>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów - 14.09.2011 - środa

Status
Zamknięty.
pacfik 46

pacfik

Użytkownik
jednym z typow ktory mnie zaciekawil na dzisiaj jest bez watpienia zaklad
goscie strzela - nie w meczu Inter vs Trabzonspor po kursie 1,93 by betsafe
goscie w LM zagoscili dosyc szczesliwie i nie wroze im tutaj jakiejs wiekszej kariery, sila ofensywna gosci wg mnie nie jest w stanie zagrozic bramce doswiadczonej druzyny z Mediolanu, chyba ze zdarzy sie cos glupiego....
pozatym dosyc fajna linie wystawil betsafe w meczu Benfica vs Red Devils na strzaly na bramke, linia na gospodarzy wynosi +/- 4,5 strzalow na bramke po kursie 1,85. Wydaje mi sie ze ww spotkanie bedzie obfitowalo w liczne bramki a co za tym idzie w liczne strzaly z obu stron, ofensywnie nastawiona Benfica jest napewno w stanie postraszyc druzyne z Anglii, dysponuja oni naprawde fajnymi grajkami i chcialbym zeby dzisiaj w meczu z mistrzem Anglii pokazali na co ich stac wywalczajac przynajmniej 1 punkt

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
&lt;center&gt;
VS
BENFICA - MANCHESTER UNITED
&lt;/center&gt; Widzę dzisiaj spora nadzieja w wygrana Manchesteru United i sugerowanie, że kurs bardzo wysoki. Wg mnie nie będzie to wcale taki łatwy mecz jak się wielu wydaje. Benfica na Estadio da Luz jest wymagającym rywalem dla każdego. Potrafią grać ładnie dla oka, wymieniać sporo podań, oskrzydlać akcje czy zagrywać prostopadłe piłki do napastników. Również przy stałych fragmentach są mocni wkońcu mają Cardozo i Luisao. I tu właśnie pierwszy problem dla defensywy United, a konkretnie dla bramkarza De Gei. Póki co jako jedyny zawodzi w bieżących rozgrywkach. Jego interwencje nie są najlepsze. Sporo ze straconych goli w tym sezonie mogło nie paść lub Hiszpan mógł się lepiej zachować. No, ale dajmy mu jeszcze czas, potencjał ma;)
Druga sprawa to taka, że spodzeiwam sie dzisiaj rotacji w składzie MU. W poprzednim sezonie na pierwszy mecz LM z Rangersami na Old Trafford Ferguson kompletnie zaskoczył składem i zremisował 0:0 zaledwie. MU grupę ma łatwą więc wiele nie ryzykuje takim zabiegiem bo wciąż będzie przed nimi 5 dość łatwych spotkań. Dzisiejszy mecz z Benfą wydaje się najtrudniejszy, a w perspektywie przecież w niedizele spotkanie z Chelsea na szczycie Premiership. Dlatego dzisiaj zagrać mogą Park, Giggs,Fletcher, Berbatow np. Owszem każdy z nich też daje wiele zespołowi gdy wchodzi do gry. Ale wróce do punktu wyjścia na Da Luz będzie ciężko i wszystko się może zdarzyć.
Jeszcze ciekawostka. MU w Portugalii w historii bilans 5-1-4. Benfica u siebie z angielskimi zespołami 6-2-4
Dla mnie mecz NO BET.
VS
INTER MEDIOLAN - TRABZONSPOR
Typ : Inter @ 1,40 Unibet⛔0:1
Inter dla mnie jest sporym faworytem w tym meczu. Gasperini co prawda stosuje eksperymentalne ustawienie 3-4-3 co póki co owocuje wieloma straconymi golami. W niedizele z Palermo na ławce posadził Sneijdera i Pazziniego. Sneijder ostatecznie musiał wejść i pograł wiele dobrych piłek do partnerów. Dzisiaj jak wiadomo nie zagra Diego Forlan, który w ogóle nie zagra w fazie grupowej Champions League bo nie może. Ponadto Inter dzisiaj bez Motty, Viviano, Poliego, Cordoby, Maicona i Chivu. Oprócz Forlana nie zgłoszony jest jeszcze Castaingnos.
Ciekawa statystyka to w 11 wyjazdowych meczach w europejskich pucharach Trabzon przegrał 8 i tylko 2 zdołał wygrać. Zacznijmy od tego, że w ogóle nie powinni się tutaj znaleźć gdyż wyeliminowała ich Benfica w 3 rundzie el LM. Ale jednak po wykluczeniu Fenerbahce UEFA dała im przepustki. Skład nie robi wrażenia. W Polsce w mediach robią szum, że Polacy mają szanse grać i Polsat niepotrzebnie wybrał ten mecz jako główny na swoją antenę bo tak na dobrą sprawę dzisiaj tylko Głowacki zagra pewnie od początku. Mierzejewski zawieszony, Piotr Brożek kontuzja i w ogóle nie zgłoszony do LM, a Paweł Brożek pewnie wejdzie na końcówke.
Sneijder zrobi w tym meczu różnicę. Większy potencjał i własny teren widzę po stronie Nerroazurrich i to im zaufam dzisiejszego wieczora stawiając na ich wygraną. Przewidywane składy:

Inter: J. Cesar; Jonathan, Lucio, Ranocchia, Nagatomo; Obi, Cambiasso, Zanetti; Sneijder, Pazzini, Zarate.

Trabzonspor: Tolga; Celustka, Giray, Głowacki, Cech; Serkan, Colman, Zokora, Sapara; Altintop, Henrique.
VS
AJAX AMSTERDAM - OL.LYON
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,62 Unibet⛔0:0
Sytuacja jest prosta. Lyon w tym sezonie patrząc po wynikach to za każdym razem osiągał tzw BTS. Grając z Ajaxem powinno to się udać tymbardziej. Owszem nie będzie Lisandro z powodu kontuzji. Ale będzie Briand, Bastos czy Gomis. Defensywa Ajaxu potrafi się &quot;popisać&quot;, bramkarz Vermeer również nie budzi mojego zaufania jak to było za czasów Stekelenburga. Również oglądając w akcji oba zespoły widać sporo przemawiających argumentów za bts. No chyba, że Lloris będzie miał znowu dzień konia jak w meczu z Montpellier na Stade Gerland kiedy to typowałem bts również, a on bronił jak w transie kolejne sytuacje Giroud. Miał przy tym również trochę szczescia bo bodaj dwukrotnie ratował go słupek i poprzeczka. Lyon w defensywie ma swoje problemy tak samo jak Ajax. Poprostu gram bts i tyle w temacie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
raiders 164

raiders

Użytkownik
Manchester City - Napoli
Co tu dużo pisać ... zderzenie lokomotywy z osobówką ? tak chyba można określić ten mecz. MC głośno i wyraźnie zgłasza predyspozycje do mistrzostwa Anglii jak i do odniesienia sukcesu w rozgrywkach europejskich .. nie ma się czemu dziwić bo działacze klubowi skompletowali nie przeciętną drużynę i co ważnie nie są to gwiazdeczki tylko solidni zawodnicy .
Osobiście zakładam pokaz siły MC i wysoką wygraną kto wie może i do zera ?
Więc śmiało biorę :
MC win @1.36
MC strzeli o2,5 @2.25
Dżeko strzeli @1.85
Aguero Strzeli @175

Benfica - Manchester Utd
Kolejny bardzo ciekawy mecz MU który także rewelacyjnie wszedł w sezon z formą gromi rywali w lidze i to w świetnym stylu ,ale czy da sobie radę w Portugalii.. był bym ostrożny na pewno są faworytem w tym starciu ale z Benficą mają bilan 1L 1W na wyjazdach ... dla tego asekuracyjnie biorę :
MU X2@ 1.22
W myśl trenera MU ..na wyjazdach nie przegrywać

Villarreal - Bayern

I ostatnia moja para na dzisiaj , Niemcy w gazie dobra forma ,wyniki w lidze jak z bajki . Nie maco tu kombinować i także asekuracyjnie w razie &quot;W&quot;
Bayern X2 @1.25
Gomez strzeli @1.85
Bayern czyste konto TAK @2.75

Otrzymane punkty reputacji: +1
misiek111232 16

misiek111232

Użytkownik
Witam.
Zagram dzisiaj kupony na over.

NK Dinamo Zagreb - Real Madrid​
over 2.5​
1,45​
⛔
(polecam)​
over 3.5​
2,20​
⛔
(coś dla trochę bardziej odważnych)​

Krótko i na temat.
Real gra z dużo słabszym zespołem na jego boisku. Wyniki Realu ostatnie są bardzo dobre . NK Dinamo Zagreb dla nich na pewno w jakimś stopniu że są w lidze mistrzów to już jest jakieś osiągniecie ale będą walczyć i wątpię że Real utrzyma czyste konto. Ale to nie oznacza, że realowi ten zespół coś może zagrozić Relal strzeli pewnie 3-4 gole. Ale coś ostatnio faworyci zawodzą. ale myślę że overy się powinny pokryć.

Sory ale nie mam czasu na pisanie jakieś znakomitej analizy robota;/

Cała teoria meczu została rozwalona.
faworyci zawodzą, jak wygrywają to małą liczbą goli albo przegrywają jak inter..

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
&quot;Niebieski Mediolan? Starej &#39;nowej&#39; biedy ciąg dalszy&quot;​

Wybrałem ten mecz z dwóch powodów. Pokaże go Polsat, a obok tego jest to jeden z najbardziej niewiadomych pojedynków stylu jeden faworyt, drugi kopciuszek. Inter nie jest w dzisiejszym meczu takim faworytem, jakim jest City, Madryt. Prawda boli, Włoski zespół bez Mourinho gubi się niezmiernie. Mancini dawał tej drużynie coroczne mistrzostwo ligi - no, chociaż tyle, bo w Championach mieli kompleks. Przyszedł Jose, cały niebieski Mediolan był najszczęśliwszy na świecie. Tego im nikt nie zabierze, lecz życie toczy się dalej, a do zespołu ze stolicy Włoch wstąpiła nowa, stara bieda. Gasperini źle ustawia drużynę, irytuje kibiców, a jego podopieczni nie mają żadnego pomysłu. Sportowo Milan przeważył w superpucharze, w pierwszym meczu ligowym Inter dwukrotnie prowadził, aż dał sobie wbić trzy bramki z rzędu przez obecnie średnie Palermo.
Do składu Mediolańczyków wraca najprawdopodobniej od pierwszej minuty Wesley. Co jeszcze ważniejsze, comeback zaliczy Giaopaolo Pazzini, którego brak w meczu ligowym wywołał bunt.Trener zapowiada w końcu zmianę formacji, to jest o tyle ważne, że Inter może pozbyć się wreszcie tego nędznego ustawienia z trzema obrońcami z tyłu. W ekipie powołanej znajdują się tacy jak Jonathan, Lucio, Nagatomo czy Ranocchia którzy powinni pokryć tą formacje. Trabzonspor, czym on może zaskoczyć? Brożkami? A może agresywnym Mierzejewskim, któremu nerwy odpalą jak w meczu w Lizbonie? Ale tam nie przejdzie taki styl, Włosi nie będą dłużni.
Mówiąc poważnie Turcy są po prostu jedną z miliona &#39;solidnych&#39; drużyn, które dużo biegają, próbują coś ładniejszego ale nie wychodzi. Oglądałem ich spotkania, bez szału - a zapewniam, że umiem u mniejszych ekip zauważyć fajne rzeczy. Wicemistrz Turcji który dziś zagości na San Siro nie będzie liczyć jednak tylko na szczęście. W zespole posiadają Halila Altintopa, Saparę oraz Paula Henriquę. Oni postarają się o pokonanie Cesara. Ale szczerze wątpię, by Brazylijski napastnik zagroził swojemu rodakowi Lucio, a para Altintop z Saparą takiej defensywie, jak Zanetti do spółki ze Stankovicem. W środku pola bez rewelacji, prócz Zokory, który ma częste przebłyski są zwykli, ambitni gracze. W obronie z pewnością zobaczymy Głowackiego. Na lewej stronie zagości najprawdopodobniej Cech, martwiłoby mnie to ale w przypadku innego rywala. Inter Mediolan zawsze mierzył przez akcje ofensywne środkiem pola, rzadko kiedy skrzydłami. Zresztą i ich piłkarze nie są wybitnymi skrzydłowymi, wszystko opiera się na mocnym środku boiska.
Liczę na małe przebudzenie z tego długiego snu Nerazzurrich i ponowne wkroczenie na wysokie progi. Dzisiaj jest do tego idealna okazja, tak więc Forza Inter i jazda po mecz.
Typ: Inter
Kurs: 1,40 by Bwin.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
A ja mam taką propozycję:

Manchester United - Bayern Monachium
over 2,5 @2.6 ✅✅✅✅

Zanim zaczniecie pisać: &quot;kolego ogarnij się, dzisiaj nie ma takiego meczu&quot;, &quot;te drużyny nie są w jednej grupie&quot; przeczytajcie dalszą część. ;)
Taki zakład można postawić w Unibecie, (Liga Mistrzów/Fantasy Matches). Jest to taki wirtualny mecz i liczą się bramki zdobyte przez obie drużyny.
Na początku zastanawiałem się nad zakładem Bayern over 1,5 ale kurs spadł z @2.2 na @2.05 i wyszukałem wtedy ten właśnie zakład.
Obie drużyny powinny bez problemu strzelić przynajmniej po bramce a osobiście liczę że Niemcy ukłują przynajmniej 2 razy. Bramka Villarrealu ostatnimi czasy została solidnie ostrzelana, stracili oni w 2 pierwszych kolejkach aż 7 bramek. Niby grali z drużynami z ligowego TOPU ale w końcu Villarreal tez do tego TOPU aspiruję. Bayern jest w zgoła odmiennej sytuacji, 15 bramek w ostatnich 3 meczach ligowych robi wrażenie, mimo że były to drużyny z dna tabeli.
Po cichu liczę że sami Monachijczycy mogą tą linie pokryć a przy tym zakładzie są &quot;wspierani&quot; przez legendarne MU. ???? Ale jak zagra dzisiaj ten angielski klub? Osobiście mam spore obawy co do ich zwycięstwa i nie podzielam entuzjazmu kolegów wyżej.
Tzn. może napiszę tak: jeśli Ferguson wyjdzie w większości wyjściowym składem czyli Rooney, fasolka, Nani, Young i nie wystawi jakichś żółtodziobów to są oni faworytami ale i tak teren jest trudny. Ale znając Alexa jakoś nie zdziwię się jeśli wyjdą dzisiaj w pierwszym składzie Berbatov, Giggs czy Park. Zaraz kibice Czerwonych diabłów odpiszą że tu nie ma zawodników pierwszego składu bo wszyscy są równi i nie ma znaczenia kto wyjdzie i tak będzie dobrze, więc od razu odpisuję: pieprzenie! ????
W pamięci jakoś mi siedzą ostatnie lata i to jak grał Manchester w fazach grupowych czyli, jak najmniejszym nakładem sił z częstymi rotacjami w składzie. Do tego dochodzi weekendowy mecz w lidze z Chelsea. Który jest jednak sporo ważniejszy niż pierwszy wyjazdowy mecz z Benficą w fazie grupowej LM. ???? Remis będzie ich satysfakcjonował i śmierdzi mi tu remisem 1:1. ----- A NIE MÓWIŁEM
Reasumując, ten over2,5 przy kursie 2.6 jest moim zdaniem naprawdę dobra opcją bo mamy będący w gazie Bayern który sam może strzelić dzisiaj 3 bramki oraz nieprzewidywalny Manchester który również sam może strzelić te wymagane 3 bramki.

/// Kurs spadł już do 2.35 ... :]
Zagadka i ciekawostka!!! ????
Jaki kurs wystawił Sportingbet na to że w dzisiejszym meczu Realu Ronaldo zdobędzie bramkę??
No jaki mogli wystawić? Pewnie 1.5-1.6 jak większość, choć można i 1.75 znaleźć. Jaki najniższy kurs na takie zdarzenie widzieliście? Ja ostatnio w meczu z San Marino na Ibre widziałem bodaj 1.26 ale to z San Marino, a tutaj w fazie grupowej LM w meczu na wyjeździe mamy kurs... Uwaga... 1.20!!!!
Brać go!!!! kto nie zagra ten faja !!!! ???? ???? ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
robbn 23

robbn

Użytkownik
Kuchcik MU co do Twojej analizy:
- Mierzejewski czasem nie pauzuje za czerwoną kartkę?;
- &#39;brożkowie&#39; nie zagrają na pewno razem bo Piotrek Brożek, w ogóle do Mediolanu nie pojechał;
- Sneijder zanotował już powrót grając prawie całe spotkanie z Palermo(wszedł w pierwszej połowie) - zanotował nawet asystę przy ostatniej bramce Interu;
Inter w meczu z Palermo nie grał źle, ale Palermo niesione gorącą atmosferą na swoim stadionie fajnie klepało i wychodziło im praktycznie wszystko (bardzo ładne bramki) no i do tego mają niezawodnego Miccoliego ;)
Los.Blancos bardzo fajny typ, gdybym miał go u siebie z pewnością bym zagrał ????

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
@Robbn
Ja bym tego analizą nie nazwał, parę prostych słów o meczu. Widzisz jaki człowiek zalatany, piszę o czerwieni z Benficą i nagle o niej zapominam.
Info o tym, że jeden Brożek nie poleciał przeczytałem dopiero po napisaniu tego.
Tak, Sneijder wszedł w 35 minucie bodajże. W sumie zgadzam się ze wszystkim, ale Palermo wypadło troszkę lepiej na tle takiego meczu.

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Mi w meczu Befica - ManU tez śmierdzi remisem. Po pierwsze dlatego, że Benfica u siebie jest bardzo dobrym zespołem, groźnym dla każdego. Po drugie z powodu ekonomicznego sposobu prowadzenia drużyny przez Fergusona. Jak dla mnie nie ma opcji że dzisiaj wyjdzie całkowicie podstawowy skład. Ferguson w swoim stylu mając w głowie mecz z Chelsea będzie chciał tutaj ugrać dobry wynik małym nakładem sił. Benfica to po ManU w tej grupie druga siła, więc paradoksalnie Ferguson nie będzie starał się tutaj za wszelką cenę wygrać. Remis tutaj też jest dla Manu dobrym wynikiem, zawsze mogą punkty nabić na słabszych rywalach, a jeśli potem u siebie ograją Portugalczyków to i tak mają pierwsze miejsce. Właśnie to, że ManU wcale nie będzie tu chciało wygrać za wszelką cenę skłania mnie do odpuszczenia tego meczu. Na stronie devilpage.pl przypuszczalny skład diabłów prezentuje się tak:
-----------De Gea--------------
Smalling-Evans-Jones-Fabio
-------------Carrick--------------
-----Fletcher--------------------
-----------Giggs-----------------
Park-------------------Young
-----------Berbatov------------

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Villarreal - Bayern Monachium 0:2 ✅✅✅
typ: 2✅
kurs: 2,1 (expekt)

Do Hiszpanii przyjeżdżają dzisiaj Bawarczycy. Grupa A w której rywalizują oba kluby występują również drużyny z Manchesteru City i z Neapolu. Punkty są więc niezwykle ważne. Każdy pojedynek w tej grupie zapowiada się niezwykle ciekawie. Villarreal do tej pory nie zachwycało formą w lidze. W pierwszej kolejce przegrali z Barceloną 5:0, w drugiej zremisowali z Sevillą 2:2. Bayern po pięciu kolejkach jest liderem Bundesligi i zajmuje po pięciu kolejkach pozycję lidera. Bayern w ostatniej kolejce wygrał z Freiburgiem aż 7:0. Forma ligowa obu klubów wskazuje na to, że pojedynek powinni wygrać Bawarczycy. Drużyna Bayernu zagra dziś bez kontuzjowanego Robbena.
Przewidywane składy:
Villarreal: Diego Lopez - Mario, Gonzalo, Zapata, Oriol - Borja Valero, Bruno, Marchena, Cani - Rossi, Nilmar
Bayern: Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Gustavo, Schweinsteiger - Muller, Kroos, Ribery - Gomez
---------------------------------------------------
Inter - Trabzonspor 0:1 ⛔⛔⛔
typ: 1⛔
kurs: 1,45 (betclick)

Do Włoch przyjeżdża dziś Turecka drużyna, która gra w LM kosztem Fenerbache wykluczonego przez aferę korupcyjną. Drużyna Trabzonsporu grała w eliminacjach LM jednak okazała się gorsza od Benfici. W eliminacjach LE grali natomiast z Bilbao i w pierwszym meczu był wynik 1:1. Niewykluczone, więc, że gdyby nie afera z Fenerbache, nie oglądalibyśmy Polaków w europejskich pucharach. Uważam, że Turcy to póki co za słaba drużyna na LM co pokazał dwumecz z Benficą. Inter przegrał w inauguracyjnej kolejce z Palermo 3:4. Włosi będą chcieli zapewne zamazać słabe wrażenie z ostatniego spotkania i udowodnić swoim kibicom, że potrafią zwyciężać. Nie zobaczymy dziś w Interze Forlana, który grał w eliminacjach w barwach Atletico Madryt. Oprócz niego nie wystąpią: Motta, Chivu, Viviano, Cordoba i Maicon.
Prawdopodobne składy:
Inter: Julio Cesar; Lucio, Samuel, Zanetti; Jonathan, Stankovic, Cambiasso, Nagatomo; Sneijder; Milito, Pazzini
Trabzonspor: Zengin; Glowacki, Kacar, Celustka, Balci; Zokora, Colman, Alanzinho, Akgun; Brozek, Altintop
--------------------------------------------------------------
Manchester City - Napoli 1:1 ⛔⛔⛔
typ: over 2,5 ⛔
kurs: 1,65 (expekt)

The Citizens podejmują dziś w swoim debiucie w LM drużynę z Neapolu. Manchester wszedł w sezon strasznie rozpędzony wygrywając ostatnio z Wigan 3:0 a wcześniej na wyjeździe z Tottenhamem aż 5:1. Obecnie the Citizens zajmują w tabeli drugie miejsce. Drużyna Napoli wygrała w inauguracyjnej kolejce Serie A z Ceseną na wyjeździe 3:1. Ciężko powiedzieć czego się spodziewać po obu drużynach W Lidze Mistrzów. Jeżeli Napoli będzie prezentowało taką formę jak w spotkaniu przed sezonowym z Barceloną (przegrali 5:0), to nie mają czego szukać w elitarnych rozgrywkach. Ciężko powiedzieć jak spiszą się w rozgrywkach debiutujący jako klub, jednak mający w swoich szeregach zawodników grających już kiedyś w LM, piłkarze MC. Manchester i Napoli należą do przysłowiowej grupy śmierci razem z Bayernem i Villarrealem. Uważam, więc, że stoczą ciężki bój w którym padnie wiele bramek.
Powołani zawodnicy gości: De Sanctis, Colombo, Rosati, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Fernandez, Fideleff, Grava, Dossena, Dzemaili, Gargano, Hamsik, Inler, Maggio, Zuniga, Cavani, Lavezzi, Mascara, Pandev, Santana.
Prawdopodobny skład City: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Y. Toure, Silva, Nasri, A. Johnson, Aguero, Dzeko.
---------------------------------------------------------
Dinamo Zagreb - Real Madryt (-1) 0:1 ⛔⛔⛔
typ: 2 ⛔
kurs: 1,65 (betclick)

The Citizens podejmują dziś w swoim debiucie w LM drużynę z Neapolu. Manchester wszedł w sezon strasznie rozpędzony wygrywając ostatnio z Wigan 3:0 a wcześniej na wyjeździe z Tottenhamem aż 5:1. Obecnie the Citizens zajmują w tabeli drugie miejsce. Drużyna Napoli wygrała w inauguracyjnej kolejce Serie A z Ceseną na wyjeździe 3:1. Ciężko powiedzieć czego się spodziewać po obu drużynach W Lidze Mistrzów. Jeżeli Napoli będzie prezentowało taką formę jak w spotkaniu przed sezonowym z Barceloną (przegrali 5:0), to nie mają czego szukać w elitarnych rozgrywkach. Ciężko powiedzieć jak spiszą się w rozgrywkach debiutujący jako klub, jednak mający w swoich szeregach zawodników grających już kiedyś w LM, piłkarze MC. Manchester i Napoli należą do przysłowiowej grupy śmierci razem z Bayernem i Villarrealem. Uważam, więc, że stoczą ciężki bój w którym padnie wiele bramek.
Powołani zawodnicy gości: De Sanctis, Colombo, Rosati, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Fernandez, Fideleff, Grava, Dossena, Dzemaili, Gargano, Hamsik, Inler, Maggio, Zuniga, Cavani, Lavezzi, Mascara, Pandev, Santana.
Prawdopodobny skład City: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Y. Toure, Silva, Nasri, A. Johnson, Aguero, Dzeko.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Kurcze ludzie nie rozumiem tego przekreślania Napoli,zwłaszcza na podstawie przegranego 0-5 sparingu z Barceloną. City pewnie że na razie zachwycają grą ofensywną,ale nie grali z tuzami Premier League tylko ze Swansea czy Wigan.Napoli wielka niewiadoma,dopiero zaczęli ligę,jest trener Lippi,doszli do zespołu Inler i Pandev. Wiem,że nie ma co porównywać City sprzed roku,ale skoro Lech potrafił u siebie z nimi wygrać a na wyjeździe strzelić bramkę to Napoli ma na to dość duże szanse moim zdaniem.

mate4pl 45

mate4pl

Użytkownik
@levy42
Oczywiście, Manchester City ma na razie za sobą pojedynki z dość przeciętnymi drużynami oraz z zawsze groźnym Tottenhamem (zabierali punkty najlepszym, w LE dochodzili daleko, skład mają porządny). Jednak czy widziałeś te spotkania? Gracze ofensywni pokazali się nie z dobrej strony. Oni pokazali się z genialnej strony. Co grał Nasri, Dżeko, Kun... to aż ręce same się składają do oklasków! Na słabą obronę grali aż tak kozacko? Dobra, dobra. Barcelona remisuje z Sociedad i wszyscy marudzą, że to początek sezonu, a Barcelona jest świetna. Inne zespoły grają słabo na początku - nie wnikajmy. Podobnie z Napoli ma się sytuacja - wszyscy mówią, by nie brać pod uwagę sparingów itp. Ale to właśnie ma znaczenie! Na dzień dzisiejszy Manchester City jest przygotowany do sezonu świetnie, weszli od razu na bardzo wysoki, europejski poziom. Napoli ma problemy z wygrywaniem nawet ze słabymi przeciwnikami. Citizens robią to zdecydowanie, przekonująco. Teraz mają start w LM, grają u siebie. Skoro nawet na wyjazdach rozbijają przeciwników, którzy źle weszli w sezon, to czemu dzisiaj miałoby być inaczej? Wiadomo, LM rządzi się swoimi prawami itp. Ale czy nagle po 3 dniach Citizens aż tak stracą na wartości i nie dadzą rady Napoli? Wątpię. Przekonamy się wieczorem, ja polecam oglądać ten mecz bo może być bardzo otwarty i ładny.
W meczu Dynama Zagrzeb z Realem Madryt proponuję Ozil strzeli. Przeczucie, a value jak przy takich zdarzeniach duży.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
@levy42
City z Lechem szybko zrobiło sobie przewagę bez większych męczeń. Poza tym czy można porównywać tamten zespół z obecnym? Wg mojego uznania chyba nie. Też ważny fakt, że wtedy grali w LE, a ranga Ligi Mistrzów jest o wiele większa i bezcenna dla niebieskiego Manchesteru. Bardzo długo na to czekali, są w świetnej formie.
Typu się nie podejmuje, bo liczę na suprise ze strony Napoli ????

xavy 386

xavy

Użytkownik
Dinamo - Real
Kto więcej rzutów rożnych? Real 1,50 2/5 Unibet
Nie się co rozpisywać- Real będzie miał miażdżącą przewagę w tym meczu jeśli chodzi o każdy element gry także rzuty rożne. Według mnie jest to valuebet.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kubota 76

kubota

Użytkownik
Dinamo Zagreb - Real Madryt

Chorwacki zespół musiał przejść 3 rundy kwalifikacyjne. Drogi nie mieli trudnej bowiem bez problemów pokonali Neftczi Baku, HJK Helsinki i Malmo FF. Dinamo również na dobre zaczęło już ligę w której zdążyło rozegrać już 7 spotkań w których wygrali 6 a 1 zremisowali z Hajdukiem. Jak widać stracili punkty z jedna z drużną na poziomie a z reszta bez problemów wygrywali.Real z Madrytu, zmagania w tegorocznej Lidze Mistrzów zacznie od wyjazdowego starcia w Zagrzebiu, gdzie zmierzy się z miejscowym Dynamem. Oczywiście faworytem spotkania będą goście z Hiszpanii. A Ci nie powinni zawieść swoich fanów, bo od początku nowego sezonu są w dobrej dyspozycji.Na madryckiej ławce nie zobaczymy tym razem żującego z pasją gumę trenera Mourinho, który ukarany za wypowiedzi w czasie poprzedniej edycji Champions League obejrzy mecz w hotelu. Zdaniem szkoleniowca gospodarzy Krunoslava Jurčicia czynnik ten może być decydujący w walce na boisku, chociaż pewne jest, że nawet jeśli Portugalczyka fizycznie na stadionie nie będzie, zrobi on wszystko, by w jakiś sposób kontaktować się ze sztabem technicznym.Patrząc na skład rywala, na pierwszy plan wysuwa się z pewnością Dario Šimić. Chorwat niedawno wrócił do klubu, którego jest wychowankiem, po kilkunastoletniej tułaczce po ligach zagranicznych – w tym czasie rozegrał grubo ponad sto meczów we włoskiej Serie A w barwach Interu i Milanu oraz kolejne kilkadziesiąt w Ligue 1, nosząc koszulkę AS Monaco. Kapitanem Dinama jest obecnie doskonale znany z gry w Liverpoolu waleczny defensor Igor Bišćan. Warto zwrócić uwagę również na reprezentanta Chile Pedra Moralesa. Latynos przybył do Zagrzebia jako następca Luki Modricia i mimo że nie udało mu się wywalczyć pewnej pozycji w drużynie, to jego statystki strzeleckie są naprawdę imponujące.Jeżeli wszystko pójdzie po myśli madridistas, przez najbliższe 248 dni Los Merengues rozegrają trzynaście spotkań, aby po tym ostatnim 13 maja w Monachium wznieść w górę upragnione trofeum.Mam nadzieję , że tym razem będzie na plus , Real swoje spotkanie powinien spokojnie wygrać. Jak będzie okaże się już o 20:45.
Na koniec mała ciekawostka. Ronaldo zagra swój 500 mecz w karierze.
Wydaje mi się, ze Real spokojnie powinien wygrać minimum dwoma bramkami.

Przewidywany skład.

Dinamo: Kelava - Tonel, Vida, Cufre, Ibanez - Calello, Leko, Sammir, Badelj - Beciraj, Rukavina

Real: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Coentrao - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Benzema

8/10
Dinamo Zagreb - Real Madryt (-1) 2 1,86 STS

W 49

wojti1830

Użytkownik
Myślę że rozpędzony Bayern nie będzie miał problemów, ze słabo jak na razie spisującym się Villarrealem. Bayern wygrywa mecz za meczem, i wygrywa w pięknym stylu różnicą kilku bramek. Villarreal na poczętek sezonu porażka z Barcą i remis z Sevillą. Myślę że Bawarczycy mogą spokojnie pokryć HC jeśli tylko nie zlekceważą rywala tak jak zrobiła to wczoraj Barcelona.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom