>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 kolejka Primera Division 17.08 - 19.08.2013

Status
Zamknięty.
barc_a 219

barc_a

Użytkownik
Sociedad - Getafe / Sociedad ( 1.70 )
W Sociedad co do transferów to szału nie ma jak i co do odejść i przyjść nowych zawodników, u gości wręcz identycznie. Sociedad fajnie radziło sobie w sparingach: porażka z Southampton 4:3 czy remis z Norwich 1:1, wiadome rywale z wyższej półki, zarazem Getafe masakra i jeszcze raz masakra. Można powiedzieć że widzimy te same kluby z tym samym składem z tamtego sezonu jak i w tym póki co. Sociedad ma wysoki cel PUCHARY. Możne jednak niespodzianka? Nie sądzę Getafe na wyjazdach w tamtym sezonie zaledwie 16pkt Więc nie ma innego wyjścia jak 3 pkt dla gospodarzy.
Valencia - Malaga / over 1.5 Valencia (1.55)
Pierwsza kolejka, przed Nami, a już przed Nami, szykuję się mały &#39;szlagier&#39; drużyn, które znakomicie się znają. Valencia, nie ma zwyczaju, swoich pierwszych kolejek przegrywać, ale Malaga, to Malaga, wiadomo, że potrafi szybko odpowiedzieć przy tym nie tracąc gola, lecz mimo wszystko idę w kierunku bramek dla gospodarzy. Valencia, na swoich śmieciach gra bardzo groźnie i bardzo pewnie, dlatego również spodziewam się tutaj jej neutralizacji nad Malagą, lecz mimo wszystko wyrównanego spotkania, lecz dwa gole, dla Valencii, na początek sezonu, to według mnie jest sprawa do ogarnięcia. Mecz w sobote o 23ej.
/ Unibet !
Nie uważasz iż Valencia bez Soldado który w ofensywie robił za dwóch, to już nie ta sama Valencia? Nie mają takiej rasowej &quot;10&quot; Wydaję mi się iż spokojnie można tutaj zaryzykować typem X

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Valencia - Malaga / over 1.5 Valencia (1.55)
Pierwsza kolejka, przed Nami, a już przed Nami, szykuję się mały &#39;szlagier&#39; drużyn, które znakomicie się znają. Valencia, nie ma zwyczaju, swoich pierwszych kolejek przegrywać, ale Malaga, to Malaga, wiadomo, że potrafi szybko odpowiedzieć przy tym nie tracąc gola, lecz mimo wszystko idę w kierunku bramek dla gospodarzy. Valencia, na swoich śmieciach gra bardzo groźnie i bardzo pewnie, dlatego również spodziewam się tutaj jej neutralizacji nad Malagą, lecz mimo wszystko wyrównanego spotkania, lecz dwa gole, dla Valencii, na początek sezonu, to według mnie jest sprawa do ogarnięcia. Mecz w sobote o 23ej.
/ Unibet !

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Sociedad - Getafe / Sociedad ( 1.70 ) W Sociedad co do transferów to szału nie ma jak i co do odejść i przyjść nowych zawodników, u gości wręcz identycznie. Sociedad fajnie radziło sobie w sparingach: porażka z Southampton 4:3 czy remis z Norwich 1:1, wiadome rywale z wyższej półki, zarazem Getafe masakra i jeszcze raz masakra. Można powiedzieć że widzimy te same kluby z tym samym składem z tamtego sezonu jak i w tym póki co. Sociedad ma wysoki cel PUCHARY. Możne jednak niespodzianka? Nie sądzę Getafe na wyjazdach w tamtym sezonie zaledwie 16pkt Więc nie ma innego wyjścia jak 3 pkt dla gospodarzy.
Przypominam , że Sociedad gra we wtorek o LM z Lyonem i brak 3 pkt w tym meczu z Getafe będzie mniejsza stratą niż brak LM. Tak jak Lyon , tak baskowie mają teraz za priorytet LM.

cinas89 3,4K

cinas89

Football,speedway
ja bym w ogole nie ruszal meczu Sociedad tak samo jak i Sevilli te druzyny graja w pucharach i mysle ze to bedzie glowny priorytet, bo liga jak to liga na poczatku zawsze moze sie noga powinac . natomiast w pucharach jak sie noga powinie to potem ciezko odrobic

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Cytat: Napisał wonderkido -&gt; Valencia - Malaga / over 1.5 Valencia (1.55) Pierwsza kolejka, przed Nami, a już przed Nami, szykuję się mały &#39;szlagier&#39; drużyn, które znakomicie się znają. Valencia, nie ma zwyczaju, swoich pierwszych kolejek przegrywać, ale Malaga, to Malaga, wiadomo, że potrafi szybko odpowiedzieć przy tym nie tracąc gola, lecz mimo wszystko idę w kierunku bramek dla gospodarzy. Valencia, na swoich śmieciach gra bardzo groźnie i bardzo pewnie, dlatego również spodziewam się tutaj jej neutralizacji nad Malagą, lecz mimo wszystko wyrównanego spotkania, lecz dwa gole, dla Valencii, na początek sezonu, to według mnie jest sprawa do ogarnięcia. Mecz w sobote o 23ej.
/ Unibet !
Nie uważasz iż Valencia bez Soldado który w ofensywie robił za dwóch, to już nie ta sama Valencia? Nie mają takiej rasowej &quot;10&quot; Wydaję mi się iż spokojnie można tutaj zaryzykować typem X
Powinieneś zacząć od tego, że Soldado to nie piłkarz występujący na &#39;10&#39;, a na szpicy ataku.
Po drugie przyszedł Helder Postiga, aby go zastąpić. Faktycznie kaliber nie ten sam i trochę inny od Hiszpana, ale w przeciętnej Saragossie Portugalczyk był w stanie zdobyć ponad 10 bramek w sezonie, dlatego z lepszą drugą linią powinien strzelić kilka bramek więcej w trykocie Los Che.
Ponadto - moim zdaniem - odejście Soldado za takie pieniądze przysłuży się tak w kwestii finansowej i sportowej również, bo w kluczowych momentach nie będą wszyscy patrzeć na Soldado - czyli jak było zazwyczaj do tej pory - podanie do Roberto i niech on się męczy, albo strzeli, albo nie. W ofensywie według mnie wcale nie będzie gorzej, dlatego także przychylam się do overa 1.5 bramki Nietoperzy @ 1.62 Sportingbet (zagrane we wtorek). W sparingach podopieczni serbskiego trenera grali fajnie w ofensywie, teraz oby przełożyli to na ligę.
Zawsze Valencii z Malagą się dobrze grało, a teraz gości z Andaluzji przyjeżdżają po letniej wyprzedaży i bez podstawowego duetu stoperów i defensywnych pomocników z poprzedniego sezonu. Nie widzę przeciwwskazań ku temu, aby na Estadio de Mestalla gospodarze nie potrafili strzelić przynajmniej dwóch goli średniej na ten moment Maladze.
Tak jak wspomniałem - udało się złapać na ten typ jeszcze kurs @ 1.62 w Sportingbet. Obecnie chyba faktycznie najwyższy jest w Unibet.
Valencia - Malaga
17.08.2013, Estadio de Mestalla
TYP: Valencia CF over 1.5 gola @ 1.62 Sportingbet (obecnie @ 1.55 Unibet)

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Po pierwsze boję się, że Sociedad tak dobrego sezonu mieć już nie będzie. Gdy większość ligi stara się jako tako zbroić, to oni udają spokojnych. Stracili Illaramendiego i to będzie poważna dziura w środku pola. Współpraca Bergary z kimkolwiek innym nie będzie wyglądała tak jak z Asierem.
Kolejna sprawa - nie mam całkowicie przekonania do nowego szkoleniowca. Tą decyzją Baskowie zaskoczyli wielu. Wymieniano wiele nazwisk, a okazało się, że poświęcą jeden z ważniejszych sezonów w ostatnim czasie w ręce młokosa. Zobaczymy czy będzie w stanie udźwignąć ciężar. Nie problem jest prowadzić drużynę gdy ta wygrywa. Teraz mamy początek sezonu i karty zostaną rozdane na nowo.
Nawet w sezonie przygotowawczym klubu nie ominęły kontuzje. Napastnik Ifran wykluczył się z gry na pół roku. Obrońca Mikel Gonzalez wróci dopiero we wrześniu. Na drobne urazy narzekali Agirretxe oraz Martinez. Środkowy obrońca nie wystąpił w kilku sparingach, a jego przygotowanie było całkowite rozbite. Agirretxe z kolei nie zagra w pierwszym spotkaniu w Primera Divsion oraz w starciu z Lyonem.
Real Sociedad nie kupił praktycznie żadnego wartościowego zawodnika. Sprzedali swoją gwiazdę za ogromne pieniądze więc dlaczego nie można poświęcić części z tych pieniędzy na uzupełnienie kadry?
Getafe kozakiem też nie jest. Sprzedali Barradę za dyszkę do ZEA i ich skład w porównaniu do poprzedniego sezonu praktycznie się nie wzmocni. W dalszym ciągu powinni być jednak solidnym ligowym średniakiem, który uplasuje się w górnej połowie tabeli.
Real Sociedad - Getafe
Getafe +0,75 1,87 Bet365 &gt; 2,16 Pinnacle
(kurs mocno poszedł w górę) ⛔ 2:0
cdn...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Pierwsza kolejka i mamy sporo pytan, na ktore wkrotce otrzymamy odpowiedzi. Ja szczerze powiedziawszy mam na oku dwa typy ale to beda spotkania niedzielne i na razie wstrzymam sie z ich publikacja. Generalnie, to pierwsze kolejki bym poswiecil na obserwacje, tego jak spisuja sie poszczegolne ekipy, po przerwie.
Ten Real Sociedad, to ciekaw jestem jak bedzie wygladal ale fakt faktem, brak Illarry moze byc odczuwalny, chociaz licze, ze wreszcie zaufaja tam Rubenowi Pardo, ktory przeciez ma potencjal spory, do tego Zurutuza tez swoje potrafi. Ciekaw jestem rowniez postawy Seferovicia w ataku, ktory na poczatku zapewne zastapi Agirretxe, chyba ze Vela zagra na szpicy, a na prawym skrzydle gralby Chory Castro. Zobaczymy jak to rozwiaze Arassate. Rowniez ciekaw jestem, tego jak Getafe bedzie sie spisywalo bez Barrady, bo jednak Marokanczyk, byl chyba najwieksza gwiazda tej ekipy. Takze strata Fede Fernandeza, ktory wrocil do Napoli, to jest cios, chociaz polecam zainteresowac sie Igorem Lichnovskym, ktory przyszedl z Chile i to jest kolejna z perelek tamtejszego futbolu.
Co do Valencii, to sam nie wiem jak to bedzie wygladalo ale nie wyobrazam sobie by nie ograli Malagi, ktora ma przeogromny burdel w tylach. Demichelis i Lugano odeszli, Weligton kontuzjowany - to obrona, Iturra i Toulalan odeszli - defensywny pomocnik i teraz jak to bedzie wygladalo? Moze byc przeogromna sraczka i tego sie obawiam najbardziej. Szkoda, ze Pawlowski musi czekac na debiut przez ta cala sytuacje pomiedzy Widzewem a Jagiellonia.
Jak bedzie Valladolid wygladal bez swojego cudotworcy Djukicia? Oto jest pytanie ale generalnie moga byc zadowoleni z okienka transferowego, bo ubyl im tylko Balenziaga z podstawowych graczy, jak pamietam. Poza tym sa wszyscy wazni czyli Rukavina, Ebert, Oscar czy Manucho, ktorzy beda tworzyc trzon ekipy. Ale jednak bardziej mnie interesuje postawa Athletic Bilbao i ich nowego trenera - Valverde. Wszystko wskazuje na to, ze od pierwszej minuty wybiegnie w pierwszym spotkaniu na lewej obronie Enric Saborit czyli najwiekszy wygrany przygotowan, bo przeciez pokonal Aurtenetxe(wypozyczony do Celty), a przy ostatnich problemach z urazami Balenziagi i jeszcze nie przygotowanym do konca Laporte, to jednak on jest faworytem do gry na lewej stronie defensywy. Benat i Ander w srodku pola, to moze byc mega duet i na nich licze najbardziej.
Wiecej sie wypowiem blizej spotkan ale na razie nie planuje, nic grac na sobote.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Primera Division 2013/2014 (Liga Hiszpańska) - La Liga
⚽ Valencia - Malaga
Valencia (-1 HA) ::: 1,94 ::: Pinnacle ::: 3/10
Co tu się dużo oszukiwać, Malaga miała swoje 5 minut w lidze hiszpańskiej i wcale się nie zdziwię jak na koniec sezonu podzielą los Villarrealu który grając w Lidze Mistrzów na drugi sezon spadł do Segunda Division. W Maladze źle się dzieje i to widać gołym okiem, gwiazdy które stanowiły o sile zespołu oraz jej &quot;marce&quot; po prostu odeszli. Demichelis, Lugano, Toulalan ich już nie zobaczymy, do tego sam trener, a wręcz gwiazda światowego formatu Chilijczyk Manuel Pellegrini odszedł do Manchesteru City. Kapitan zespołu Weligton nabawił się jeszcze kontuzji i nie zagra w pierwszym meczu sezonu. Teraz trenuje ich Schuster który od sezonu 2010/2011 nie trenował żadnego klubu, pracował wtedy w Turcji. Samo ściągnięcie Pawłowskiego z Widzewa świadczy o aktualnej &quot;sile&quot; tego zespołu. Valencia może i sprzedała Soldado to jednak uważam, że to nigdy nie była drużyna uzależniona od jednego napastnika. Ściągnęli Postigę, do tego jeszcze mają przecież kapitalnego Jonasa w ataku. Grają u siebie, a na Mestalla bardzo rzadko gubią punkty, typowa drużyna własnego boiska... w końcu czwarta siła La Liga. Odnośnie H2H to Valencia w kwietniu wygrała aż 5:1, a na ostatnie ich 17 meczy ligowych, gospodarze wygrali 12 razy tylko dwa razy przegrali na wyjeździe i 3 razy zremisowali.
Wynik: 1:0 ▶ Zwrot!

T 95

typychecmana

Użytkownik
Valladoid - Athletic Bilbao
Bilbao hadicap -1,5 5.50 Bet365
Sądzę że Baskowie ruszą ostro z kopyta. Środek pola wygląda imponująco Ander Herrera co ma gorącą głowę dostał kreatywnego pomocnika z Betisu Beniata. Na papierze lepiej wygląda Bilbao. Ponadto na ten typ wpływa czynnik finansowy. Piłkarze Valladoid mają problemy z dostawaniem pensji na czas i mogą zagrać na pół gwizdka jak to w tej lidze często występuje.

daimonfreyy 114

daimonfreyy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Liga Hiszpańska
Spotkanie: Real Madryt – Real Betis
Typ: Real Madryt – 2
Kurs: 1.96
Bukmacher: Betsafe

W niedziele pierwsze spotkanie z udziałem jednego z dwóch głownych kandydatów do zdobycia trofeum La Liga w tym sezonie, mowa tu o Realu Madryt. Na przeciwko „Królewskich” stanie ekipa z Andaluzji czyli Betis Sevilla. W ekipie Realu zaszło kilka znaczących zmian kadrowych po zakończenie poprzedniego sezonu. Przede wszystkim z zespołem pożegnał się Jose Mourinho, zastąpił go na ławce trenerskiej Carlo Ancelotti. Nasąpił także masowy odpływ piłkarzy Realu do włoskiego Napoli – Higuain, Albiol i Callejon. Tymczasem do stolicy Hiszpanii trafili: Daniel Carvajal, Isco i Asier Illarramendi. Włoski szkoleniowiec postawił na utalentowanych, młodych zawodników i moim zdaniem jest to bardzo dobra decyzja. Real w czasie przygotowań do sezonu rozegrał 7 spotkań, remisując 1 i wygrywając pozostałe 6 m.in. z Chelsea (3:1) i Interem (3:0). Strzelili w sumie 20 goli tracąc przy tym 6.
Po drugiej stronie mamy Real Betis Sevilla – ligowego przeciętniaka. Sezon 2012/2013 zakończyli na 7 pozycjiz 56 punktami, o 44 mniej niż Barcelona i o 29 mniej niż Real Madryt. W okienku transferowym pozyskali takich graczy jak: Markus Steinhöfer, Didac Vila, Jordi Figueras, Lorenzo Reyes, Chuli oraz Joan Verdu. Nie są to zawodnicy z człówki światowej i pierwszych stron gazet. Betis w okresie przygotowawczym rozegrał 8 spotkań, wygrywając i remisując 3 razy, dwukrotnie z boiska pikarze z Sewilli schodzili pokonani. Bilans bramkowy to 13:12.
Przejdźmy do bezpośrednich starć Realu Madryt i Realu Betis. W ostatnich 12 spotkaniach ośmiokrotnie wygrywali „Królewscy”, 2 razy padł remis i 2 razy góra byli piłkarze z Andaluzji. Bilans bramkowy to 24:9, z czego 15:3 to bilans z Santiago Bernabeu – obiektu, gdzie zostanie rozegrany zapowiadany mecz.
Dla mnie faworyt jest jasny, jest nim Real Madyt. Myślę, że Real będzie chciał już na początku sezonu pokazać swoją siłę i wygrana typu 3:0 jest jak najbardziej realna. Kursy na zwycięstwo tego zespołu stoją w granicach 1.20 więc raczej mało opłacalny biznes dlatego polecam Hendicapy.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W 1. kolejce typowanie jest trudne, ale podejdę do kolejnego spotkania. Valladolid stracił w tej przerwie to co miał najcenniejsze - trenera. Sam fakt, że Djukic odszedł do Valencii może być wyjaśnieniem samym w sobie.
Teraz będzie trenował ich były szkoleniowiec Levante &quot;JIM&quot;. Dla mnie zwykły trener, który niczym szczególnym się nie wyróżnia. Jeśli chodzi o personalia to Valladolid już w poprzednim sezonie mając dość mocno przeciętny skład powinien grać bardzo dobre spotkania. Warto wyróżnić tam takich zawodników jak Rukavina, Ebert (o ile jest zdrowy), Omar, Oscar. Z małego budżetu jakim zarządza Valladolid stworzono dość solidną drużynę. Zdecydowanie trzeba pochwalić zarząd za to, że udało im się zatrzymać wcześniej wspomnianego Omara. Kartę zawodnika miała Huesca, ale patrząc na to w której lidze gra ten klub normalne było, że zawodnik nie będzie chciał tam wrócić. W klauzuli miał jednak wpisaną dość wysoką kwotę odstępnego, a że Valladolid bogatym klubem nie jest to kłopoty się pojawiły. Dodatkowo później doszło do problemów przy podpisywaniu już umowy z samym zawodnikiem, bo jego agent cały czas negocjował kilka szczegółów tej umowy. Omar jest zawodnikiem pełnowartościowym, bo ma zarówno strzał, chociaż jego najmocniejszym punktem jest asysta, której kilka nabił w poprzednim sezonie. To tyle jeśli chodzi o Valladolid, a co w Bilbao?
Wiemy jaka jest polityka transferowa klubu i nie każdy może dzierżyć koszulkę w barwach Athleticu. Najgłośniejszymi transferami było przyjście Kike Soli i Benata. Solidny napastnik, ale bez fajerwerków i jeden z najlepszych defensywnych pomocników w Hiszpanii. Obaj będą mieli szanse wystąpić w tym spotkaniu, bo klasy Benata nie trzeba opisywać. Plac gry ma jako tako zapewniony. Kike natomiast zastąpi Aduriza pod jego nieobecność.
Ciekawymi transferami było również przyjście obrońcy Elche, Xabiera Etxeity. Jeden z najlepszych środkowych obrońców Segundy w poprzednim sezonie. Z pewnością będzie wzmocnieniem dla nie najlepszej jakościowo defensywy Basków. Na koniec wspomnę o lewym obrońcy Valladolid, Balenziadze. W poprzednim sezonie był podstawowym obrońcą swojego zespołu. Teraz z pewnością będzie konkurencją dla swojego rywala z Athletic. Niczym szczególnym się nie wyróżnia, ale jest solidny. Dodatkowo kadrę wzmocnili zawodnicy rezerw, ale o nich powiem innym razem.
Skład Basków wygląda solidnie, ale trzeba również wspomnieć o zmianach na ławce trenerskiej. Z klubu odszedł Bielsa, a jego miejsce zastąpił skumplowany z członkami zarządu Valverde. Co laik powinien wiedzieć? Że to koniec taktycznych eksperymentów. Athletic z pewnością zacznie grać klasycznym 4-2-3-1. Czy to dobrze? Może i tak. Wiem jedno, że Bielsa robił robotę, którą teraz Valverde może zbierać jako swoje żniwo. Co było istotą w filozofii Argentyńczyka? Szybkie wyprowadzanie piłki i przechodzenie z defensywy do ofensywy. Zespół dalej będzie grał ofensywnie i może przypominać stylem gry Valencię. Szalenie ważny w tej układance będzie Benat przez którego będzie przechodzić większość akcji. Athletic po suchym sezonie może wrócić do efektownej, ale i efektywnej gry. Czuję bramki z obu stron.
Valladolid - Athletic Bilbao
Over 2,25 1,82 Sbobet ✅ 1:2
http://affiliatesmedia.sbobet.com/redirect.aspx?pid=2181&amp;bid=1564

Otrzymane punkty reputacji: +17
seboes 507

seboes

Użytkownik
Real Sociedad - Getafe19:00
Real Sociedad 1.67
✅
Real Sociedad 1/1 2.60 ✅
William Hill
Spotkanie pomiędzy czwartym a dziesiątym zespołem poprzedniego sezonu. Gospodarze grają we wtorek spotkanie w elminacjach LM z Lyonem, aczkolwiek nie powinno to stanowić tak dużego problemu. Wczoraj Francuzi w takiej samej sytuacji a wygrali pewnie swój mecz ligowy. Sociedad z poprzedniego sezonu stracił Illarrmendiego lecz pozyskanie Estebana Granero oraz młodego Szwajcara Seferovicia powinno być strzałem w dziesiątkę. Zabraknie w tym spotkaniu obrońcy: Mikela Gonzalesa oraz graczy ofensywnych Agirretxe oraz Ifrana. W ofensywie jest jednak i tak dużo większy potencjał od rywali. Getafe ostatnie miesiące to fatalne wyniki. 10 końcowych spotkań ligowych to 5 punktów zdobytych przez graczy spod Madrytu. Bardzo słabe wyniki w springach m.in : 0-1 Brighton, 0-3 Alkmaar, 0-1 Heracles, 1-3 Feyenoord czy remisy 0-0 z Bastią i 1-2 po dogrywce z Zaragoza. Odeszło dwóch ważnych graczy: Barrada oraz Xavi Torres. Ponad to nie zagrają dzisiaj Lopo 21/1, Gavilan 22/0, Rodriguez 9/2, Alvaro 31/5. Tak więc liczę tutaj na zwycięstwo dużo lepszego na papierze Realu San Sebastian.

A 356

arminvanbuuren

Użytkownik
Moje propozycje na sobotę (miałem dodać wczoraj ale neta mi brakło ;p) :
Real Sociedad - Getafe typ 1 wczoraj 1.75 dzisiaj 1.61 Marathonbet ✅✅✅
Piszecie , że będą grać w Lidze Mistrzów z Lyonem. I co mają odpuścić ten mecz ? Kto pamięta zeszły sezon jak stracili pkt przez Getafe ? Niby nic bo i tak grają w kwalifikacjach. Gospodarze w lidze hiszpańskiej często wygrywają. Pierwszy mecz ? To dlaczego mają przegrać, dla kibiców na swoim ? Ja tu widzę zrewanżowanie się basków i wygraną chociaż jednym golem. Real Sociedad w meczach sparingowych wyglądał lepiej niż Getafe , które na wyjazdach i tak gra słabo. Dla mnie czysta 1.
Valladolid - Athletic Bilbao typ BTS 1.74 Marathonbet ✅✅✅

Obie drużyny grają na podobnym poziomie. Zeszłoroczny beniaminek pokazał klasę i utrzymał się w lidze. Powołując się na statystyki bo w 5 ostatnich pojedynkach obie drużyny strzeliły przynajmniej jedną bramkę jak i formę obu drużyn widzę tu obustronne zdobycie bramki. Typ z dupy można powiedzieć ale poziom gry obu drużyn wskazuje na taki scenariusz.
Valencia - Malaga typ 1 (-1) wczoraj 1.90 dzisiaj 1.74 Marathonbet zwrot

Spotykają się dwie silne drużyny a raczej znane drużyny i to moim zdaniem będzie ciekawy pojedynek. Valencia bez Soldado a Malaga bez Isco i innych dobrych piłkarzy.
Valencia będzie walczyć bo u siebie grają znakomicie a Malaga jakoś bez przekonania w meczach sparingowych. Dla mnie pewne zwycięstwo Valencii będzie dobrym zwiastunem ligi hiszpańskiej bo jak wspomniałem gospodarze tutaj górą.

ilprincipino 254

ilprincipino

Użytkownik

Hitowym starciem inauguracyjnej I kolejki La Liga sezonu 2013/2014 zapowiada się być potyczka trzeciej siły hiszpańskiego futbolu - Atletico Madryt z zawsze ambitną i naszpikowaną ciekawymi nazwiskami ekipą Sevilli FC.
Klub z Andaluzji, który w poprzednim sezonie rzutem na taśmę i przy dość dużym udziale Malagi zdołał zakwalifikować się do eliminacji Ligi Europejskiej w aktualnym okienku transferowym nie próżnował. Osobiście uważam, że działacze Sevilli dokonali najciekawszych transferów w całej Primera Division! Co prawda z klubem pożegnali się Jesus Navas i Alvaro Negredo, którzy skusili się na petrodolary szejków z ManCity, odszedł także Medel, który wybrał walijskie Cardiff, jednak pieniążki za ich transfery spożytkowano bardzo dobrze. Do klubu trafili naprawdę ciekawi i perspektywiczni gracze, którzy zdecydowanie będą wzmocnieniem Sevilli w nadchodzącym sezonie. Szczególnie wzmocniona może czuć się formacja ofensywna Andaluzyjczyków. Kevin Gameiro z PSG, Carlos Bacca z Club Brugge, Raul Rusescu ze Steauy Bukareszt i Marco Marin z Chelsea Londyn - to oni będą rozliczani ze strzelonych goli ekipy Sevilli w nadchodzących rozgrywkach. Naprawdę dodając do tego Ivana Rakitica to te zestawienie może być jednym z silniejszych w całej lidze! Naprawdę jestem pełny podziwu tych ruchów transferowych działaczy Sevilli. Zdecydowanie mądrze wydane pieniądze. Gameiro w cieniu gwiazd z Paryża nie potrafił się przebić, choć w Lorient strzelał jak na zawołanie. Bacca to najlepszy strzelec Club Brugge zeszłego sezonu - 28 bramek powala na kolana. Rusescu - gwiazda reprezentacji Rumunii i Steauy Bukareszt, także znakomity piłkarz i wreszcie Marco Marin, który w angielskim futbolu się jednak nie sprawdził i spróbuje potwierdzić swoje umiejętności w Hiszpanii. Jakby tego było mało dziurę po odejściu Medela błyskawicznie załatano sprowadzając z Levantę Iborrę, który według mojej opinii będzie bardziej wartościowym graczem niż Chilijczyk. Jest kim straszyć!
Atletico w porównaniu z zeszłym sezonem, jeśli chodzi o kadrę, raczej straciło niż zyskało. W klubie nie ma już super-strzelca Radamela Falcao, który teraz trafia dla Monaco. &quot;El Tigre&quot; zarobił dla klubu 60 mln euro, które wydano na Davida Ville z FC Barcelony. &quot;El Guaje&quot; ma zastąpić Kolumbijczyka i przynajmniej zbliżyć się do dorobku strzeleckiego, który ten osiągnął w zeszłym sezonie. Moim zdaniem będzie niezwykle ciężko. Na pozostałych formacjach bez zmian. Co prawda do zamknięcia okienka transferowego zostało jeszcze trochę czasu, jednak wydaje się, że nikt już do klubu z Madrytu nie trafi, ani z klubem sie nie pożegna.

Mój pomysł na ten mecz? Oczywiście BTS! Mam kilka twardych argumentów, które za tym przemawiają:
1) siła rażenia Sevilli - na Ramon Sanchez Pizjuan ma kto strzelać. Proszę, nie mówcie mi, że mając w składzie Gameiro, Bacce, Marina, Rusescu i Rakitica Andaluzujczycy zagrają na zero z przodu! Przecież tu śmierdzi golem! I to nie jednym.
2) cieniująca defensywa - Sevilla sporo traciła w zeszłym sezonie i gdyby nie to, że zawsze strzelali bramkę więcej niż tracili pewnie skończyli by sezon zdecydowanie niżej. Formacja defensywna praktycznie nie została wzmocniona i sytuacja ta będzie się powtarzać. &quot;El Gueje&quot; to niezwykle doświadczony, chytry i skuteczny napastnik! On błędy obrony rywali wykorzystuje z zimną krwią.
3) Atletico lubi strzelać - tak, wiem że w klubie nie ma już Falcao. Wiem, że to on strzelał większość bramek zespołowi z Madrytu. Mimo wszystko jednak ktoś mu te piłki musiał dogrywać. Ci Panowie którzy to robili nadal są w zespole. Turan, Koke czy Gabi, bo to właśnie o nich mowa stworzą dla Villi nie jedną, a zapewne kilka dogodnych okazji strzeleckich. Coś musi wpaść!
4) historia spotkań - przeglądając historię starć Sevilli z Atletico na Pizjuan nie sposób przeoczyć tych overów bramkowych. Praktycznie w każdym z tych starć obie drużyny dawały sobie po razie. Przykładowo w półfinale Pucharu Króla było 2:2. Wyjątkiem może być liga, wtedy Atletico wygrało 1:0

Sevilla FC - Atletico Madryt 1:3 ✅
BTS @ 1.73

Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
keyst 149

keyst

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division
Spotkanie: Valencia - Malaga
Typ: H (0-1) 1
Kurs: 2,15
Bukmacher:
Bwin
Wynik: 1-0

⛔⛔⛔
Już na sam start Primera Division czekają nas wielkie emocje na Estadio de Mestalla miejscowa Valencia podejmie szóstą drużynę ubiegłego sezonu i ćwierćfinalistę zeszłorocznej Ligi Mistrzów andaluzyjską Malagę. Dla obu drużyn będzie to inauguracja sezon 2013/14 w meczach sparingowych obie drużyny odniosły po trzy zwycięstwa, jednak Valencia mierzyła się z dużą silniejszymi rywalami w mocnym obsadzonym turnieju Guinness Cup, w którym to zajęła piąte miejsce pokonując Inter Mediolan i Everton. Malaga po ubiegłym dobrym sezonie zdecydowanie się osłabiła przed rozpoczynającym się sezonie z zespołu odeszli kluczowi gracz jak m.in. Isco, Joaquin, Toulalan czy Saviola w zamian zespół pozyskał młodych i perspektywicznych graczy w tym Polaka B. Pawłowskiego dodatkowo zmiana zaszła na ławce trenerskiej Manuel Pellegrini odszedł do angielskiego Manchesteru City zastąpić ma go Bernd Schuster, który ma w swoim CV prowadzenie Realu Madryt. Zmiana na ławce trenerskiej zaszła również w drużynie &quot;Nietoperzy&quot;, którą będzie teraz prowadził Serb Miroslav Đukić, niestety tutaj zespół także został osłabiony względem ubiegłego sezonu z drużyny odszedł super strzelec Roberto Soldado, który za 30mln powędrował do Tottenhamu zastąpić ma go Helder Postiga. Valencia bardzo dobrze radzi sobie na własnym stadionie zeszły sezon to 13 zwyciestw, 3 remisy i tylko trzy porażki na Estadio de Mestalla bardzo dobrze o tym wie Malaga, który w zeszłym roku został rozbita, aż 1-5 co więcej na ostatnich pięć konfrontacji na Mestalla, Malaga zdobyła zaledwie jeden punkt. W dzisiejszym spotkaniu w drużynie gości nie zobaczymy podstawowego obrońcy Wellingtona. Ponadto z urazem zmaga się Ignacio Camacho, a Eliseu powoli wraca do zdrowia. W ekipie &quot;Nietoperzy&quot; z kolei zabraknie Jonasa, Mathieu i Parejo, którzy muszą pauzować za kartki z poprzedniego sezonu. Decyzją szkoleniowca na trybunach zasiądą Piatti, Cissokho oraz Barragan. Reasumując stawiam na Valencię,ponieważ mecz odbędzie się na Mestallia, kadrową wyglądają lepiej, drużyna nie jest, aż w takiej przebudowie jak Malaga i obecna forma ostatnie trzy spotkania &quot;Nietoperzy&quot; to trzy zwycięstwa.
Przewidywalne składy:
Valencia: Diego Alves, Joâo Pereira, Rami, Ricardo Costa, Bernat, Javi Fuego, Míchel, Fede, Banega, Jonathan Viera, Hélder Postiga.
Málaga CF: Caballero, Gámez, Chen, Angeleri, Antunes, Portillo, Tissone, Darder, Duda; Anderson, Santa Cruz.​

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
W niedzielne popołudnie czekają Nas między innymi mecze Barcelony z Levante oraz Realu z Betisem. Faworyci oczywiście widoczni są &quot;gołym okiem&quot;.
Wszyscy tutaj doszukują się jakiś wysokich handicapów, ewentualnie niespodzianek. Ja do tych meczów postanowiłem podejść inaczej, a mianowicie na strzelców bramek. Kto inny jak nie Messi oraz nowy nabytek Neymar (który zapewne będzie chciał się pokazać z jak najlepszej stronie przy Katalońskiej publiczności), a w Realu, Cristiano Rolando mają strzelać bramki dla swoich drużyn jak nie oni ?
W formie wszyscy trzej są, otwarcie sezonu dla obu drużyn z dość łatwymi rywalami przed własną publicznością.
Dlatego na niedzielę gram tripelek :
Messi @ 1.25 + Neymar @ 1.60 + Cristiano Ronaldo @ 1.35 co daje ładne ako @ 2.7.
W większości bukmacherów na tych panów kursy są takie same.
Padają pytania, gdzie można łączyć strzelców z jednej drużyny. Na 100 % wiem, że w fortunie. W innych chyba też nie powinno być problemu.

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
FC BARCELONA VS. UD LEVANTE VALENCIA

..niezbyt wymagający przeciwnik dla barcy, ale w Nejmar&#39;a bym swoich pieniędzy nie lokował -.- . Niech sie rozegra kilka meczy Primera Division &amp; zobaczymy jak to chłopak ogarnie.

takich kursów nawet nie ma co ryzykować..

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Mi się udało obejrzeć tylko spotkanie Valencia-Malaga i żałuje, że zrobiłem to, bo było nudne jak flaki z olejem. Naprawdę ciężko się to oglądało i liczę, że takich spotkań zbyt wiele w tym sezonie, nie zobaczymy.
W niedzielę miałem grać Granade dnb ale odpuszczam, gdyż goście bez Mainza, Siqueiry i Rikiego. Dwóch pierwszych brak może być aż nadto widoczny w defensywie, bo co by nie mówić, to jednak jeden i drugi, to zawodnicy, którzy powinni grać od 1 minuty. Absencja Rikiego oznacza z kolei, że jeszcze jeden mecz Granada zagra bez napastnika, bo takowego poza Rikim tam nie ma, po mimo, że Aranda czy inni zawodnicy za takowych się uważają. Największe nadzieję rzecz jasna po stronie Pitiego, który w Rayo strzelał gola za golem i zobaczymy jak będzie teraz w Andaluzji.
Mecz Barcy, to raczej nic ciekawego, bo po prostu Blaugrana zapewne rozjedzie Levante i tyle. Wszyscy do dyspozycji Martino więc nie zdziwi mnie powtórka sprzed roku, gdy na inaugurację Barca ograła Real Sociedad 5:1.
Ciekawie powinno być w Madrycie i sam chętnie zobaczę jak Real gra z Betisem. Najbardziej ciekawi mnie postawa Isco po stronie Królewskich, bo jednak na jego występ czeka mnóstwo osób. Również ciekaw jestem jak Betis zagra po tych zmianach kadrowych. Brak Rubena Castro będzie tutaj chyba nadto widoczny, bo Jorge Molina ze swoim wzrostem, do kontr się nie nadaję. Po stronie Verdiblancos najbardziej interesować mnie będzie postawa Joana Verdu, który ma zastąpić Benata.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Real Madryt - Real Betis
Wszyscy długo czekali na początek sezonu w Primera Division, wczoraj odbyła się inauguracja jednak to niedziela będzie deserem dla największych fanów swoje spotkania rozegrają Real i Barca co przyciąga jak magnez. Goście w zeszłym pokazali się z bardzo dobrej strony, siódme miejsce dające przy dyskwalifikacji Malagi z pucharów grę w barażach ligi europy można śmiało uznać za sukces. Zespół z Madrytu totalnie przebudowany nowa &#39;&#39;miotła&#39;&#39; Carlo Ancelotti czy zaprezentuje się lepiej niż Mourinho ? Zapewne tak ponieważ jako wieloletni kibic Realu nie podobał mi się styl prezentowany przez Królewskich i nie potrzebne nikomu zaczepki do których prowokował Mou niestety Real go przerósł tylko on tego otwarcie nie potrafił powiedzieć potrafił grac z Barceloną ale co po za tym ?. Niestety nic dlatego odszedł do zespołu przyszedł Carlo który robi bardzo ciekawy zespół oparty na młodych zawodnikach i piłkarzach ze szkółki przybyli Isco, Illaramendi, Carvalaj. Zespół opuścił Higuian, Callejon, Albiol czy Carvalho. Natomiast bliski opuszczenia zespołu jest Coentrao. Zespół w przedsezonowych spotkaniach grał bardzo solidnie. Na pewno dziś na Bernabeu nie zobaczymy Adán, Jesús, Coentrão, Varane, Xabi Alonso, Illarramendi i Czeryszew. Jest wiele niewiadomych w składzie jak np. kto będzie bronił sam Carlo powiedział wczoraj na konferencji że to będzie bardzo trudna decyzja, podobnie jak ta z Casemiro który grał świetnie w meczach sparingowych. Podobna sytuacja na prawej obronie gdzie jest Arbeloa ale okres przygotowawczy Carvalaja był znakomity. Wygrana Realu jest obowiązkiem.
0:1 Handicap @@ 1,40
Strzelec gola @@ Cristiano Ronaldo @@ 1,30
Di Maria @@ 2,75

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom