Na 1 kolejkę
Fortuna 1 Liga przygotowałem 2 typy :
Chojniczanka Chojnice - Sandecja Nowy Sącz typ : Chojniczanka Chojnice @ 2.35 fortuna
Chojniczanka co sezon ociera się o ekstraklasę,ale zawsze w ostatniej fazie odpuszczają,bo myślę,że spokojnie mogli awansować już 2 lata temu.W tym sezonie mówią głośno o
ekstraklasie,dokonali sensownych transferów i uważam,że razem z Termalica będą faworytami do awansu. W 1 kolejce zmierzą się z spadkowiczem z Nowego Sącza. Z Sandecji odeszło wielu podstawowych zawodników : Tomasz Brzyski (29 występów) ,Mateusz Cetnarski (17 występów) ,Michał Gliwa (35 występów) ,Adrian Danek (31 występów),Aleksandyr Kolew (32 występy), Patrik Mraz (30 występów), Filip Piszczek (32 występy),Wojciech Trochim (37 występów), Bartłomiej Kasprzak (26 występów) Płamen Kraczunow (26 występów). Po takiej rewolucji ciężko ułożyć coś sensownego w tak krótkim okresie czasu. Mecze
towarzyskie też nie wyglądają najlepiej : 1:1 z Lviv ( 3 poziom rozgrywkowy Ukraina), 2:2 z Volyn Lutsk ( 2 poziom rozgrywkowy Ukraina), porażka 7:1 z Rukh Vynnyky ( 2 poziom rozgrywkowy Ukraina) i zwycięstwo z Puszczą Niepołomice 2:1. Gospodarze tak jak już wspomniałem dokonali na prawdę solidnych wzmocnień : Kamil Sylwestrzak,Wojciech Trochim,Deleu,Serhij Pyłypczuk,Janusz Surdykowski,także jak na 1 ligę mają mocny zespół z zawodnikami mającymi doświadczenie Ekstraklasowe. Według mnie Chojniczanka odniesie tu zwycięstwo.
Termalica Bruk - Bet Nieciecza - Bytovia Bytów typ : Termalica Bruk - Bet Nieciecza @ 1.60 fortuna
W Termalice w porównaniu do zeszłego sezonu nie zaszło wiele zmian kadrowych,większość zawodników została,by wywalczyć awans do
Ekstraklasy.Z ważniejszych zawodników to odszedł Szymon Pawłowski,ale doszedł Jacek Kiełb więc myślę,że strata Pawłowskiego nie będzie aż tak odczuwalna. Z klubu z Bytowa odszedł główny sponsor - Drutex,a wiadomo,że jak nie ma pieniędzy to nie ma także na pensje piłkarzy,więc z Bytovi odeszło kilku podstawowych zawodników. Według mnie Bytovia to jeden z kandydatów do spadku,natomiast Termalica to główny kandydat do awansu. Drużyny mierzyły się ze sobą 2 razy i w 2 meczach zwyciężała Termalica.Uważam,że Termalica udanie zacznie sezon i zgarnie w tym meczu komplet punktów.