W końcu się doczekaliśmy na start najlepszej ligi świata. Wtorek zapowiada się o niebo lepiej niż środa jest parę naprawdę ciekawych meczy do grania. Moje typy na ten dzień są może trochę wbrew logice i napewno nie są do grania za duże stawki, ale uważam że kursy są zdecydowanie za wysokie na niektóre drużyny i należy spróbować bo są to mecze które mogą wejść.
Malaga – Zenit
Mecz dwóch wyrównanych drużyn mimo wszystko z lekkim wskazaniem na Zenit. Rosjanie dokonali niesamowitych wzmocnień przed tym sezonem, takie nazwiska jak Hulk czy Witsel muszą robić wrażenie na każdym rywalu. Malaga natomiast wzomcniona Javierem Saviolą prezentuje się bardzo dobrze, w lidze jeszcze nie przegrała notując tylko jeden remis. Dodatkowym atutem gospodarzy będzie ich obiekt na którym gra się bardzo trudno każdemu rywalowi a ostatnie spotkanie z Levante pokazało że drużyna wie jak się zdobywa bramki i myślę że ich w tym spotkaniu nie zabraknie. Zenit jeszcze nie zgrany ale na w
LM myślę że gwiazdy zaczną spłacać astronomiczne pieniądze a na ich korzyść zdecydowanie będzie przemawiać doświadczenie w europejskich rozgrywkach. Jest wiele za i przeciw obu drużynom dlatego typowanie na kożyść jednej ze stron może być zgubne, jednakże jedno jest pewne obie drużyny doskonale wiedzą jak zdobywać bramki i żadna nie ma stalowej defensywy dlatego moje typy skupią się na bramkach w tym spotkaniu
BTS, @ 1,87 Bwin
over 2,5 gola w meczu, @ 2,10 Bwin
Montpellier – Arsenal
Zupełnie nie rozumiem tak wysokich kursów na Arsenal, kanonierzy może nie najlepiej rozpoczeli sezon ale było to spowodowane tym co zawsze w ostatnich latach czyli stratami personalnymi, widać że drużyna już pierwszy szok ma za sobą i teraz może być tylko lepiej, po stracie Songa i Van Persiego wszystko wraca na właściwe tory ponieważ Podolski a przede wszystkim Santi Cazorla dotarli się z kolegami i fajnie to już wyglądało z Liverpoolem bo o spotkaniu z Southampton nie ma co wspominać, defensywa wygląda bardzo dobrze, paradoksalnie może martwić powrót Szczęsnego bo po kontuzji może brakować mu trochę rytmu meczowego. Gospodarze nie mają żadnego doświadczenia w europie i są kandydatem do ostatniego miejsca w tej grupie. Jak ważne jest doświadczenie pokazały w zeszłym sezonie dwie o kilka klas lepsze drużyny z Dortmundu i Manchesteru. Na dodatek w lidze wyglądają tragicznie niezależnie czy grają na wyjazdach czy u siebie. Według mnie Arsenal zdecydowanie wygra to spotkanie strzelając przy tym kilka bramek.
Hadicap (1:0) typ Arsenal, @ 3,80 Bwin
Arsenal over 1,5, @2,25 Bwin
2DNB, @ 1,48 Bwin
PSG - Dynamo Kijów
O tym meczu trochę krócej, PSG wzomcnione wielkimi nazwiskami kontra solidna drużyna z Kijowa. PSG w tym sezonie gra różnie żeby nie powiedzieć że słabo, może mieć miejsce to o czym już mówiłem czyli brak doświadczenia w
LM same gwiazdy to nie wszystko. Bardzo mi to przypomina City z zeszłego sezonu i nie ździwie się jeżeli Dynamo Kijów z Yarmolenką na skrzydle i Kranjcarem w ataku zabierze punkty paryżanom.
Dynamo strzeli, @1,72 Bwin
2DNB, @4,20 Bwin
Dinamo Zagreb - FC Porto
Gospodarze tego meczu w zeszłym sezonie byli typowym dostarczycielem punktów i nie widze powodu dla którego miało by się to zmienić. W tym przypadku wszystkie atuty są po stronie Porto mają dużo lepszych piłkaży i strata Hulka niczego nie zmienia, są zdecydowanie bardziej doświadczoną drużyną i mają w pamięci zeszły sezon w którym nie wyszli z łatwej by się wydawało grupy. W tym sezonie napewno chcą zmazać tą plamę i nie mogą sobie pozwolić na strate punktów z takim rywalem. Porto w dwóch ostatnich meczach strzeliło 7 bramek i jestem pewien że we wtorek również pare strzelą, a kursy ponad 3 na najniższy handicap który w zeszłym sezonie cudem nie pokrył tylko Real Madryt biorę z wielkim uśmiechem na twarzy. ????
Handicap (1:0) typ Porto, @3,30 Bwin
Handicap (2:0) typ Porto, @7,25 Bwin !!!
Porto over 1,5, @2,05 Bwin
Dinamo nie strzeli, @2,20 Bwin
Real Madryt – Manchester City
No i najlepsze na koniec. Czekam na ten mecz z niecierpliwością i naprawdę nie mogłem uwierzyć jak zobaczyłem kursy na City. Przecież Real w tym sezonie nic nie gra. Można się sugerować wygranym meczem z Barceloną ale wtedy piłkaże z Camp Nou zostali w domach i to nie Real był tak silny tylko Barcelona tak beznadziejnie słaba szczególnie w pierwszej połowie. Oglądałem wszystkie mecze Realu w tym sezonie i nie widze argumentów żeby grać na nich po kursie w okolicach 1,6. Sevilla w sobotę obnarzyła wszystkie braki drużyny z Santiago Bernabeu. City też niczym specjalnym nie błyszczy ale prezentuje się dużo bardziej solidniej i jestem pewny że w tym sezonie nie będzie już tego braku doświadczenia. City strzela dużo bramek w lidze i z łatwością stwarzają sobie sytuacjie, Real u siebie zawsze jest groźny i myśle że też coś strzeli. Według mnie zapowiada się wspaniałe widowisko z dużą ilością bramek ze wskazaniem na City. Po kursie 2,50 na pewno bym nie grał tutaj na gości ale obok takich kursów nie można przejść obojętnie.
2DNB, @3,80 Bwin
Handicap (0:2) typ City, @1,44 Bwin
BTS, @ 1,65 Bwin
Handicap (1:0) typ City, @ 11,00 Bwin !!!
Do moich typów dorzucę jeszcze kilka kuponów które zagrałem. ????
Montpellier - Arsenal typ 2DNB, @1,48
Dinamo Zagreb - FC Porto 2DNB, @1,35
Ako 2,00 Bwin
Stawka większa niż na resztę gdyż jest zwrot w przypadku remisu, a porażek tych drużyn raczej nie przewiduję.
Porto strzeli, @1,22
Schalke strzeli, @1,30
Arsenal strzeli, @1,25
City strzeli, @1,42
Ako 2,82 Bwin
Dynamo Kijów strzeli, @1,70
Arsenal strzeli, @1,25
Malaga - Zenit over 2,5, @2,10
Ako 4,46 Bwin
Generalnie staram się nie dublować typów ale jakoś na
podbicie kursu nie mogłem się powstrzymać
edit: Bardzo dobry początek
LM ???? :grin: Do jeszcze lepszego zabrakło paru minut w Madrycie i zasłużonej bramki dla Zenitu w Maladze.