>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 Liga Polska - 2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Szkoda, że nikt jeszcze nie pokusił się o rozpoczęcie dyskusji w temacie I ligi, tym bardziej, że w ubiegłym sezonie było niezwykle ciekawie do ostatniej kolejki. To może ja zacznę od oceny wszystkich ekip:

Wybrzeże Gdańsk:

Zdecydowanie najmocniejszy skład zgromadzony przez ekipę z Gdańska. Fenomenu tej ekipy, to ja wciąż nie rozumiem, bo czasami to mi się zdaję, że oni budują mocną ekipę w I lidze, a gdy wchodzą do E-ligi, to mają słabszy skład i z hukiem spadają... Teraz mają Miśkowiaka, który co prawda doznał kontuzji na Wyspach ale w przekroju całego sezonu powinien być mocnym punktem, podobnie jak THJ, Stachyra i Mroczka. Ciekaw jestem kto na tego piątego w składzie ale tutaj walka zapewne pomiędzy Ruudem i Gafurowem. Nie wiem jak tam ma się sprawa Woodwarda ale on chyba ma tylko kontrakt warszawski więc nie zanosi się na jego jazdę. Do tego na juniorce mamy Pieszczka, który wraz z Lebiedievem będą liderować wśród juniorów I ligi. Ogólnie to wyglądają na bitego faworyta do awansu i na to się zanosi.

GKM Grudziądz:

Tutaj po raz kolejny ryzykują, bo wprawdzie tacy zawodicy jak Nicholls czy Harris to uznane nazwiska w świecie żużla, to jednak w Polsce oni cudów nie gwarantują. Gdyby to była E-liga, to jednak wyglądałoby to słabo, a tak powinni jednak punktować. Kościuch i Karpov powinni dobrze uzupełniać ten skład i zapewne Chrzanik będzie jako ostatni wśród seniorów. Sam nie wiem, co o nim myśleć, bo on już tak zjechał w dół, że głowa mała. Miał chłopina możliwości na karierę, a obecnie to jest obraz nędzy i rozpaczy i każdy wynik u niego mnie nie zdziwi. Jeśli chodzi o juniorów, to dobre posunięcie jeśli chodzi o gości, bo tacy zawodnicy jak Cyran, Cyfer czy Łęgowik powinni tam robić jakieś punkty, a do tego może ten Rujner trochę się podszkoli i będą z niego ludzie. Jak dla mnie skład na drugie miejsce, chociaż kilka niewiadomych jest.

KMŻ Lublin:

W ubiegłym sezonie była walka o E-ligę, a tym jeśli uda się awansować do czwórki, to będzie sukces. Wyprzedano cały trzon drużyny i nie wróży, to niczego dobrego. Pazerni na pieniążki Misiek i Stachyra byli liderami, do tego szkoda mi Woodwarda, bo lubię tego zawodnika, a kto został? Jeleń, Baran i Miesiąc z seniorów, a doszli Trojan, Kuciapa i Kudriaszov. O ile u siebie ze zwycięstwami powinno być dobrze, o tyle na wyjazdach, to ja niestety nie widzę szans na punkty poza Rawiczem, a i tam będzie ciężko. Do tego nie zrobiono nic z formacją juniorską. Jest Łukaszewski ale to też zawodnik głównie swojego toru i drugim juniorem ma być ktoś z dwójki Gaschka-Kret z Rzeszowa, w zależności od tego kto jedzie w meczu Stali w E-lidze. Ktoś tam ma jeszcze zdawać egzamin na licencję i obyśmy się doczekali kolejnych wychowanków... Tak jak mówiłem na początku, awans do czwórki można będzie uznać za sukces, o który jednak łatwo nie będzie.

Lokomotiv Daugavpils:

Tutaj jak zwykle nie spieszno do E-ligi ale ta ekipa dodaje kolorytu naszej lidze. Nie ma już Maxa ale za to przyszedł Kylmaekorpi i Bogdanov, którzy wraz z Ropą i Puodżuksem powinni stanowić o sile Loko. Ciekaw jestem czy w tym sezonie dalej cieniować będzie Tarasienko czy zobaczymy takie występy jak w 2011 roku. Również jestem ciekaw postawy Lebiedieva, który w ubiegłym sezonie jeździł aż miło. No i może kolejny talent ze szkółki nad Daugavą wyskoczy, bo przecież co chwila Loko wypuszcza kolejne perełki, które zaraz padają łupem bogatszych klubów. Jeśli chodzi o cel, to zapewne będzie miejsce w czwórce, które gwarantuje utrzymanie, a awans naturalnie ich nie zbyt interesuje, co mnie trochę martwi, bo lubię tą ekipę. Myślę, że miejsce numer 3 po fazie zasadniczej jest w ich zasięgu i to oni będą na podium.

