vs.
Eintracht Frankfurt - Vfl Wolfsburg
3:1 ( 2:0 )
Eintracht DNB
1
1.75 | Betsafe
Eintracht
over1.5
1.95 | Betsafe
Gekas to score
2.2 | Betsafe
Tak jak pisałem już wcześniej najbardziej interesuje mnie spotkanie we Frankfurcie bo nie znalazłem w ofercie nic ciekawszego.
Spotkanie drużyn, które wchodziły w sezon z innymi celami, a liga weryfikuje ich założenia.Na pewno dla Eintrachtu, który od ponad 40 lat gra w
Bundesliga to miał być kolejny sezon, w którym miał sobie zapewnić spokojne utrzymanie.Jak widać po 1/3 sezonu drużyna jest wysoko w tabeli, zdobywa seriami punkty oraz strzela dużo bramek.Zarząd, kibice jak i trener mają powody do zadowolenia.Gorzej przedstawia się sytuacja u gości gdzie zakładano ponowną walkę o tytuł [ nie jestem fanem Wolfsburga i po raz kolejny napiszę, że zdobyli tytuł przypadkowo ] i poczyniono ku temu starania ściągając do klubu McClarena, Diego czy utrzymując w zespole Dzeko.Na razie gra drużyny jest nierówna, rozczarowująca.Ale po kolei.Eintracht do tej pory wygrał pięć razy [ Norymberga, Stuttgart, St Pauli, Lautern, Gladbach ] i zaliczył cztery porażki oraz jeden remis.Dobry dorobek punktowy pozwala na zajmowanie piątego miejsca w tabeli z widokami na miejsca pucharowe.Trudno tutaj nie wspomnieć o najlepszym zawodniku gospodarzy Greku Gekasie, który w sześciu ostatnich spotkaniach strzelił aż osiem bramek (!).Przede wszystkim jego wysoka dyspozycja pozwala na taką grę.W drużynie Skibbe nie ma gwiazd,a gra opiera się na zespołowości i kolektywie gdzie ważne role odgrywają jeszcze m.in Nikolov, Russ, Altintop czy Franz.Są też wartościowy zmiennicy - Meier czy Caio.Mecze z udziałem Eintrachtu nie są nudne bo średnia bramek na mecz wynosi ponad 2,5 także można zawsze spodziewać się emocji.Jedynym problemem może być brak Bajramovica, Chrisa i Meiera, ale tak jak napisałem w miejsce tych graczy mogą wskoczyć inni.No i przede wszystkim na tą chwilę drużyna z Commerzbank Arena ma najskuteczniejszego strzelca w niemieckiej
ekstraklasie czyli Greka Gekasa, który już ma jedną armatę w swojej kolekcji i jego forma może wskazywać, że w tym roku chciałby mieć drugą.
Jak już wspominałem sytuacja drużyny gości jest odmienna.Bezbarwna, niestabilna gra pozwala na zajmowanie 12. miejsca w tabeli z czterema zwycięstwami.Kolejnym problemem gry to defensywa bo mimo ściągnięcia do klubu reprezentantów - młodego, utalentowanego Kjaera czy doświadczonego Friedricha [ ten nie gra ] nie wygląda to dobrze bo stracili w dotychczasowych spotkaniach aż 16 bramek.W przodzie można powiedzieć, że jest w miarę dobrze bo trio dobrze współpracuje i starają się wyrównywać dysproporcje umiejętnościowe kolegów z obrony.
Już przechodząc do samego spotkanie to widać, że w spotkaniach tych drużyn pada dużo bramek, ostatnimi czasy goście dość dobrze radzili sobie we Frankfurcie, ale jutro to gospodarze są faworytem co wynika z ich formy.Ja również uważam, że to podopieczni Skibbe udowodnią swoją wyższość i umocnią się na wysokiej pozycji w tabeli.
Awizowane składy (kicker.de) :
Nikolov - Steinhöfer, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Caio, Halil Altintop - Gekas
Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Dejagah - Diego - Grafite, Dzeko
// Bardzo miło ???? .