>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

10 kolejka Primera Division 03.11-05.11.2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Tobet

Przed nami 10. kolejka La Liga, którą mamy już w najbliższy weekend. W sobotę zaczynamy już tradycyjnie od meczu Malagi... Tym razem do Andaluzji przyjeżdża Rayo i faworytem tego spotkania będą nie wątpliwie gospodarze, którzy nie powinni mieć większych problemów z odniesieniem wygranej. Potem dwa mecze, gdzie Barca i Real zapewne wygrają bez problemu i o tym więcej nie ma co pisać... Sobotnie mecze zakończy hit na Mestalla. Valencia póki co punktuje praktycznie, tylko u siebie i tam jest też najgroźniejsza. Z kolei Atletico jest w świetnej formie, co zwiastuje kapitalne widowisko.

W niedzielę zaczynamy od spotkania w Kraju Basków. Real Sociedad z pewnością liczy na kolejne 3pkt zdobyte na Anoeta, a rywal nie zbyt trudny, chociaż wydaje się, że Espanyol najtrudniejsze chwilę ma już za sobą. Później czeka nas spotkanie Deportivo-Mallorca. Ekipa z Balearów, to drużyna własnego podwórka ale ostatnio nie idzie im najlepiej, toteż bardzo możliwa jest wygrana ekipy z Galicji. Kolejną drużyną, która powinna zapunktować u siebie jest Osasuna, bo gdzie zdobywać punkty, jak nie na El Sadar?... Potem mecz Granada-Athletic. Teoretycznie piłkarsko lepszy jest Athletic ale to co pokazują Baskowie, w tym sezonie to po prostu katastrofa więc wygrana Granady tutaj nie będzie żadnym zaskoczeniem. Niedzielne zmagania zakończymy meczem w stolicy Andaluzji, gdzie Sevilla powinna sięgnąć po komplet punktów z Levante, jednak nie będzie to dla gospodarzy łatwy mecz, gdyż ekipa z Walencji podniosła się po słabym początku i wygląda co raz lepiej. W poniedziałek mecz nieobliczalnych drużyn czyli starcie Getafe-Betis. Tutaj może paść każdy wynik, a przewidywanie tego meczu lepiej pozostawić wróżkom...

Zapraszam do dyskusji​

Otrzymane punkty reputacji: +16
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Ja znalazłem coś ciekawego. Oczywiście przeszukałem ofertę na bramki Realu i Barcelony. Tym razem nie pojedynek strzelecki, bo to ciężko przewidzieć, gdyż obie drużyny grają ze słabymi rywalami na wyjazdach, a sami prezentują niezłą dyspozycję. Ja kieruje swój typ w stronę, że suma bramek Barcelony i Królewskich będzie większa niż 6.5. Bwin daje nam kurs 1.70, co jest prezentem(?) Sami zdecydujcie, ja zagrałem. Mecze w sobotę, jeden po drugim.
@ Over 6.5 [Suma goli Real + Barca] - 1.70 bwin

Mam nadzieję, że resztę meczów opiszę później, bo jestem chory...

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Co do meczu Barcelony... Celta przegrała wszystkie wyjazdowe mecze, ale nikt nie wsadził im więcej niż 2 bramki, a przecież grali z Valencią i Realem. Katalończycy też póki co więcej bramek strzelają na wyjeździe, a u siebie różnie to wygląda. Pogromu się nie spodziewam, ale typowanie raczej odpuszczę.
W sobotę najwięcej uwagi skupi zdecydowanie mecz Valencii z Atletico. Los Che grają w kratkę i raczej ze swojej pozycji w tabeli nie powinni być dumni. Fakt faktem tabela jest płaska i po 2-3 zwycięstwach od razu drużyna wędruje w strefę &quot;pucharową&quot;. Na Mestalla przyjeżdża rywal do tej pory najsilniejszy. Soldado i spółka co prawda podejmowali ostatnio Athletic Bilbao, ale jednak to nie ta sama półka co Atletico Madryt, które w tym sezonie może napsuć krwi Barcelonie i Królewskim. Chciałbym zobaczyć w sobotni wieczór mecz na wysokim poziomie i z dużą liczbą bramek, ale równie dobrze może być jak rok temu w Madrycie, gdzie okazji było sporo, a mecz pomiędzy tymi drużynami skończył się wynikiem 0:0. Na chwilę obecną jestem pod olbrzymim wrażeniem tego jak Simeone ułożył zespół. Fantastycznie ustawił obronę, ale o tym mówiło się już nie raz, a druga sprawa to wpasowanie w ten zespół takiego piłkarza jak Falcao. Z tym był największy problem, a teraz Kolumbijczyk sam potrafi wygrywać mecze. Jeśli ktoś ma pokonać Valencię na ich stadionie to bez wątpienia będzie to między innymi drużyna Atletico Madryt.
Valencia - Atletico Madryt
Atletico +0,5 1,55 Bet365 ⛔ 2:0

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Bez przesady, to że póki co tracili &#39;ledwie&#39; 2 bramki w każdym meczu wyjazdowym to tylko sucha statystyka. Na Camp Nou gra się bardzo ciężko, a powoli do dobrej dyspozycji wraca Villa. Barcelona strzelała więcej na wyjazdach, bo takich mieli rywali. Rayo i Depor słabe w obronie to dostali &#39;piątkę&#39;, u siebie defensywnie ustawione Valencia i Granada. Z Realem to też nie wstyd strzelić &#39;tylko&#39; 2 gole. Na dodatek w zespole gości zabraknie Cabrala - według mnie najlepszego obrońcę drużyny. Myślę, że &#39;trójka&#39; to minimum w tym meczu.

btw. Messi został ojcem, więc pewnie będzie chciał zadedykować świetny występ dla swojego syna (Thiago), a koledzy powinni mu pomóc. Dla Mourinho mecz z Saragossą będzie to setny oficjalny mecz pod jego wodzą. Piłkarze powinni dać mu świetny prezent i wygrać wysoko.
Mecz Valencii z Atletico to prawdziwy hicior sobotniego dnia. Trochę już opisał Ramzesa, więc nie będę się zbytnio rozpisywał. Ciekawi mnie jak zagra Pellegrino. Chyba nie defensywnie jak z Realem, czy Barcą. U siebie im nie przystoi, tym bardziej że brakuje im punktów. Ja właśnie czuję, że nie będzie zbyt wielu bramek. Simeone może zagrać bardziej asekuracyjnie jak z Espanyolem, czy Sociedad. Remis na takim terenie im starcza, przecież ich celem jest LM, a wywiezienie choćby punktu będzie bardzo dobrym osiągnięciem, bo to właśnie z nimi teoretycznie mieli się bić o to miejsce. Atletico omijają kontuzje i przystąpią do tego meczu w pełnym składzie. Valencia bez Mathieu, Canalesa i Piattiego. Mam podobne zdanie do Ramzesa, ale postawiłbym DNB, bo wszystko przemawia za Atletico. Nawet skład w Pucharze Króla. Simeone więcej oszczędzał swoich najlepszych graczy, aniżeli Pellegrino. Valencia to jednak Valencia i zawsze może wybuchnąć formą, niemniej ostatnio gdy grali z jakimś silniejszym rywalem to formą nie grzeszyli, a wygrane u siebie z Athletic, Celtą i Saragossą mnie nie przekonują.

@ Atletico DNB [4/10] - 1.95 bwin
@ Atletico czyste konto [1/10] - 3.60 no risk, no fun [tylko drobne] bwin

Do tego można śmiało grać do jakiegoś dubla na Malagę, która bez problemu powinna sobie poradzić z Rayo. Rayo już nawet stracili to co było ich mocną stroną, czyli skuteczność, ale można było się tego spodziewać, że długo nie będą w środku tabeli. Ich cel to utrzymanie i tego muszą się trzymać. Urwanie punktów Maladze na ich stadionie przez Rayo graniczy z cudem. Na dodatek zabraknie Amata, więc znowu obrona będzie bardzo dziurawa. Pellegrini dał odpocząć największym gwiazdom w Pucharze Króla, stąd taki niepewny wynik (przyp. 3-4) z trzecioligowcem. Rayo też się trochę oszczędzali, a przegrali z Las Palmas 1:0, co nie jest najgorszym wynikiem, skoro przez większość meczu grali w 10, a rewanż mają u siebie. Zespół z Andaluzji jest w tej chwili na podium i strata punktów z takim rywalem u siebie to będzie katastrofa, tym bardziej że zbliża się Real Madryt i pewnie niedługo ich zepchnie na 4 lokatę. Stracili punkty z Espanyolem, wcześniej stracili już z Atletico i Athletic Bilbao. Wyjazdy im nie służą, ok, więc niech zdobywają co mogą u siebie. Typ na Malagę oczywisty, a do tego wobec słabej skuteczności Rayo, można się pokusić o czyste konto Malagi. W końcu mają defensywę, która traci najmniej bramek w lidze. Dotąd 5 goli wpuścił bramkarz gospodarzy, z tego 2 z Atletico,
@Malaga over 1.5 [8.5/10] - 1.44 (win Malagi = over 1.5 gola, tylko po lepszym kursie [1.36 na bwin]. 2 gole to minimum)
@Malaga czyste konto [2/10] - 2.05

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rayo i Depor słabe w obronie to dostali &#39;piątkę&#39;, u siebie defensywnie ustawione
Barcelona meczu z Rayo świetnie nie zaczęła. Mieli problem z utrzymywaniem się przy piłce, a i okazji dużo sobie nie stwarzali. Wystarczyło jednak jedno fantastyczne podanie i zrobiło się 1:0. Następnie gol strzelony na 2:0 spowodował, że Rayo jeszcze bardziej musiało zaryzykować. W pierwszej połowie wyszli agresywnym pressingiem, a to kosztowało wiele sił. Liczyli, że albo strzelą i złapią kontakt albo popłyną (tak się stało). Celta raczej jest jedną z tych drużyn, która spróbuje się zamurować i nie obiorą taktyki Rayo. Mimo wyniku 0:5 nie przysporzyli swoim kibicom wstydu. Zagrali ofensywie tak jak trener zapowiadał. Typowanie tego ile bramek strzeli Barcelona albo Real powoli robi się nużące i jak widać nie zawsze można to dobrze argumentować. Ja postanawiam całkowicie odpuścić ten mecz.
Plusem dla Barcelony jest to, że na środek obrony wróci Mascherano, a Busquets będzie mógł robić różnicę w środku pola i uspokajać momentami nerwową grę.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Malaga-Rayo

Jak najbardziej zgadzam się z typem na Malagę. Vidal wspomniał, że zabraknie Amata, a dodatkowo nie zagra w bramce Ruben. Przypomnijmy, że Ruben jest wypożyczony z Malagi i za ewentualny występ Rayo musiałoby zapłacić aż 100 tysięcy euro, co przy nie zbyt bogatym klubie byłoby dość sporą kwotą. Jego miejsce zajmie Dani Gimenez, który bronił w tym sezonie w spotkaniach z Sevillą(20 minut), Atletico raz pucharowym meczu z Las Palmas. Ruben nic wielkiego nie pokazywał więc też ciężko się spodziewać by Dani pomógł tutaj drużynie. Rayo fatalnie wygląda w defensywie więc można się spodziewać, że Malaga tutaj kilka goli strzeli. Jedyne, co ratuje Rayo, to fakt, że Malaga gra za kilka dni w LM trudny mecz z Milanem i nie zagra na maxa w tym spotkaniu ale tak, czy siak to ekipa z Andaluzji tutaj sięgnie po komplet punktów bez większych problemów.

Malaga @ 1,40 Tobet⛔1:2

Valencia-Atletico

Super zapowiada się mecz w stolicy Levantu. Valencia póki co zdobyła 11pkt, z czego aż 10 u siebie. Do tego z 11 goli aż 10 zdobyli u siebie, a to pokazuje jak gra na Mestalla im pomaga. Vidal i Ramzes twierdzą, że mogą być tutaj szachy, jednak w mojej ocenie, to szachów tutaj nie będzie. Przede wszystkim Valencia potrzebuje punktów jak powietrza. Wiadomo, że Nietoperze mają za cel awansować do LM, a przynajmniej znaleźć się kwalifikacjach do tych rozgrywek. Na ten moment strata do czwartego miejsca wynosi 6pkt i ciężko też przypuszczać by Real bądź Malaga straciły punkty więc Valencia musi tutaj wygrać. A żeby wygrać, to trzeba atakować. Atletico póki co, całkiem dobrze prezentuję się w obronie, bo stracili w 9 spotkaniach, 9 goli. Jak widać po statystykach, to Rojiblancos na wyjazdach zdobywają i tracą mniej goli. Jednak teraz czeka ich niezwykle trudny sprawdzian, bo tak jak napisałem na początku, Valencia głównie punktuje i strzela u siebie, toteż spodziewam się, że gola gospodarze strzelą. A u gości mamy przecież Falcao oraz całą resztę świetnych zawodników więc o gole tez nie powinno być trudno. Popieram typ na Atletico DNB, gdyż Valencie u siebie widziałem w tym sezonie przy okazji spotkań z Deportivo i Athletic i powiem szczerze, że 4pkt zdobyte w tych spotkaniach, to dobry wynik dla Nietoperzy ale obrona nie grzeszy dobrą grą, a w barwach Atletico błędy ma kto wykorzystywać więc od siebie dorzucam jeszcze bts-a, a do tego biorę typ na gola Falcao.

BTS @ 1,60 Tobet⛔2:0
Falcao strzeli @ 2,00⛔

Jeszcze 2 bety na najlepszych strzelców La Liga:

Cristiano Ronaldo over 1,5 @ 2,10 Tobet⛔
Leo Messi over 1,5 @ 2,10⛔

Obaj zawodnicy wraz ze swoimi drużynami grają u siebie, tak więc powinno być szybko, łatwo i przyjemnie. Wiemy, że obaj zawodnicy są dość pazerni na bramki i gdy mają dobrą okazję, to raczej nie dogrywają, tylko strzelają na bramkę. Rywale naprawdę z niskiej półki, tak więc problemów z obrońcami być zbyt wielkich nie powinno. Do tego karne, wolne to ich domena, tak więc szansę na kolejne gole wzrastają i moim zdaniem warto pograć oba bety w singlach, gdyż obaj powinni trochę postrzelać w sobotę.

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Widzę, że wszyscy twardo grają na Atletico, bo kurs ciekawy, rywal też ze statystycznego punktu widzenia słaby, ale ja dzisiaj czuję, że passa Atletico zostanie przerwana.
Warto przypomnieć, że Valencia ma za sobą już mecze z FCB i Realem. Zarówno z Katalończykami jak i RMFC piłkarze Nietoperzy zagrali bardzo dobre spotkanie, przegrywając na Camp Nou 0:1, a Realowi urywając punkty. Ten fakt nieco pokazuje i daje do myślenia - w szeregach FCB też był znakomity Messi, w RMFC Cristiano, w barwach Atletico jest Falcao, ale jeżeli Ci dwaj pierwsi nie strzelili to wcale niewykluczone, że i Radamel nie wciśnie, wszak piłkarzem jest nieco gorszym od w/w dwójki.
Spotkania między obiema ekipami zawsze są emocjonujące i wyrównane - ostatnio co prawda lepszy bilans maja gracze z Madrytu, którzy pokonali w ostatnich dwóch meczach Valencię kolejno 4:2 i 1:0. Wygrana 1:0 była jednak pierwszym zwycięstwem na Estadio Mestalla Atletico od...2003 roku, wcześniej zwycięstwa Valencii przeplatały się remisami. Ponadto Valencia w ostatnich pięciu meczach na własnym boisku jeszcze nie przegrała i myślę, że niesieni dopingiem gospodarze zrobią wszystko aby przedłużyć passę i nie przegrają.
Warto też dodać, że poniekąd może to być pojedynek dwóch doskonałych snajperów - Falcao i Soldado, który choć strzela mniej to i tak jest graczem, który sieje popłoch w szeregach rywala. Proponuję więc nieco na przekór i granie bardziej ku Valencii niż ku Atletico.

Propozycje:

1. Valencia - Atletico 1X @ 1,42 Bet365
2. Valencia - Atletico X (w przypadku zwycięstwa gospodarzy - zwrot) @ 2,10 Bwin
3. Valencia - Atletico X @ 3,40 Bwin
GL!

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W Sewilli zagrają dwie drużyny własnego boiska. Sevilla skompromitowała się moim zdaniem w dwóch ostatnich spotkaniach wyjazdowych nie pokazując nic ciekawego. Mecze na własnym boisku jednak mocno się różnią w ich wykonaniu od tych granych na wyjeździe. Na Sanchez Pizjuan przegrali tylko z Barceloną, choć jak wiemy blisko było jakiejkolwiek zdobyczy punktowej. Pyknęli u siebie także Real, Getafe i Mallorce z którą trochę się męczyli, ale byli zdecydowanie stroną lepszą w tym spotkaniu i zasłużenie wygrali. Przed meczem jest kilka problemów, bo na środku defensywy nie zagra Botia, ale zagra za to Fazio, który w ostatnim meczu pucharowym z Espanyolem zdobył nawet gola. Martwię się i tak o formację obronną, bo ta lubi popełniać mimo wszystko błędy. Nie wiadome jest natomiast ustawienie w formacji ofensywnej. Na lewej stronie zrobiło się miejsce, bo nie zagra ani Perotti ani del Moral. Może zagra tam Reyes, który zagrał w meczu pucharowym? Jak dla mnie Levante ma za mało argumentów by móc wygrywać na wyjeździe. Wygrali co prawda ostatnie 3 spotkania, ale 2 z nich to gra na własnym stadionie. Na wyjeździe pyknęli Getafe w samej końcówce meczu. Sevilla u siebie, a na wyjeździe to niebo, a ziemia. Potrafią się spiąć pod presją kibiców, którzy oczekują kolejnych zwycięstw.
Sevilla - Levante
Sevila powyżej 1,5 gola 1,666 Marathonbet ⛔ 0:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom