e2:chyba dałem się ponieść fantazji z tymi remisami haha
e:kursy z
Totalbet
Premier League dała mi zarobić najwięcej. Mój pierwszy post to propozycja rozłożona na całą pierwszą kolejkę.
Poniżej typy z moją krótką analizą:
Manchester United - Leicester City - Pamiętam jak Leicester strzelając na 2:2 w 94' zepsuło mi AKO na 500zł. Doliczony czas gry znowu mi psuje humor. Bardzo blisko ale jednak
Typ: Manchester United (-1) handicap: 1
@2.30
Czerwone Diabły mimo wahań formy w przedsezonie staną przed własną publicznością przeciwko Lisom. Leicester pozbyło się magicznego Mahreza i dalej nie załatało dziury. Ponadto Jamie Vardy i Harry Maguire zaczęli trenować później przez MŚ i menedżer Lisów przyznał, że bardzo prawdopodobnie nie będą oni w stanie być gotowi na batalię z United. W międzyczasie negocjowany jest kontrakt z Tobym Alderweirldem. Z nim i Baillym tyły Man Utd będą zabezpieczone, a spadające na dno Leicester powinno nie wywieźć punktów z Old Trafford. Zeszły sezon Man Utd zaczął od 4:0 u siebie z WHU, wynik tutaj może być podobny.
Newcastle United - Tottenham Hotspur
Typ: Tottenham over 0.5 gola w drugiej połowie
@1.62
Problem tego spotkania, w którym faworytem są goście, widać od razu w samych kursach (@2-2.10).
Jest to związane z tym że Harry Kane nie trafia do bramki w sierpniu, a dodatkowo kadra Anglików na MŚ, po których to gracze długo odpoczywali była oparta w dużym stopniu na graczach Tottków. Newcastle u siebie potrafiło wypunktować chociażby Arsenal, ale Tottenham dalej ma w swoich szeregach zawodników pokroju Eriksena, który może zmienić jednym podaniem przebieg meczu. Wg mnie to będzie "szachowy mecz" i dopiero w drugiej połowie worek z bramkami otworzy się i znajdzie się tam miejsce na gola zawodników z pólnocnego Londynu.
Bournemouth - Cardiff City
Typ: Bournemouth/+1.5
@2.37
Z pozoru najmniej ciekawy mecz 1. kolejki. Drużyna środka tabeli podejmuje beniaminka - bez wątpienia drużynę z najsłabszą kadrą. 2 żądła gospodarzy, duet Wilson-King może być zabójczy. Bournemouth lubi grać odważnie w pierwszych kolejkach sezonu, chociażby kiedy byli blisko sensacyjnego remisu 1-1 z M.City w 3. kolejce, gdzie gol w 90+5 pogrzebał ich szanse na podział punktów z obywatelami. Przeciw nim kandydat nr 1 do spadku, mecz ten nie ma prawa zakończyć się wynikiem 1:0. Jeśli Cardiff strzeli, to podrażnione Bournemouth odpowie 2 razy mocniej.
Fulham - Crystal Palace
Typ: Remis
@3.30
Beniaminek z Londynu po kilku ciekawych transferach gra z nie-beniaminkiem po kilku mniej ciekawych transferach. Drużyny lubiące grę skrzydłami. Sessegnon. Zaha. Dryblerzy, szybcy, lubiący grę 1na1. Jeśli ktoś boi się gry na remis może śmiało iść w over rożnych. Wg mnie tutaj podział punktów będzie sprawiedliwym wynikiem po wyrównanym meczu drużyn, które mają podobne cele na ten sezon.
Huddersfield Town - Chelsea
Typ: 2
@1.60
Sarri musi pokazać, że buty Conte nie są za duże. Huddersfield to kolejny obok Cardiff kandydat do spadku. Anty-futbol tego zespołu nie powinien wywołać presji na Chelsea. Hazard zostaje, dostaje opaskę. Courtois na dniach zostanie sprzedany i w jego miejsce przejdzie Kepa. The Blues nie mają innej opcji jak zwycięstwo z takim słabym zespołem. Na Stamford Bridge szybko zapomną o klęsce w Community Shield i pokażą pewność siebie przeciwko chłopcom do bicia Wagnera.
Watford - Brighton
Typ: Remis
@3.20
Tutaj podobnie jak w spotkaniu dwóch teamów z Londynu zagrają dwie drużyny środka tabeli. Pasywnie zdobywające punkty, lubiące tracić zwycięstwo po wyrównujących golach w końcówkach. Ich działania na rynku transferowym kompletnie przyćmione. Typuje tu remis po niezbyt ciekawym meczu. Jeśli już mam się mylić to tylko w kwestii tego drugiego.
Wolverhampton Wanderers - Everton
Typ: Everton/+1.5????Jagielka psuje!!!
@4.20
Mocne transfery z obu stron. Marco Silva nie ma opcji jak po słabym przedsezonie wejść z przytupem do PL. 3 miesiące temu gdybyśmy zobaczyli kursy na ten mecz łapalibyśmy się za głowy. Beniaminek zrobił tyle transferów, że chwilę zajmie im wejście na dobry tor. Richarlison zaś powinien idealnie uzupełnić swoją techniką Everton pod skrzydami Marco Silvy, z którym współpracował w Watford. Moim zdaniem Cenk Tosun z ekipą ukąszą wilki nie jeden raz i wywiozą 3 punkty do Liverpoolu.
Liverpool FC - West Ham United
Typ: Over 1.5 gola w 1. połowie
@2.12
Nie ma się tu co rozpisywać, nowy sezon, sezon Liverpoolu. Słyszymy to co rok. Jednak zarówno Koguty i Młoty zaszalały z pieniędzmi na rynku. Shaqiri i Keita, Yarmolenko i Felipe Anderson. Musi być ofensywnie, skłaniam się ku temu typowi, gdyż nie wiemy czy Allison rozwiąże wszystkie problemy defensywne LFC, a linia do pokrycia jest na oba zespoły. Jeśli okaże się, że Allison będzie murem na bramce Liverpoolczyków to będziemy liczyć na Salah-Firmino-Mane, którzy już pokazali, że mogą w 10 minut strzelić te 2 bramki. Fabian skapituluje.
Southampton - Burnley
Typ: Remis po 45 minutach
@2.08
Święci lubiący mocno zaczynać sezon, którzy zawiedli w zeszłej edycji zmierzą się z objawieniem Seana Dyche'a, który zbudował za niewielkie pieniądze zespół na miarę pucharów. Ten typ wpadł mi do głowy w momencie kiedy pierwszy raz zobaczyłem terminarz 1. kolejki. 0:0/1:1 do przerwy w tym meczu jest bardzo prawdopodobne.
Arsenal - Manchester City
Typ: 2/btts
@3.30
Arsenal Emery'ego zagra u siebie przeciwko obrońcom tytułu. W trzech meczach ICC tracił gola, straci i teraz(Btts w meczach city w ICC 2/3). Ofensywny potencjał obu drużyn przemówi, ale Guardiola wyjdzie zwycięsko z tej batalii. Citizens grali bez widocznych chęci o Community Shield, a mimo to wygrali. Tutaj skupieni w najmocniejszym ustawieniu wbiją kilka bramek, a Lacazette i Aubameyang odpowiedzą, ale niewystarczająco. Obrońcy tytułu zaczną od 3 punktów nową edycję.
W AKO daje to kurs 9232.78, osobiście gram to w systemie 7z10.