Orzeł Łódź:

Mnóstwo zawodników zakontraktowanych ale pytanie kto będzie jeździł. Zapewne tacy zawodnicy jak Jamroży, Zorro, Kildemand, King czy Schlein będą faworytami do jazdy na pozycjach seniorskich ale przecież są jeszcze dwaj Węgrzy Tabaka i Magosi oraz Daniel Pytel więc ustalenie podstawowego składu nie będzie takie łatwe ale rywalizacja może tylko tam pomóc. Jeśli chodzi o juniorów, to przyznam się szczerze, że gości zatrudnili bardzo mocnych i powinni im tam nieźle pomóc, pytanie tylko jak będą sobie radzili pozostali juniorzy? Jak dla mnie Orzeł powinien powalczyć o pierwszą czwórkę wraz z lubelskim KMŻ-etem ale szansę Łodzian oceniam nieco wyżej.

Ostrovia Ostrów:

Całkiem niezły skład udało się zbudować w Ostrowie i ciekaw jestem na ile to starczy. Zespół oparty na dwóch weteranach czyli Staszewskim i Karlssonie. Do tego jest Michał Szczepaniak, czy też Gizatulin, Skórnicki, Borodulin. Widać więc, że rywalizacja będzie, co też może im tylko pomóc. Jeśli chodzi o juniorów, to myślę, że taki Filip Marach będzie chciał się pokazać włodarzom Unii Leszno, że nie należy na nim jeszcze krzyżyka postawić. Damian Michalski jeśli nie będzie, co chwila leżał, tak jak to było w Lublinie, to też jakieś cenne punkty może przywieźć. Ogólnie patrząc, to jest to zespół, który też powalczy o pierwszą czwórkę ale wśród trzech ekip(Lublin, Łódź, Ostrów), to właśnie szansę ekipy z Ostrowa oceniam najwyżej.

Kolejarz Rawicz:

Obraz nędzy i rozpaczy mamy w Rawiczu. Awansowali do I ligi i co? Nic po prostu skład jest dalej na poziomie II ligowym. Puszakowski będzie pewnie liderem, dalej może coś zapunktuje Gołubowskij, a dalej? Fisher, Andersson, Dym, Musielak? No panowie wolne żarty ale tutaj nie ma porządnych zawodników. Coś czuję, że na wyjazdach, to często może im się zdarzać nie wyjście z 30, a i u siebie z takim składem, to mogą mieć problemy z wygrywaniem. Zdecydowanie najgorszy zespół w stawce i powinni zlecieć z hukiem albo nawet się spier....

W najbliższy weekend pierwsze mecze, a to będzie to już 3 kolejka. Nie odbędzie się mecz KMŻ-Ostrovia, chociaż oficjalnie decyzji nie ma, to jednak kluby już się dogadują w sprawie nowego terminu. A pozostałe dwa spotkania mają się odbyć i znamy już nawet składy awizowane na te spotkania:

Wybrzeże Gdańsk-Orzeł Łódź

GKM Grudziądz-Lokomotiv Daugavpils

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
zaczynamy...
jeden nieśmiały typ, bo to jednak liga niżej, ale wydaje się być spokojny.
Dream team z Gdańska - tak można nazwać Wybrzeże w obliczu pierwszoligowej rywalizacji. Nie powinni mieć problemów zarówno w domu jak i na wyjazdach. Skład niesamowicie równy, juniorzy przyzwoici. Dziś potyczka z Orłem Łódź, który nie bardzo ma kim straszyć... Jamroży, Pytel i juniorka na słabym poziomie, Danny King w Polsce jakoś nigdy nie błyszczał. Zostaje Schlein i Kildemand - dla nich również priorytetem jest BEL + ewentualnie Elitserien. Nie widzę innego rozwiązania jak zwycięstwo Wybrzeża w granicach 20 oczek.

Wybrzeże -12.5 @ 1.9
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
stasiu3 13

stasiu3

Użytkownik
Za Miśkowiaka dziś Z/Z ?
Tak, za Miśkowiaka będzie Z/Z

Proponuję zagrać A.Mroczka over 8,5. Jak dla mnie to mega pewniaczek - kurs 1,80 Tobet

No i mimo wszystko przewiduję wygraną Wybrzeża. Nie ma się co rozpisywać, bo pierwsza kolejka jest wielką niewiadomą, ale nie wierzę, że gwiazdy Wybrzeża będą mieli problem z pokonaniem Łodzian. Typ Wybrzeże -12,5 kurs 1,9 Tobet

Mroczka 12pkt ???? ✅
Wybrzeże też weszło ✅✅

S 310

slawek-80

Użytkownik
Handi -12,5pkt po kursie 1,90 to już tylko marzenie. Mi osobiście udało się złapać takie handi po 1,80 za grubszą stawkę, ale potem linia systematycznie rosła do 16,5pkt po kursie 1,7. Teraz handicapa nie ma już żadnego więc chyba ktoś w Tobecie poleciał za takie kursy... Zresztą skoro sam Skrzydlewski na sportowych-faktach wypowiada się że będzie zadowolony jak jego drużyna zdobędzie 20pkt... to nawet handi 16,5 jest wg mnie spokojnie do pokrycia. /✅ 52-38 uff handi na styk/

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Bet dnia zdecydowanie ???? na etoto handicap 0-16 i 1 po kursie 1,85, niestety w Gorzowie jeszcze nie uraczyli nas żadnym punktem naziemnym... właśnie wróciłem wkurzony z totomixa, bo dałem się nabrać na podobieństwo nazw firm. Nic, tylko brać i to bez cienia wątpliwości ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dlaczego Tobet rozliczył już mecz Gdańska jako przegrany z wynikiem 24-12???
Bo są kretynami. Nie ma co się przejmować po meczu bombarduj ich mailami to zmienią.
Po przeczytaniu do usunięcia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Dlatego pewnie że kupon ma datę rozliczenia na 14.00 i jakiś wybitny pracownik widząc teraz wynik 24-12 rozliczył kupon jako przegrany ;) poprawią

marasspec 22,6K

marasspec

Użytkownik
Orzeł łódz - LUBELSKI WĘGIEL +10 1,8 TOBET

Pobierac szybko bo poleci !!!!! powinno byc max 4 oczka
analiza pózniej bo mało czasu

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
popieram typ Marasa... Sam pograłem nawet 10.5 @ 1.90. Problemem może być nr 7, bo Gaszka kontuzjowany, ale Marian podobno kogoś z Tarnowa ma już dogadanego na dziś. Juniorzy tradycyjnie powinni być atutem gospodarzy...
Nie wiem, czy nie lepszym typem będzie Kildemand-Kuciapa(+2) 2 @ 1.90 z tego samego spotkania.
Kildemand oraz Kuciapa powinni być liderami swoich drużyn, ale... Kuciapa ma dziś duże szanse na start więcej, bo całkiem możliwe jest odskoczenie Orła. W 2.stronę to raczej nie zadziała... Jeśli obaj będą jechać 5-krotnie, to będzie to oznaczało, że Kuciapa bdb punktuje, a do tego Jeleń nie robi alfabetu, bo u niego wyjazdy to zawsze niewiadoma, nawet mimo startów w Łodzi.
Do tego mamy +2, więc Kildemand musiałby zrobić o 3oczka więcej od Kuciapy, ażeby był minus... wg mnie tak się nie stanie i Kuciapa wykręci sympatyczną dwucyfrówkę, czyli tak jak i Peter
e; jako gość &quot;Gościnnie u nas Madej z Tarnowa&quot;

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Loko @1,30 + Grudządz @1,40 ako @1,82 tobet
Lokomotiv ma pod 11, 13 dwóch mocnych liderów, którzy na swoim torze poniżej pewnego poziomu nie schodzą. 1,9 na bieg, odajmy do tego Tarasienko pod 12. Bardzo mocny junior Lebiediew, który będzie wygrywał z seniorami. Pleszakow ze słabym Szymko też może coś zdobędzie. Odszedł Max który był liderem, ale powracają za to dwie stare gwiazdy drużyny z Łotwy Kylmakorpi i Bogdanow. Oboje jeździli dobrze w I lidze i dostali angaże w Extra, gdzie wiodło im się średnio. Jednak na Łotwie to będzie kosmicznie mocna para.
W Dauga udało się druzynie z Gdańska wygrać 44-45 w 2010 roku. Świetnie wtedy pojechał Gafurow i Ward. Dziś Warda nie ma, jest za niego Jonasson który nie gwarantuje takiej zdobyczy. Mroczka to nie wiadoma na tym torze, Dawid Stachyra nigdy nie pojechał dobrze na Łotwie. Gafurow coś tam ugra, ale to tez nie jest pewne. Brak Miśkowiaka napewno będzie odczuwalny.
Podsumowując Loko ma 4 równych seniorów u siebie Kylmaekorpi Povazny Puodzuks i Bogdanow, dodajmy do tego Lediediewa pod 15 i myślę, że to wystarczy na Gdańsk. Specyficzny tor daje spore handi gospodarzowi tego spotkania.
Drugi mecz z I ligi jaki zagrałem to Rawicz - Grudządz.
Goście rzadko jeżdżą w Rawiczu, tor trudny i pewnie to jedyny atut gospodarzy. Skład II ligowy, a to wg mnie przepaść jak między Ekstraligą, a I ligą. OK wzmocnili się Puszakowskim, który w Pile był rewelacyjny (tylko raz przyjachał 2, tak to same 3). Gołubowskij i Biełousow coś tam u siebie zdobędą, wstydu ambcją nie przyniosą, ale Musielak czy Andersson to nie ten poziom. Blado wypadają na tle Chrzanka (bez formy) i Karpowa. Juniorzy zarówno gości i gospodarzy słabi, ale między sobą mimo wszystko 2:4 dla Grudządza. Jeśli Harris czy Nicholls nie dadzą ciała, a Angole są do tego zdolni to widze win gości. Mocniejsi liderzy, druga linia (chyba, że Chrzanek pokaże poziom), może nieco lepsza juniorka.

majin33 211

majin33

Użytkownik
Watpie, zeby Lublin zrobil w Lodzi 40pkt. Dlaczego? Baran jest bez sprzetu, Miesiac to samo, a obaj jada w 2 parze i nie zdziwie sie, jak wszystko dostana po 1:5. Oprocz tego Lublin jest najmniej rozjezdzonym zespolem w calej I lidze. Poki co jedzie tylko Kuciapa, nie ma 2 juniora a i Jeleniewski caly zeszly sezon jechal na wyjezdzie totalna padline. 1/2zk przyzwoita ale nie widzi mi sie, zeby zrobil w Lodzi wiecej niz 7-8pkt. Ja mysle, ze Lodz stuknie Lublin (mimo, ze sam jestem fanatykiem z Lublina i chodze na zuzel w tym miescie nieprzerwanie od 1990 roku) do 35-37pkt.

stasiu3 13

stasiu3

Użytkownik
Dawid Stachyra nigdy nie pojechał dobrze na Łotwie.
Tu bym się z Tobą nie zgodził.. Wystarczy spojrzeć na mecz z tamtego roku, gdzie David zrobił 14+2= 16 !!! więc nie wprowadzaj ludzi w błąd..

Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia to proponuję zagrać:

R.Schlein over 9,5 1,72 Tobet ⛔
Skąd taki typ? w pierwszym meczu w Gdańsku Schlein pokazał się z bardzo dobrej strony, pomimo tego, że musiał rywalizować z jednym z kandydatów do awansu ( przynajmniej na papierze ) to z roli lidera wywiązał się bardzo dobrze! Dzisiaj do Łodzi zawita ekipa z Lublina, która nie oszukujmy się wiele nie pojeździła.. kilka treningów oraz dwa sparingi ( w Rybniku i w Rzeszowie ). To wszystko przemawia na korzyść gospodarzy. Ktoś może powiedzieć, że oni też wiele nie trenowali.. Schlein jeździ w lidze angielskiej, więc objeżdzony jest.. kwestia spasowania się do swojego toru.

Rawicz - Grudziądz 2 1,35 Tobet ✅
Tutaj wystarczy popatrzeć na nazwiska.. Wydaję mi się, że ekipa z Grudziądza nie będzie miała problemów z wywiezieniem 2pkt z Rawicza. Kurs nie jest rewelacyjny, ale jak dla mnie to pewniaczek.

Powodzenia!

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Jak dla mnie dziś wygrana zespołu GKM-u.
Póki co odniosę się do słów @mstokopiczas. Jak masz gadać głupoty o zespole z Rawicza to lepiej nie gadać nic, polecam na przyszłość. W porównaniu do awizowanego składu za Erica pojedzie Dym. Andersson i Rosen są już w Szwecji. Na juniorce dziś zobaczymy gościa w postaci Strzelca. Adam na początku sezonu powiedziałbym, że w tragicznej formie. Miał być pewniakiem w składzie Czewy, a tutaj w ogóle nie łapię się na mecz. Na początku sezonu bardzo słabe wyniki. Kolejarz nie odjechał żadnego sparingu, co jest według mnie nie do pomyślenia, nawet biorąc pod uwagę nie sprzyjającą w tym roku aurę. W złotym kasku pojechali Musielak, Dym i Puszakowski, ale spisali się poniżej przeciętnej. Mało treningów, jazdy z przeciwnikiem, więc dziś się to odbiję. Tor na półfinale ZK był dobrze przygotowany, równy, nawet Dobrucki tor chwalił. Na SF można też przeczytać parę słów od prezesa Cieślaka. Zawodnicy z Grudziądza, może zbyt często nie jeździli w Rawiczu, ale mając takie maszyny, nie będzie im to robiło różnicy. Warto zobaczyć jak radzili sobie zawodnicy GKM-u w Rawiczu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/351379/jak-zawodnicy-gkm-u-radza-sobie-na-torze-w-rawiczu

Grudziądz @1.35

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Kiedy Dawid zdobył 14+2 ? Jakoś nie mogę tego znaleść // już znalazłem w rundzie o awans zdobył
14pkt w 18 biegach + ten dobry wystep daje 28 pkt w 24biegach mój błąd w swojej analizie napisałem, że nigdy dobrze nie pojechał, a jednak raz mu się zdarzyło

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Orzeł Łódź-KMŻ Lublin(+8) 1 @ 1,90 Tobet⛔47:42 - brawo KMŻ za walkę do końca
Nie wiem skąd ten optymizm i granie na zespół z Lublina ale widzę, że handi się zmniejszyło więc ja mam zamiar pograć sobie na gospodarzy. Orzeł zrobił całkiem dobry wynik w Gdańsku, a teraz pora na pierwszą wygraną. Kildemand, Larsen, Zorro i Schlein to będą zawodnicy, którzy z pewnością swoje zapunktują i myślę, że od nich łącznie z 40pkt można się spodziewać. Do tego na juniorze Bubel i Pulczyński(chyba) więc oni wraz z Pytelem też swoje dorzucą. Goście kim mają straszyć? Trojan zna ten tor, Kuciapa coś może pojeździ, a Jeleniewski pamiętamy jak jeździł w ubiegłym sezonie na wyjazdach. Miesiąc to taki średniak, a o Baranie, to nawet szkoda gadać. Na juniorze mamy Łukaszewskiego, który poza Lublinem nie istnieje i wzięto na ostatnią chwilę Madeja z Tarnowa ale więcej jak 0, to się nie spodziewam po nim, chyba że na jakichś defektach/wykluczeniach skorzysta. Na moje to tutaj Orzeł powinien zrobić w okolicach 52-53pkt i spokojnie wygrać to spotkanie.
Norbert Kościuch over 9 @ 1,80 Tobet✅10
Gram także overa na jednego z liderów ekipy z Grudziądza. Sezon zaczął od dobrego wyniku przeciwko Lokomotivowi, a teraz pora na kolejną dobrą zdobycz punktową. Dlaczego? W parze jedzie z Karpovem i raczej zbyt wielu punktów na nim nie straci. Potem dostaje Chrzanika czyli gwiazdę, która już jeździć zbytnio nie potrafi. Do tego rywale mają skład II-ligowy i chyba zapomnieli, że awansowali i trzeba wzmocnić skład. Norbi tor powinien znać dobrze, bo przecież z Wielkopolski pochodzi więc okazje miał tam nie raz pojeździć. Dzisiaj można się od niego kolejnej dychy, a przy 9 mamy zwrot więc moim zdaniem lekko powinien to zrobić.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Lublin będzie bardzo silny z Woodwardem w składzie za Trojana/Barana. Nie wiem tylko jak to tam z KSM wygląda. Postawiłem czystą 1 i było trochę nerwów z powodu głupiego 1.20.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Nie sądzicie że 4,00 na Orła Łódź w Ostrowie to trochę za wysoko? Na papierze dla mnie to wyrównane ekipy,a w Orle mamy dodatkowo juniorów z E-ligi w składzie awizowanym(nie wiem jak będzie faktycznie) Pulczasa i Bubla.Podobno w Ostrowie dziś padało mocno,więc jeśli pojadą to tor zapewne będzie ciężki i żadnej przewagi gospodarzy nie będzie pod tym względem.

Tobet oczywiście ten kurs

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom