Portugalia - Chorwacja 4:1
Fernandes strzeli, @4,20 Fortuna
Kolejny dzień zmagań w Lidze Narodów, na dziś wybrałem typ bardziej ryzykowny, ale w moim odczuciu mający spore szanse powodzenia. Na początku chodził mi typ na bramkę Ronaldo w tym spotkaniu, ale jak już wiemy lider Portugalczyków nie wystąpi w tym spotkaniu, dlatego swoją uwagę skierowałem w kierunku Bruno, który fantastycznie zaaklimatyzował się w Manchesterze United, stał się jego liderem i poprowadził do top 3
Premier League. Przez pół roku jakie spędził na wyspach strzelił 8 goli w lidze, 1 w Pucharze Anglii oraz 3 w Lidze Europy, praktycznie w każdym spotkaniu był wiodącą postacią, w reprezentacji Portugalii rozegrał do tej pory 19 meczy i zdobył 2 gole, w tym jednego już po transferze do Anglii. Dzisiaj można powiedzieć, że ma mały jubileusz, czyli 20 występ w narodowych barwach, więc może uczci go golem? Liczę, że szczególnie pod nieobecność Ronaldo spróbuje wziąć swoje barki grę reprezentacji jak czyni to w każdym spotkaniu United, w klubie wykonuje karne, w Portugalii etatowym wykonawcą jedenastek jest CR7...który nie zagra, więc może przy ewentualnym karnym szanse dostanie Bruno, ale nawet jakby nie było takiej okazji to Fernandes dość często próbuje uderzać z poza pola karnego, tak jak wspomniałem po transferze do United stał się liderem drużyny Solskjeara, jeżeli tak doskonale sprawdził się w tak mocnej lidze jak
Premier League to uważam, że stać go na przejecie takiej roli w kadrze, narazie oczywiście tą osobą jest Ronaldo, ale Bruno ma wszelkie predyspozycje, żeby w najbliższej przyszłości stać się taką postacią w reprezentacji, liczę, że dziś to udowodni i poprowadzi Portugalię do zwycięstwa, a sam przynajmniej raz pokona bramkarza Chorwatów.