Nie ukrywam, że w opisywanym spotkaniu liczę na niespodziankę, ale patrząc na formę gości jest ona możliwa.
TSG 1899 Hoffenheim - Hannover 96
Hannover lub remis
2.28
Unibet
Hannover DNB
4.35
Unibet
Spotkanie drużyn, które grają dobrze w sezonie.Po TSG można było się mniej więcej tego spodziewać bo i potencjał zespołu i forma pozwala im na zajmowanie miejsca w środku tabeli niemieckiej ligi.Co do drugiej drużyny to jest to pozytywne zaskoczenie bo z zespołu, który w poprzednim sezonie do ostatniej kolejki bronił się przed spadkiem wyrosła drużyna, która jest groźna dla wszystkich i należy się z nią liczyć, ale po kolei.Rangnick od momentu wejścia do
ekstraklasy ma ustabilizowany skład, przeważnie zmiany w przerwach między rundami to korekty bądź uzupełnienia składu, które nie nie zmieniają stylu i koncepcji gry zespołu.Od kilku dobrych lat w zespole gra Obasi, Ba, Beck, Luiz Gustavo, Ibertsberger czy Salihovic i tworzą dobrą paczkę.Sezon w sezon nie muszą martwić się o spadek, grają dobrą piłkę, która pozwala na zajęcie miejsca w środku tabeli.W obecnym sezonie również radzą sobie dobrze zajmując szóste miejsce z czterema wygranymi oraz trzema remisami.Wygrywali m.in z Schalke [ co teraz tak na dobrą sprawę nie jest trudne ], St.Pauli czy Gladbach.Nie wątpliwie największym zagrożeniem na dzień dzisiejszy jest Ba, który regularnie strzela bramki i to jego defensorzy Hannoveru powinni się obawiać najbardziej.Trudno jest mi wymieniać więcej nazwisk bo drużyna bazuje na kolektywie i ciężko wymienić takiego lidera bo każdy zawodnik stara się uzupełniać co na razie procentuje.
Analogiczna sytuacja jeśli chodzi o drużynę gości, Mirko Slomka utrzymał drużynę w BL i dostał szansę na budowy zespołu na nowy sezon, na razie wydaje mi się, że jest wynik ponad stan.Również kolektyw to siła zespołu, po za dwoma nazwiskami ciężko jest kogoś wyróżnić [ w tym sensie, że wszyscy grają dobrze ].Wiadomo o jakie nazwiska chodzi - Ya Konan i Abdellaoue bo to oni w dużej mierze przyczynili się do tak wysokiej pozycji w tabeli Hannoveru.Zwycięstwa z Koln, Bremą, Lautern zapewniali właśnie ci zawodnicy.Są to najgroźniejsi zawodnicy w zespole Slomki i to też jest najgroźniejsza formacja gości.Przechodząc już do dzisiejszych zmagań to u gospodarzu zabraknie mózgu zespołu Salihovica, który pokutuje za kartki, a u gości z ważniejszych postaci to Pogateza.Spotkania w dolnych Niemczech wychodzą w miarę dobrze gościom bo na trzy spotkania zdobyli cztery punkty za każdym razem strzelając bramki.Sądzę, że dziś będzie podobnie - goście strzelą bo mają siłę ofensywną, którą opisywałem wyżej a jeśli się już to zdarzy to liczę, że wywiozą jakieś punkty z Rhein Energie Stadion.Moja propozycja na to spotkanie jest dość odważna, ale można za jakieś drobne pieniążki spróbować tego rozwiązania.