Makaveli zgadzam się jeśli chodzi o Saragossę. Bardzo dobrze opisany typ, po solidnym kursie
Real Madryt - Deportivo
Los Galacticos według mnie wszystkiego w tym sezonie nie wygrają, ale na starcie ligi nie zawiodą i efektownie pokonają Deportivo, które co prawda im nie leży ale głównie na
El Riazor. Deportivo w okresie transferowym raczej się osłabiło, do tego kontuzje napastników. Goście przyjadą się bronić, ale z takim składem Realowi nie wypada nie wygrać.
Mój typ: Real Madryt - 1,25 w Unibet [9/10]
Saragossa - Tenerife
Typ świetnie opisany w poście powyżej przez Makaveliego. Chciałem także go opisać, ale raczej nic tutaj więcej nie dodam
Mój typ: Saragossa - 1,90 w Bet365 [6/10]
Bilbao - Espanyol
Ten mecz raczej należy pozostawić bez typu. Po Bilbao można spodziewać się różnych rzeczy
Mallorca - Xerez
Poważne osłabienia Mallorci przed sezonem o czym pisze w poście powyżej
Makaveli, ale jesli chodzi o typowanie tego meczu także byłbym ostrożny.
Osasuna - Villarreal
Villarreal imponujący poczatek w Lidze Europejskiej. NAC Breda może potentatem nie jest, ale łatwość z jaką piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej rozprawili się z Holendrami na pewno robi wrażenie. Osasuna w okienku transferowym na minus, odeszli Font, Flano, Plasil czy Margairaz. W Villarreal ważne role mogą odgrywać nowi Pereira, Marcano czy Nilmar. Istotna rola również nowego trenera Ernesto Valverde, który zastąpił Pellegriniego. Siłą Osasuny jest atut własnego boiska, ale Villarreal na prawdę może się u prógu sezonu podobać. Kurs na zwycięstwo gości wysoki i myślę, że można próbowac.
Mój typ: Villarreal - 2,50 w Bet365 [4/10]
Racing Santander - Getafe
Przede wszystkim w Santander nie ma już Pereiry i Zigicia. Zwlaszcza ten drugi dał drużynie kilkanaście bramek i teraz brakuje w Racingu strzelca no chyba, że przebudzi się Tchite. Getafe utrzymało większość graczy z poprzedniego sezonu i tym razem chyba nie będzie tak rozpaczliwie się bronić. Ciekawą opcją wydaje się być x2, ale nie jestem pewien czy warto ryzykować.
Malaga - Atletico Madryt
Atletico z łatwością rozprawiło się z Panathinaikosem, który wyrównaną walkę nawiązywał tylko w meczu na własnym stadionie. Malaga ma ambicje awansować do europejskich pucharów, ale Los Rojiblancos wydają się być drużyną w dobrej formie.
Mój typ: Atletico Madryt - 2,10 w Bet365
Valencia - Sevilla
Valencia poza stratą Raula Albiola utrzymała swoich najlepszych zawodników z Villą i Silvą na czele. Sevilla za cel stawia sobie wygranie Ligi Mistrzów, ale w Primera Division przecież nie będzie odpuszczać. Na Mestalla zapowiada się świetne widowisko. Valencia gra efektowną piłkę i choć Sevilla pod wodzą Manolo Jimeneza jest drużyną poukładaną w obronie to jestem zdania, że obie drużyny będą tutaj strzelały bramki. Może będziemy mieli takie widowisko jak przed rokiem kiedy to Valencia ograła Sevillę 3:1? Całkiem możliwe.
Mój typ: over 2,5 - 1,87 w Unibet [6/10]
Almeria - Valladolid
Raczej ciężko cokolwiek sensownego w tym meczu typować. Może over 2,5 ? Ale bez Negredo Almeria traci sporo na wartości... Więc no bet.
Barcelona - Sporting Gijon
Prawdopodobnie bez Messiego, ale i tak Barca ten mecz pewnie powinna wygrać. Choć warto pamiętać, że w ubiegłym sezonie Gijon dosyć umiejętnie grał na Camp Nou choć ostatecznie przegrał 1:3.