>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10 kolejka Ekstraklasy [16.10 - 18.10.2009r.]

Status
Zamknięty.
6 1

666marcin

Użytkownik
Piłka nożna 18-10-09 17:00 - Polska Ekstraklasa
Spotkanie:Lech Poznan - Wisla Krakow
Typ: 2/2
Kurs: 4,55
Bukmacher:expekt
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 17:00 w ramach 10 kolejki ligi Polskiej Ekstraklasy dojdzie do spotkania pomiedzy Lech Poznan - Wisla Krakow. Jest to niewatpliwie hit tej kolejki, gdyz zmierza sie moim zdaniem 2 najlepsze druzyny Polskiej Ekstraklasy. Jednak cos w tym sezonie Lech Poznan to nie jest ta druzyna. Gospodarze przechodza przez jakis kryzys i zajmuja dopiero 7 miejsce w tabeli z dorobkiem 14 pkt. Tego nie mozna powiedziec o Wisle Krakow, ktora zajmuje 1 miejsce w tabeli z dorobkiem 25 pkt. Moga pochwalic sie az 8 zwyciestwami i 1 remisem z Polonia Bytom. Uwazam, ze zdecydowanym faworytem dzisiejszego meczu sa goscie z uwagi na bardzo dobra forme i slaba forme swoich rywali. Wisła Kraków w ostatnich 6 spotkaniach spisuje sie rewelacyjnie wygrywajac 5 meczy i 1 remisujac. Natomiast Lech w 6 ostatnich meczach wygral zaledwie 2 mecze, 2 zremisowal i 2 przegral. Jak na ta druzyne to bardzo slaby wynik. Do tego wszystkiego warto dodac, ze Zespół gospodarzy po raz kolejny zagra bez kontuzjowanego Manuela Arboledy.Trener Jacek Zieliński do swojej dyspozycji ma tylko dwóch napastników, Roberta Lewandowskiego i Tomasza Mikołajczaka, ponieważ Hernan Rengifo został przesunięty do drużyny Młodej Ekstraklasy.Podsomowujac te wszystkie argumenty uwazam, ze goscie sa zdecydowanym faworytem tego meczu.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Mecz:Zagłębie-Jagiellonia
Typ:X
Kurs:3.25
Bukmacher:bet365
Analiza:
Ciekawie zapowiadające się spotkanie polskiej Ekstraklasy.Trudno wskazać tutaj faworyta.Jagiellonia ugrała 15 pkt (ale ma tylko 5 pkt,bo przed sezonem miała -10 na start).Jednak 13 z tych 15 pkt ugrała u siebie,a tylko 2 pkt na wyjazdach(nie trudno obliczyć,że 2 remisy).Warto dodać jednak,że tylko 3 mecze grała drużyna z Białegostoku na wyjazdach(poza 2 remisami,porażka z Wisłą czyli nie byle kim),a aż 6 u siebie.Statystyki pokazują,że w tym sezonie ta drużyna jest mocna,ale lepiej idzie im zdecydowanie u siebie.
Zagłębie miało fatalny start-5 porażek z rzędu,po czym drużynę objął Franciszek Smuda i ta zaczęła punktować:w kolejnych 4 meczach drużyna wygrała raz,2 razy zremisowała i 1 przegrała.
Obie drużyny są na dnie tabeli,więc taki mecz bezpośrednich drużyn z końca potraktują bardzo istotnie.Nikt tu nie będzie chciał przegrać i wydaje mi się padnie remis.Tak też typuje.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Wiele zostało już napisane na temat dzisiejszego klasyku w lidze polskiej. Zaznaczam, że kibicuje Wiśle, ale mój typ będzie jak najbardziej obiektywny. Lech fatalnie gra w obronie, gdyby nie Burić w ostatnim meczu Arką to wynik meczy wyglądałby zupełnie inaczej. Nie zagra Arboleda, który jest ostoją tej formacji. Po kontuzji powraca Wojtkowiak, ale nie wiadomo czy zagra od początku. W zespole nie ma takiej atmosfery jak za czasów Smudy został odsunięty Rengifo, nie zagra kontuzjowany Chrapek. Bez formy, zresztą już od wiosny poprzedniego sezonu jest Stilić. Lewandowski, Peszko i Wilk to za mało na Wisłę. Mistrzowie Polski po blamażu z Levadią świetnie radzą sobie w lidze. Czasem mam wrażenie, że nie do końca serio traktują swoich rywali. W meczu ze Śląskiem pokazali jaki potencjał ofensywny w nich drzemię. No OK czerwoną kartkę dostał na początku Pawelec, ale bardziej chodzi mi o styl gry Wisły w tym meczu niż o wynik. Kapitalnie gra Marcelo z Głowackim, którzy według mnie tworzą najlepszą parę stoperów w polskiej lidze od czasów dwójki legionistów: Quattary i Choto. Nie zagra kontuzjowany Sobol, ale Jirsak pokazał, że jest w stanie go zastąpić. No i atak i trójka: Brożek, Kirm, Małecki, która jest w stanie z łatwością rozmontować każdą defensywę w naszej lidze. W tym sezonie w szczególności jestem pod wrażeniem gry tego ostatniego, który według mnie swoimi umiejętnościami na obecną chwilę przewyższa całą ligę. Tylko Stefan Majewski wysyłają powołania na mecze reprezentacyjne oglądał chyba inną ligę od tej co ja. ale cóż to już jego problem... Biorąc pod uwagę formę obydwu zespołów stawiam na Wisłę. W tabeli jest już 11 punktów nad Lechem, a może być 14, których to już Poznaniacy z pewnością nie odrobiliby. Za plecami Wiślaków są teraz Ruch i Polonia, ale myślę, że mimo wszystko te zespoły nie utrzymają się na swoich miejscach do końca sezonu. Lech w końcu zacznie wygrywać, bo przecież w piłkę grac umie. Dzisiaj jednak typuje zwycięstwo gości po kursie w granicach 2,65 w zależności od bukmachera.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom