskim a i Adamczewski może z nim powalczyć. Adrenalinie ostatnio przydarzył się gorszy występ na własnym torze... jednak w dotychczasowym spotkaniach nie licząc ostatniego zawsze przywoził conajmniej 10 pkt ( nie liczę meczu w którym doznał kontuzji). Dzisiaj przypuszczam , że zapunktuje podobnie ok 10 pkt powinien przywieźć. Sówka wtedy by musiał zrobić 6 pkt. Według mnie to nierealne.
Krzysztof Jabłoński - Jonas Davidsson 2 3.55 Betsafe
Bez przesady... Kurs z kosmosu... Zdecydowałem się pograć na Jonasa dlatego , że Jabłoński jakimś wymiataczem to nigdy nie był. Jest może i owszem trochę lepszy na własnym torze od Jonasa ale po takim kursie widzę value na Szweda. Poza tym istnieje pewna szansa na zwrot , jeśli Szwed w swoim stylu zawali i nie odjedzie wymaganych 3 biegów. Analizując dotychczasowe rezultaty tych zawodników w tym sezonie u siebie na torze to jest remis 2:2 ( jeden zakład na remis) więc ja się pytam skąd takie kursy? Niech to posłuży za argument , którym się kierowałem grając na Szweda. Poza tym jak patrze na zakłady odnośnie tego meczu na Betsafe to wydaje mi się , ze Krzychu jest mocno przeceniony przez bukmachera! Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
Nicki Pedersen (suma punktów - trzydrogowo)
Typ: Nicki Pedersen (powyżej 12)
Kurs: 1,83

Nicki wrócił w wielkim stylu do polskiej ligi. Dzisiaj Rzeszów zbierze w plecy, więc Dun pojedzie 6 razy (RT). Rok temu dla GKS-u w 6 biegach zrobił 15 punktów. Dzisiaj zapewne 2 razy polegnie z Hampelem, raz może z Dudkiem lub Protasiewiczem. 13 punktów w 6 biegach jest spokojnie do zrobienia.
Wynik: Nicki Pedersen - (3,3,3,3,1) 13
Komentarz: Spodziewałem się nieco lepszej postawy Falubazu. Niestety nie dali oni Śledziowi okazji do wykorzystania Pedersena jako taktycznej. Pomimo tego i tak ładnie weszło.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Patryk Dudek - Rafał Okoniewski (+1.5) @1.85 Sportingbet
Patryk wczoraj startował w 1/2 IMP w Krakowie i spisał się bardzo dobrze. Jednak właśnie ten start i dobra forma Okonia kieruje mnie do zagrania na Rzeszowianina. Jak wiemy starty dzień po dniu, wtorek Szwecja (podróż) czwartek podróż do Krakowa i w piątek mecz w Zielonej Górze, nie ukrywam, że przy panujących upałach upatruję dzisiaj troszkę słabszą dyspozycję Patryka i wydaje mi się, że męczenie musi dać się we znaki. Resztę napisał kapszti także myślę, że warto spróbować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom