>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 Kolejka Serie A (30-31 Sierpień)

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

Przed nami pierwsza kolejka Serie A jak zadebiutują w niej nowi trenerzy :?:. Jak Zagrają beniaminki :?:. Czy Inter i Milan zagrają w tym sezonie lepiej ? Czy Juventus bez Conte będzie grał równie dobrze ?. Na te wszystkie pytania odpowie nam ten sezon a ja zapraszam do analizowanie od pierwszej do ostatniej kolejki. ZAPRASZAM&gt;​

B 52

balonacf

Użytkownik
AS Roma - ACF Fiorentina
Na pierwszy rzut wybieram mecz Roma - Fiorentina. Wicemistrz kraju w poprzednim sezonie zaliczył piękna serię na początku sezonu, raz za sprawą nowego trenera R. Garcii a dwa że porostu moim zdaniem został niedoceniony. Fiorentina po osiągnięciu 4 miejsca w nowym sezonie pełną parą chce ruszyć po Champions. Jest to główny cel jaki sobie stawiają bracia Della Vale oraz kibice i cała Florencja. Jak wiadomo okienko transferowe trwa, zaczęła się jego najlepsza część ale na dzień dzisiejszy składy wyglądają następująco:
Nie mogę umieszczać linków czy grafik więc odsyłam zainteresowanych do przypuszczalnych składów na gazzetta.it
Roma została w tym sezonie wzmocniona objawieniem sezonu poprzedniego J. Iturbe. Młody przebojowy skrzydłowy kosztował 25 mln € i niewątpliwie będzie na nim ciążyła presja. Meczu przedsezonowych nie miał wybitnych, ale dostał czas na wdrożenie się do nowej drużyny. Środek obrony został także przemeblowany. Odszedł bowiem filar M. Benatia. Przyszli za to Astori a także Manolas. Do składu dołączył także A. Cole.
W składzie Fiorentiny nie zaszło wiele zmian które będziemy mogli zobaczyć w pierwszym meczu. Awizowany w miejsce kontuzjowanego ( ponownie) G. Rossiego jest K. Babacar który poprzedni sezon spędził na wypożyczeniu w Modenie i strzelił tam 20 goli. Do zdrowia powrócił za to M. Gomez który w przedsezonowych sparingach strzelił 6 bramek min Realowi w meczu na stadionie Narodowym.
Po obu stronach nie zobaczymy kilku znanych z włoskich boisk pikarzy którzy y różnych powodów nie mogą zagrać w tym meczu min: Balzaretti, Castan, Strootman czy po stronie Violi Roncaglia, Cuadrado, Rossi M. Fernandez czy nowy nabytek M. Marin.
Reasumując: przemeblowana obrona która na bank nie jest jeszcze zgrana, bowiem Manolas dołączył w tym tygodniu i nie wiadomo jak będzie się układała jego współpraca z Astorim, kolektyw i nie zmienność składu w jakim występowała Fiorentina nasuwają mi jeden typ BTS. Fiorentina będzie chciała rozpocząć sezon z wysokiego &quot;C&quot; nie inaczej tez Roma. Spodziewam się ciekawego spotkania.
BTS 1.80 @ bet 365

B 52

balonacf

Użytkownik
Chievo - Juventus g 18.00
Na tapetę biorę drugi z sobotnich meczy. Mistrz Włoch Juventus który przeżył trzęsienie ziemi za sprawą nagłej zmiany trenera na początek przyjeżdża do Verony. Styl jaki będzie prezentował Juventus jest dla mnie niewiadomą. Najlepsi piłkarze zostali, skład został dodatkowo wzmocniony ale nie wiem czy aż tak diametralnie. Wielka uwagę będzie na pewno skupiał na sobie nowy trener bianconerrich M. Allegri. Jeszcze przed sezonem wyszydzany przez juventinich i innych kibiców calcio trener teraz jest przez nich zaciekle broniony i wszyscy liczą że po prostu nie będzie gorzej niż w tamtym sezonie. Jeśli utrzyma obecny trend i Juventus zdobędzie mistrzostwo to na pewno wszyscy uznają to za wielki sukces. Z Milanem wiodło mu się katastrofalnie, zespół stracił miejsce w pucharach, został średniakiem ligi włoskiej. Zobaczymy jak mu się będzie wiodło w drużynie praktycznie kompletnej. Chievo to dla mnie przedsezonowa zagadka. Wzmocnili się naprawdę ciekawie jak na zespół tej klasy. Tylko najbardziej dziwią mnie ich przed sezonowe wyniki. Jak wiadomo nie sa one ostatecznym wyznacznikiem bo nowe twarze muszą się zgrać ze sobą. Do składu dołączyli: Botta, Bardi, Izco, M. Lopez, Gamberini, Meggiorini, Birsa czy Edmar. Są to znane nazwiska które moga sprawić wiele kłopotów szczególnie rywalom którzy zlekceważą piłkarzy Chievo. Do Juventusu dołaczyli: Evra, Morata, Coman, Romulo czy R. Pereyra. Jeśli chodzi o Juventus są to bardziej wzmocnienia które mają uzupełnić aniżeli znacząco wzmocnić skład. Prawdziwymi wzmocnieniami będą braki transferów najlepszych zawodników jakimi są Vidal ( Man Utd) czy Pogba.
Ustawienie i sytuacja kadrowa:
gazzetta.it
Szokiem dla kibiców Juventusu jest kontuzja A. Moraty który zaraz po przejściu do Juventusu doznał urazu przez który Hiszpan opuści początek sezonu. W meczu po stronie Juventusu zabraknie także Pirlo i Barzagliego. Zawieszony jest filar obrony Chiellini. W chievo nie zobaczymy napastnika S. Pellissiera.
Analizując ten mecz wpadł mi bardzo ciekawy typ: Ilośc goli 2-3 Zagram to ze względu na wcześniejsze mecze Juventusu w Veronie w których obie drużyny zawsze mieściły się w tej wyznaczonej granicy. Tego się tez spodziewam. Chievo jest solidnym zespołem który może się postawić. Osoba Allegriego także do końca mnie nie przekonuje i twierdze że Juventus w tym meczu tak łatwo sobie nie poradzi.
typ 2-3 gole 1.95 bet 365

forzajuve1897 6K

forzajuve1897

Użytkownik
Rusza serie A ja na początku odniosę się do meczu Juve , mecz w Weronie nie będzie na pewno należał
do łatwych i przyjemnych , wiadomo jak to jest start sezonu nigdy nie wiadomo w jakiej dyspozycji są drużyny i nawet kurs 1.55
na bianconerich mnie nie przekonuje do tego by stawiać na Juve czystą 2, bardziej doszukiwałbym się tu bramki ze strony gospodarzy
i dlatego stawiam w tym meczu na bts / Chievo strzeli. Tak naprawdę nie wiadomo jak na druzynę wpłyneła rezygnacja A.Conte i przyjście Max. Allegriego
w sparingach radzili sobie średnio ale i tak chyba nie ma co się sugerować takimi meczami. Skład a w szczególności brak dwóch podstawowych obrońców w starej damie
coraz bardziej przkonuję mnie do zagrania btsa , chodzi oczywiście o Barzagliego (kontuzja) i Chelliniego (zawieszenie) , nie zagra także Pirlo który nabawił się kontuzji i nie zagra przez 30 dni.
Transfery ofensywne dokonane przez Chievo w tym sezonie są naprawdę budzące optymizm w klubie Exequiela Schelotto, Waltera Birsy czy kupno Maxi Lopeza i Mariano Izco wpłyną tylko na plus dla ekipy.
Nawet w poprzednim sezonie gdzie Juve wygrywało mecz za meczem, Chievo wprawdzie przegrało dwa razy w turynie 2-1 i u siebie 3-1 to jednak byli w stanie strzelić bramkę w obu tych meczach. Co do siły ataku Juve jest Tevez jest Llorente także o bramkę dla gości jestem raczej spokojny, bądź co bądź Juve i tak jest bez wątpienia faworytem typuję tu wynik 1-2 taki sam jaki padł w poprzednim sezonie, a co za tym idzie również pogram over 2.5.
BTS @ 2.00 bet365
over 2.5 @ 2.00 bet365

B 52

balonacf

Użytkownik
AC Milan - Lazio Rzym 18.00 31.08.2014
Kolejnym spotkaniem które zwróciło moja uwagę jest mecz Milan - Lazio. Obie drużyny przez sezonem zmieniły szkoleniowców. Trenerem Milanu została klubowa legenda Filippo Inzaghi, natomiast biancocelesti poprowadzi Stefano Pioli. Oprócz trenerów do obu drużyn dołączyło kilku bardzo ciekawych zawodników. Milan który zmaga się z finansowymi problemami wzmocnił się głównie zawodnikami bez kontraktu lub wypożyczonymi: Albertazzi, Agazzi, Alex, Menez, D. Lopez, Armero czy włączony ze szkółki 16-letni Hachim Mastour. Wzmocnienia to jedno ale trzeba pamiętać o osłabieniach które także są znaczące. Odeszli: Balotelli, Kaka, Birsa, Robingo, Nocerino, Emanuelson czy Taarabt. Znacznie lepiej wygląda to wg mnie po stronie Lazio ponieważ nie osłabili się praktycznie w ogóle natomiast wzmocnili zespół: De Vrij, Gentiletti, Parolo, Djordjevic czy Basta. Skład piłkarzy ze stolicy wygląda bardzo solidnie. Dobrą okazję do zaprezentowania swoich umiejętności i pokazania jak zgrany zespół piłkarze Lazio mieli 24.08 w meczu Coppa Italia przeciwko Bassano które rozbili 7:0. Milan w przedsezonowych meczach prezentował słabą formę. Rossoneri doznali kilku porażek min z Valencia(1:2), Olympiakosem(1-3) czy Man City (1:5). Z dobrej strony za to pokazali się w Trofeo TIM gdzie wygrali spotkania z Juventusem i Sassuolo.
Wielkim problemem dla Milanu jest brak środkowego napastnika. Do końca mercato będą chcieli sprowadzić znaną twarz jednak wiadomo że na pewno tej znanej twarzy nie zobaczymy w meczu z Lazio. Ktoś musi przejąć pałeczkę po Balotellim i najprawdopodobniej będzie to F. Torres.
Składy i ustawienie wyglądają następująco:
gazzetta.it
Z zawodników którzy opuszczą mecz po stronie Milanu jest: De SCiglio, Mexes, Montolivo. Natomiast w Lazio zabraknie: Pereirinha, Marchetti, Onazi, Konko, Gonzalez. poza osłabieniami po stronie Milanu największym problemem może być brak typowej strzelby czyli środkowego napastnika który mógłby wykończyć akcję kolegów którzy mają do tego predyspozycje. Przód Milanu wygląda bardzo ciekawie bo trójka Shaarawy, Honda i Menez to niewątpliwie mocni ofensywni zawodnicy ale brak środkowego napastnika może być dużym problemem. Awizowany jest znany z występów w Romie Menez ale odkąd pamiętam jego grę koleś miał problemy z wykończeniem akcji. Jest to świetny zawodnik który idealnie pasuje na bok ataku ale nie środek.
Podsumowując typuje w tym spotkaniu X2 po kursie 1.83 w bet 365. Lazio wg mnie nie przegra tego spotkania a nawet może pokosić się o wygraną.
Typ Lazio X2 1.83 bet365

interista18 773

interista18

Użytkownik
Chievo - Juventus

Sezon zaczynamy w Weronie, gdzie tamtejsze Chievo zmierzy się z mistrzem i jednocześnie faworytem do wygrania Scudetto, Juventusem.

Z ważniejszych graczy z Chievo odeszli tylko Thereau i Rigoni. Z kolei Maxi Lopez, Izco, Birsa, Mangani i Biraghi, to zawodnicy, którzy przyszli latem i powinni liczyć się w walce o miejsce w pierwszym składzie. Można powiedzieć, że zespół został nieznacznie wzmocniony.
W poprzednim sezonie utrzymali się rzutem na taśmę, wygrywając dwa ostatnie mecze. W tej kampanii także nie powinni walczyć o nic więcej, jak o utrzymanie.
Wyniki sparingów różne, bo potrafili rozgromić Coventry i fajnie powalczyć z Borussią Dortmund, ale także przegrać mecz pucharowy z Pescarą i zostać rozbity przez Atalantę.

Juventus latem nie opuścił żaden znaczący zawodnik, jednak odejście Conte wywołało sporo kontrowersji. Jego miejsce zajął Alegri. Dużym atutem Bianconeri jest doświadczenie oraz stabilizacja składu, bo zawodnicy doskonale się znają i są zgrani. Z nowych zawodników tylko Evra powinien zacząć sezon w podstawowej jedenastce. Minusem trzydziestokrotnych mistrzów Włoch jest z kolei wysoka średnia wieku, która jest najwyższa w całej Serie A. Sparingów nie ma co brać za bardzo pod uwagę, bo poza meczem z Milanem i Sassuolo w ramach Trofeo TIM mierzyli się z egzotycznymi rywalami.

Po takim kursie nie zamierzam grać na gości, szczególnie że to początek sezonu.
Spróbuję zagrać odważniej, a mianowicie na jednobramkowe zwycięstwo Juve. W poprzednim ligowym sezonie wygrali czternaście wyjazdowych spotkań, z czego aż siedmiokrotnie była to jednobramkowa zaliczka.

Remis (1-0) @3,50 Uni ✅ 0-1

Roma - Fiorentina

Roma latem wzmocniła się Iturbe oraz Cole. Szczególnie ten pierwszy wydaje się, że będzie dużym wzmocnieniem. Nie obyło się bez strat, bo zespół opuścił Benatia, który był najważniejszym filarem obrony Romy. Wyniki sparingowe Romy wyłączając mecz z Interem, gdzie zaprezentowali się bardzo słabo były udane. Wygrane z Liverpoolem i Realem dają powody do optymizmu.

Fiorentina bez większych zmian kadrowych w letnim okienku transferowym. Kadra jest szeroka i podopieczni Montelii powinni walczyć o czołową trójkę. Wyniki sparingów napawają optymizmem, bo poza przegraną z Palmeirasem odnieśli komplet zwycięstw, pokonując m.in. trzy hiszpańskie zespoły: Real, Betis i Malagę. Podobnie jak Roma, Viola strzelała sporo bramek w sparingach.

Liczę, że na początku sezonu nie będzie żadnych kalkulacji i zobaczymy dobre spotkanie, z golami z obu stron. Stawiam na 2-1/2-2, więc w tym meczu zdecydowałem się na BTS, po dość dobrym kursie.

BTS @1,80 Bet365 ⛔ 1-0

Otrzymane punkty reputacji: +20
B 52

balonacf

Użytkownik
Dobrze byłoby żeby coś weszło :p
Kolejnym meczem który chcę przeanalizować jest spotkanie Torino - Inter. Obie ekipy w czwartek uzyskały awans do fazy grupowej LE. Interowi przyszło to szalenie łatwo gdyż ograł amatorów z Islandii, natomiast Torino najmniejszym nakładem sił wygrało z RNK Split i tym samym awansowało dalej. Marcato obu zespołów było całkowicie inne, plany na ten sezon także są w obu ekipach odmienne. Budżet jakim dysponuje Torino jest znacznie mniejszy niż klubu z Lombardii. Byki pożegnały się przed tym sezonem z najlepszym strzelcem Seire A Ciro Immobile, Tachtsidis czy Kurtic... Gdyby tego było mało do końca okienka transferowego ważyła się będzie przyszłość największej gwiazdy zespołu czyli Alessio Cerciego. Do Byków przeszli jeszcze Molinaro i Nocerino. Jedno jest pewne, wielkich wzmocnień Torino nie poczyniło. Immobile zastąpił niechciany w Juventusie F. Quagiarella, który na pewno będzie chciał pokazać rywalom zza miedzy że się mylili co do jego sprzedaży. Jeśli Cer5ci zostanie i będzie z nim tworzył duet napastników to Torino pod względem ofensywy może być ciągle groźnym zespołem. Z Interem Cerciego jednak nie zobaczymy ze względu na jego sytuację transferową.
Inaczej to wygląda w Interze. Ich nowy właściciel E. Thohir tak jak obiecywał, wzmocnił zespół. Stara gwardia odeszła, pojawiło się kilka nowych i ciekawych twarzy. Z zespołu odeszli Botta, Taider, Cambiasso, W. Samuel, Milito, Belfodil, M. Silvestre, G. Mudingayi, Mariga, Castelazzi, Ronaldo, Wallace i kapitan J. Zanetti. Przyszli natomiast Y. M`Villa, G. Medel, Krhin. Osvaldo, Dodo, czy N. Vidic. Zespół uzupełniło także kilku juniorów.
skłądy: gazzetta.it
Po stronie Byków nie zobaczymy Vivesa, Farneruda, Baretto i wspomnianego Cerciego. W Interze nie zagra Palacio oraz mający podobną sytuację do Cerciego R. Alvarez.
Patrząc na te dwa składy oraz ostatnie przed sezonowe mecze postawię na Inter. Mają naprawdę solidny zespół. Torino bez Immobile i Cerciego traci baaardzo wiele. Ostatni mecz w LE był łatwiejszy dla Interu. Napewno będą chcieli rozpocząć dobrze sezon. Środek Interu wygląda naprawdę imponująco do tego mocna ławka.
Typ Inter win 2.30 bet365

interista18 773

interista18

Użytkownik
Atalanta - Hellas

Starcie dwóch drużyn, których postawa w poprzednim sezonie była jak najbardziej pozytywna. Atalanta długo walczyła o udział w europejskich pucharach, a Hellas kręcił się cały czas w środkowej stawce, jednak odpowiednio jedenaste i dziesiąte miejsce tych drużyn, na pewno nie można uznać jako rozczarowujące.
W przypadku Atalanty wpływ na to miała bez wątpienia bardzo słaba końcówka, gdzie przegrali pięć z siedmiu ostatnich meczów.
Atalanta nie osłabiła się żadnym czołowym graczem i trener Colantuono ma do dyspozycji praktycznie tych samych graczy co ubiegłym sezonie. Trzon zespołu czyli Cigarini, Denis, Bonaventura czy Moralez to zawodnicy, którzy potrafią zrobić różnicę na boisku i niejeden lepszy klub od Atalanty chciałby mieć ich w swoim zespole.
Dla Hellasu obecny sezon będzie drugim, po powrocie z zaplecza Serie A. Często tak bywa, że te drugie sezony są trudniejsze. W tym przypadku może być podobnie.
Drużynę opuściło dwóch ważnych zawodników: Iturbe i Romulo. Został stary wyjadacz Toni, jednak czas biegnie, a on ma już 37 lat. To, że potrafi strzelać bramki wszyscy wiemy, dwadzieścia w poprzednim sezonie to naprawdę bardzo dobry wynik. Jednak w tym sezonie powinno być już trochę mniej, wieku się niestety nie oszuka. Warto wspomnieć o pozyskaniu Marqueza, którego doświadczenie na pewno będzie przydatne dla klubu z Werony. Jednak były zawodnik Barcelony ma już 35 lat i nie ma co oczekiwać, że będzie grał w każdym meczu po dziewięćdziesiąt minut.
Obie drużyny zdecydowaną część punktów zdobyły na własnym stadionie. W przypadku Atalanty było to 72% wszystkich punktów, zaś u Hellas współczynnik wyniósł 61%.

Myślę, że Atalanta jest w stanie powtórzyć wynik z poprzedniego sezonu i skończyć na 8-11 pozycji. W przypadku Hellas będzie to trudniejsze i powinni skończyć na 11-14 pozycji.

Atalanta jest w mojej opinii zespołem lepszym i taki kursik, szczególnie że grają w Bergamo pobieram bez wahania.

Atalanta @ 2,05 B365 ⛔ 0-0

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Udinese - Empoli
Typ: 1
Kurs: 1.75
Bukmacher: bet365
Analiza: Jak dla Mnie dobry typ. Wlasna publicznosc niezawodny Di Natale ktory ostatnio w Pucharze Wloch władował 4 bramki wiec forma rosnie. A Empoli? Beniaminek ktory nie szalal zbytnio na rynku transferowym. Obrone tworza mlodzi i niedoswiadczeni zawodnicy ktorzy dopiero sie ogrywaja we wlasnym gronie. Nie sadze zeby Di Natale nie rozgryzl ich obrony i nie wladowal minimum 1-2 bramek a Udinese u Siebie madrze sie broniło. ????
✅✅✅

kanon 18

kanon

Użytkownik
vs

AC Milan - Lazio
Bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie 1 kolejki Serie A. Ciężko w 1 kolejce typować zwycięzce bo nie wiadomo w jakiej formie i z jakim nastawieniem przystąpią gracze obydwu zespołów do pierwszej kolejki. Patrząc na przygotowania do sezonu &quot;niby&quot; lepiej przegotowywali się gracze Milanu, ponieważ 5 ostatnich meczy to 3 zwycięstwa i 2 porażki natomiast ostatnie 5 meczy gości to 2 zwycięstwa 1 remis i 2 porażki. Bilans ostatnich 5 spotkań miedzy tymi zespołami to 2 remisy, 1 zwycięstwo Milanu i 2 zwycięstwa Lazio. Ostatni głośny transfer to przybycie do Milanu na roczne wypożyczenie Torresa z Chelsea i odejście Balotelliego do Liverpoolu (taka mała wymiana miedzy PL a Serie A).
Typy:
BTS - TAK - 1.80 ✅
X - 3.30
⛔

S 408

swergoc

Użytkownik
Popieram over w meczu Sassuolo, natomiast nie popieram typu na Atalantę. Hellas, mimo utraty Iturbe, mają całkiem fajną pakę i spokojnie są w stanie wywieźć z Bergamo punkty.
Sassuolo - Cagliari Dzisiaj proponuję postawić na zwycięstwo gospodarzy. Bardzo fajne transfery w letnim okienku i w tym sezonie mogą walczyć o coś więcej niż utrzymanie. Z drugiej strony Cagliari dla mnie jest jednym z kandydatów do spadku. Właściciel sprzedał klub i poszedł do Leeds, bo miał dość włoskiej biurokracji i urzędniczych rządów (nie ma się co mu dziwić w sumie). Brak dobrych transferów do klubu. W połączeniu z radosną piłką Zemana nie wróżę Sardyńczykom nic dobrego.
Sassuolo pozyskało m.in. Vrsaljko i Peluso. Dwóch naprawdę dobrych grajków (jak na poziom klubu oczywiście). Poza tym utrzymali zawodników, których wypożyczyli w połowie poprzedniego sezonu i którzy w dużej mierze przyczynili się do utrzymania Sassuolo w Serie A. Nie sprzedali nikogo z podstawy. W ataku straszyć będą Zaza (powołany przez Conte) i Berardi (N 29/16 w zeszłym sezonie, a ma dopiero 20 lat). Przy taktyce Zemana z pewnością coś ukłują.
Z Cagliari odeszli: Astori, Pinilla, Avramov, Perico oraz Nene. Wszyscy byli podstawowymi zawodnikami klubu w zeszłym sezonie. Zastąpiono ich, moim zdaniem, zawodnikami o klasę słabszymi (przede wszystkim tańszymi).
Tak więc popieram over i stawiam na zwycięstwo gospodarzy.
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2,10 (Unibet)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom