>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 kolejka Primera Division 29-31 sierpnia 2009r.

Status
Zamknięty.
180michal 17

180michal

Użytkownik
1. kolejka Primera Division [29-31.08.2009]

W tym temacie nie dyskutujemy na temat rozgrywek Primera Division, ale podajemy swoje typy i analizy na 1 kolejkę. Wskazana kultura i poziom wypowiedzi, posty jedno zdaniowe nie poparte żadnym sensownym argumentem czy też kłótnie i utarczki słowne będą karane.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Fajnie wyglada Atletico Madryt! Gra bardzo dobra pilke... w ostatnim meczu eliminacji LM sie nie wybiegali specjalnie... Wynik do tego nie zmuszal...Malaga bardzo ale to bardzo solidna druzyna! Nie wiem ile zostalo z ich formy z zeszlego sezonu... jednak mysle, ze wkrecenie sie w sezon troszke im zajmie no i w pierwszym meczu przeciwko ciezkiemu rywalowi polegna... Atletico full happy po awansie do LM wiec mysle, ze zagraja bardzo dobre zawody!

r0bert 0

r0bert

Użytkownik
Real - Deportivo 1 handicup
Moim zdaniem, po znakomitych transferach Madrytu i dobrych wynikach w okresie przygotowawczym, można się pokusić o wytypowanie handicupu na Madryt. Ostatnio większość meczy wygrywają co najmniej dwoma bramkami, nie inaczej będzie tym razem.
Barcelona - Sporting 1
Mimo, że jest jeden faworyt, odradzam stawiania handicupu na Barcelonę. Początek sezonu od paru lat nie jest najmocniejszą stroną zespołu z Katalonii,oni się rozkręcają z każdym kolejnym meczem. Wspomnę tylko, że na inaugurację poprzedniej ligi Barca sensacyjnie przegrała z Numancią. Oczywiście, teraz wygrają mecz, ale od siebie nie polecam stawiać, że dwoma bramkami.

bombello 2

bombello

Użytkownik
Barcelona wygra to jest prawie ze pewne lecz trzeba wziąć pod uwagę fakt ze ost. grała superpuchar Hiszpani, dzis Europy i troszke zmeczenie moze byc wiec 1 bramkowe zwyciestwo mnie nie zdziwi ????

makaveli23 811,4K

makaveli23

Typer Miesiaca
Mallorca - Xerez X2 @ 1.84 betgun
Mallorca sie bardzo oslabila odeszli Jurado, Santana, Arango, Navarro i Moya poodchodzili, ogolnie to polittyka transferowa bardzo biedna pozbyli sie 5 zawodnikow ktorych kupilo wiele dobrych klubow liczacych sie w Europie a posprowadzali 3 graczy z Segunda Division. Xerez co wazne zatrzymalo kilku wartosciowych graczy w swoim skladzie jak Viqueira, Momo i Antonito oraz pozyskalo najbardziej perpektywicznego Argentynczyka Giode z Independiente. . W tej lidze raczej sa tendencje na inauguracyjne niespodzianki. Tam gdzie graja dwie druzyny kandydujace do spadku i to na poczatku sezonu nie powinno wystawiac sie takich kursow.
Zaragoza - Tenerife 1 @ 1.85 betgun ✅✅✅✅✅✅
Z Teneryfy uciekl m.in Alfaro do Sevilli polazl 20 goli w poprzednim sezonie ponoc wielka strata, przyszedl m. in Roman Martinez z Espanyol defensywny pomocnik 13 zoltych kartek w poprzednim sezonie ✅ (wczoraj tez dostal) i boczny obronca Balviss z Valenci zawodnik malo ofensywny. W ataku udalo sie zatrzymac bramkostrzelnego Nino. Ponoc na kazdy mecz musza popierdalo daleko takze mysle ze pewnie beda polegac na meczach u siebie.
Az 15 razy w ciagu 9 lat zmieniano u nich trenera... Sparingi z lepszymi poprzegrywali(Real Sociedad 0-1, 4-1 Elche, 3-1 z Cartagena wpizde) z amatorami i nietylko powygrywali (Tenisca 3-0, Marino 1-5, Real Betis 0-2). W Zaragozie transferowo o niebo lepiej niz u gosci wiecej przyszlo niz odeszlo i to jakosciwoych graczy, takich jak Ikechukwo Uche czy Pennant, Pablo Amo dobry defender z Deportivo. Najwieksza strata jest odejscie Zapaty do Genoi. W sparingach podobni do Tenerife remisy i przegrane z zespolami z la liga, wygrane tylko na tych slabszych rywalach. W defensywie od wielu lat podpora jest Ayala, w pomocy najlepsza postacia jest Gabi, do tego dochodzi pennant i perspektywiczny kolumbijczyk Aquilar,pomoc bardzo mocna strona tej druzyny, w ataku Uche i Ewerthon ktory radzi sobie dobrze ale imponuje tylko w nizszych klasach rozgrykwowych, jednak jest to gracz z nazwiskiem. Ogolnie to zbalansowana druzyna Pennant troche nie pasuje mi do ich systemu ale tygodniowo zarabiaa 800 tys euro takze powienien udowodnic ze jest tyle wart, dobry mlody trener, potrafil pozbierac do kupy duzo dobrych graczy jednych z nazwiskami jednych jeszcze nie takze podoba mi sie ten zespol i postawie na nich w pierwszej kolejce.
Malaga - Atletico 2 @ 2.10 betgun
Nie potrzeba analizy faworyt jest jeden i powinien wygrac bo ma za soba juz jakies powazne mecze, Malaga nie ma i jest druzyna slabsza od Atletico nawet grajc u siebie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Makaveli zgadzam się jeśli chodzi o Saragossę. Bardzo dobrze opisany typ, po solidnym kursie ;)

Real Madryt - Deportivo
Los Galacticos według mnie wszystkiego w tym sezonie nie wygrają, ale na starcie ligi nie zawiodą i efektownie pokonają Deportivo, które co prawda im nie leży ale głównie na El Riazor. Deportivo w okresie transferowym raczej się osłabiło, do tego kontuzje napastników. Goście przyjadą się bronić, ale z takim składem Realowi nie wypada nie wygrać.
Mój typ: Real Madryt - 1,25 w Unibet [9/10]

Saragossa - Tenerife
Typ świetnie opisany w poście powyżej przez Makaveliego. Chciałem także go opisać, ale raczej nic tutaj więcej nie dodam ;)
Mój typ: Saragossa - 1,90 w Bet365 [6/10]

Bilbao - Espanyol
Ten mecz raczej należy pozostawić bez typu. Po Bilbao można spodziewać się różnych rzeczy ;)

Mallorca - Xerez
Poważne osłabienia Mallorci przed sezonem o czym pisze w poście powyżej Makaveli, ale jesli chodzi o typowanie tego meczu także byłbym ostrożny.

Osasuna - Villarreal
Villarreal imponujący poczatek w Lidze Europejskiej. NAC Breda może potentatem nie jest, ale łatwość z jaką piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej rozprawili się z Holendrami na pewno robi wrażenie. Osasuna w okienku transferowym na minus, odeszli Font, Flano, Plasil czy Margairaz. W Villarreal ważne role mogą odgrywać nowi Pereira, Marcano czy Nilmar. Istotna rola również nowego trenera Ernesto Valverde, który zastąpił Pellegriniego. Siłą Osasuny jest atut własnego boiska, ale Villarreal na prawdę może się u prógu sezonu podobać. Kurs na zwycięstwo gości wysoki i myślę, że można próbowac.
Mój typ: Villarreal - 2,50 w Bet365 [4/10]

Racing Santander - Getafe
Przede wszystkim w Santander nie ma już Pereiry i Zigicia. Zwlaszcza ten drugi dał drużynie kilkanaście bramek i teraz brakuje w Racingu strzelca no chyba, że przebudzi się Tchite. Getafe utrzymało większość graczy z poprzedniego sezonu i tym razem chyba nie będzie tak rozpaczliwie się bronić. Ciekawą opcją wydaje się być x2, ale nie jestem pewien czy warto ryzykować.

Malaga - Atletico Madryt
Atletico z łatwością rozprawiło się z Panathinaikosem, który wyrównaną walkę nawiązywał tylko w meczu na własnym stadionie. Malaga ma ambicje awansować do europejskich pucharów, ale Los Rojiblancos wydają się być drużyną w dobrej formie.
Mój typ: Atletico Madryt - 2,10 w Bet365

Valencia - Sevilla
Valencia poza stratą Raula Albiola utrzymała swoich najlepszych zawodników z Villą i Silvą na czele. Sevilla za cel stawia sobie wygranie Ligi Mistrzów, ale w Primera Division przecież nie będzie odpuszczać. Na Mestalla zapowiada się świetne widowisko. Valencia gra efektowną piłkę i choć Sevilla pod wodzą Manolo Jimeneza jest drużyną poukładaną w obronie to jestem zdania, że obie drużyny będą tutaj strzelały bramki. Może będziemy mieli takie widowisko jak przed rokiem kiedy to Valencia ograła Sevillę 3:1? Całkiem możliwe.
Mój typ: over 2,5 - 1,87 w Unibet [6/10]

Almeria - Valladolid
Raczej ciężko cokolwiek sensownego w tym meczu typować. Może over 2,5 ? Ale bez Negredo Almeria traci sporo na wartości... Więc no bet.

Barcelona - Sporting Gijon
Prawdopodobnie bez Messiego, ale i tak Barca ten mecz pewnie powinna wygrać. Choć warto pamiętać, że w ubiegłym sezonie Gijon dosyć umiejętnie grał na Camp Nou choć ostatecznie przegrał 1:3.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Chciałem napisać ciekawą analizę co do meczu Saragossy ale widzę Makaveli odwalił kawał dobrej roboty i grzechem było by podważyć jego zdanie w tym typie i popierać 100 % typ , Tenerife moim zdaniem będzie do końca walczyła o utrzymanie nie mają zespołu na primera division a tym bardziej aby walczyć z taką drużyną.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Strzelcy bramek :
Nilmar @@ 2,90 Bet365
Dziś zapewne zadebiutuje w barwach Villareal jego instynkt strzelecki jest znakomity co potwierdził nie raz w lidze Brazylijskiej , dzisiaj uważam strzeli premierową bramkę typ oceniam na 1/10
Karim Benzema @@ 2,10 Bet365 ⛔
Karim Benzema to wielki talent większy niż C.Ronaldo moim zdaniem dzisiaj pokażę się kibicom na Bernabeu w sparingach dysponował znakomitą formą strzelecką dziś powinien to potwierdzić 3/10.

Cristiano Ronaldo @@ 2,10 Bet365 ✅

W Sparingach brakowało mu skuteczności i formy strzeleckiej z sezonu jednak dużo działała na niego presja z zewnątrz uważam że dziś rozegra fantastyczne zawody i uderzy z rzutu wolnego lub zza pola karnego jak za dawnych lat i strzeli premierową bramkę. 2/10

180michal 17

180michal

Użytkownik
Real Madryt - Deportivo La Coruna
Tak jak kursy wskazują faworytem w tym spotkaniu sa piłkarze z Madrytu. Nie ma sie co dziwic, poniewaz transfery jakich dokonali robia ogromne wrazenie. Tacy piłkarze jak C.Ronaldo, Kaka czy Benzema mowia same za siebie oraz pokazuje ze wladze w klubie sa glodne sukcesow i w uszczesliwieniu ich maja pomoc wyzej wymienieni piłkarze. W szeregach gospodarzy zabraknie dzisiaj Pepe, Ramosa, VdV, Torresa, w formie nie sa Diarra i Van Nistelrooy. Mam nadzieje ze na inauguracje sezonu Królewscy nie zawioda i wygraja to spotkanie strzelajac pare bramek.
Typy:
Real Madryt ✅
over ✅

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Już dziś inauguracja jak dla mnie najlepszej ligi na świecie czyli Primera Division. I od razu na początek ciekawy mecz z udziałem wielkiej drużyny najlepszej w historii czyli Realu Madryt z również uznaną marką choć w ostatnich sezonach nie specjalnie dobrze się spisującą a więc Deportivo La Coruna.
Zacznijmy od Deportivo które przed sezonem nie dokonało znaczących transferów a wręcz przeciwnie klub opuściło dwóch ważnych zawodników De Guzman i Verdu. Klub musiał oszczędzać i choć liczą na miejsce które da im możliwość gry w pucharach to jednak mi się wydaje że miejsce 9-14 to będzie ich strefa. W sparingach przed sezonem 3 wygrane na 12 meczy jak widać nie ciekawa forma.
Real Madryt w tym sezonie faworyt do wszystkich trofeów. Zapomnijmy o słabym poprzednim sezonie i innych ostatnich latach gdzie w Europie nic nie znaczyli. Teraz zostały dokonane transfery które pomogą odzyskać panowanie zarówno w Hiszpanii jak i w Europie.
C.Ronaldo, Kaka, Benzema to trio ofensywne które zostało sprowadzone, pierwszych dwóch nie ma co przedstawiać, ostatni to młodość ale już ograny i bramkostrzelny. Do tego Xabi Alonso jeden z najlepszych środkowych pomocników na świecie który będzie odpowiedzialny za rozgrywanie.
Perez nie popełnił błędu z przed kilku lat gdzie sprowadził Zidane, Figo, Ronaldo a zapomniał o defensywie. W tym roku postarał się o dwóch reprezentantów Hiszpanii Raula Albiola oraz Arbeloe a także z wypożyczenia wrócił również młody albo bardzo utalentowany Garay.
Do tych wszystkich zawodników warto dodać graczy którzy są w klubie. Casillas, Pepe, Ramos , Marcelo, Guti czy Raul a także powracający po kontuzji van Nisterloy. Dziś w meczu nie zobaczymy Ramosa który jest lekko kontuzjowany, Pepe który ma 4 mecze zawieszenia z poprzedniego sezonu.
Real w okresie przygotowawczym nie zaczął dobrze. Ale ostatnie wyniki napawają optymizmem. W tourne po Ameryce dwie pewne wygrane 5:1 oraz 3:0, następnie już w Europie mecze z Realem Sociedad wygrany 2:0 oraz ostatni z Borussią Dortmund na ich stadionie przy 80 000 kibiców aż 5:0. Oglądałem tamten mecz i choć Borussia w 1 połowie była lepsza co z tego jak w drugiej Real podkręcił tempo i 4 bramki. Był także mecz o Trofeum Santiago Bernabeu w którym Real wygrał 4:0 z Rosenborgiem.
Co tu więcej pisać jeśli dziś Real nie strzeli co najmniej 3 bramek będę lekko rozczarowany w końcu nie każdy ma taki atak a sądzę że ich celem będzie również strzelenie ponad 100 bramek w sezonie. Liczę też na czyste konto choć 1 bramka stracona nie powinna zaważyć na trafionym typie.
Mój typ: 4:0. Polecam

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ej TBM skad wiesz ze bez Messiego Barca wystapi ?
Nie wiem dokładnie, ale coś o tym wspominał Guardiola, że da wolne Messiemu. Argentyna gra z Brazylią w następnym tygodniu i Pep mówił, że pozwoli Messiemu przygotować się do tego meczu, ale ta informacja wymagałaby weryfikacji ze strony kibiców Barcelony. Ja tam dokładnie temu się nie przyglądałem, ale coś takiego było.

C 0

cinkowskii

Użytkownik
Ej jak myslicie obie druzyny strzela w meczu Valencia - Sevilla dodam ze nie bedzie adriano i kadra sevilli sie nieco zmienila po ostantim meczu z Valencia wygranym przez Seville 2:0

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ej jak myslicie obie druzyny strzela w meczu Valencia - Sevilla dodam ze nie bedzie adriano i kadra sevilli sie nieco zmienila po ostantim meczu z Valencia wygranym przez Seville 2:0
Według mnie można to śmiało postawić, ja byłbym skłonny postawić nawet Over 2,5 bramki ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Kiedy Sevilla wygrała z Valencią 2:0? Przed rokiem na Mestalla było 3:1 dla Valencii. Zostali Silva, Villa, Mata drużyna ciągle ma spory potencjał w ofensywie, ciekawe jak załatają utratę Albiola. Siłą ofensywa, ale będą tracić sporo bramek. Obie strzelą wydaje się być konkretnym typem, ale jak kto woli moze też grać over 2,5 moim zdaniem.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Messi leci do Argentyny na zgrupowanie i w poniedziałek nie zagra.
Zagra za to Alves, który także poleci, ale po meczu, oraz najprawdopodobniej wystąpi już Iniesta.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Co do typów na tą kolejkę, to wg mnie jak już wyżej też koledzy to pisali, bardzo dobre typy to Villareal i Atletico Madryt. O powodach już też wyżej pisano i ja się z nimi w pełni zgadzam.
W meczu Atletico dokładam jeszcze, że Aguero strzeli.
Inne ciekawe typy na tą kolejkę wg mnie to Athletic Bilbao. Espanyol ostatnio wygrał na terenie Basków 8 lat temu i nie sądzę, żeby przełamał tą passę. Teren Bilbao nigdy nie był łatwy nawet dla mocniejszych zespołów. Poza tym Espanyol bez Ivana de la Peni, a to jak wiadomo dość duży ubytek. No i nie wiadomo jak Espanyol zapełni lukę po zmarłym Jarque.

bananarama 0

bananarama

Użytkownik
Olo13, ostroznie z Athletic Bilbao, w tygodniu grali z Tromso w Norwegii (1:1). mecz byl mega na powaznie, bo to UEFA, a u siebie wygrali ledwie 3:2.
nie maja szerokiej lawki wiec zmecznie+norwegia.
dodatkowo nie zagraja Aitor Ocio i Orbaiz - podstawa w obronie Baskow. Espanyol na pewno cos ustrzeli.
Athletic ma ten sam sklad co w ubieglym sezonie.
Espanyol zrobil zakupy i prezentuje sie lepiej niz Baskowie - do skladu, ktory w ostatnich kolejkach poprzedniego sezonu poukladal ten ich mlody trene, teraz doszli obronca Roncaglia z Boca, Verdu z Depor, i Ben Sahar z Chelsea oraz japonczyk Nakamura, swietny przy rzutach wolnych.
fakt-nie zagra de la Pena, ale i tak bardziej bylbym sklonny zagrac pelna 2 niz pelna 1.
aha, no Jarque...takie sytuacje moga powodowac dwie diametralnie rozne postawy - albo zalamanie w druzynie albo maksymalna spinka i chęć oddania holdu. z tego co mowili zawodnicy Espanyolu wyglada na to, ze za punkt honoru postawili sobie wygrac dla Jarque...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No, ale osobiście uważam, że de la Pena jest zbyt ważnym elementem zespołu, żeby jego absencja nie odbiła się na grze zespołu, tak samo Jarque, który już niestety nigdy nie zagra. Więc z tego powodu gram na Basków. Poza tym dochodzi trochę sympatii xD

T 0

typerexpert

Użytkownik
Mallorca – Xerez - niedziela, 30 sierpień 17:0
Mallorca – Xerez - niedziela, 30 sierpień 17:00
Typ: Xerez(+0,5)[x2]
Kurs:1.95 @ Expekt
Stawka:2/10

Xerez wywarło wielkie wrażenie w 2 lidze hiszpańskiej. W tym sezonie prezesowi udało się zatrzymać większość dobrych nazwisk. Został m.in Viqueira, Momo oraz Antonino. Jest również jeden z najbardziej utalentowanych Argentyńczyków – Gioda.

Z zespołu Mallorci ubyło 7 podstawowych graczy. Nie zobaczymy już na boisku : Juradoa C Santana, Arangoa, D Navarra czy Moyu. Szczerze mówiąc to zaskoczył mnie taki dobry współczynnik na to, że goście dziś nie przegrają.
Gl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom