Co znaczy całoroczny?
Jak dla mnie typem dnia jest Qarabag i AZ.
Azerowie w ostatnim czasie poczynili duże postępy co widać chociażby po wynikach w Europie. W ostatnich 5 spotkaniach u siebie 4-1-0 i bramki 15:1. Rozgromili w tym czasie 3:0 Goteborg i zremisowali z Pilznem, czyli europejskimi
średniakami. Przeciwko nim wyjdzie Liberec, czyli obecnie 14 (!!!) ekipa czeskiej ligi. Po 6 spotkaniach Czesi mają fatalny bilans 1-2-3 i bramki 4:8, a nie
grali z potęgami. 1 bramkowe zwycięstwo z obecnie ostatnią drużyną ligi (Pribram 0-0-6) i remis z przedostatnią (Jihlava 0-2-4). Dziś widzę tu tylko jeden możliwy wynik. Dobrym typem na ten mecz będzie też handi na cornery w stronę Qarabagu, -1.5 w meczu, 1/1 HT/FT.
Co do AZ to głównym czynnikiem, który przemawia za tym typem jest... przeciwnik ;D Nie oszukujmy się, ale mimo gry w
LE i prawie gry w
LM (!!!) to nadal kelnerzy. O poziomie tej drużyny niech świadczy, że nawet Legia wygrała z nimi 2:0 na wyjeździe. U siebie co prawda było gorzej i gdyby Irlandczycy mieli trochę więcej umiejętności to moglibyśmy być świadkami dogrywki. Skończyło się jak się skończyło i AZ dziś zmierzy się z jedną z gorszych lub nawet najgorszą drużyną w tegorocznych pucharach. Holandię i Irlandię dzieli przepaść jeżeli chodzi o poziom piłkarski. AZ grając dzisiaj na pół gwizdka spokojnie powinno pokryć handicap, a liga holenderska znana jest z wesołego futbolu i dużej liczby bramek. Tutaj również można grać handicap w rożnych, handi w wyniki i HT/FT 1/1.
Z pozostałych meczów na tasiemkę za dyszkę podoba mi się:
- zenit albo over 2,5,
- olympiakos albo over 2,5,
- szachtar chociaż tutaj mam wątpliwości,
- villarreal.