Derby - Brentford (2-0)
Typ: Derby 1,60 
Jeśli zespół gospodarzy zainkasuje dziś 3pkt ma szansę, oczywiście teoretycznie, żeby wskoczyć nawet na czwarte miejsce. Inne zespoły będące nad drużyną gospodarzy musiały by przegrać lub zremisować swoje spotkania, jednak szansa jest ;]. Derby odnosi lepsze wyniki na wyjazdach ponieważ na ostatnie cztery takie spotkania odnieśli 3 zwycięstwa i 1 remis. U siebie bilans to 3 remisy i 1 przegrana. Pora to zmienić. Dodatkowo przeciwnik nie jest w najlepszej formie. Drużyna gości zajmuję 19-stą pozycję w tabeli. Tracą sporo bramek i myślę że dziś nie poprawią swego bilansu.
Reading - Middlesbrough (2-0 szkoda...)
Typ: BTS - TAK 1,88 
Ciężkie spotkanie dla obu zespołów. Ciężkie również do typowania.
Nie pokuszę się o szukania zwycięzcy tego pojedynku. Dziś pójdę w stronę bramek. Oba zespoły mają bardzo dobrą obronę przez co tracą ich bardzo mało. Boro ma 5 a Reading 7 "wpuszczonych". Dodatkowo H2H jest na korzyść gospodarzy, poza tym w ostatnich pięciu ligowych pojedynkach ani razu nie padł BTS, dlatego zaryzykuję i postawię że tak owy będzie miał miejsce. Jak dla mnie najciekawsze spotkanie w dzisiejszej kolejce
Championship ;].
Bristol C. - Milton K. (1-1 Kiedy wziąłem post do edycji już zrezygnowany Milton strzeliło (94`) ;D )
Typ: BTS - TAK 1,70 
Bristol City zmierzy się dziś z beniaminkiem, drużyną która przegrała ostatnie 6 spotkań. Gospodarze również nie mają się czym chwalić bo porażkę ponieśli 4 razy i 2 razy zremisowali. Po cichu liczę że zespół gości się postara i przełamie dziś swoją złą passę.