>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11. kolejka 1. Bundesligi (05-07.11.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

W tej kolejce same ciężkie spotkania w których nie ma wyraźnego faworyta, oby wspólne przemyślenia wskazały nam kilka dobrych typów.

Trzeba także pamiętać o tym , że niektóre drużyny będą po meczach pucharowych w Europie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Na pierwszy rzut oka w tej kolejce to zagranie na Werder wydaję się najlepsze kurs warty gry na Pinku nawet 2,82 a całkiem prawdopodobne , że Bremeńczycy poradzą sobie ze Stuttgartem, który w czwartek gra mecz w pucharze przeciwko Getafe i to w dodatku na wyjeździe co może być kluczem do przebiegu niedzielnego spotkania. To Werder będzie w lepszej sytuacji mając więcej czasu na odnowę w dodatku mecz pucharowy u siebie... W tym sezonie już widać było spadek formy drużyn , które grały w pucharach i po zaledwie dwóch dniach przerwy mierzyły się w lidze. Zobaczymy jak składy będą wyglądały po pucharach, kontuzje itp...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Zważ na to, że Stuttgart ma prawie awans w kieszeni i nie muszą całych sił pokładać w Getafe, które i tak słabo się prezentuję i nie jest wymagającym rywalem. Natomiast Werder nie zachwyca , wynik 4:1 z Borussia nie odzwierciedla przebiegu gry , wiem coś o tym ???? No ale moim zdaniem jeszcze za wcześnie na granie czegokolwiek, poczekałbym na zakończenie meczy europejskich.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Moim zdaniem na pierwszy rzut oka to granie Frankfurtu jest dość opłacalne.Nie mniej jednak próbowałbym bezpieczniejszą opcję jaką jest DNB.Ostatnio w gazie, wykazują znaczną poprawę gry i są skuteczni.Mimo, że gra na wyjeździe idzie im lepiej to sądzę, że u siebie też mogą wygrać.Seria pięciu meczy bez porażki i 13 punktów jest na pewno imponująca.Warto dodać, że w DFB Pokal pokonali HSV strzelając pięć bramek.Grają z bezbarwnym Wolfsburgiem, którego nie darze sympatią bo nie lubię drużyn, które przypadkowo wygrywają mistrzostwo.Przeciętna drużyna w BL, raz wygrają raz przegrają.
Jeśli chodzi jeszcze o gospodarzy to trochę strzelają, średnia bramek wynosi około 2, a patrząc na niestabilną defensywę gości to strzelenie dwóch bramek nie powinno być jakieś super trudne także tutaj nasuwa się również typ na over drużyny Skibbe.
Wg. warto pokusić się o zagranie na Eintracht oraz korzystać z tego, że Gekas jest w wysokiej formie i postawić na to, że strzeli bramkę.Bardzo prawdopodobna opcja nawet jeśli nie z gry to strzela również karne.
Tyle na razie ode mnie, pod koniec pokuszę się o bardziej rzeczową analizę,teraz takie pierwsze odczucia.

Frankfurt DNB 1 @ 1.75 / Betsafe
Frankfurt over1.5 @ 1.95 / Betsafe
Gekas to score [ nie widzę jeszcze kursu, ale jak znajdę to wrzucę ].

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Zważ na to, że Stuttgart ma prawie awans w kieszeni i nie muszą całych sił pokładać w Getafe, które i tak słabo się prezentuję i nie jest wymagającym rywalem. Natomiast Werder nie zachwyca , wynik 4:1 z Borussia nie odzwierciedla przebiegu gry , wiem coś o tym No ale moim zdaniem jeszcze za wcześnie na granie czegokolwiek, poczekałbym na zakończenie meczy europejskich.
Dlatego jeszcze trzeba poczekać...Gladbach z Werderem też śledziłem i fakt faktem wynik nie odzwierciedlał przebiegu spotkania równie dobrze mogło się skończyć 4:4 jak też innym podobnym wynikiem hokejowym na korzyść jednej z drużyn.Werder wyjdzie dziś full składem i do meczu ligowego przerwa 5 dni a jaki skład wystawi trener VFB okażę się w czwartek... Jeśli chodzi o grę Werderu to ogromna siła ofensywna stwarzająca masę sytuacji ale gorzej ze skutecznością... Problem Bremeńczyków tkwi w defensywie podobnie jak i w Stuttgarcie gdzie obrońćy mają sporo problemów chociażby w meczu z Wilkami było to zauważalne gdzie stracili dwie bramki po stałych fragmentach... Obie ekipy defensywą nie mogą się pochwalić a siła ofensywna zdecydowanie na korzyść Werderu chociażby Marin , który sam potrafi zadecydować o losach meczu... Lepiej wygląda mi tu na razie Brema... Po pucharach coś sensownego wymyślimy...

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Ja zaryzykowalbym typ X2 w spotkaniu:
Nurnberg- FC Koln
Kurs: 1,8( bet365)
Gospodarze jako, ze dobrze radza sobie w ostatnich tygodniach, zdobywaja punkty sa zdecydowanym faworytem tego spotkania. Wszystko pieknie, ladnie tylko warto zwrocic uwage na kim pilkarze z Norymbergi te 15 jak dotad zdobytych oczek ,,natlukli&quot;: zwyciestwa nad Werderem( 3-2), Wolfsburgiem( 2-1), Schalke( 2-1) i Stuttgartem( 2-1). Niby wielkie firmy ale w obecnym sezonie bedace w olbrzymich dolkach, okupujace od poczatku dolne rejony tabeli. Szczescie pilkarzy FC Nurnberg tkwi w tym, ze akurat trafili na te silne druzyny w momencie, gdy ich forma zdecydowanie znizkuje.
W miedzyczasie doznali porazki z St Pauli 2-3, ktore przystapilo do tego starcia po wyjazdowym zwyciestwie nad Hannoverem( wiec na ,,malej fali&quot;)
Wczesniej pilkarze z Norymbergi ulegli takze ekipom Eintrachtu( 0-2) oraz Freiburga( 1-2) a wiec druzynom, ktore dobrze radza sobie wraz z startem nowego sezonu.
Do tego doszly 2 remisy z Leverkusen oraz z HSV a wiec zespolami chimerycznymi.
Moja analiza zmierza do tego, ze FC Nurnberg wykorzystali slabosci druzyn bedacych ,,pod forma&quot;, wygrywajac z nimi, natomiast nie zdolali pokonac ekip, ktore w danym okresie prezentowaly sie naprawde dobrze, przystepowaly do spotkan z nimi po malych progresach.
Kolejnym takim rywalem bedzie druzyna FC Koln. Po slabym poczatku sezonu, po zmianie trenera ekipa Koziolkow nareszcie wrocila na wlasciwe tory. Ograli w Pucharze Niemiec 3-0 TSV 1860 Monachium oraz w lidze 3-2 HSV. Po siedzeniu na lawce u poprzedniego szkoleniowca, do pierwszego skladu oraz do formy wrocil takze etatowy w poprzednim sezonie snajper, Novakovic, autor hat-trika w ostatnim, wygranym meczu ligowym.
Sadze, ze bedaca na fali druzyna FC Koln stawi opor faworyzowanym gospodarzom i potwierdzi moja teze, ze zespol FC Nurnberg gorzej radzi sobie w meczach z dobrze grajacymi rywalami.

pawel1908 10,9K

pawel1908

Użytkownik
Spotkanie: Schalke - St. Pauli
Typ: 1
Kurs: 1,6
Buk: Expekt
Analiza:W jutrzejszym spotkaniu otwierającym 11. kolejkę Bundesligi na Arena auf Schalke gospodarze podejmą beniaminka z St. Pauli. Kibice drużyny z Gelsenkirchen nie mają w tym sezonie powodów do radości,obserwując jak ich ulubieńcy po 10. kolejkach okupują przedostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem 6. punktów i tylko lepszym bilansem bramkowym od Czerwonej Latarni - Borussii Mönchengladbach...
Goście radzą sobie nieco lepiej,mając obecnie 13 pkt. i taką samą 13. lokatę.Jednak ostatnie dwie ligowe porażki stawiają St. Pauli w gorszym świetle,co może wpłynąć na ich jutrzejszą dyspozycję w meczu.
Słabszej formy rywali świadomi są podopieczni Felixa Magatha,którzy zapewne będą chcieli odnieść drugie zwycięstwo w obecnych rozgrywkach,co przychodzi im z wielką trudnością,mimo iż w składzie mają takich zawodników jak: Klaas-Jan Huntellar,Raul,czy Jefferson Farfan,to nie potrafią odbić się od dna ligowej tabeli,ku uciesze miejscowych kibiców.
Nikt w ekipie z Gelsenkirchen nie dopuszcza do siebie myśli,że w piątkowy wieczór nie będzie fety z okazji pokonania beniaminka z St. Pauli i oderwania się od dna ligowej tabeli i takie przekonanie jest i we mnie.Czy się sprawdzi,przekonamy się już jutro...

bonk87 15

bonk87

Użytkownik
A co sądzicie o spotkaniu Bayernu?
Wydaje się, że zaczynają łapać swój rytm gry, a przynajmniej to sugerują ostatnie wyniki. Komplet punktów w LM i duża ilość strzelanych bramek to dobry prognostyk, może już czas na osiągnięcie lepszych wyników w lidze. Poza tym, z kim zdobywać punkty, jak nie, z całym szacunkiem, z zespołami pokroju Borussi M?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Powinni wygrać, w szczególności ze w Borussi wypadł Marx, środek pola zdominują Bawarczycy i ciężko będzie gospodarzom zagrozić bramce Butta, i jak wszyscy widzimy krytykowany Gomez strzela na zawołanie, a wszyscy się martwili absencjami Olica czy Klosa

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Spotkanie: Schalke - St. Pauli Typ: 1 Kurs: 1,6 Buk: Expekt

Schalke - St. Pauli
✅
Ja bym uważał z grą na Schalke niby przyjeżdża beniaminek ale oni też potrafią kopać piłkę. Piraci mają młody dobrze zgrany skład i nie radzą sobie źle jak na beniaminka. Niczego dobrego nie można powiedzieć o podopiecznych Magatha, który już sam krytykuje swoich &quot;roboli&quot; prezentując przy tym szczyt swojej bezradności. Nazwiska nie grają jak do tej pory prezentowali i prezentują żenujący futbol gdzie brak jakiegokolwiek pomysłu na grę a nie wspomnę już o współpracy na każdym froncie w tej ekipie w obecnym sezonie. W dodatku gospodarze grali w LM we wtorek więc też w jakiś sposób mogą odczuć zmęczenie po tamtym spotkaniu. St Pauli to nie byle kto i nie zdziwię się jak wywiozą jakiś punkt przy obecnej dyspozycji Schalke. Ciekawostką z pewnością jest pomysłowość Magatha , który w meczu z LM wystawił napastnika (Raula) na pozycje pomocnika- głowa boli co tam się dzieje... Po za tym kurs marnizna przy tym co grają gospodarze jeśli chodzi o 1 x 2. Ja mam inny pomysł na to spotkanie, beniaminek bez Asamoah, który pauzuję za czerwo z pewnością Piraci odczują jego brak. Schalke ostatnio ma problem ze zdobywaniem bramek w dodatku powinno dojść lekkie zmęczenie po LM więc kto wie jak to się skończy jutro...
edit: Schalke wygrywa wysoko choć gra rewelacyjnie nie wygląda... Porażka 3:0 dla Pauli może boleć po tym co zagrali szczególnie w pierwszej połowie bo potem już staneli...
Both teams to score - NO
@2,10
Tobet
3/10
FT 3-0
+3,3 ????

B 94

bart7890

Użytkownik
Schalke 04 - St. Pauli
W piątkowy wieczór rozpoczynają się zmagania 11. kolejki niemieckiej Bundesligi. Schalke 04 podejmować będzie na własnym terenie beniaminka St. Pauli, gospodarze według bukmacherów są dość zdecydowanym faworytem tego spotkania i ja uważam podobnie. Schalke po 10. kolejkach ligowych zajmuje przedostatnią lokatę z dorobkiem zaledwie 6 punktów, wygląda to naprawdę fatalnie i muszą teraz zdobywać punkty jeśli chcą opuścić strefę spadkową, rywal moim zdaniem do tego odpowiedni chociaż tak można było mówić już parę kolejek wcześniej. Schalke personalnie wygląda bardzo dobrze, mają w swoim składzie takich zawodników jak Neuer, Metzelder, Farfan, Rakitic, Jurado, Huntelaar, Raul, mam nadzieję, że w końcu się przebudzą i zaczną grać to na co ich stać, w lidze mistrzów idzie już lepiej, wygrane u siebie 2-0 z Benficą i 3-1 z Hapoelem, na wyjazdach porażka 0-1 z Lyonem i remis 0-0 z Hapoelem. St. Pauli zajmuje 13. pozycję z dorobkiem 13. punktów i myślę, że jest to rezultat dość zgodny z ich możliwościami, jak na razie ogrywali te słabsze zespoły takie jak Hannover, Moenchengladbach, Nurnberg i Freiburg, ostatnie dwa spotkania to wyjazdowa porażka 0-2 ze Stuttgartem i porażka 1-3 u siebie z Frankfurtem i moim zdaniem również może mieć to znacznie przed wyjazdowym spotkaniem z Schalke. Patrząc na osłabienia w obu ekipach to u gospodarzy zabraknie Jonesa i Hao z linii pomocy, goście przyjadą bez defensora Rothenbacha, pomocnika Takyi, napastnika Sukuta-Pasu i mocnego punktu jakim jest Asamoah, Schalke ostatnio już grało swoje spotkania bez wyżej wymienionych zawodników, więc nie powinno być problemów z ustaleniem wyjściowej jedenastki, z drugiej strony St. Pauli swój ostatni mecz ligowy również grało bez zawodników, których nazwiska podałem (pomijając Asamoah). Reasumując wielu ciekawych argumentów za gospodarzami nie podałem, bo i chyba takowych nie ma, ale moim zdaniem najważniejszy będzie fakt chęci wygranej zawodników Schalke, ponieważ potrzebują punktów na gwałt, do tego w tym sezonie nie wygrali na własnym terenie, więc i zaufanie kibiców trzeba odbudować, nie potrafię sobie wyobrazić, że gospodarze po raz kolejny stracą punkty i pogorszą swoją i tak fatalną sytuację.
typ: 1
kurs: 1,68
stawka: 6/10
bukmacher: Pinnacle Sports

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
vs.

Eintracht Frankfurt - Vfl Wolfsburg
3:1 ( 2:0 )​

Eintracht DNB 1 ✅✅✅
1.75 | Betsafe

Eintracht over1.5 ✅✅✅
1.95 | Betsafe

Gekas to score ✅✅✅
2.2 | Betsafe​

Tak jak pisałem już wcześniej najbardziej interesuje mnie spotkanie we Frankfurcie bo nie znalazłem w ofercie nic ciekawszego.
Spotkanie drużyn, które wchodziły w sezon z innymi celami, a liga weryfikuje ich założenia.Na pewno dla Eintrachtu, który od ponad 40 lat gra w Bundesliga to miał być kolejny sezon, w którym miał sobie zapewnić spokojne utrzymanie.Jak widać po 1/3 sezonu drużyna jest wysoko w tabeli, zdobywa seriami punkty oraz strzela dużo bramek.Zarząd, kibice jak i trener mają powody do zadowolenia.Gorzej przedstawia się sytuacja u gości gdzie zakładano ponowną walkę o tytuł [ nie jestem fanem Wolfsburga i po raz kolejny napiszę, że zdobyli tytuł przypadkowo ] i poczyniono ku temu starania ściągając do klubu McClarena, Diego czy utrzymując w zespole Dzeko.Na razie gra drużyny jest nierówna, rozczarowująca.Ale po kolei.Eintracht do tej pory wygrał pięć razy [ Norymberga, Stuttgart, St Pauli, Lautern, Gladbach ] i zaliczył cztery porażki oraz jeden remis.Dobry dorobek punktowy pozwala na zajmowanie piątego miejsca w tabeli z widokami na miejsca pucharowe.Trudno tutaj nie wspomnieć o najlepszym zawodniku gospodarzy Greku Gekasie, który w sześciu ostatnich spotkaniach strzelił aż osiem bramek (!).Przede wszystkim jego wysoka dyspozycja pozwala na taką grę.W drużynie Skibbe nie ma gwiazd,a gra opiera się na zespołowości i kolektywie gdzie ważne role odgrywają jeszcze m.in Nikolov, Russ, Altintop czy Franz.Są też wartościowy zmiennicy - Meier czy Caio.Mecze z udziałem Eintrachtu nie są nudne bo średnia bramek na mecz wynosi ponad 2,5 także można zawsze spodziewać się emocji.Jedynym problemem może być brak Bajramovica, Chrisa i Meiera, ale tak jak napisałem w miejsce tych graczy mogą wskoczyć inni.No i przede wszystkim na tą chwilę drużyna z Commerzbank Arena ma najskuteczniejszego strzelca w niemieckiej ekstraklasie czyli Greka Gekasa, który już ma jedną armatę w swojej kolekcji i jego forma może wskazywać, że w tym roku chciałby mieć drugą.
Jak już wspominałem sytuacja drużyny gości jest odmienna.Bezbarwna, niestabilna gra pozwala na zajmowanie 12. miejsca w tabeli z czterema zwycięstwami.Kolejnym problemem gry to defensywa bo mimo ściągnięcia do klubu reprezentantów - młodego, utalentowanego Kjaera czy doświadczonego Friedricha [ ten nie gra ] nie wygląda to dobrze bo stracili w dotychczasowych spotkaniach aż 16 bramek.W przodzie można powiedzieć, że jest w miarę dobrze bo trio dobrze współpracuje i starają się wyrównywać dysproporcje umiejętnościowe kolegów z obrony.
Już przechodząc do samego spotkanie to widać, że w spotkaniach tych drużyn pada dużo bramek, ostatnimi czasy goście dość dobrze radzili sobie we Frankfurcie, ale jutro to gospodarze są faworytem co wynika z ich formy.Ja również uważam, że to podopieczni Skibbe udowodnią swoją wyższość i umocnią się na wysokiej pozycji w tabeli.

Awizowane składy (kicker.de) :

Nikolov - Steinhöfer, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Caio, Halil Altintop - Gekas

Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Dejagah - Diego - Grafite, Dzeko

// Bardzo miło ???? .

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Zastanawiam się jeszcze nad underem 2.5 w jutrzejszym meczu Hamburga z Hoffenheim. W tych pojedynkach za dużo goli ostatnio nie padało. Goście niby 4 mecze bez przegranej ale w ostatnim meczu przeciwko H96 średnio ta gra wyglądała. O losach meczu zadecydowała czerwona kartka dla jednego z graczy Slomki w na początku spotkania i skończyło się srogą porażką bo aż 4:0. U gospodarzy duże braki Frank Rost (bramkarz), Dennis Aogo, Collin Benjamin, Romeo Casteleno, Eljero Elia, Marcella Jansena i Tunaya Toruna. U gości brak Simunica. Under/Over ciężko mi idzie więc może koledzy pomogą i wspólnie coś wymyślimy :razz:
Narazie takie coś na niedziele. Stuttgart - Werder Brema ⛔ ( 3-0 do HT) FT 6-0 Pomyłka kolejki z Werderem...
Na początek zacznę od gości , którzy według mnie są faworytem tego pojedynku.Podopiecznym Thomasa Schaafa ostatnio nie idzie w trzech ostatnich spotkaniach nie zdołali zanotować pozytywnego wyniku same porażki w lidze z Nurnbergią , następnie w pucharze z Bayernem i ostatnia klęska przeciwko Twente w lidze mistrzów. Werder traci mnóstwo goli, defensywa gra tragicznie popełniając masę błędów wyraźnie brakuję dobrej współpracy na tej linii. Cieszyć może postawa ofensywy choć i tutaj znajdzie się &quot;ale&quot;. Stwarzaj masę sytuacji &quot;ale&quot; brakuję skutecznośći choć gdybyśmy cofneli się do przedostatniego ligowego meczu z Gladbach to można by mieć inne zdanie. W tamtym spotkanie nastrzelali trochę ale równie dobrze mogli tych bramek kilka stracić choć tak się nie stało bo w bramce stał drugi bramkarz Mielitz zastępujący Weisa , który na mecz ze Stuttgartem będzie gotowy do gry ...Stuttgart jak do tej pory zdołał zdobyć zaledwie 7 pkt wygrywając z beniaminkiem z Hamburga 2:0 tutaj czynnik jakim jest &quot;szczęście&quot; odegrał też dużą rolę mam tutaj na myśli ewidentne błędy arbitra, kolejne punkty zanotowali z Gladbach i remisujać ze słabiutkim Schalke. O defensywie podopiecznych Kellera też nie mam dobrego zdania choć wygląda to lepiej jak w Werderze.Tutaj defensorzy nie radzą sobie ze stałymi fragmentami często przegrywają pojedynki co widać było w meczu z Wolfsburgiem a Werder stałych fragmentów z pewnością trochę będzie miał przy wyczynach Marina, który zmusza obrońców do łamania przepisów. Stuttgart w ostatnim meczu na własnym obiekcie mierzył się jak wcześniej wspominałem z Piratami. Ja wrócę do tamtego spotkania i podkreślę , że ofensywa Pauli nie miała większych problemów z konstruowaniem groźnych akcji po tym nasuwa się jedna myśl co będzie jak przyjdzie zmierzyć się z dużo silniejszą ofensywą Bremeńczyków, którzy mają szarżującego Marina,ostatnio dobrze bijącego stałe fragmenty Arnautovica czy też Pizzaro ,Almeide, którzy w pojedynkę potrafią zadecydować o losach meczu. Niektórych optymizmem może napawać wygrana Stuttgartu w wyjazdowym spotkaniu przeciwko Getafe 0:3.Tam trener dał odpocząć paru podstawowym zawodnikom.Ten mecz przypominał mi bardziej sparing a niżeli mecz na poziomie drużyn uczestniczących w rozgrywkach europejskich. Oczywiste jest , że obie drużyny nie są w jakiejś wyśmienitej formie świadczą o tym chociażby same wyniki ale patzrać na te dwie ekipy to Werder jest dla mnie faworytem.Jak do tej pory przeciwko VFB nie grało się ciężko zespół ten pokazuję inne obliczę a niżeli w ostatnim sezonie. Skłaniam się grać na podopiecznych Schaafa więcej argumentów jak dla mnie po ich stronie mimo ostatnich niepowodzeń nawet w pucharze. Liczę na poprawę skuteczności i mam nadzieję , że i obrona zrobi mały postęp wyciągając błędy z ostatnich spotkań.

edit: Okazuje się jednak, że Marin nie wiadomo czy zagra... Trzeba poczekać do jutra z tą niewiadomą ...

edit2: Dobre info dla Marina jutro wystąpi na całe szczęście...

Werder Brema
@2,60
bet365
3/10
-3

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
U gospodarzy duże braki Frank Rost (bramkarz), Dennis Aogo, Collin Benjamin, Romeo Casteleno, Eljero Elia, Marcella Jansena i Tunaya Toruna.
Dochodzi jeszcze brak Van Nistelrooya.
Mnie jest ciężko powiedzieć coś na temat under/over bo z jednej strony ostatnio drużny urządziły sobie niezłe strzelanie, a z drugiej w pojedynkach tych teamów nie pada dużo bramek.Zaś z kolejnej strony braknie Rosta, Simunica czyli defensorów oby dwóch drużyn.
Dla mnie nie warto grać tej opcji bo tak na prawdę ciężko będzie trafić.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dochodzi jeszcze brak Van Nistelrooya.
Mnie jest ciężko powiedzieć coś na temat under/over bo z jednej strony ostatnio drużny urządziły sobie niezłe strzelanie, a z drugiej w pojedynkach tych teamów nie pada dużo bramek.Zaś z kolejnej strony braknie Rosta, Simunica czyli defensorów oby dwóch drużyn.
Dla mnie nie warto grać tej opcji bo tak na prawdę ciężko będzie trafić.
No tak lekka nie wiadoma to spotkanie 1 x 2 ciężko raczej ugryźć dlatego rzuciłem okiem na under i over. U gospodarzy spore braki zapomniałem napisać dodatkowo o braku Nistelrooya ale kolega mnie wyręczył :razz: Goście jakoś mnie nie przekonują po ostatniej grze w przewadze mieli spore problemy z zorganizowaniem gry i przeprowadzeniem jakiejś dobrej akcji gdyby nie czerwo to raczej tyle by nie nastrzelali... Chyba racja i ciężko coś tu stawiać.Under upatrywałem tutaj brakami u gospodarzy no i słabo przekonującą grą Hoffenheim...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Schalke-Pauli

2 @ 5,85 ⛔ Schalke nadal słabe ale szczęście sprzyjało.
expekt
Nie widzę jakichkolwiek szans dla Schalke na drugą wygraną w sezonie. Są po ciężkim wyjeździe do Izraela a do tego są tyrani przez Magatha to po pierwsze . W meczach na wyjazdach dają się spychać do obrony, na swoim stadionie udają że atakują. Jak już zacząłem pisać o linii defensywnej to jest fatalna, gubią się jak dzieci we mgle, wystarcza 1 długie podanie lub 2 szybkie i już jest szansa dla rywala na gola. We Frankfurcie i Tel Awiwie nie stracili ich tylko dlatego że się bronili całym zespołem. Jedynym motorem napędowym jest Farfan oraz wspomagający go na skrzydle jeszcze niedoświadczony Uchida, to zbyt mało by coś wskórać jeśli dodać do tego może i klasowych napastników ale grających głównie pod siebie. Kiedyś stałe fragmenty ratowały Schalke przed porażkami ale i te coś się zacięły ostatnio.
Co do Pauli to mają dwie porażki ale kto oglądał to wie że bardzo niefortunne, które na pewno ich podrażniły. Mieli cały tydzień na przygotowanie się do tego meczu w przeciwieństwie do Schalke. Grają bardzo solidnie, próbują strzałów z dystansu , ciągle atakują , każdy mecz jest dla nich wyzwaniem (w Schalke nadal sobie nie zdają sprawy że są na przedostatnim miejscu). Jedyne zastrzeżenie mam do ich pressingu w środku pola ale przy takim rywalu to nie musi być aż tak duży, bo u rywala brak kreatywności i gry długimi, celnymi podaniami.
Kurs na pewno wart gry, mimo tego że Schalke gra u siebie i na pewno zaatakują bardziej niż w ostatnich ich meczach , ale w głowach cały czas mają poprzednie wyniki i krytykę ze strony Magatha.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Schalke znowu faworyci i pewnie znowu nie wygrają; Ted wszystko fajnie opisał lecz myślę że nie Pauli wygra tylko remis będzie bo nie sądzę że goście postawią aż takie warunki, oczywiście zdaje sobie sprawę z fatalnej gry gospodarz ale sądzę że jak Pauli strzeli to Huntelaar i Jurado jakoś to ogarną i ten jeden punkt dociągną :razz:

Bayer - Kaiserslautern myślę że tu padnie dużo goli i jakiś overek można postawić, jak wiecie w BL pada dużo bramek i wiele spotkań jest +2,5 gola i sądzę że to będzie jedno z tych spotkań. W historia rywalizacji też widać że padało wiele goli chociaż trzeba wziąć poprawkę na to że K lautern w ostatnich latach nie gościło na salonach Bundesligi.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Hannover - Borussia Dortmund
1X
2.00

Gospodarze cudem uniknęli spadku w poprzednim sezonie do 2 ligi. W obecnym radzą sobie nadzwyczajnie dobrze. Zajmują obecnie w tabeli 6 pozycję. U siebie grają dobrze. Mają bilans 3-1-1 (W-D-L). Poradzili sobie na własnym stadionie z Werderam, Frankfurtem i Koln. Remis zaliczyli z Leverkusen. Można powiedzieć, że grają nieźle na własnym terenie.
Goście to rewelacja obecnych rozgrywek. Są liderami. Moim zdaniem zawdzięczają to słabej dyspozycji kilku czołowych zespołów ( Bayern, Schalke, Stuttgart czy Werder) oraz dobrej postawie na wyjazdach gdzie wygrali wszystkie 5 spotkań. Grali jednak z przeciętniakami:Koln, St. Pauli, Stuttgartem w fatalnej formie i kiepskim Schalke. Ostatnio wygrali z Mainz na bardzo trudnym terenie za co nalezą im się słowa uznania.
Myślę, że passa piłkarzy z Zagłebia Rury nie przetrwa do poniedziałku.
W niedziele rozpędzoną Borussie zatrzyma Hanover.
Stawiam że gospodarze nie przegrają tego meczu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Gladbach-Bayern⛔
Gospodarzom jak nie szło tak nie idzie dzisiaj przyjdzie zmierzyć się Bayernem który po fatalnym starcie zaczyna łapać wiatr w żagle i to mimo braku swoich asów Riberrego , Robbena, Klose czy Olica choć tych dwóch ostatnich doskonale zastępuje Gomez.Bawarczykom dawno nie ufałem dziś powinni sobie poradzić ze słabo spisującą się Borussia, która ma masę problemów z defensywą i w dodatku ostatnio problem z trafianiem do siatki rywala. U podopiecznych Frontzka szpital co z pewnością wykorzysta dziś Bayern, który musi odrabiać straty jak chce liczyć się w walce o czołową lokatę.Myślę, że przy obecnej formie Gladbach i sytuacji kadrowej Bawarczycy pokryją nawet handicap a na azjana kurs spoko choć jak stawiałem było 2,02 i w ostatniej chwili zmieniły mendy na 1,92 A to szpital gospodarzy:
*Dante,* Arango, *Marx , *Logan Bailly , Karim Matmour, Tony Jantschke, Jean-Sébastien Jaurès, Christian Dorda

Bayern AH(-1)
@1,92
bet365
4/10
-4
Nie ufałem im od dłuższego czasu i dobrze robiłem...
Mistrzowska jedenastka Schweinsteigera zrobiła swoje.Czasami się zastanawiam co piłkarz chce pokazać wykonując 11 z dwóch kroków...

-----------

Runda 11 (1/2)
-3,7

J 0

jerryfcb

Użytkownik
Borussia-Bayern
Zdecydowania stawiam na Bayern , zespół zaczyna się rozgrywać, wraca skuteczność, w świetnej formie jest Bastian , Tymo w środku gra solidnie , kroos zaczyna wygladać jak w poprzednim sezonie w Bayerze , do tego skuteczność Gomeza , zawsze niezawodny Lahm, altintop poprawiający sie z meczu na mecz. Ważne jest że kilku zawodników z Tego składu bardzo chce pokazać sie , ponieważ na codzień nie mają miejsca w podstawowym składzie myśle ze i dziś motywacjii nie zabraknie i Bayern wygra spokojnie 2-0 lub 3-1.

Frankfurt-Wolfsburg
Frankfurt jest dla mnie faworytem aczkolwiek VFL jest dosyć nie przewidywalne. Nie mniej jednak patrząc na ostanie mecze obydwu drużyn myśle że gospodarze wzbogacą sie o kolejne 3pkt. Zespoły grają w praktycznie najsilniejszych składach , frankfurt gra piłkę zespołową w Wolfsburgu wciąż liczą na jakies przebłyski Diego ktory jest bez formy, gra za bardzo pod niego jest ułożona. Dżeko może coś ustrzelić. Patrząc na wszystkie argumenty obu ekip stawiam na powyżej 2,5 bramki w meczu.

Hannover -BVB

ogladając kilka meczy hannoveru i bvb stawiam zdecydowanie na BVB. Hannover wprawdzie jest wysoko w tabeli ale jego gra mnie nie przekonuje. Borussia gra swietnie , Klopp ma skład ktorym może rotować , zawodnik gra dobrze wchodzi z ławki np Gotze i gra jeszcze lepiej. Wiec jedynym słusznym wyborem jest tutaj Wygrana BVB.

Norynberga -Kolonia
Po zmianie trenera kolonia wygrała ostatni mecz. Jest w nich determinacja i widac chęć walki. Kolonia gra lepiej na wyjazdach , lecz nie należy lekceważyć norynbergi , są nie przewidywalni. Stawiam na X2

HSV-TSG
hamburg gra jak narazie w kratke. Dziś zabraknie kilku podstawowych zawodników w tym Van Nisterlooya. Tsg gra swietnie wygladają jak zespół z pierwszego sezonu gdy byli mistrzami jesieni. Wierze ze do konca tej rundy TSG nie zwolni tempa. W dzisiejszym meczu wszystkie Za sa po stronie TSG. Stawiam pewną wygrana gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom