>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10. kolejka Ekstraklasy (25-28.09.2015)

Status
Zamknięty.
P 44

patryk912

Użytkownik
Hej ;) Parę słów o de mnie, jak widać w Polskiej piłce wiele się dzieje. Piast liderem a Lech na dole tabeli. Tak tak to nie było do przewidzenia przed rozpoczęciem sezonu jak widzimy Lech w końcu się przełamał i Skorża może w końcu powiedzieć uff... udało się wygrać pierwszy mecz sezonu oby los nam sprzyjał a kolejnym rywalem jest Górnik ten, którego lejemy od paru sezonów i nie widzę dobrej gry Żaboli. Więc i tym razem wygramy i zaczniemy piąć się w górę. Co do absencji to nie ma ich w naszym zespole więc zaczniemy grać jak należy i wygramy ten mecz.
Spotkanie: Lech - Górnik
Typ: Lech
Ako: 1.62 (Sts)

Drugim meczem wartym gry jest Cracovia, która gra z Ruchem. Bardzo ciekawe spotkanie, być może będzie sporo bramek ja tutaj gram na Cracovię. Ekipa z Krakowa ma bardzo korzystny bilans z drużyną z Chorzowa i tym razem nie może być inaczej ponieważ Ruch na wyjeździe jest bardzo słabe i nie potrafią zagrażać bramkarzom rywali tak więc mój typ na ten mecz to wygrana Cracovii.
Spotkanie: Cracovia - Ruch
Typ: Cracovia
Ako: 1.75 (StS)

Ps. ja podałem tutaj single jednak gram u legalnego buka dubla po kursie łącznym 2.84 ;)

freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Cracovia - Ruch
Typ: Ruch
Kurs: 5.00
Bukmacher: Unibet

Według bukmacherów zdecydowanym faworytem w dzisiejszym pojedynku są Gospodarze z czym w malutkim stopniu mogę sie zgodzić ponieważ grają na własnym boisku ale aż taka różnica kursów to przesada i postanowiłem pójść w strone Gości. Cracovia w końcu złapała zadyszkę co było wiadomo wiecznie kompletów punktów nie będą zdobywać.. końcówka sezonu i początek nowego bardzo dobry wyniki ponad stan można śmiało powiedzieć ale zaczynają sie schody od czterech spotkań nie potrafia wygrać na boiskach ekstraklasy i przynajmniej dwa pojedynki z nich trzeba było ogolić Górnik który w tym czasie pokazywał straszny piach oraz u siebie Termalice które na wyjazdach miała bilans 0-0-4 i w bramkach 2:9 niestety z tymi pierwszymi tylko remis natomiast z Termalica porażka 2:3 , a tak 0-2-2 i stracone 9 bramek w nich warto tu zaznaczyć że łącznie w 9 kolejkach stracili tylko 12 co ewidentnie pokazuje że coś nie gra. Co zaskakujące do tej pory nie potrafili wygrać na własnym boisku ugrany w czterech spotkaniach tylko 2 punkty więc nawet ten atut nie jest zbyt oczywisty. Ruch natomiast zgromadził 13 punktów o punkt więcej niż Craxa i zajmuję 7 miejsce. Według mnie te kursy są spowodowane przez dwa ostatnie wyniki mianowicie porażkę 1:4 u siebie z Legia oraz w Pucharze Polski 1:0 z Lechem Poznań. Co do spotkania u siebie z zespółem Legii no cóż bramka w pierwszej minucie ustawiła spotkanie Gościa i ani nie mineła 12 minuta i już 3:0 dla gości wtedy Ruch zaczoł grać strzelił bramkę i miał kilka kolejnych okazji ale nie byli w stanie wykorzystać warto też zaznczyć że przy wszystkich 3 bramkach obrońca Cichocki miał swój udział i można śmiało powiedzieć że dwie z nich to on podarował Gościa którzy wychodzili sobie sam na sam z bramkarzem. Co do spotkania z Lechem wynik nie pokazuje tego co sie działo na boisku bo mogło być nawet 7-0 lecz Kolejorz marnował setke za setką i tak wygrali 1:0 dzięki bramce samobójczej Grodzickiego. Co miało wpływ na taki przebieg spotkania ? otóż Waldemar Fornalik wystawił aż 7 rezerwowych zawodników w tym dając odpocząć zawodniką starszym i młodym którzy w tym sezonie spisują sie bardzo dobrze i są w 11-stce. Liczby na wyjazdach nie przemawiają za Niebieskim bowiem 1-0-2 w bramkach 4:6 do tego ostatnie 5 spotkań Cracovia wygrała na własnym boisku z nimi ale w obecnej chwili obydwie ekipy prezentują podobny poziom i kursy powinny być inaczej wystawiąne. Dlatego postanowiłem pójść w strone Gości tym bardziej że w tej lidze często na takich właśnie niby faworytach buku sie wzbogacają jak np. wczorajszym spotkaniu Wisły z Korona gdzie podobnie były ułożone.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Lech Poznań - Górnik Zabrze
Typ: 2 Handicap (0-1)
Kurs: 2.30
Buk: Betsson

Wynik: 1:1
✅

Po raz kolejny idę w stronę Zabrzan. Tak jak wspomniał kolega wyżej, goście nie mają najlepszych statystyk w spotkaniach z Kolejorzem - ale jak napisałem są to tylko statystyki. Dziś oba kluby są na dnie tabeli i jestem zdania, że dzisiejszy wynik będzie zależał od dyspozycji dnia . Lech jak i Górnik są daleko od swojej idealnej formy, a ich pozycje w tabeli są dla nas wszystkich zaskoczeniem. Dziś na pewno nie zabraknie walki i ambicji na boisku dlatego powinniśmy się spodziewać ciekawego widowiska.
Lech w tygodniu rozegrał mecz PP, lecz nic ciekawego nie pokazał. Goście natomiast rozegrali sparing w Rybniku, który wygrali skromnie 1:0. Co do składów to niespodzianek nie przewiduje. Oba kluby powinny wyjść w takich samych garniturach jak w poprzedniej kolejce. Na koniec dodam, że do Poznania wybiera się koło 1000 grupa sympatyków gości, także i na trybunach będzie ciekawie!

Lech: Burić – Kędziora, Kamiński. Arajuuri, Douglas – Dudka, Linetty – Lovrencsics, Jevtić, Pawłowski – Kownacki
Trener: Maciej Skorża

Górnik: Kasprzik – Widanow, Danch, Szeweluchin, Kosznik – Sobolewski, Grendel – Gergel, Kwiek, Madej – Korzym
Trener: Leszek Ojrzyński

karel79 33

karel79

Użytkownik
Górnik - Podbeskidzie
Typ: 1 @ 2.20 bet365

Nowy trener gości Robert Podoliński mówi że praca w Cracovii nauczyła go pokory a ta przyda się teraz piłkarzom Podbeskidzia. Pokory na pewno powinien nauczyć się prezes Borecki który ma problem z realną oceną sytuacji. Zwolnienie w tamtym sezonie Ojrzyńskiegoj może odbijać się czkawką przez cały sezon. Już wtedy Podbeskidzie prezentowało dość siermiężny futbol ale Górale regularnie punktowali, następca Kubicki natomiast nie gwarantował wyników ani stylu. Czas na nowe rozdanie z Podolińskim który zdążył już zadebiutować w Pucharze przegrywając potyczke ze Śląskiem. 45 minut niezłej gry Górali ale wciąż bez wymiernych efektów i porażka 1-0. Dzisiaj na lubelszczyznę TSP przyjedzie bez Khato czyli jednego z niewielu do którego nie można mieć większych pretensji. Bilans spotkań w Łęcznej przemawia za Górnikiem - 5 meczów i 4 zwycięstwa łęcznian w bezpośrednich konfrontacjach. Ponadto forma zielono-czarnych która ewidentnie idzie w góre, wygrana z Wisłą i Koroną w ostatnich kolejkach to zasługa solidnej gry w obronie i skutecznych kontr. Szatałow długo rotował składem ale wydaje się że znalazł w końcu optymalne zestawienie. Wypadł z niego na dłuższy czas Adran Basta (zerwane więzadłą krzyżowe w meczu z Koroną). Wraca do obwodu za to Bozic i Świerczok. Podbeskidzie nie przyjedzie się bronić, licze więc na dynamiczne kontry napędzane przez Bonina. Górnicy obchodzą 36 lecie istnienia klubu, dobrym prezentem byłoby zwycięstwo na swoim terenie.

egzer 150

egzer

Użytkownik
Legia Warszawa-Niecziecza
Prijovic strzeli gola @4 sts
Ostatnio w coraz lepszej formie,taki kurs to duża okazja.W dwóch ostatnich meczach strzelił 3 bramki.Zdobył na razie jedną bramkę ale myślę,że jutro może przedłużyć swoją serię.

Otrzymane punkty reputacji: +4
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Lech - Górnik
polowa/cały --- Lech/Lech
Oglądałęm mecz Lecha w PP z Ruchem i szczerze mówiąc Lech gra dobrze, tylko brakuje wykonczenia. Po pierwszej polowie mogli juz swietowac wygraną z Niebieskimi. Dziś sądzę, że z Górnikiem bedzie podobnie, lecz juz coś wpadnie. A kursy niezle. Unibet daje nawet 2.5
pozdro

spokojducha 238

spokojducha

Użytkownik
Drodzy panowie. Kiedy zrozumiecie że w tej lidze każdy może wygrać z każdym a jakaś forma, absencje i kontuzje są totalnie bez znaczenia ? Dajcie spokój z tą Wisłą bo to śmiechu warte. Przykładów mogę dawać tysiące gdzie zespół w fantastycznej formie strzelając gole i wygrywając mecz za meczem nagle przegrywa nie wiadomo czemu. O ! Chociażby właśnie Korona z lipca. Wygrywa 3 spotkania pod rząd i nagle przyjeżdża do niej Ruch i ogrywa ją 2:1. A potem już w słabszej formie znowu ta sama Korona po laniu w Pucharze z Wdą Świecie 0:3 a później u siebie z Craxą również 0:3 jedzie na Legię i wygrywa 2:1
.

To tylko jeden przykład. Na 1X2 w Ekstraklasie ja osobiście praktycznie nie gram a oglądam wszystkie mecze od paru lat (świadkowie się znajdą).

Meritum. Po co mam grac na Wisłę po kursie 1,5 jak mam propozycje że Korona strzeli gola za 1,65 ? Prawdopodobieństwo że Wisłą wygra niby takie większe że Korona strzeli gola ? Nie sądzę.

No dobrze pójdę już w waszą stronę i założę że skoro piszecie że Wisła spokojnie wygra to musi wtedy strzelić gola. A tu kuku kurs na BTS 1,92.

Abstrahując..Wisła u siebie jeszcze nie przegrała..Korona jeszcze na wyjeździe nie przegrała...co mi tu wychodzi zatem...

Wisła K.-Korona K. TYP Korona strzeli gola kurs 1,65 3/10 g.18.00

Wisła K.-Korona K. TYP BTS kurs 1,92 4/10 g.18.00

Daruj sobie mistrzu analizy i nie wprowadzaj ludzi w błąd, Korona od początku nie błyszczała ale dopisało im szczęście i z Jagą,Zagłebie, Legią, mecz z Wdą przegrany 0:3 ponieważ tam był walkower, uzasadniony wystawieniem nie uprawionego zawodnika w 82 minucie A.Zawieruche, Jak próbujesz coś analizować i komuś pomóc to się do tego przyłóż następnym razem. Pozdrawiam

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Legia Warszawa - Termalica Bruk-Bet Nieciecza✅ 60 minuta.
Typ: Nemanja Nikolić strzeli gola @1.85 Fortuna

O tym że Serb wbił się do Ekstraklasy bardzo dobrze każdy wie 9 meczy 9 bramek. Legia ma wyniki jako takie, Piast im ucieka, co prawda po podziale aż tak dużo nie będzie, ale jednak tracą. Termalica, radzi sobie bardzo dobrze pokonali mistrza, remis z Pogonią, wygrana z Cracovią (pierwsza na wyjeździe). Tak były porażki. Legia u siebie wyniki ma za to słabe, więc dzisiaj liczę że gospodarze skarcą kopciuszka w drodze po tron, ku uciesze kibiców. Dzisiaj liczę na przebudzenie Legii i strzelaninę, a wtedy Nikolić na pewno coś ustrzeli.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Kolejny dzień z ekstraklasą i na początek mamy bardzo ciekawy mecz w Gdańsku. Zagłebie, które teraz chyba gra najlepszą piłkę w Polsce zmierzy się z poszukującą formy Lechią. Obie ekipy potencjał ofensywny mają spory, z tyłu nie wygląda to już tak dobrze. Dlatego w tym meczu upatruję overek. Lechia zagrała w miarę dobry mecz w pucharze, gdzie wynik 4:1 dla Legii nie oddaje tego co się na boisku działo. Bramki dla Legii to wielbłądy Janickiego do spółki z Mariciem. Na nos czuję, że Zagłebie dzisiaj nie wygra, ale duet Papasdopulos-Piątek coś dzisiaj ustrzelą. Liczę za to na przebudzenie ofensywy Lechii, w której jest niewątpliwy potencjał.
Over 3,5 - 3,55 3/10 Unibet
Lechia over 1,5 - 2,25 4/10
Unibet
Lechia wygra i bts - 4,7 3/10 Unibet
Nos bukmacherski nie zawiódł, jeśli ktoś skorzystał z tych typów to fajnie jakby dał +dzięki. Pierwszy typ na forum i taki plus ????

Otrzymane punkty reputacji: +32
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin
Typ: Liczba bramek powyżej 2.5
Kurs: 2.00
Buk: Betsson

wynik: 3:1
✅

W niedzielne popołudnie zawitam do Gdańska, gdzie tamtejsza Lechia podejmować będzie zespół Zagłębia. Zacznijmy od gości, którzy na razie są rewelacją rozgrywek. Ich bilans na dziś to 4-3-2, co daje im wysokie 4. miejsce w tabeli. W ostatnich pięciu meczach do siatki rywala trafiali aż 13 razy!. Lechia natomiast jest dopiero 14. w tabeli, a ich bilans to 1-5-3. W ostatnich pięciu meczach trafiali sześć razy do siatki rywali, wynik słaby, ale co mecz potrafią coś ustrzelić. Obie ekipy mają kim straszyć w ataku dlatego też gram over 2.5. Na koniec dodam, że ostatnie spotkania pomiędzy tymi drużynami kończyły się overowo!

Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin : Obie drużyny strzelą bramkę - TAK 1.75 betsson

Otrzymane punkty reputacji: +4
dx2 280,5K

dx2

Użytkownik
Legia Warszawa (-1)-Termalica Nieciecza 1 @2.1
Czysto na Legie troche malo oplacalne, chociaz nawet znajda sie buki oferujace 1.4. Sadze, ze pilkarze Termalicy nie wytrzymaja presji tego meczu w Warszawie. Druzyna z Niecieczy jak dotad radzi sobie calkiem niezle teoretycznie i na ta chwile jest nawet w pierszej &quot;osemce&quot;. Tam jednak naprawde niewielu graczy w polu z takim porzadnym ekstraklasowym doswiadczeniem. Oprocz Plizgi i Stano to tam nie ma jakis wybitnych graczy z ekstraklasowa przeszloscia, bo mimo wsyzsko trudno uznac za takich Babiarza czy Biskupa i ciezko powiedziec zeby decydowali o obliczu swoich poprzednich klubow ekstraklasowych. Takie rzeczy maja znaczenie gdy przyjezdza sie na Lazienkowska grac na Legii. Nie wiem jakim tam do konca wyjdzie skladem Legia, ale raz taktyka obydwu druzyn latwa do przewidzenia w tym spotkaniu, a dwa to Piast w sumie ucieka i ma po wczorajszych meczach 9 punktow przewagi nad Legia, wiec dla Legii to wazny mecz. Nawet przy defensywnym usposobieniu gosci, Legia jest w stanie wygrac wiecej niz jedna bramka.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Pogoń Szczecin vs Jagiellonia Białystok 2:1 (1:1)
Over 2.5 azjan @ 2.125 bet365 ✅ 3
BTS @ 1.80 bet365 ✅ TAK​

Ostatnie spotkanie 10 kolejki. Niepokonana Pogoń podejmie Jagiellonię. Obie ekipy ofensywne Jaga stosunek bramek 14:12 , w tym na wyjeździe w 4 spotkaniach 7:8 , co daje średnią prawie 4 bramek na mecz.
Pogoń natomiast u siebie w 4 spotkaniach 5:3 średnia 2 bramki na mecz. Ogólny bilans 13:9.
W Pogoni nie zagrają - Nunes, Matynia, Obst
W Jagiellonii nie zagrają - Sekulski , Wasiluk
H2H ostatnich spotkań:
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 2:1
Pogoń Szczecin vs Jagiellonia Białystok 1:3
Pogoń Szczecin vs Jagiellonia Białystok 2:0
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 5:0
A jeśli Over to i BTS, nie wydaje mi się, żeby ktoś mógł tutaj wygrać 3:0, a patrząc na h2h to wszystkie wyjazdowe mecze Jagi to BTS, a u siebie Pogoń tylko raz nie dała radę z BTSem -&gt; z Łęczną 0:0.
Dodatkowy smaczek spotkania jest taki, że zwycięzca automatycznie zostaje wiceliderem, więc jest o co walczyć zwłaszcza, że Legia zgubiła punkty.
Przewidywane składy:
Pogoń Szczecin:
Dawid Kudła - Adam Frączczak, Jakub Czerwiński, Jarosław Fojut, Mateusz Lewandowski - Karol Danielak, Rafał Murawski, Mateusz Matras - Patryk Małecki - Władimir Dwaliszwili, Łukasz Zwoliński
Jagiellonia Białystok: Bartłomiej Drągowski - Filip Modelski, Sebastian Madera, Igors Tarasovs, Jonatan Straus - Jacek Góralski, Rafał Grzyb - Przemysław Frankowski, Konstantin Vassiljev, Fiodor Cernych - Piotr Grzelczak

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI NA TEMAT SPOTKANIA I PODAWANIA WASZYCH TYPÓW Z ANALIZĄ ;)

Otrzymane punkty reputacji: +14
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
A ja powiem szczerze troszkę inaczej widzę ten mecz. Widzę tu zdecydowanie value po stronie Jagiellonii. Ostatnia porażka Pogoni w domu była właśnie z Jagiellonią 1:3 pod koniec tamtego sezonu. Wiem ktoś może powiedzieć, że to końcówka sezonu, Pogoń odpuściła ale jednak. Dla mnie drużyna Michniewicza do tej pory robi lepsze wynik niż ich gra na to wskazuje. Za to Probierz poukładał fajnie chłopaków w Białymstoku, Góralski ostatnio notuje bardzo dobre mecze. W meczu z Lechem zagrali mądrą, wyrachowaną piłkę i ani przez chwile nie było obawy, że Lech zabierze im choćby punkt. W dodatku Cernych fajnie wkomponował się do zespołu, widać że pasuje do stylu Jagiellonii. Nie spodziewam się dzisiaj zbyt dużej ilości goli, gram w stronę Jagi bo jak już mówiłem widzę tam value, ale nie przesadzam ze stawką ????

Pogoń - Jagiellonia 2 - 3,5 1/10 Ónibet

Pogoń - Jagiellonia DNB 2 - 2,48 4/10 Ónibet
Goście wygrają bez straty bramki - 5,8 0.5/10 Ónibet
Na szczęście pograne za drobne, mecz mógł się inaczej ułożyć ale wyszło jak wyszło :p I tak z tej kolejki duży plus ????

Powodzenia ????

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Jagiellonia Białystok
Mecz w Szczecinie zamknie 10. kolejkę Ekstraklasy. Trzecia w tabeli Pogoń zagra z drużyną, która w tabeli jest siódma, a traci do &quot;Portowców&quot;... jeden punkt. Niesamowity ścisk w tabeli? W Ekstraklasie to nic nowego. Zarówno Michniewicz, jak i Probierz biorą pod uwagę tylko i wyłącznie zwycięstwo. Jak na moje, łatwiej będzie mieć Jaga. Wiadomo, jak gra się w naszej rodzimej lidze. Najlepiej gra się z kontry, a Jaga ma do tego odpowiednich zawodników. Zacznę od Jagi, bo ci na wyjeździe na cztery mecze wygrali zaledwie raz, dwukrotnie musieli uznać wyższość rywali, a podzielili się punktami jedynie w Krakowie po 1:1 z Cracovią. Z kolei Pogoń to drużyna, która jeszcze nie w tym sezonie nie przegrała. Internet śmieje się z Moskala i jego Wisły, że ci przeważnie remisują, ale Pogoń nie jest pod tym względem lepsza. Z tą różnicą, że jeszcze nie przegrała. 3-6-0 i 13:9 w bramkach. Tak prezentuje się bilans &quot;Paprykarzy&quot;. Trudno wyłonić w tym meczu zwycięzcę. Na przykładzie wczorajszych meczów, a więc Lechii, która pokonała znacznie lepiej prezentujące się w 9 kolejkach Zagłębie, a Termalica urwała punkty na Legii i do tego prowadziła grę (nic dziwnego, bo na Ł3 ostatnio każdy tak gra, a Berg za to beknie), nie jestem skłonny wytypować tu ekipy, która zgarnie komplet punktów dlatego postanawiam pójść w remis, z podpórką w stronę drużyny Probierza. Mimo, iż uważam, że to Jagiellonia będzie miała więcej sytuacji bramkowych po kontrach i stałych fragmentach gry, które są świetnie bite przez Vassiljeva. Siódmy remis Pogoni, a trzeci Jagi, która na wyjazdach nie zachwyca? Duże prawdopodobieństwo. Celuję też w BTS, podobnie jak Robson i jeszcze kilka typów, które można zagrać za niską stawkę.
Pogoń - Jagiellonia X2 @1.72 ⛔ 2:1
Obydwie strzelą @1.83 ✅
Poniżej 2.5 + BTS @6.00 ⛔
DW: 1-1 @6.00 ⛔
Powyżej 12 RR @3.20 ⛔ 12
Powyżej 14 RR @6.50 ⛔ 12

Wiadomo jak ze stawkami, jeśli chodzi o te wysokie kursy. To typowe bety na single&#39;a. Co do rożnych, ostatnie mecze Jagi na wyjeździe 9-9 we Wrocławiu ze Śląskiem w kornerach. W H2H w poprzednim sezonie obie drużyny zrobiły 13. rożnych. Dziś może być podobnie, ale tak jak zwróciłem uwagę, z rozwagą.
Zielonych typów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom