>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

1 kolejka Primera Division 28-30 sierpnia 2010 r.

Status
Zamknięty.
phobi@ 0

phobi@

Użytkownik
Bardzo jestem ciekawy dzisiejszej konfrontacji Mallorca - Real.
Gdyby miały grać same nazwiska, Królewscy nie musieliby nawet wyruszać na to spotkanie i spokojnie mogliby wpisać sobie do tabeli ligowej trzy oczka. Na szczęście gra zespół a nie nazwiska.
Zachodzę w głowę jak dziś podejdzie do meczu Mallorca. Problemy finansowe pokiereszowały nieco ich skład. Szczególnie linię pomocy i ataku. Niewzruszona pozostaje jednak strefa defensywy, zgranej i walecznej. Pamiętać należy, że Mallorca gra u siebie, a u siebie jest mocna i niejeden wyżej klasyfikowany zespół zostawiła z kwitkiem w zeszłym sezonie. Na pewno będą zmobilizowani i zorientowani na wynik. Grają przed własną publiką, na własnym terenie, a to zawsze dodaje skrzydeł.
Mimo wszystko, patrząc na obecny skład Mallorci, myślę, że sukcesem będzie dla nich remis w meczu z Realem. Nie pograją zbytnio w środku boiska, nie mają też czym straszyć defensorów Realu. Mogą liczyć na grę z kontrataku. Wątpię, żeby Mallorca chętnie i dużą ilością graczy atakowała bramkę Królewskich. Myślę, że zdają sobie sprawę z tego, że jeden błąd w środku boiska, źle wyprowadzony atak pozycyjny może ich kosztować utratę bramki.
Jedyne co w chwili obecnej przychodzi mi do głowy myśląc nad założeniami taktycznymi Mallorci to gra piłką, gra z kontry. Myślę też, że defensorzy Mallorci nie będą brali czynnego udziału w ataku pozycyjnym, pilnując raczej własnego zaplecza.
Jeżeli chodzi o Real to mimo tego, że są faworytami spotkania, odnoszę wrażenie, że nie do końca rozumieją się na boisku, przypuszczam, że gry na pamięć nie będzie. Nadzieję pokładam w kunszcie trenera. Nie przepadam za Mourinho ale trzeba mu oddać co cesarskie, a raczej królewskie. Zbudował Chelsea, z Interem zrobił cuda. Trzeba przyznać, że pomysł na grę ma. Potrafi motywować zawodników i myślę, że nie przekombinuje dzisiaj zbytnio ze składem pierwszej jedenastki. Biorąc pod uwagę ostatnie wzmocnienia Realu, trzeba przyznać, że powalczyć mogą nie tylko o wygranie La Liga ale też i o LM. Wiele znanych gwiazd, imponująca ławka i wielkie możliwości, o których może tylko marzyć większość trenerów.
Real zapowiadał walkę od pierwszego gwizdka. Chcą w tym sezonie zdominować rozgrywki. Czy im się to uda - nie wiem, ale takie nastawnie pasuje i mnie i wzmacnia drużynę. Myślę, że gracze Królewskich są świadomi tego, że Mallorca potrafi ukąsić. Stawiam raczej na szanowanie piłki, mądrą i efektywną grę. Przypuszczam, że Real od początku zaatakuje co będzie zaskoczeniem w porównaniu do ich wolnych pierwszych połówek meczów towarzyskich.
Mam nadzieję, że Królewscy wywiozą dzisiaj trzy punkty i będą to pewne trzy punkty.
Pozdro ????

P 95

piotrek_

Forum VIP
Osasuna - Almeria
Jeżeli chodzi o mecz Osasuny to trzeba zauważyć, że trener Osasuny potwierdził informacje o nieciekawej sytuacji w drużynie , która jest spowodowana ostatnimi porażkami w meczach towarzyskich i nie tylko. Ostatnia wygrana Osasuny miała miejsce w ubiegłym sezonie na swoim stadionie przeciwko Deportivo. Przez następne mecze do końca sezonu aż przez 4 mecze towarzyskie nie byli w stanie nawet zremisować żadnego meczu. Jedynie w ostatniej kolejce zremisowali u siebie 1:1 ze spadkowiczem Xerez.
Trener Camacho zaznaczył, że jest w pełni świadom fatalnej dyspozycji jego piłkarzy i na chwilę obecną stara się coś zmienić. Wciąż jednak sytuacja w zespole nie jest ciekawa. Trener stwierdził, że wszystko rozstrzygnie się przez pierwsze 3 kolejki. Jeżeli drużyna się nie podniesie nie będzie już w stanie nic zrobić. Dzisiaj mają okazję ograć drużynę gości , Almerię. W poprzednim sezonie Osasuna zdołała wygrać u siebie 1:0 po golu Waltera Pandiani. Trzeba przyznać , że jest to już wiekowy piłkarz i wiecznie ratować swojego zespołu nie będzie. W drużynie Almerii panuje dobra atmosfera. Nie wystąpi w meczu Kalu Uche. Piłkarze nie czują zbytniej presji i liczą minimum na remis po dobrej grze swojego zespołu.
Silva zapewne zacznie na ławce rezerwowych gdyż po ostatnim urazie nie jest jeszcze w pełni sił by zagrać pełne 90min.

Typy:
Under 2.5 gola --- @ 1.65
Osasuna -- @ 2.20

K 23

kajzer

Użytkownik
Mallorca - Real Madrid

Typ:2
Kurs:1.35

Po długiej przerwie w końcu nadszedł czas na rozpoczęcie ligi hiszpańskiej, jednej z najlepszych lig świata. W niedziele wieczorem zmierzą się ze sobą Mallorca i wielki Real Madryt. Oczywiście jak co roku eksperci przewidują walkę o mistrzostwo pomiędzy FC Barceloną a Realem Madryt. Tak więc nic dziwnego w tym, że faworytem tego spotkania jak większości następnych będzie Real Madryt, który po zatrudnieniu Jose Murinio mają wielkie apetyty na zdobycie tytułu mistrzowskiego. W jakiej formie znajdują się gracze Realu okaże się już dzisiaj ale jestem przekonany, że tak wielki trener jak Murinio przygotował piłkarzy idealnie w dodatku ich dzisiejszy rywal nie należy do najmocniejszych i będzie raczej bronił się przed spadkiem, dlatego myślę, że Real pewnie wygra to spotkanie aplikując swoim rywalą kilka bramek.
Santander – Barcelona

Typ:2
Kurs:1.20

Nieco wcześniej bo już o 19.00 swój mecz rozpocznie główny rywal królewskich FC Barcelona, która w wyjazdowym spotkaniu zmierzy się Racingiem Santander. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będą goście za, których bukmacherzy płacą 1.20. To, że Barcelona jest w bardzo dobrej formie doskonale pokazał mecz o super puchar Hiszpanii w którym Barcelona przed własną publicznością rozniosła rywala pewnie sięgając po pierwszy tytuł w tym sezonie jestem przekonany, że nie ostatni. Co do gospodarzy to w tamtym sezonie była to całkiem dobra ekipa i wydaje mi się, ze w tym roku będzie podobnie ale niestety w swoim pierwszym meczu mają naprawdę doskonałego rywala z którym nie mają moim skromnym zdaniem kompletnie żadnych szans i sukcesem dla nich będzie skromna przegrana bo o urwanie punktów Barcelonie nie ma co marzyć bo była by to naprawdę ogromna sensacja.

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
Mallorca (+1) - Real Madryt 1 @2,80 2/10 Expekt
Trochę dziwne te kursy na Real... Ja wcale nie liczę na jakiś pogrom, powiem szczerze że wątpię aby Real w ogóle pokonał dzisiaj Mallorce.
Mourinho trochę czasu będzie potrzebował. Pamiętam jego pierwsze mecze w Interze, muszę przyznać że nawet sam na niego trochę przeklinałem ;)

P 95

piotrek_

Forum VIP
Atletico Madrid - Sporting Gijon

Atletico pomimo niezbyt ciekawego zakończenia poprzedniego sezonu nie poddało się i podopieczni Sánchez Flores&#39;a tuz przed 1 kolejką wygrali Superpuchar Europy z Interem w Monaco 0:2. Atletico w tym sezonie jest nadzieją wielu kibiców i są wymieniani wśród tych , którzy mogą zagrozić TOP4. Sporting Gijon radzi sobie bardzo przeciętnie. Ostatni mecz z Atletico był rozgrywany na ich stadionie w przedostatniej kolejce poprzedniego sezonu i zakonczył się wynikiem 1:1 po golach młodego Balde Ibrahimy oraz De las Cuevas&#39;a.
Gijon w tym meczu na pewno nie jest wymieniany jako potencjalne zagrożenie w meczu. Na wyjazdach radzą sobie zdecydowanie słabo . Atletico ostatni raz przegrało u siebie ze Sportingiem 8 lat temu. Jeżeli piłkarze zachowają trzeźwość umysłu i nie dadzą się ponieść zbytniej ekscytacji po wygranej superpucharu to powinniśmy ujrzeć po 90min minimum wynik 3:0. Ostatnio Forlan podczas Superpucharu nie zdołał strzelić bramki. Być może dzisiaj to uczyni a kurs jest bardzo zachęcający. Wszystko też zależy od tego czy pojawi się na boisku od początku spotkania. Atlético Madryt odbyło godzinną sesję treningową przed meczem ze Sportingiem Gijón, który zainauguruje na Vicente Calderón. Quique Sánchez Flores, po zakończeniu ćwiczeń podał listę powołanych na spotkanie pierwszej kolejki Primera División. W składzie znalazło się dziewiętnastu piłkarzy, a największymi nieobecnościami są Álvaro Domínguez, Juanito oraz Tiago Mendes. Bramkarze: De Gea, Joel. Obrońcy: Valera, Antonio López, Filipe Luís, Godín, Ujfaluši, Perea. Pomocnicy: Mario Suárez, Camacho, Raúl García, Jurado, Fran Mérida, Assunção, Reyes, Simão. Napastnicy: Forlán, Agüero, Diego Costa. Typy: Forlan strzeli -- @ 1.83 Atletico/ Atletico --- @ 2.25 Obie strzelą -- @ 1.95

kolti 103

kolti

Użytkownik
Spotkanie: Atletico Madryt - Sporting Gijon
Typ: Drużyna gospodarzy wygrywa i utrzymuje czyste konto
Kurs: 2.45
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 22:00 odbędzie się ostatnie spotkanie Primera Division, Atletico Madryt - Sporting Gijon, mecz ten odbędzie się dzisiaj, a nie normalnie w weekend ponieważ Atletico w piątek miało mecz z Interem Mediolan o superpuchar Europy zresztą wygrany 2:0 przez piłkarzy z Hiszpanii. Dzisiaj rywal jest co najmniej jedną klasę słabszy. Rywal ekipy z Madrytu Sporting Gijon, tylko może pomarzyć o grze w europejskich pucharach, zespół ten w poprzednim sezonie cudem się utrzymał i taki sam cel ma postawiany w tym sezonie. Punktów jednak szukać w Madrycie będzie bardzo ciężko, zespół z Madrytu jak co roku zresztą zapowiada walkę o mistrzostwo, a wiemy co z tego zazwyczaj wychodzi ... środek tabel. Jeśli Atletico nie miało problemów z pokonaniem ekipy z Mediolanu, a więc zwycięscy Ligi Mistrzów, to Sporting Gijon również nie będzie wielką przeszkodą. Gwiazdy Atletico czyli: Kun Aguero, Diego Forlan, Reyes i Simao powinny zapewnić dzisiaj Atletico Madryt 3 punkty.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Mallorca - Real Madrid

Tak więc nic dziwnego w tym, że faworytem tego spotkania jak większości następnych będzie Real Madryt, który po zatrudnieniu Jose Murinio mają wielkie apetyty na zdobycie tytułu mistrzowskiego. W jakiej formie znajdują się gracze Realu okaże się już dzisiaj ale jestem przekonany, że tak wielki trener jak Murinio przygotował piłkarzy idealnie w dodatku ich dzisiejszy rywal nie należy do najmocniejszych i będzie raczej bronił się przed spadkiem, dlatego myślę, że Real pewnie wygra to spotkanie aplikując swoim rywalą kilka bramek.
&quot;Murinio&quot; , haha :grin:

Mallorka będzie broniła się przed spadkiem? od kiedy ty piłke oglądasz? od wczoraj? chyba ominął cię tamten sezon gdzie Mallorka na swoim boisku była absolutną czołówką ligi ;)

Tak więc potwierdziły się moje słowa i Real wczoraj sfrajerzył i grał fatalnie , jak dla mnie to na następne mecze Królewskich trzeba stawiać Undery , potwierdził się że Mourinho to nudny i defensywny trener która gra praktycznie zawsze na zero z tyłu a ofensywna nieporadność aż bije po oczach ????

W dzisiejszym meczu proponował bym Over 2.5 gola albo na to że Diego Forlan strzeli bramke ;).

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Spotkanie: Atlético Madryt - Sporting Gijón 4:0

Typ: 1
Kurs: 1.52
Buk: Betgun

Dziś poźno w nocy bo dopiero o godzinie 22:00 Atlético Madryt zainauguruje rozgrywki ligowe, a rywalem będzie Sporting Gijón. Mecz na Vicente Calderón odbędzie się w poniedziałek, gdyż trzy dni wcześniej podopieczni Quique Sánchez Floresa podejmowali w Superpucharze Europy Inter Mediolan. Wygrali z nimi dość pewnie 2:0 a barmki zbobywali kolejno Reyes (62.), Aguero (82.). Na oficjalnej stronie Atletico doszukałem się informacji iż trener gospodarzy przewiduje trzy zmiany w podstawowej jedenastce Atlético Madryt względem finałowego spotkania z ekipą Nerazzurrich. Antonio López po lewej stronie defensywy powinien zastąpić Álvaro Domíngueza, Mario Suárez może zająć miejsce Raúla Garcíi, ponadto Fran Mérida zagra zamiast José Antonio Reyesa. Mam nadzieję, że dzięki zwycięstwie w Superpucharze Europy zawodnicy Atlético Madryt nabiorą pewności siebie i w nadchodzących rozgrywkach Primera Division nie będą tracić punktów ze stosunkowo słabszymi rywalami jakim jest z pewnościa zespół Gijon. W poprzednim sezonie dzisiejsi goście grali bardzo słabo na wyjazdach 2-6-11 to ich bilans. Mało tego, Sporting Gijon z trudem utrzymał się w zeszłym sezonie w lidze, choć na to się nie zapowiadało. Co ciekawe piłkarze obydwu klubów spotkali się towarzysko 18.08.2010 i to gracze Sportingu byli górą. Jednak to tylko mecz towarzyski, teraz gdy wchodzi w grę zdobycz punktowa powinni cieszyc się z wygranej piłkarze Atletico. Stadion Vicente Calderon jest miejscem gdzie ciężko zdobywa się punkty, tam można zawsze się spodziewać gorącego dopingu kibiców, co moim zdaniem również wpłynie na pozytywny wynik tego spotkania.

phobi@ 0

phobi@

Użytkownik
I ja myślę również, że AM wygra dzisiaj. Nie chcę szczegółowo analizować spotkania, bo wg mnie już wyżej kilka trafnych analiz padło.
Myślę, że Atletico po wygranej w Superpucharze z Interem, dziś, grając dodatkowo u siebie nie powinno mieć trudności z ligowym outsiderem jakim jest Real Gijon. Będziemy mogli dziś oglądać w zasadzie dwie skrajności w piłkarskim nastawieniu. Z jednej strony podniesione na duchu, pewne siebie Atletico, które przed paroma dniami wbiło 2 bramki zwycięzcy ligi włoskiej, dziś grające u siebie i z drugiej strony Real Gijon, wiecznie walczący o utrzymanie, teraz z problemami personalnymi.
Przypuszczalnie Gijon o utrzymanie będzie walczył nadal. Atletico jak zwykle zapowiadało walkę o najwyższe laury, chociaż patrząc na poprzednie sezony raczej bliższy był im środek tabeli. Mimo tego, AM pokazało, że są w znakomitej dyspozycji i wątpię, żeby chcieli chociażby podzielić się punktami. Dziś stawiam na Atletico i co by Forlan przełamał się wreszcie i pyknął tak z 2 brameczki...albo i trzy ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom