>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10. kolejka Ligue 1 [ 26.10.12 - 28.10 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Za Betsafe :

Już w piątek ciekawy mecz bo w Dolinie Rodanu Saint Etienne podejmie Stade Rennes, zapowiada się ciekawy mecz bo mimo, że ekipa Galtiera jest faworytem to spodziewam się wyrównanego meczu.Od razu rzuca mi się w oczy BTS i przemyślę to, zapewne Mati dorzuci swoją opinię o tym spotkaniu to będziemy mądrzejsi.
W sobotę derby Nord Pas de Calais gdzie Lille podejmie Valenciennes, oby dwie ekipy na dwóch różnych biegunach i to niespodziewanie goście grają lepiej, zajmują lepsze miejsce w tabeli.Łatwy mecz to nie będzie, ale może padnie trochę goli ? Ostatnio w dobrej dyspozycji jest Tuluza, która zagra u siebie z Brestem natomiast słabe Montpellier zagra z ekipą Puela - Niceą.W ogóle nie mam pomysłu na to spotkanie.
Zdecydowanie najciekawiej jest w niedzielę.Rozkręcamy się powoli bo do Bretanii przyjedzie Ajaccio na mecz z Lorient, natomiast później całkiem fajnie zapowiada się mecz na Korsyce gdzie Sporting Club zagra a Bordo i kursy są bardzo wyrównane, mimo, że goście jeszcze w sezonie nie przegrali to mają sporego pecha - większość goli tracą już w doliczonym czasie przez co umknęło sporo punktów, trochę kunktatorstwo daje o sobie znać, ciekawe jak będzie to wyglądać w niedzielę.
Uczta, główne danie zaplanowane na 22:00.Dość późno, ale spowodowane to grą oby dwóch drużyn w LE i chęci dania jak najwięcej czasu na odpoczynek.OM - OL, zapowiada się to spotkanie świetnie.Marsylia straciła prowadzenie w tabeli, było to do przewidzenia, ale nie na pewno głupia porażka z Troyes w końcówce spotkania.Podopieczni Baupa nie zachwycili, trochę mało widoczny Valbuena, złamana noga Gignaca, słaba zmiana Ayewa i przede wszystkim Remy&#39;ego, który na razie nie jest bardzo pożyteczny.W zasadzie OM zostaje bez napastika z prawdziwego zdarzenia, ponadto im dalej w las tym bardziej będzie dawała znać krótka ławka, a rozłożyć siły na LE i ligę będzie niezmiernie ciężko [ OM do końca roku zagra 16 spotkań jeszcze, najwięcej z francuskich ekip ].OL natomiast wywalczyło punkty z Brestem, trochę się męczyli, ale przełamali impas dwóch remisów i porażki w lidze, w moim odczuciu nie stoją na stracone pozycji w niedzielnej konfrontacji, a Wy co myślicie ?

Zapraszam do komentowania, analiz i dyskusji.Allez.​

M 2,5K

mati89

Forum VIP
@ Qozi dobrze przewidział co zamierzam zagrać w meczu piątkowym :p Les Verts pokazują kawał dobrej piłki w ofensywie. Gdyby jeszcze skuteczność dopisywała tak jak w meczu z Nancy przed dwoma tygodniami to ich miejsce w tabeli wyglądałoby zupełnie inaczej. Niestety gracze Galtiera zapłacili frycowe za niewykorzystane sytuacje i spotkania z Montpellier, Reims i Niceą skończyły się remisami. Ale potencjał ofensywny jest olbrzymi. Gorzej z obroną. Odkąd kontuzji nabawił się Mignot to na pozycji stopera występuje nominalny defensywny pomocnik Perrin. Teraz ze składu ASSE wypadł Zouma i na środku obrony będzie musiał zagrać Bayal Sall, który w ostatnich dwóch sezonach zaliczył tylko jeden mecz w pierwszym składzie na szczeblu Ligue 1. Zobaczymy jak stoperom Saint Etienne pójdzie pilnowanie Erdinga ;) Jeśli chodzi o Rennes to piłkarze Antonettiego podnieśli się po bardzo słabym początku sezonu. Wygrali trzy mecze z rzędu: kolejno z Lille, Sochaux i Montpellier. Forma jest i liczę że na Geoffroy-Guichard znajdzie to przełożenie. Bretończycy co prawda będą musieli sobie radzić bez odsuniętych ze składu za balangę na zgrupowaniu francuskiej kadry M&#39;Vili i Mavingi ale lukę w środku pola może z powodzeniem wypełnić Makoun. Rennes będzie musiało sobie radzić też bez stopera. Apam jest kontuzjowany więc do składu prawdopodobnie wskoczy Boye. Zanosi się na otwarty mecz i tylko pytanie czy okazje bramkowe zostaną zamienione na gole. Oby.
BTS 1,89 @ Betsafe ⛔

Pomimo niskiego kursu myślę, że można grać PSG. Nancy jest obecnie tak słabe w obronie że będę w szoku jeśli piłkarzom ze stolicy Francji nie uda się chociaż raz trafić do bramki strzeżonej przez N&#39;dy Assembe. Jeśli goście strzelą to nie powinni mieć również problemów z wygraną. Nancy będzie musiało bowiem sobie radzić bez Bakara który w ostatnim meczu zarobił czerwony kartonik. A bez tego napastnika trudno będzie nawiązać walkę. Paryżanom na stadionie Marcel Picot zawsze szło pod górkę ale tym razem zanosi się na gładkie zwycięstwo gości. Nancy nie ma w tej chwili argumentów na ekipę Ancelottiego.
PSG over 1.5 @ 1,64 Betsafe ⛔

Kurs na Lille sugeruje łatwą przeprawę Les Dogues w tym meczu. Czy taki scenariusz się sprawdzi szczerze wątpię bo Valenciennes jest na fali i nawet pomimo tego że jest to dla nich wyjazd to są w stanie postraszyć gospodarzy. Może typu na x2 bym nie zaryzykował ale myślę że warto pograć gola druzyny gości. Le Tallec zaczął regularnie trafiać (4 bramki w 5 meczach) i z każdym kolejnym spotkaniem widać jego pewność siebie. Z dobrej strony pokazują się skrzydłowi Danic i Dossevi. Cała trójka może sprawić olbrzymie problemy defensywie Lille. Co prawda do obrony gospodarzy mają wrócić Debuchy i Basa ale i tak jestem przekonany że Valenciennes &quot;ukłuje&quot;.
Valenciennes strzeli @ 1,74 Betsafe ✅

Nieźle wygląda też typ Lyon z podpórką. Marsylia gra bezbarwnie i bez pomysłu a na dodatek ze składu wypadł im Gignac czyli zawodnik który w największym stopniu przyczynił się do serii zwycięstw w pierwszych kolejkach. Wątpię czy niedawny rekonwalescent Remy jest w stanie pociągnąć ofensywę Marsylii. OM ma dobrych skrzydłowych ale w obecnej sytuacji może brakować im killera i zobaczymy jak sobie poradzą z absencją Gignaca. Jeśli chodzi o Lyon to trener Garde oszczędzał w meczu LE z Bilbao paru podstawowych graczy. Dabo i Bisevac nie grali, Malbranque i Lopez zagrali godzinę, Gomis i Lacazette jeszcze mniej. Garde nie ma wyjścia i musi rotować składem bo piłkarzy Lyonu czeka 7 spotkań w ciągu 21 dni a kadra jaką dysponuje jest dość wąska. Lyon po takiej dawce meczów na pewno złapie zadyszkę ale jeszcze na Velodrome powinni dać radę ;] Ostatnie mecze OM z OL w Marsylii kończyły się remisami. Czemu taki wynik nie miałby paść po raz trzeci z rzędu? :p Kurs jest zbyt dobry żeby go odpuścić.
Lyon lub remis @ 1,70 Unibet ▶

Otrzymane punkty reputacji: +13
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Bardzo dobry komentarz Matiego, zachęcam też innych użytkowników do pisania w dziale, niekoniecznie muszą być to typy, ale również luźne uwagi dotyczące gry, postawy pewnej drużyny.Wszystko to może pomóc w znalezieniu fajnego betu.Nie tylko ja i Mati w miarę ogarniamy klimaty francuskiej piłki więc też liczę na Waszą aktywności.

Saint Etienne - Stade Rennes | Goście strzelą - TAK - 1,50 (Expekt)⛔

Najpierw myślałem o btsie, ale ostatecznie idę trochę łatwiejszą ścieżką, a i kurs fajny do dubla akurat.Dobry mecz w Dolinie Rodanu bo spotkają się dwie ekipy o sporym potencjale ofensywnym.Trochę brakuje tym drużynom tego aby korzystać z takich możliwości przez co niektórych meczów nie potrafią wygrać.Gospodarze radzą sobie dobrze choć zanotowali głupie straty punktów z Reims, Sochaux czy teraz Nicea daje im miejsce w środku tabeli.Wspominając o ich ataku i takich graczach jak Aube, Brandao, Hamouma czy nawet Gradel to nie do końca balansuje to ich grę defensywną bo tam jest przeciętne.O ile Ruffier zawsze na poziomie to obrona robi sporo błędów, nie ma Mignoleta, a gra tam właśnie nominalny DM czyli Perrin.Skutkuje to tym, że tracą bramkę co w każdym meczu.Z Nancy nie stracili, ale goście to jest nędza w ataku, a w dodatku po 30 minutach mieliśmy sparing.
Fajnie teraz prezentuje się drużyna Antonettiego bo zaczęła funkcjonować dość dobrze przednia formacja.Od trzeciej kolejki gracze z Bretanii strzelali co najmniej jedną bramkę rywalom, a w pięciu meczch był to więcej niż jeden gol.Rzuca się w oko nazwisko Erdinga, który regularnie strzela i wykorzystuje swoją szybkość bo to jego największy atut.Ciekawym zawodnikiem jest Allessandrini, o którym przed sezonem pisał Mati, faktycznie ma chłopak to coś w sobie [ cudowny gol piętą niedawno ] i już strzelił dwie bramki.W drugiej linii radzi sobie dobrze Pitroipa bo dobrze drybluje a i w pierwszą linie skutecznie też potrafi wejść.Stąd mój typ to gol dla Rennes bo przy takiej sile ofensywnej można liczyć na to, że obie drużyny postrzelają, a ja wybieram sam typ na gola dla gości.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Biorąc pod uwagę
- w jakim gazie jest ofensywa Valenciennes tj. 12 bramek w 3 meczach, a rywale to Maryslia, Tuluza oraz Lorient, więc o nisko zawieszonej poprzece mowy być nie mogło
- obrona Lille tylko w 1 spotkaniu nie dopuściła by rywale zdobyli gola
- kurs
Valenciennes strzeli 1.60

staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
2 Typki mam z Francji:
Reims Troyes 1 @ 1.75
Nancy vs PSG 2 @ 1.50
Reims mnie jeszcze ani razu nie zawiodło. Jest w bdb formie,nawet w Paryżu,gdzie skazywani byli na porażkę,a tam zmarnowali karnego i przegrali po niezłej grze 1-0
Reims grali już z Troyes w tym sezonie w Pucharze Ligi tam przegrali,ale myślę,że teraz im to się nie przytrafi. W dodatku gra tam Krychowiak ????
PSG po słabym początku prezentuje się tak jak przystało na ten skład. Wydaje się że gwiazdy PSG powinny se poradzić i z Nancy

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Nancy - PSG HO 1:0 2 @ 2,4 (Unibet) ⛔ 0:1
Moim zdaniem handicap na Paryż stosunkowo (bo w życiu nie ma nic pewnego) pewny. Paryżanie w tej kolejce będą chcieli umocnić się na pozycji lidera, ze względu na mecz Marsylii z Lyonem. Do tego wrócił już Verratti, który jest rozgrywającym zespołu, a bez niego gra zdecydowanie kuleje, co pokazali w poprzedniej kolejce, grając z Reims. Nancy to czerwona latarnia ligi, po 9. kolejkach mają bilans 1-2-9 i bramki: 3:15. W poprzedniej kolejce nie udało im się wygrać z równie słabym Sochaux, więc dziś nie liczyłbym na niespodziankę.
Moim zdaniem Paryż wygra i to więcej niż jedną bramką.
Stade Reims - Troyes AC 1 @ 1,8 (Unibet) ⛔ 1:1
Reims po dobrym meczu na Parc de Princes wraca do domu na mecz z Troyes. Drużyna gospodarzy u siebie radzi sobie świetnie, bilans 4-0-1 (porażka na początku sezonu z Marsylią), z kolei dzisiejsi goście tragicznie radzą sobie na wyjazdach. Na 4 spotkania zanotowali 4 porażki, moim zdaniem dzisiaj będzie podobnie. Jedyną rzeczą, która przemawia za drużyną Troyes, to bezpośrednie pojedynki tych zespołów. Na ostatnich 5 starć 4 razy pozostawili na pokonanym polu Reims. Mimo wszystko uważam, że dzisiaj nastąpi przełamanie i Reims pewnie zwycięży.
Ogólnie, na sam początek, lipne typy dałem. Mam nadzieję że w kolejnych typach się poprawię ;)

fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Reims - Troyes godzina : 20:00
Drużyna Grzegorza Krychowiaka podejmuje u siebie Troyes ,które w ostatniej kolejne doś ć niespodziewanie pokona ło u siebie Marsyl ie 1:0 i było to dość szcz ęśli we zwycię stwo . Troyes stwarzało sobie okazję gł ównie po rzutach rożnych raz piłka wyl ąd owała na poprzecz ce a następnie po rzucie rożnym strzelili bramkę dla mnie szczęśliwe zwy cięs two ,chodź Marsylia w tym meczu grała bardzo sła bo bez pomysłu. Dziś Tr oyes przyjeżd ża do bardzo dobrze spisującego się Reims . I będzie im tu naprawd ę ciężko o co kol wiek bo zawodnicy Les Rouges et Blancs większość pkt zdobyli na własnym boisku wygrywając wysoko różnicą dwóch bram ek. W ostatniej kolejce Reims twardo postawili się dru żynie PSG mieli kilka fajny okazji do strzelenia bramki a nawet karnego ,którego nie strzelił Diego i ten mecz bardz iej uświadamia mnie w decyzji iż Reims nie powinno mieć problemów z pokonaniem Troyes. Typem którym gram w tym meczu jest over 1,5 bramki Reims.
Reims over 1,5 / 1,97 tobet ⛔ 1:1 ;/

psotnick 965,5K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Nancy v PSG
(Wynik końcowy)
Typ: PSG @ 1.53 bet365 ✅ 0-1 :spokodfhgfh:
(Handicap azjatycki)
Typ: PSG -1.0 @ 1.975 bet365 ZWROT
(Suma goli drużyny)
Typ: PSG powyżej 1.5 @ 1.72 bet365 ⛔

edit: znowu Ibra błysnął geniuszem i punkty jadą do Paryżą, ale gdyby Menez miał więcej rozumu to powinno być coś koło 1-3, bo zmarnował w końcówce 200% okazje, a i gospodarze też mieli swoje szanse..
Obaj dzisiejsi rywale zagrają w nowych ligowych statusach. Nancy po remisie z Sochaux i wygranej Troyes zostało czerwon ą latarnią tabeli. Z kolei PSG po skromnym zwycięstwie z Reims po raz pierwszy w tym sezonie zasiadło na fotelu lidera. Paryżanie są ciągle niepokonani (5-4-0) i strzelili rywalom już 15 goli. Z drugiej strony barykady są gospodarze, którzy mają najgorszy atak w całej Ligue 1 (3 gole) i notują przytłaczającą serię 8 meczy bez zwycięstwa. W przedsezonowych prognozach wieszczono drużynie Nancy rychłą grę w Ligue 2 i zdaje się, że gospodarze zaczynają tę prognozę spełniać. Czy to grają u siebie, czy na wyjeździe, z drużynami nastawionymi ofensywnie czy defensywnie po prostu nie potrafią znaleźć sposobu na wygraną. W tym meczu będzie im o to jeszcze trudniej , bo podejmą drużynę wyrastającą ponad tę ligę, nie tylko finansowo , ale coraz częściej również na boisku. Mimo ogromnej przebudowy drużyny związanej z nowymi transferami, a także problem ów z kontuzjami wielu graczy, drużyna ze stolicy Francji cały czas potrafi sięgać po pełną pulę. W ostatnim meczu z rewelacyjnym Reims Ancelotti musiał wystawić dwóch obrońców w linii pomocy, a mimo to PSG było w stanie zdominować przeciwnika oddając 23 strzały i 2 razy obijając poprzeczkę. Co pokazuje jaki potencjał tkwi w całym zespole i jego największych gwiazdach. Choć zwykle nie gram po takim niskim kursie wygranych na wyjeździe, to wydaje mi się, że w tym konkretnym przypadku różnica klasy i umiejętności jest zbyt duża na korzyść gości, żeby z tego nie skorzystać. Biorąc pod uwagę, że Nancy 4 ze swoich 6 porażek doznało 2 lub więcej golami, wydaje się, że ciekawą propozycją może być handi -1, które nawet przy na j skromniejszym zwycięstwie nie uszczupli naszego budżetu.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Francja 1
Bastia - Bordeaux
Over 3.5 gola
3.80
Sportingbet

Na dzisiaj wybrałem mecz z ekstraklasy francuskiej Lique 1. W meczu 10 kolejki spotkań zmierzy się ze sobą beniaminek Bastia i Bordeaux. Gospodarze początek sezonu mają średnio udany. Zajmują 14 miejsce w 20 drużynowej lidze. Goście plasują się po 9 meczach na 8 pozycji. Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola.
Najważniejszym argumentem na ten typ jest fakt, że Bastia w tym sezonie jest najbardziej overową drużyną w lidze francuskiej. Zaliczają bardzo wysokie wyniki. grają ofensywnie co przekłada się na zdobyte jak i stracone gole. W tym sezonie zaliczyli aż 5 razy over 3.5 gola na 9 meczy! Były to między innymi takie wyniki jak 3:2, 2:2 czy 4:0. Bordeaux na 9 meczy miało w tym sezonie 2 razy over 3.5 gola. Moim zdaniem dzisiaj kibice zgromadzeni na stadionie Bastii zobaczą co najmniej 4 bramki. Mój typ to remis 2:2 i over 3.5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom