>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10. kolejka Eredivisie/12. kolejka Jupiler Pro League (22-24 paź)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Już w piątek rusza 10. kolejka holenderskiej Eredivisie. Przed nami kilka interesujących spotkań i mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się przy większości spotkań (jak nie wszystkich) postawić ten oto znaczek: ✅
Moja pierwsza analiza pojawi się zapewne w piątek, ponieważ wtedy wieczorem na swoim boisku NAC podejmie Rodę. Kolejne w sobotę i niedzielę. Będę starał się od dziś w każdym nowym temacie związanym z daną kolejką nie tylko wklejać to co będę obstawiał,a również jak najwięcej informacji dotyczących; kontuzji, sędziów oraz jak najwięcej info z bezpośrednich stron klubowych, dlatego moim zdaniem warto tu regularnie zaglądać.
Eredivisie jest dość atrakcyjną ligą do typowania, dlatego jestem przekonany, że razem możemy osiągnąć dzięki niej ładny ✅
Poniżej kursy wystawione przez Unibet na najbliższą kolejkę Eredivisie:
http://img695.imageshack.us/i/kursy.png/
Oraz belgijskiej Jupiler Pro League

Już niedługo więcej informacji dotyczących weekendowych spotkań oraz analizy i przemyślenia poszczególnych pojedynków. Zapraszam wszystkich do dyskusji ????

ajax 2K

ajax

Forum VIP
NAC - Roda JC
NAC będzie miał w tym spotkaniu niesamowicie ciężko. Ba, śmiem nawet stwierdzić, że NAC straci punkty na swoim obiekcie. Skąd ta myśl...? Więc tak, poskładajmy wszystkie fakty w jedną całość.
Drużyna z Bredy przegrała tydzień temu wyjazdowe spotkanie z Ajaksem, co na pewno nie mogło podnieść ich morali. 3-0 było dość mała karą wymierzoną przez ekipę z Amsterdamu. Roda za to, po bardzo dobrym meczu pokonała Vitesse, i wynik 4-1 byłby tak samo sprawiedliwy jak 5-0... Roda zdeklasowała Vitesse pod każdym względem.
Sprawa numer 2 - problemy kadrowe NAC. Jutro nie zagrają; Anthony Lurling, Ferne Snoyl, Tim Gilissen i Gábor Horváth. Do kadry wraca ciągle stwarzający problemy dyscyplinarne Leonardo, lecz mecz rozpocznie na ławce.
3. To statystyki 5-6-5 lecz ostatnie dwa mecze na stadionie NAC to dwa zwycięstwa domowej drużyny po 1-0. Teraz jednak forma obu drużyn jest inna, NAC gra przeciętnie, a Roda jest bardzo groźnym rywalem, którego na pewno stać na zwycięstwo w Bredzie.
Moje propozycje:
- NAC - Roda 2 (2.50) ✅
- NAC - Roda 2 DNB (1.80) ✅

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Wynik: 2:1 ✅
TYP: 1

Kurs: 1.40
betgun
Świetna forma piłkarzy Cercle Brugge myślę że zostanie podtrzymana. 5 ostatnich meczy nie przegrali. 3 ostatnie mecze to zwycięstwa i już 6 pozycja w tabeli! Jest powód do radości. Inne nastroje panują w ekipie As Eupen. Ostatnie miejsce w tabeli i pierwsza wygrana w tym sezonie 6:0 w poprzedniej kolejce. To poprawiło nieco nastroje w zespole, lecz nie poprawiło ich sytuacji w tabeli. Cercle Brugge to z pewnością wymagający przeciwnik jak na obecne realia w zespole Eupen. Remis w meczu wyjazdowym byłby ich sukcesem. Bilans 1-1-9 gości i kurs 1.40 na gospodarzy przy takiej wspaniałej formie to istny prezent z którego warto skorzystać. W meczach wyjazdowych Eupen 3 bramki w 6 spotkaniach, co łatwo policzyć, że strzelają gola co drugi mecz wyjazdowy. Więc średnio raz w miesiącu. To chyba samo mówi za siebie jaką ofensywą dysponują gracze Eupen. Gospodarze jako jeden z nielicznych zespołów w lidze nie doznali porażki u siebie w tym sezonie. Po wygranej i sprzyjających wynikach drużyna Cercle Brugge może awansować nawet na 2 pozycję w Belgian 1st Jupiler league 2010/2011. Takiej szansy nie zmarnują, tym bardziej ze rywal ma poziom beznadziejny..
Wynik: 1:1 ⛔
TYP: suma bramek +2,5 gola

Kurs: 1.57
betgun
Obydwa zespoły nad przepaścią, potrzebują punktów jak ryba wody. Gospodarze 13 pozycja, Heracles 14 miejsce. Jak do tej pory nie ani jedni ani drudzy nie dają swoim kibicom wiele powodów do radości. Trudno przewidzieć czy De Graafschap stać na pokonanie Heracles. Ostatnio gospodarze dzielnie walczyli z Feyenoordem i Utrechtem i zanotowali dwa remisy. To by świadczyło, że w sobotę o 18.45 nie stoją na straconej pozycji. Heracles wprawdzie wygrali z Nijmegen w miniony weekend 3:2, lecz wcześniej zanotowali kilka porażek. Tak więc ich forma nie jest ustabilizowana. Do potyczki z De Graafschap przystąpią raczej bez kompleksów i w ofensywnym ustawieniu bowiem nie jest to przeciwnik, którego trzeba się nadzwyczajnie obawiać. Beniaminek u siebie powinien strzelić co najmniej jedną-dwie bramki drużynie Heracles. Goście powinni odpowiedzieć tym samym, a jestem pewny że stać ich na to. 3 ostatnie mecze Heracles kończyły się overami 2,5 gola i teraz powinno być podobnie. A to jest wybitnie drużyna własnego stadionu. Każdy inny wynik niż porażka zadowoli Heracles, gdyż ich bilans na wyjazdach jest tragiczny 0-0-5.​

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Spotkanie: KV Kortrijk - Racing Genk (22/10/10 20:30)
Typ: 2
kurs: 1.9
pinnalesports
Spotkanie w ramach Belgijskiej Jupiler League pomiedzy KV Kortrijk a Racing Genk rozgrywane o godzinie 20:30. Zaczne moze od gosci - ekipa Genk jest obecnie liderem po 11 kolejkach. Na swoim koncie maja 29 punktow. Dotychczas nie zaznali porazki, i jedynie dwukrotnie musieli podzielic sie punktami - pozostale dziewiec spotkan wygrali. Juz po 11 kolejkach maja az siedem punktow przewagi nad druga w tabeli ekipa KAA Gent - czyli jak widac wszystko idzie na dobrej drodze do zdobycia mistrzostwa. Ekipa gospodarzy po 11 meczach ma na swoim koncie 16scie punktow i znajduje sie w srodku tabeli na 11 miejscu. Dotychczas pieciokrotnie wygrywali i takze pieciokrotnie przegrywali, raz podzielili sie z rywalem punktem. Jak widac jest to spotkanie sredniaka ligowego i wielkim potentatem do mistrzostwa. Takze wynik moze byc tylko jeden - zdecydowana wygrana gosci. Patrzac jeszcze po formie to ostatnie mecze Genk to dwa remisy i piec zwyciestw. Kortrijk w ostatnich siedmiu spotkaniach dwa razy wygralo i piec przegralo - takze nic innego jak pewne zwyciestwo w tym spotkaniu Genk stac sie nie moze.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Cercle Brugge vs Eupen 1 (-1 AH), 1.70 Canbet 4/10 2:1 ZWROT :|
Cercle Brugge podejmie dzisiaj outsidera Jupiler Pro League, Eupen. Zdecydowanymi faworytami dla mnie są gospodarze. Zagrają tym samym składem co z Anderlechtem, bez większych osłabień, prócz tych długoterminowych, które już teraz nie mają znaczenia. Cercle póki co gra świetny sezon, 6ta pozycja w tabeli i bardzo dobre wyniki z najlepszymi: wygrana z Anderlechtem 1:0 czy też zwycięstwo ze swoim odwiecznym rywalem, Clubem Brugge 3:1. W tym sezonie u siebie odnotowują niezły bilans: 4-2-0, remisy przeciwko Lokeren i Charleroi, wygrane natomiast prócz wyżej wymienionych: z Kortrijkiem i St. Truidense. Jak już pisałem zagrają dzisiaj w pełnym składzie, jedyne co mnie martwi to to, że od 5u spotkań nie przegrali spotkania, a od 3ech wygrywają, każda passa kiedyś się kończy, ale coś czuje, że jeszcze nie dzisiaj. Ich rywale w ostatnim meczu dostali mocnego przebłysku bo rozgromili St. Truidense aż 6:0. Osobiście nie wierzę by to podtrzymali w tym spotkaniu, choć niewątpię, że morale są wyższe. Eupen na 6 wyjazdowych spotkań tylko dwa razy nie przegrało z handicapem: przeciw Waregem (0:0) oraz Gentem (1:2). Dzisiaj natomiast czuję to w kościach, że nie dadzą rady tak rozpędzonej lokomotywie. W ostatniej dekadzie oba zespoły spotkały się ze sobą dwukrotnie w sezonie 2002/03 i raz padł remis, a raz Cercle wygrali 2:0. Dzisiaj przeczuwam, że to gospodarze wygrają i to myślę, że 3:0/1. Obym się nie mylił. I jeszcze dodam, że EH po 2.00+ jest sporym value ;)
Co do reszty spotkań z Belgii na dzisiaj to dla mni praktycznie no bety. Nie wiadomo czego się spodziewać po ekipie St. Truiden, po tej porażce. Lierse vs. Waregem to również no bet, jedynie w meczu Mechelen z Germinalem zastanawiałbym się na wygraną gospodarzy ale z DNB. Cóż jak przeanalizuję to spotkanie to wrzucę analizę.
- Mechelen gładko 5:1 :|
Powodzenia.

Y 1

yaneiro

Użytkownik
W Holandii czekają dwa pewniaki: PSV - Feyenoord oraz Excelsior - Ajax. PSV nie powinno mieć problemów z pogrążonym w kryzysie Feyenoordem. Goście nie radzą sobie zupełnie z drużynami z czołówki. Ostatnio polegl u siebie z Twente, a wcześniej z Ajaxem. Brak van Bronckhorsta robi jednak swoje. PSV za to idzie jak burza i zapewne zgranie 3 punkty. Jako ciekawostkę dodam, że Fey został na początku sezonu upokorzony przez rywala Ajaxu - w ostatniej akcji stracił gola na 2-3. Ajax za to rówież powinien wygrać swój mecz. Drużyna podbudowana pokonaniem Auxerre zapewne rozprawi się z gospodarzami. Duet El Hamd. - Suarez spisuje się po prostu świetnie. Mają po 7 goli. Pantelica już nikt nie żałuje. Typ: 2

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Ciekawe spotkania dziś do rozegrania na boiskach Eredivisie. Wczoraj bez szału i rewelacji pod względem piłkarskim, ale dziś zapowiada się bardzo interesujący dzień.

PSV - Feyenoord

Wszystko wskazuje na graczy z Eindhoven. Forma, sytuacja kadrowa, statystyki... ale zawsze znajdzie się jakieś ale, które można wykorzystać. Tym razem znalazłem aż dwa &#39;ale&#39; i mam nadzieję, że pomogą mi one w sukcesie.
Pierwsze z nich, to fakt, że nawet najgorsza seria musi się skończyć. Jasne, że w przypadku Willem II było to w przypadku 7 kolejki o ile się nie mylę, ale Feyenoord - nawet jeżeli jest w beznadziejnej sytuacji - to drużyna która potrafi się pozbierać i zagrać dobrze mecz z groźnym rywalem. Gra Feyenoordu z Twente tydzień temu wyglądała całkiem sympatycznie w kilku momentach. Zawodnicy z Rotterdamu mieli sporo bardzo dobrych sytuacji strzeleckich i Twente może mówić o szczęściu, że ich nie wykorzystali...
Druga, to czwartkowy mecz wyjazdowy drużyny PSV. Krótszy odpoczynek i przygotowanie się do dzisiejszego spotkania, mam nadzieję, że wpłynie to jakoś na dzisiejszy mecz.
Moja propozycja, dość ryzykowna, ale jakieś tam szanse sprawdzenia się ma:
- PSV - Feyenoord X2 (3.15) ⛔

Excelsior - Ajax

Nie będzie to prosty mecz i jeżeli zbyt szybko nie padnie pierwsza bramka to może być nerwowo, ale to taki czarny scenariusz. Kolorowo może wyglądać to tak: Ofensywnie grający Ajax pakuję beniaminkowi kilka bramek (4?) i dość pewnie zwycięża, lecz wynik lepszy od gry. Tego bardziej się spodziewam.
Trudny teren, sztuczna murawa, i niezła ofensywa Excelsioru dobrze grającego z kontry. Z drugiej strony jednak silna i poukładana defensywa Joden, oraz atak marzeń a co ważniejsze... wracający do formy Demy de Zeeuw. Na obronie zagra prawdopodobnie Alderwiereld, który zastąpi Ooijera.
Ajax wpadkę w Eredivisie już zaliczył z Utrechtem, teraz nie można sobie za bardzo pozwolić na takie nieporozumienia. Liczę, że obejrzę dziś skoncentrowaną i dobrze grającą drużynę. Wynik? niech będzie 4-1 dla nas, wtedy będę zadowolony.
Więcej szczegółów w mojej zapowiedzi: http://www.ajax-amsterdam.pl/component/content/article/46-glowny-/382-zapowied-excelsior-vs-ajax-
Moje typy:
- Excelsior (1-0)- Ajax 2 (1.53) ⛔
- Over 3,5 (1.80) ✅
- Luis Suarez sn (1.65) ⛔
Na razie tyle. Jak wpadnę jeszcze na jakiś pomysł to coś napiszę tutaj w dziale.
Edit: Powiedzmy, że troszkę innych wyników się spodziewałem... :]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Gra Feyenoordu z Twente tydzień temu wyglądała całkiem sympatycznie w kilku momentach. Zawodnicy z Rotterdamu mieli sporo bardzo dobrych sytuacji strzeleckich i Twente może mówić o szczęściu, że ich nie wykorzystali...
Druga, to czwartkowy mecz wyjazdowy drużyny PSV. Krótszy odpoczynek i przygotowanie się do dzisiejszego spotkania, mam nadzieję, że wpłynie to jakoś na dzisiejszy mecz.
Moja propozycja, dość ryzykowna, ale jakieś tam szanse sprawdzenia się ma:
- PSV - Feyenoord X2 (3.15)
Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiej propozycji typu na ten mecz z Twojej strony ;)
Ja sam dzsiiaj zagrałem na PSV po marnym kursie,ale w Feyenoord jakoś nie wierze.
Też widziałem mecz przeciwko Twente i aż tak optymistycznie tego bym nie odbierał. Coś tam i stwarzali, ale takich klarownych okazji nie było za dużo z tego co pamięta. Dużo będize zależec od Wijnalduma jak się spisze. Bo reszta to gracze troche potrafiący zniknąc w danym spotkaniu.
Kurs jest rzeczywiście zaniżony totalnie jak na klasyk. Ale ja nie widze doprawdy atutów pos tronie Feye w tym meczu ... Nie radzili sobie z De Graafschap na wyjeździe to czy poradzą sobie w Eindhoven ? Dla mnie wątpliwe ;)
PSV - Feye
Typ : PSV @ 1,35 Pinnacle✅10:0

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Anderlecht vs Westerlo 1 (AH -1.5 ), 1.87 Pinn 3/10
Fiołki po słabszej serii w końcu wygrały. Zwycięstwo w LE przeciwko AEKowi 3:0 na pewno dały sporą motywację, a do tego dodam, że dotychczasowy lider, Genk przegrał w piątek z Kortrijkiem 0:1. I jesli dzisiaj zwyciężą mają szanse na drugie miejsce i strata do lidera wyniosłaby w tym momencie zaledwie 5 punktów. Jednak i dziś nie będzie łatwo, bo zagrają bez dwóch podstawowych graczy: Legeara i Marecka. To na pewno zmniejsza siłę ofensywną, ale cóż w ostatnim meczu również grali bez nich - ale dodam, że są jakieś minimalne szanse, że Legear zagra dzisiaj. Ariel Jacobs przygotował bardzo dobrze zespół na mecz z AEKiem i wtedy Juhasz, Lukaku i Boussoufa zagrali genialnie. Dzisiaj mam nadzieję, że liderzy wezmą znowu odpowiedzialność na swoje braki.
Westerlo przeciwnie do Anderlechtu ma ostatnio lepszą serię. Wygrana z St. Truidense i remis przeciwko Mechelen podwyższyły morale, ale wciąż zajmują słabiutką 10tą pozycję w tabeli. Dzisiaj mają marne szanse na zwycięstwo, ale na pewno mają mniejsze osłabienia od ekipy gospodarzy. Z podstawowych graczy nie zagra tylko napastnik Liliu oraz mniej ważny zawodnik, bo zagrał tylko raz w tym sezonie: Ruiz. Największym problemem Westerlo jest jednak to, że w Brukseli przegrywaja notorycznie od 2003 roku, a ogółem to Anderlecht wygrał ostatnie 9 spotkań przeciwko Westerlo. Wg. mnie dzisiaj Westerlo ma najsilniejszy skład od kilku lat, ale to nic nie zmieni moim skromnym zdaniem Fioki pokryją handicap bez większych męczarni.
Kadry:
Anderlecht: Badibanga, Bernárdez, Biglia, Boussoufa, Chavarria, Cordier, Deschacht, Gillet, Juhasz, Kabananga, Kanu, Kljestan, Kouyate, Lecjaks, Lukaku, Mazuch, Polak, Proto, Rnic, Schollen, Suarez
Westerlo: De Winter, De Petter , Corstjens, Cabeke, Dekelver, Modubi, Bruls, Annab, Chavez, Paulo Henrique, Van Heerden, Delen, Farssi, Iakovenko, Molenberghs, Cools, Mravac, Deelkens, Vanaudenaerde.
Kijestan, Boussoufa i Lukaku zapewnią dzisiaj 3 punkty gospodarzom ;)
Co do innych spotkań to:
Lokeren vs Club Brugge 2, 2.25 SJ 1/10
Standard vs Gent over 2.5, 1.70 5dimes 1/10
Club Brugge musi wygrać bez Blondela i Sijnena, ale Lokeren ma większy problem kadrowy. Gospodarze wygrywają wszystko w ostatnim czasie, Club Brugge też jest w formie, ale uważam, że to bardziej utytuowani goście dadzą sobie radę z Lokeren, które ma poważniejsze braki i muszą zagrać mniej brutalniej, bo najważniejsi zawodnicy ekipy gospodarzy są zagrożeni, że zostaną zawieszeni, a następne mecze są dla nich ważniejsze.
Over w drugim meczu to dla mnie peFFka, ale nie chce ryzykować w tej chwili. Oba zespoły ofensywnie zagrają, a Standard u siebie lubi strzelać mnóstwo goli.
Powodzenia.

golden 0

golden

Użytkownik
Twente - ADO Den Haag
Kurs na gospodarzy może nie powala, jednak sądzę, że powinni ten mecz roztrzygnąć na swoją korzyść. ADO w tym sezonie spisuje się jak na swoje możliwości bardzo dobrze, w Eredivisie nie przegrali od...15 sierpnia. Dziś ta passa powinna się jednak zakończyć na stadionie mistrza Holandii.
Twente w poprzedniej kolejce dosyć pewnie ograło Feyenoord, stworzyło sobie więcej sytuacji (chociaż z tego co pamiętam to Feyenoord w ostatniej minucie bodajże miał słupek). W tygodniu przyzwoity występ w LM z Werderem. Wydaje się, że wszystkie atuty po stronie gospodarzy.
Osobiście dorzucam wygraną Twente do tripla;)
Mecz za 20 minut się rozpoczyna, może macie jakieś swoje przemyślenia, sugestie na temat tego pojedynku?

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Anderlecht vs Westerlo 1 (AH -1.5 ), 1.87 Pinn 3/10 ✅ 2:0 :!:

Co do innych spotkań to:
Lokeren vs Club Brugge 2, 2.25 SJ 1/10 ⛔ 1:0
Standard vs Gent over 2.5, 1.70 5dimes 1/10 ✅ 2:1
Konie weekendu bardzo udany. Anderlecht poradził sobie, w 10tkę z Westerlo i strzelili wymarzone dwa gole. Mecz w Liege był bardzo interesujący i szkoda karnego np., ale także wymarzone 3 bramki padły co tu dużo pisać. Fiołki wracają do formy i to mnie bardzo cieszy, w dodatku jak Legear wróci do pełni sił to w ogóle kadra będzie genialna - no i ofc. czekamy na Wasyla.
Co do Eredivisie to jak Bquś wrzucił skrót i komentarze po meczowe PSV vs. Feye (10:0) to wystarczy. Ja już tego komentował nie będę, oby Mario opuścił szybko Rotterdam, bo to żenada co się stao dzisiaj między 14:30, a 16:20 ;)
Mam nadzieję, że ktoś skorzystał z typów, pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom