>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. kolejka fazy grupowej Ligi Konferencji [2.10 - 3.10.2024]

Status
Zamknięty.
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2024-09-2 o 13.26.48.png
Zrzut ekranu 2024-09-2 o 13.27.00.png

Nie masz konta w Betfan, nic straconego - załóż je z kodem FORUMBUK wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus 200% do 400 PLN1000x200.png

typerskoki 637K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Kopenhaga - Jagiellonia 1 @ 1,63 @ Fortuna

Wydaje mi się, że dla drużyn jak Kopenhaga z jednej strony rozgrywki Ligi Konferencji są karą. Z drugiej strony to może być jedyna okazja na wygranie europejskiego trofeum, bo dla takich drużyn wydaje mi się to w zasięgu! Zaczynają meczem u siebie z Jagiellonią, która ostatnio ma mocne kłopoty i przegrała aż 5-0 z Lechem w lidze. Nie spodziewam się by tutaj przeszli mega przemianę i byli w stanie urwać punkty Duńczykom, a kurs 1,63 wydaje się całkiem dobrym betem do jakiegoś dubla.

tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
+1
Legia Warszawa - Betis 1X @2.19 Betclic

Niektórzy pewnie złapią się za głowę jak zobaczą taki typ. Też się trochę dziwie, ale jest parę przesłanek co do typu na Legię. Gospodarze są w beznadziejnej formie, tam nic nie gra, spodziewałem się, że po meczu w Szczecinie Faja wyleci na zbity pysk,póki co to nie nastąpiło. Jednak na taki mecz Wojskowi potrafią się mobilizować, co pokazał mecz z Brondby i zeszłoroczna faza grupowa LKE, gdzie Legia potrafiła wyjść z grupy i u siebie wygrała wszystkie spotkania, a Aston Villa, Alkmarr to nie są pieski do bicia, tylko poziom piłkarski zbliżony właśnie do Betisu, który początek sezonu i tak ma słaby. Co najważniejsze, Hiszpanie 3 dni po meczu z Legią mają mecz derbowy z Sevilla, więc niewykluczone, że trener gości wystawi paru zmienników w Warszawie przed meczem derbowym, co zwiększy szanse Legii na korzystny wynik. Jedni i drudzy bez formy, Betis na papierze ma lepszych piłkarzy, ale tutaj próbuje w kierunku gospodarzy, i nie zdziwi mnie ich zwycięstwo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +862
Zagrajmy rożne 71,9K

Zagrajmy rożne

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji
Godzina: 16:30
Spotkanie: Vitoria Guimaraes - NK Celje
Typ: Vitoria Guimaraes powyżej 6.5RR
Kurs: 1.85
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Postawienie zakładu na co najmniej 7 rzutów rożnych gospodarzy to w mojej opinii interesujący wybór. Oto kilka argumentów, które mogą wspierać tę decyzję: 5RR wyjazd, 9RR dom, 6RR wyjazd, 5RR dom, 4RR wyjazd (Braga), 5RR dom (Porto), 9RR wyjazd. Bardzo dobra średnia kornerów Vitorii. Warto dodać, że drużyna oddaje dużo strzałów z dystansu co przekłada się na liczbę stałych fragmentów gry. Jeżeli Vitoria zagra ofensywnie i często będzie atakować, to istnieje większe prawdopodobieństwo, że będą zdobywać rożne. Ataki skrzydłowe i uderzenia z dystansu mogą do tego doprowadzić. Warto dodać fakt rządzy rewanżu za przegrane spotkanie na swoim stadionie w grze o Ligę Europy po dogrywce. Wtedy Vitoria zdobyła 11 rzutów rożnych w regulaminowym czasie gry. Dużą niewiadomą będzie pogoda, bowiem zapowiadane są opady deszczu, więc powinno to pomóc w przyśpieszeniu gry, jednakże po tygodniowych opadach może być ''paćka'' na boisku co mogę skutkować stojącą grą. Przedmeczowo zagram powyższy zakład, natomiast będę na bieżąco śledził rozwój sytuacji i może z czasem zagram jeszcze ogólną sumę rzutów rożnych.

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
+1
Godzina: 16:30
Spotkanie: Basaksehir : SK Rapid
Typ: liczba żółtych kartek / over 5.5
Kurs: 3.30
Bukmacher: betters

Spodziewam się tutaj nie złej kopaniny , Basasksehir czyli przedstawiciel Tureckiej Super Ligi w której kartki są na porzątku dziennym natomiast Rapid to widzieliśmy na włąsne oczy w pierwszym meczu z Wisłą w Krakowie co prawda wygrali a w doliczonym czasie pierwszej połowy czerwona bezpośrednia za nadmierną ostrość no i idziemy dalej do fianłu Ligi konferencji i mecz w Portugalii z Bragą i 2 minuta gry bezpośrednia czerwień dla Rapidu w rewanżu w Wiedniu 5 żółtek tak więc dziś pierwszy mecz fazy ligowej i dobrze by było zacząć z jakąś zdobyczą punktową , sędzią jest Adam Ladebäck z Szwecji , sędziował jeden mecz w kwalifikacjach LK pomiędzy FK Decic Tuzi a HJK i pokazał 10 żółtek wliczając dogrywkę , dziś zapewne rónież powyciąga sporo karteczek , czy aż 6 ? zobaczymy

Ciapekzk 109,9K

Ciapekzk

Użytkownik
+1
Kopenhaga - Jagiellonia 1 @ 1,63 @ Fortuna

Wydaje mi się, że dla drużyn jak Kopenhaga z jednej strony rozgrywki Ligi Konferencji są karą. Z drugiej strony to może być jedyna okazja na wygranie europejskiego trofeum, bo dla takich drużyn wydaje mi się to w zasięgu! Zaczynają meczem u siebie z Jagiellonią, która ostatnio ma mocne kłopoty i przegrała aż 5-0 z Lechem w lidze. Nie spodziewam się by tutaj przeszli mega przemianę i byli w stanie urwać punkty Duńczykom, a kurs 1,63 wydaje się całkiem dobrym betem do jakiegoś dubla.
Ja się obawiam żeby FCK nie wygrało tuta wiecej niz dwoma bramkami. Co do reszty się zgadzam. Kopenhaga jest o klasę wyżej od kazdej druzyny ligi Polskiej.

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
+1
Astana - TSC, gol w 1. połowie - @1.42, Superbet

Kazachsko-serbska konfrontacja, w której faworytem wydaje się być Astana, głównie ze względu na atut własnego boiska, ale tez na swoje doświadczenie w rozgrywkach europejskich. Astana dobrze weszła w ten sezon i od porażki z Brann, którą ostatecznie odrobili - odnotowali 6 meczów bez porażki. W przypadku TSC nie jest to jakaś znana ekipa dla większości, bo bardziej z Serbii kojarzy się takie marki jak Crvena czy Partizan. Bieżąca forma TSC też daleka od ideału i z taką grą będzie im ciężko ponownie powalczyć o udział w europejskich rozgrywkach w przyszłym sezonie. Nastawiam się na dość otwarte i bezpośrednie starcie, w którym wpadnie bramka już w 1. połowie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +409
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Godzina: 18:45
Spotkanie: Legia Warszawa : Betis
Typ: Legia over 1.5 gola
Kurs: 3.40
Bukmacher: betters

Zgodzę się z analizą wyżej że dla Betisu najważniejszy jest mecz DERBOWY z Sevillą który już za 3 dni mają do rozegrania , a stawką nie tylko 3 pkt ale także prestiż tak wię liczę że dziś Betis nie wystąpi w podstawowym składzie , jest też przesłanka że w bramce nie wystąpi dziś Rui Silva a zastąpić go ma Adrian . Legia wiemy w lidze ostatnio nie najlepiej ale jak wychodzą na arenę międzynarodową to nie wygląd to żle , chłopaki na pewno będą chcieli zagrać tak jak przed rokiem kiedy to pokonali choćby Aston Villę strzelając im 3 gole albo AZ Alkmaar strzelając 2 bramki , liczę że dziś stać Legię na 2 bramki bo ich główny golkiper nie będzie między słupkami a jego zmiennik Adrian .

krycha18 16

krycha18

Użytkownik
+1
Dyscyplina: Piłka Nożna - liga konferencji
Godzina: 21:00
Spotkanie: Kopenhaga - Jagiellonia
Typ: Kopenhaga strzeli gola w obu połowach
Kurs:
1.94
Bukmacher: Fortuna Witam wracam do was po dłuższej przerwie i zaczynam zabawę żeby się sprawdzić . Pierwszym moim typem na dziś jest spotkanie Kopenhaga kontra Jagiellonia Białystok w ramach rozgrywek pucharu konfederacji. Wszyscy dobrze wiedzą jak nasze zespoły się spisują w europejskich pucharach. Kopenhaga mocy duński zespół który ostatnio jest na fali 3 wygrane z rzędu odpowiednio 2;0 u siebie z Aalborg 0:2 na wyjedzie w pucharze z Koge oraz w ostatni Weekend 1;2 pokonali na wyjeździe Vajle . Głownie swój typ opieram na tym że Kopenhaga gra u siebie i potrafi każdego ograć i napewno będą cisnąć od pierwszych minut dlatego daje na gola w oby połowach . W lidze bilans na własnym stadionie mają na 5 meczy 11 pk i bilans 10;5 ich siła jest głównie ofensywa gdzie gra i rządzi Elyounoussi . Napisze trochę o naszej Jagielloni ale nie będę się zbytnio rozpisywał . Sama prarzka z Ajaxem 3;0 w ostatnim meczu pucharowym na wyjeździe który w tym sezonie nie jest tak mocny jak w ostatnich latach totalna niemoc przez całe 90 min nie oddali praktycznie żadnego strzału na bramkę do tego przegrana w lidze 5;0 z Lechem oraz ostania wygrana 0;1 z Piastem Gliwice na wyjeździe gdzie praktycznie piast cisnął cały mecz i brakło im tylko szczęścia nie napawa optymizmem na wyjazdowe spotkanie do ciężkiego terenu jakim jest Kopenhaga . Myślę to spotkanie skończy się spokojnie wynikiem około 3;0 . Do tego Kopenhaga będzie atakować od pierwszych minut dlatego stawiam na gola gospodarzy w obu połowach .

H 127,9K

hasbaart

Typer
Trochę brak czasu na dokładne opisywanie. Poza tym pierwsza kolejka więc zobaczymy kto co pokaże. Na pierwszy rzut oka podoba mi się:

Heidenheim - Olimpia Lublana
W eliminacjach Heidenheim łapał sporo kartek. Doswiadczenie w rozgrywkach europejskich małe więc frycowe trzeba płacić 😉 Olimpia zawsze obserwuje jeśli chodzi o kartki. Do tego Jorgji z Albanii w tym roku w eliminacjach nie pokazywał wielu kartek ale z poprzednich sezonów można wywnioskować, że potrafi sporo pokazać...

Over 3,5 kartek 1,39 ✅
Over 3,5żk - 1,58✅
Over 4,5 kartek 1,86✅

FC Astana - TNS

W Kazachstanie gra się ciężko a Gospodarze jak strzela bramkę to bronią wyniku jak dziewictwa siostry i lecą kartki. TNS znany też jako Baćka Topola 😅 w odpadł z Ligi Europy po przegranej w dwumeczu z Maccabi Hajfa. W Hajfie wyłapali 4żk i 2 x CZERWONA, a u siebie 4żk. Wygląda jak kartkowy mecz. Tylko sędzia z Finlandii do zestawu trochę mniej pasuje. Ale jak będą faule to może nie mieć wyjścia...

Over 4,5żk- 1,72(n)

Shamrock - APOEL

Sędziuje Francuz Pignard i to już powinno być znakiem ostrzegawczym ale wbrew pozorom w pucharach pokazuje kartki szczególnie w meczach gdzie nie graja znane firmy...
Shamrock w kwalach LE dużo kartek z Celie i mało z PAOKiem z którym widać było różnice klas
APOEL również sporo kartek z RFS w przegranych kwalach do LE wcześniej równie dużo ze Slovanem Bratysława w kwalach do LM
Jednym słowem zapowiada się kopanina...

Over 4,5 kartek 1,50✅
Over 5,5 kartek 2,00✅

Można się zastanowić nad kartkami w meczach
Petroclub - Paphos
Noah - Mlada Bolesław
Drużyny nie są bywalcami w pucjarach i pewnie będą zacięte pełne ambicji mecze i dużo kopania się po nogach. Ale to trochę wróżenie z fusów. W drugiej kolejce może będzie odrobinę łatwiej...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +562
parias__93 24K

parias__93

Użytkownik
Piłka nożna, Liga Konferencji
03.10.24r.
g. 18:45

Astana - TSC Backa Topola
Typ : Geoffrey strzeli 2+ goli
Kurs : 15,00 ( Superbet )
❌❌❌

Mecz Astany z TSC Backa Topola. Pierwszy, najbardziej oczywisty typ, który przyszedł mi do głowy to wygrana gospodarzy jednak jest coś ekstra co można dzisiaj próbować wykorzystać. Mianowicie napastnik gospodarzy, pochodzący z Nigerii Chinedu Geoffrey. W 4 rundzie eliminacji odprawił klub z Norwegii Brann, strzelając im 2 gole i mało tego, zmarnował jeszcze trzy 100% okazje. Zawodnik, który w lidze Kazachstanu również strzela bramki ( Kyzylhar, Ordabasy, Zhenis ). TSC nie zaprezentowała się zbyt dobrze w jedynej rozgrywanej rundzie eliminacji - zostali rozniesieni przez Maccabi Tel Aviv 8:1w dwumeczu i myślę, że dziś kilka goli mogą stracić. Kolejnym aspektem jest podróż, oba miasta dzieli prawie 5000 km, co może powodować spore zmęczenie u gości. Bardzo długa męcząca podróż, Geoffrey w formie, pachnie mi to minimum dubletem Nigeryjskiego napastnika.

Ryzykownie :
Geoffrey strzeli 3+ goli
Kurs : 100 ( Superbet )

Ostatnia edycja:
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
+2
Dyscyplina: Piłka nożna, Europa - Liga Konferencji

Spotkanie: FC Kopenhaga - Jagiellonia

Typ: 1 i over 2,5

Kurs: 1,69

Godz: 21:00

Buk: Fortuna

Analiza:
Rywalizacja między FC Kopenhaga a Jagiellonią Białystok to starcie pomiędzy doświadczonym duńskim klubem, który regularnie występuje na europejskiej arenie, a polskim zespołem, który rzadziej pojawia się w międzynarodowych rozgrywkach. FC Kopenhaga, z bogatą historią w europejskich pucharach, dysponuje silną i doświadczoną drużyną, co stawia ich w roli faworyta. Jagiellonia, choć mniej znana w Europie, w ostatnim czasie poprawiła swoją formę, co może sprawić, że będzie trudnym rywalem. Mimo przewagi doświadczenia po stronie Duńczyków, starcie to może być bardziej wyrównane, zwłaszcza jeśli polski klub utrzyma obecną dyspozycję.

Po kilku tygodniach słabej formy, ostatnie występy Jagiellonii są coraz bardziej obiecujące, co potwierdzają trzy kolejne zwycięstwa. Trudno przewidzieć, jak wpłynie to na mecze w Lidze Konferencji Europy, ale FC Kopenhaga wydaje się zespołem, z którym można podjąć walkę, nawet na ich terenie. Dlatego w tym spotkaniu postawimy na zakład, że obie drużyny zdobędą bramki.

Mój typ to zwycięstwo gospodarzy w stosunku 2:1.

typerskoki 637K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Zaskoczyły Polskie drużyny. Fajnie od kilku lat się obserwuje trend że coraz częściej coś ugrywamy w spotkaniach, w których nie jesteśmy faworytami. Za to jest coraz mniej wpadek pod tytułem "eurowp*erdol" i odpadania w pierwszych rundach z półamatorskimi drużynami. W tym sezonie byłem sceptyczny bo w składzie do Pucharów pojawiła się broniąca przed spadkiem z 1 LIGI! Wisła, fatalny w 2024 roku Śląsk i niedoświadczony mistrz Jagiellonia z niedoświadczonym trenerem. Ruchy w Legii i trener Legii także mnie nie przekonują, więc byłem bardzo sceptyczny, a tak na prawdę każda drużyna coś pokazała ponad stan i jest to kontynuowane. Oby tak dalej to może uda się wygrzebać z dalekich miejsc w rankingu w piłce klubowej.

Optymizmem też napawają takie postacie jak Urbański, który znikąd stopniowo wchodzi do dobrej drużyny by za chwilę wychodzić w 1 składzie w LM na Anfield Road i grać bez kompleksów jako rozgrywający. Do tej pory wyjątkiem nie bojącym piłki był Zieliński, ew. czasem trafił się charakterny Błaszczykowski. O Lewym nie wspominam bo to inna bajka, ale nierealne się wydawało by się trafiali takie grajki jak Urbański robiący coś z niczego bo Kacper nie był np. 2 lata temu "hajpowany" jako mega talent. A teraz na szczęście coraz więcej takich pozytywnych grajków. Swoje błyski miewał Seba Szymański, na Euro Kozłowski - może jeszcze się odbuduje. I w kadrach juniorskich coraz więcej takich zawodników. Przydaliby się jeszcze charakterni obrońcy w stylu Glika i może przyszłe lata "po Lewandowskim" nie będą tak złe jakby się jeszcze jakiś czas temu wydawało.

Taki offtop z mojej strony przy okazji wczorajszym meczy Polskich drużyn. Pewnie oglądając w weekend Ekstraklase dość szybko zostanę sprowadzony na ziemie :D no ale taki urok piłki, że Wisła się męczy dosłownie z każdym w 1 lidze a w Pucharach potrafiła zagrać dobre mecze. Wolę w tą stronę niż jakiegoś mistrza, który łoi wszystkich na krajowym podwórku, by na dzień dobry odpaść z Estońską drużyną w Pucharach.

Otrzymane punkty reputacji: +478
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom