Co by nie mówić to władze obroniły się odwołując mecze. Zgodnie z prognozami lało, a gdzie nie gdzie nawet sypało ???? Zresztą nikt nie chciał by powtórki choćby sprzed roku z Zielnej Góry. Swoją drogą to ciekawe co będzie z 2. kolejką, bo też są nieprzychylne prognozy.
Pozostaje tylko hit 1. kolejki, czyli spotkanie Torunia z Gorzowem. Zasadniczo gospodarze mają dwóch pewniaków, czyli Holdera i Hancocka. Aniołom brakuje zawodnika, który też wykręciłby wynik dwu-cyfrowy. Miedziński, Jensen czy Przedpełski tego nie gwarantują. Swoją drogą odważna decyzja managera, gdzie postawił na "swojego" zamiast na Walaska, którzy wyraźnie odżył i w ostatnich sparingach o wiele lepiej punktował od Pawełka.
Gorzowianie za to mają świetnie obsadzone pozycje 1-5. Za Zagara oraz Jensena wskoczył Zmarzlik oraz ściągnięto Vacullika. Na pewno o wiele lepiej kadrowo wygląda kadra seniorska. Teoretycznie liderami powinni być: Vacul, PUK oraz Zmarzlik. Jednak KK czy Pawlicki również potrafią zaskoczyć.
Dla mnie to zbyt wysoki kurs na Gorzowian. Torunianie wyglądają o wiele słabiej na pozycjach seniorskich w porównaniu do zeszłego sezonu. Na tle Gorzowian wyglądają blado. Na pewno juniorka Torunian wygląda lepiej, ale według mnie więcej niż 6-7 punktów nie zrobią. Jednak Gorzowianom Moto Arena nie leżała w ostatnich latach i zapewne tym sugerowały się buki. Według mnie para Przedpełski-Miedziński może ten mecz "położyć" Torunianom ???? Każda seria się kiedyś kończy, a po takim kursie trzeba próbować.
Gorzów @ 2,50
Forbet 44-46