Nikt nie rozpoczął jeszcze dyskusji na ten temat, aż jestem w szoku... no to:
Lipsk - Monaco 2 dnb (2.50) ónibet.
Widzę w tym kursie value. Wg mnie lipsk jest mniej doświadczoną drużyną w
LM od Monaco i tutaj upatruję drogę do sukcesu aby typ wszedł. Trochę szkoda, że odszedł Mbappe, ale mam nadzieję, że to nie zmieni siły rażenia zespołu, bo umówmy się : Kylian jest super piłkarzem, ale tak na prawdę nie był to doświadczony piłkarz w szeregach Monaco. Jego strata nie powinna odbić się na tym, że monaco straci tak dużo do jakości. Do wyboru tego typu zachęciła mnie wtopa Hoffenheim z Liverpoolem. Z niemieckich drużyn, Bayern i Borussia mają coś do powiedzenia. Żal nie skorzystać z takiego kursu.
Liverpool - Sevilla 1 (1.72) ónibet
Tutaj pogram sobie czystą jedyneczkę, bo inne typy nie opłacają się. Śledzę wszystkie ważniejsze rozgrywki już jakiś czas i granie w stronę Liverpoolu, zawsze był bardzo ryzykowne. W tym sezonie gra anglików podoba mi się. Ostatnio są bardzo bramkostrzelni i ostatnią ich wtopę z ManCity potraktuję jako spotkanie po którym piłkarze przyjmują kubeł zimnej wody na łeb. Mam w pamięci porażkę Liverpoolu w
LE z Sevillą, ale w Sevilli grali zupełnie inni piłkarze, w Liverpoolu też. Można sobie pogooglować. Może 3 piłkarzy z każdej z obu drużyn byli w wyjściowej jedenastce wtedy, a teraz, jak grają w optymalnym składzie. Nawet Sevillę wtedy trenował Emery XD No, niech Klopp bierze na rewanż tamtą porażkę i tym razem niech wygrają.
Pogram też, że
Spartak nie przegra (1.21), ale tutaj bez głębszej analizy. Traktuję Maribor jako totalnego outsidera
LM, którzy remis potraktują niczym mistrzostwo świata. Chociaż Spartak Moskwa nie jest super mocną europejska drużyną, ten bet idzie bardziej w stronę PRZECIWKO Mariborowi. Ok, Maribor nie ma nic do stracenia itd. ale nie jest to tak enigmatyczna drużyna jak Ludogorets, który grał fajną piłkę i napędził strachu niejednemu klubowi w
LM, ani też Słowenia to nie jest Kazachstan, że żaden klub nie potrafił tam praktycznie wygrać w
LM.
Mam nawet typ numer 4/5.
Szachtar - Napoli 2 dnb (1.54)
liczba bramek over 2.5 (1.86)
Napoli to coraz lepiej grająca drużyna, która w składzie ma bardziej klasowych zawodników. Zastanawiałem się trochę nad tym typem, bo w głowie motto: "Napoli kupon spie...li" HEHE, ale to zwykle się działo jak grało się Napoli w lidze jako pewniaczek na
podbicie... Tutaj największym argumentem było to, że Szachtar nie jest tym samym Szachtarem co kiedyś. Przez tą wojnę na Ukrainie, wg mnie Szachtar gra teraz ciągle z totalnymi pastuchami i ich styl gry determinuje ich do tego, żeby ciągle zamykać rywala w ich polu karnym, ciągle stosować atak pozycyjny, ciągle być takim tłamszącym zwycięzcą... no i ok, sprawdza się, bo ciągle jakoś tam wygrywają (najczęściej to minimalnie, gromienia tam nie ma). Ale co będzie jak przyjedzie w końcu drużyna, która gra kombinacyjnie, nie tylko ogranicza się do obrony, ale również atakuje, bo i w składzie ma kozaków, którzy umieją przyspieszyć, celnie podać, zaasystować, oddać mierzony i bardzo celny strzał niemal w każdym meczu? Zobaczcie, że Szachtar nie ma kiedy w lidze pograć z silnymi drużynami (no, Dynamo jeszcze jest w miarę, w miarę), ale Napoli już ma doświadczenie w graniu z mocnymi drużynami. Czy to Roma, Juve, Lazio, AC Milan, Inter.
Na Ukrainie jeszcze mrozów nie ma, więc argument o ukraińskiej, mroźnej twierdzy można odrzucić... i dobrze.
W tym spotkaniu spodziewam się ciekawego mixu dwóch różnych drużyn i po prostu czuję, że będą wpadały bramki... 1:2, 2:2, 0:3, 1:4,