>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 9 kwietnia 2012

Status
Zamknięty.
niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
ja bym raczej powiedział, że Norweg miał beznadziejny poprzedni sezon, a w tym bardzo prawdopodobne, że go powtórzy. Tylko że to nadal jest taka marka, która swoje punkty do mety będzie wozić, zatem - biorąc pod uwagę fakt, że jest jeszcze Jonsson, Davidsson którego zaczynam coraz bardziej doceniać, chociaż teraz przez kontuzję może gorzej wejść w sezon, Dudek czy tak naprawdę nieobliczalny Krzysiek Jabłoński oraz PePe oczywiście, Falubaz będzie bardzo groźny.
Holta jedzie właśnie tylko i wyłącznie na tej swojej niby &quot;marce&quot;, a tak naprawdę nie jest liderem na miarę Gingera, Golloba, PePe czy AJ-a. Falubaz rzeczywiście powinien być groźny, ale nie sądzę, by Norweg dał radę godnie zastąpić Grega. Moja ocena Rune jest bardzo surowa, ale po prostu nie trawię takich złotów ???? (drugi na liście jest Keniu).
Prawdopodobny brak Świdra w pierwszym meczu zdecydowanie zmienia moją optykę na spotkanie w Gdańsku. Myślę, że nie tylko ja uważałem Piortka za wielką nadzieję Wybrzeża na skuteczną walkę o utrzymanie. ZZ za niego z pewnością nie przyniesie tyle punktów, ile zrobiłby zdrowy Świder. Juniorzy mogą być w tym meczu języczkiem u wagi, bo choć ani jedni ani drudzy nie mają na tych pozycjach wybitnych zawodników, to jednak jakikolwiek &quot;wyskok&quot; choćby jednego z nich może zadecydować o wyniku. W obliczu ostatnich faktów szala zwycięstwa wydaje się przechylać w stronę Stali, mimo to ja nadal pozostaje sceptyczny, ale też raczej zrezygnuje z grania na wygraną miejscowych, no chyba że buki zaskoczą mnie jakimś value betem ???? .

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Sezon rusza, ruch w dziale ogromny, to się podoba. Wracając do tematu, za nim pokuszę się o kilka słów na temat kolejki w poniedziałek, chciałbym wrócić do tematu Stali, która była faworytem bukmacherów jeśli chodzi o rozgrywki w 2011 roku a wyszło jak wyszło.. Otóż &quot;Stalowcy&quot; lalki każdego jak chcieli u siebie i to było kluczem do bonusów(zdobyli je bodajże z każdym). W finale z &quot;Byki&quot; również zobaczyli byśmy drużynę z Gorzowa gdyby nie &quot;poryty&quot; regulamin tych rozgrywek. Jak można stworzyć regulamin na takie rozgrywki który mówi, że w meczu o finał wystarczy odjechać 8 wyścigów, żeby mecz został zaliczony? Odjechano bodajże właśnie te 8 biegów po czym tydzień póżniej w Zielonej Górze 15, gdzie tu logika gdzie tu sprawiedliwość? na którą władzę mają wpływ! Prawda jest taka, że Falubaz dostawał tego dnia(mecz w Gorzowie) lanie większe od tego jakie zebrał w części zasadniczej. I śmiem twierdzić, że z przewagą około 20 punktów do Zielonej Góry drużynie z Gorzowa jechałoby się zupełnie inaczej i o to oni by walczyli o finał przed rokiem.
Wracając już do terażniejszości, stawiam bez dwóch zdań na drużynę z Gorzowa w potyczce z Unibaxem. Moim zdaniem znowu będzie lanie w każdym meczu który rozgrywać u siebie będzie Stal. Tomek w bardzo wysokiej formie, para Zagar - &quot;Puk&quot; swoje zrobi, zobaczymy co pokaże Krzysiu i jest bardzo ciekawy formy Bartka Zmarzlika. A Unibax? Niby Darcy i Chris są w formie, ale jednak Darcy w Gorzowie się nie po pisał chociażby podczas finału SWC 2011. Sullivan coraz mniej mnie przekonuje jako lider zespołu a Adrian niby pokazuje wysoką formę &quot;śmigając&quot; dla Poole to jednak w Kryterium Asów już szybki nie był.. Mecz w Tarnowie przewiduję tak jak większość. Dojdzie tam do pogromu, Wrocław bez podstawowych juniorów. &quot;Fredka&quot; może kilka punkcików zrobi dla Wrocławian a tak? to długo, długo nic. Ułamek ma podobno &quot;rower&quot; na których zaprezentował się w Bydgoszczy w ubiegła niedziele. W Gdańsku zabraknie natomiast Piotrka, ale ja jednak postawie na Gdańszczan, liczę, że Tomas i &quot;Chrzan&quot; zbiorą się do tego młody Maksim i Nicki, który na pewno nie zawiedzie. Juniorzy jednak myślę, ze atut własnego toru wykorzystają mimo, że potencjału większego niż juniorzy z Rzeszowa nie mają. Crump bądż co bądż w szałowej formie jak na razie nie jest a o Walasku trudno jest mi cokolwiek powiedzieć na początku tego sezonu.. Stawiam tutaj jednak na ekipę z nad morza. Mecz w Lesznie to mecz typu tego co stanie się w Tarnowie. Mimo, że Leszczynian nie upatruję w roli tegorocznych finalistów Ekstraligi to jednak Roman zrobi rodeo i &quot;Byki&quot; spuszczą łomot &quot;Lwom&quot;. Zobaczymy czy &quot;Griszka&quot; i Nermark będą mieli podobną formę co przed rokiem. &quot;Bomber&quot; w Nowej Zelandii nic ciekawego nie pokazał, na Zengotę na tak trudnym terenie w ogóle nie liczę. Juniorzy zdecydowanie po stronie gospodarzy. Wiec tutaj handicapy ujemne w stronę Unii podobnie drugiej Unii ???? zdecydowanie do grania. Na koniec zostawiłem sobie pojedynek w Bydgoszczy. Stawiam na Polonie mam nadzieję, że Falubaz będzie jednak faworytem tego spotkania. Jonsson chyba na razie nie w takiej formie, a poza tym w Bydgoszczy nigdy mu specjalnie nie szło nawet gry bronił barw miejscowej drużyny. Po &quot;Ryśku&quot; nie wiem kompletnie czego się spodziewać, ale jak nadgarstki są już w dobry stanie to będzie grożny w poniedziałek na torze Polonii, ponieważ lubi tutaj startować. Protasiewicz swoje zrobi na pewno, jak to on w Bydgoszczy. Juniorzy jednak są po stronie gospodarzy(Dudek mnie nie przekonuje). Myślę i mam nadzieje, że to jednak gospodarze wygrają mimo, że składem może nie powalają bo mają tak na prawdę tylko jedną gwiazdę w swoich szeregach.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Awizowane składy na mecz w Tarnowie:

SPARTA WROCŁAW
1. Sebastian Ułamek
2. Nicolai Klindt
3. Tomasz Jędrzejak
4. Tai Woffinden
5. Fredrik Lindgren
6. Patryk Dolny
7. Mateusz Gradka

UNIA TARNÓW
9. Greg Hancock
10. Dawid Lampart
11. Leon Madsen
12. Martin Vaculik
13. Janusz Kołodziej
14. Kacper Gomólski
15. Maciej Janowski

Kursów jeszcze nie ma,ale szykuje się lanie w Tarnowie. Sparta praktycznie bez juniorów wobec kontuzji Malitowskiego i Kociemby. Dolny i Gradka są po prostu za słabi żeby punktować. Wg mnie w pierwszym biegu między sobą powalczą o 1 pkt,a potem już nie zdobędą punktów chyba że będą jakieś defekty lub wykluczenia.Biegi z udziałem Wrocławskiego juniora bd kończyły się rezultatem 4-2 lub 5-1 dla gospodarzy,ponieważ nie sądzę żeby Lindgren był w stanie wygrać z Hanckockiem czy Kołodziejem,jedyna szansa na jego wygrane to przeciwko parze Madsen-Vaculik.Dyspozycja Ułamka to jedna wielka niewiadoma.Gościom naprawdę będzie ciężko o indywidualne zwycięstwo.

Czekam na pojawienie się kursów na jakieś handi lub pkt zawodników.

N 149

nati1234

Użytkownik
Awizowane składy na mecz w Tarnowie:

UNIA TARNÓW
9. Greg Hancock
10. Dawid Lampart
11. Leon Madsen
12. Martin Vaculik
13. Janusz Kołodziej
14. Kacper Gomólski
15. Maciej Janowski
Ciekaw jestem na jakiej podstawie jeden z użytkowników tego forum powiedział, że Tarnów jest kandydatem do spadku, a potem długo długo nic... Przecież to jest paka na pierwszą czwórkę. Tak jak i Toruń czy Z.G mają jednego słabszego juniora i jednego seniora słabego za którego mogą jechać juniorzy.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ciekaw jestem na jakiej podstawie jeden z użytkowników tego forum powiedział, że Tarnów jest kandydatem do spadku, a potem długo długo nic... Przecież to jest paka na pierwszą czwórkę. Tak jak i Toruń czy Z.G mają jednego słabszego juniora i jednego seniora słabego za którego mogą jechać juniorzy.
&quot;Pak na pierwszą czwórkę to ja widzę co najmniej sześć,więc bez popadania w jakiś zachwyt nad Tarnowem.Ja tu widzę dwóch słabych seniorów Lamparta i Madsena,dwóch przeciętniaków Vaculika i Kołodzieja(chyba,że sezon konia jak 2 lata temu-ale to był jednorazowy wyskok chyba niestety) no i dwóch mocnych Hancocka i Janowskiego(ciekawe czy młody wytrzyma ogromną ilość startów jaka się dla niego szykuje na wielu frontach).Ciekaw też jestem jak będzie z frekwencją w Tarnowie,bo poza Kołodziejem to sami najemnicy,łącznie z parą juniorską.

Tak zerkając na składy meczu w Lesznie-wydaje mi się,że Włókniarz będzie miał problem z wyjściem z 30 pkt.
Pogoda w Bydgoszczy dziś piękna,nie ma padać do wtorku a więc polecam zakup biletów,bo w dniu zawodów będą droższe!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Śmieszy mnie to faworyzowanie na siłę Stali Gorzów... Kto tam niby ma jechać? Gollob wiadomo, że pewniak do punktów ale taki Zagar i Puk to jedynie na własnym torze jak dla mnie są gwarantami wysokiej zdobyczy punktowej, to samo tyczy się również Bartka Zmarzlika. Krzysio Kasprzak to jest wielka nie wiadoma, bo on potrafi każdego objechać, jak i zaraz przegrać z każdym, więc póki co nie ma co się podniecać tak bardzo jego transferem. Podsumowując na chwilę obecną mamy jednego pewniaka i wielu zawodników, którzy mogą wypalić ale wcale nie muszą. W porównaniu do nich, to Apator(dla niektórych Unibax...) wygląda o wiele lepiej. Holder, Ward, Sullivan i Miedziak to jest trzon zespołu i tutaj mamy pewniaków do jazdy i punktów. Każdy z tych zawodników jest w stanie robić po 10pkt na mecz ale oczywiście tak, żeby każdy zrobił w czasie jednego meczu tyle pkt, to będzie ciężko, zwłaszcza na wyjeździe. Para juniorów wyrównana, bo bracia Pulczyńscy na własnym torze gwarantują wysoki poziom, a z kolei na wyjeździe to wygląda najwyżej przyzwoicie.
Śmiać mi się też chce, z tych którzy lekceważą Falubaz. Ja wiem, że wielu boli fakt, że ekipa spod znaku Myszki Miki zdobywa kolejne trofea, no ale ludzie szanujmy się. Jonsson, jak i Pepe to gwaranci wysokich zdobyczy punktowych. Holty sam nie lubię, za to że się uważa Polakiem podczas gdy wcale nie nim nie jest ale jednak pewien poziom on reprezentuję. Wielu piszę, że ostatni sezon pokazał jego prawdziwe obliczę ale chyba wielu nie pamięta, że 2011 rok to dla niego była mordęga przede wszystkim przez te nieszczęsne nadgarstki i teraz po wyleczeniu ich powinno być tylko lepiej. Na pewno przeszkodziła ta kontuzja Davidssona ale Jabol może być pozytywnym zaskoczeniem i na to też liczę. Swoją drogą zapowiada nam się ciekawy mecz w Bydzi, bo i Poloniści zrobili ciekawy skład.
Dziwi mnie też podniecanie się Stalą Rzeszów. Crump pewniak to wiadomo, Walasek też powinien robić sporo punktów, a dalej? Okoń miał dobry poprzedni sezon ale to nie znaczy, że i ten taki będzie, Lee i Kilokarpi to dla mnie jedynie druga linia i nic więcej. Juniorzy tragiczni więc tutaj oni nie mają na co zbytnio liczyć. Jak dla mnie to dostaną już w Gdańsku na inaugurację i wtedy może się wielu oczy otworzą, na ten niby &quot;dream team&quot; jaki powstał na Podkarpaciu.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
W porównaniu do nich, to Apator(dla niektórych Unibax...) wygląda o wiele lepiej. Holder, Ward, Sullivan i Miedziak to jest trzon zespołu i tutaj mamy pewniaków do jazdy i punktów. Każdy z tych zawodników jest w stanie robić po 10pkt na mecz ale oczywiście tak, żeby każdy zrobił w czasie jednego meczu tyle pkt, to będzie ciężko
Śmiać mi się też chce, z tych którzy lekceważą Falubaz. Ja wiem, że wielu boli fakt, że ekipa spod znaku Myszki Miki zdobywa kolejne trofea, no ale ludzie szanujmy się. Jonsson, jak i Pepe to gwaranci wysokich zdobyczy punktowych.
Dziwi mnie też podniecanie się Stalą Rzeszów. Crump pewniak to wiadomo, Walasek też powinien robić sporo punktów, a dalej? Okoń miał dobry poprzedni sezon ale to nie znaczy, że i ten taki będzie, Lee i Kilokarpi to dla mnie jedynie druga linia i nic więcej. Juniorzy tragiczni więc tutaj oni nie mają na co zbytnio liczyć. Jak dla mnie to dostaną już w Gdańsku na inaugurację i wtedy może się wielu oczy otworzą, na ten niby &quot;dream team&quot; jaki powstał na Podkarpaciu.
Hmm piszesz, że Unibax o wiele lepszy niż Stal? Miedziński to poziom 10 punktów? nie wydaje mi się, a już na pewno nie na wyjeżdzie. Do tego trzeba pamiętać, że jest mecz i rewanż a Stal kapitalnie jeżdzi u siebie co doskonale wykorzystują jeśli chodzi o pojedynki w dwumeczu(półfinał wypaczyła pogoda i kapitalny regulamin). Wcale nie jestem kibicem Stal bo jeżdzi tam mój pupil. Do Ligi podchodzę z dystansem ale nie widzę tu jakiejś wielkiej różnicy w tej parze na korzyść Torunian. Tym bardziej, że jak zbiorą lanie w Gorzowie to jestem pewny, że u siebie już tego nie odrobią. Co do Falubazu, zgodzę się nie można ich lekceważyć, ale trzeba przyznać, że szczęścia mają ponad miarę. Jestem ciekaw jak odejście Marka na nich wpłynie. Ale mam nadzieje, że ten sezon będzie dla nich przełomem i wypadną nawet poza strefę medalową. Co do Rzeszowian, utrzymają się spokojnie ale jak zwykle bez szału, tym bardziej, że chyba Crump to już nie to samo co 3-4 lata temu. Myślę, że ten sezon będzie dla nich bardzo podobny co poprzedni. Mam nadzieję, że w tym roku medale trafią do Gorzowa, Torunia i Tarnowa. A smakiem obejdą się &quot;Byki&quot; i &quot;Falubazy&quot; :grin::grin::grin:. Tym pierwszym czas utrzeć nosa za to rodeo które Romek co zawody robi ???? ???? . A Falubaz, czas by szczęście się od nich odwróciło. Jeszcze wracając do &quot;Byków&quot; mam wrażenie, że jedyny zawodnik z tej drużyny taki kulturalny i na poziomie to Jarek, no może jeszcze Jura i Troy ; )

L 1

lejek

Użytkownik
Na temat Szymki rozmawiałem ostatnio ze znajomym z Piły, mówił, że nieziemskie katusze przeżywał w 2 lidze, to co dopiero tutaj. 0 jak nic, a co za tym idzie argument, że Gdańsk ma mocniejszą parę juniorską można wsadzić między bajki. Rozbraja mnie również przekonanie co do punktów Jonassona, myślę, że już pokazał w sparingach ze Stalą na co go stać, a w pierwszym meczu sezonu tylko mnie utwierdzi w przekonaniu. Ale jeśli pokaże się na niego jakaś wyższa linia (daj boziu te 12 punktów o których pisałeś) to biorę ją z pocałowaniem ręki.
Wspomnisz moje słowa. Tymbardziej, że THJ&#39;a czeka w tym meczu minimum 6, jak nie 7 startów. Zobacz sobie jego statystyki w meczach w Gdańsku, i nie sugeruj się meczem ze Stalą Gorzów, w którym defacto wystąpił w 2 biegach... Z doświadczenia i pasji do żużla wiem, że Thomas na naszym torze nas kibiców nie zawiedze. Jest to zawodnik sam w sobie, nawet jak przegra start minie na trasie, nie raz nam już to serwował. Moim zdaniem pokusze się o odważną tezę, że zdobędzie on więcej punktów w tym meczu od Nickiego!
Nie wie ktoś czy w Milenium bedzie mozliwosc stawiania meczy oraz pkt zawodnikow? Bo dzisiaj nic takiego nie bylo.
pozdro

Jacques // Po raz kolejny to pytanie ... Google i opcja szukaj nie boli ... Tak, można obstawiać polską ligę w tym buku ...

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Miałem nic nie pisać dopóki buki nie wystawią oferty no ale jednak coś skubne o nadchodzącej kolejce. Ciężko tak racjonalnie opisać mecze ponieważ część zawodników nie jeździła w tym roku jeszcze na poważnie(turnieje towarzyskie się nie licza bo tam często jest testowanie sprzętu).
Bydgoszcz - Zielona Góra
Według mnie będzie to mecz wyrównany do ostatniego biegu.Być może dopiero nominowane biegi zadecydują o zwycięstwie.W ekipie gospodarzy napewno warto postawić na over Emila ciekawe jaki buki wystawią. Bydgoszczanie na własnym torze będą bardzo silni. Pary mają wyrównane do tego para juniorów na bardzo wysokim poziomie. Falubaz mimo wszystko uważam,że do tego sezonu przystępuje osłabiony.Nie łatwo będzie zastąpić Grega i Cieślaka. Forma AJ jak narazie chyba nie jest najwyższe(patrz na GP) może to tylko problemy ze sprzętem podczas tego turnieju?Liczę na to że buki wystawią dodatnie handi na gospodarzy a wtedy to pogram.
Gdańsk - Rzeszów
Mimo,że zagrałem typ długoterminowy że Gdańsk spadnie to w tym spotkaniu wcale nie uważam,że stoją na straconej pozycji. Patrząc na składy mecz wydaje się być wyrównany jednak para juniorów wygląda zdecydowanie lepiej u gospodarzy do tego dochodzi atut własnego toru. Ciekawy jestem jak buki podejdą do tego meczu i jakie kursy Nam zaproponują.
Leszno - Częstochowa
Nawierzchnia jaka będzie już daje spore handi dla gospodarzy. Do tego na własnym torze Hampel myslę,że ok 13-14pkt powinien zdobyć. Przemek Pawlicki i Piotrek ok 20 dorzucą.Batchelor w parze z juniorami dość ciekawe rozwiązanie.Para juniorska Leszna a Częstochowy chyba nie warta analizowania 5:1 w pierwszym biegu jak nic. Leszno wygra ten mecz napewno ale jaką różnicą?Myslę że -10 będzie mozna spokojnie zagrać.
Tarnów - Wrocław
W tym spotkaniu uważam,że sytuacja może się powtórzyć i będzie podobny mecz jak ten w Lesznie. Tarnów bardzo wzmocniony przed sezonem. Greg,Janowski,Kołodziej 3 liderów. Wrocław niby jest Ułamek ale jak narazie to chyba jeszcze szuka optymalnych ustawień Woffinden i Lindgren jestem ciekawy jak Oni będą się spisywać w Naszej lidze...?
Na koniec
Gorzów - Toruń
Nie wiem czemu wszyscy tak się jarają tym Gorzowem. Dobra jest Gollob który wiadomo będzie solidnie punktował. Na własnym torze Kasprzak Zmarzlik Zagar i Iversen również będą przywozić sporo pkt ale już na wyjazdach to nie będzie tak kolorowo_Ogolnie to ja jestem ciekawy jak będzie w tym sezonie jeździł Kasprzak bo Gollob tak na Niego stawia a ja wcale nie jestem taki pewny że będzie w stanie zastapić Nickiego. W Toruniu bardzo mocne trio Australijczyków Ward,Sullivan,Holder kolejność nie jest przypadkowa. Według mnie właśnie w takiej kolejności w tym sezonie zawodnicy będą pukntować. Darky od początku jeździ rewelacyjnie , Saletra nie zejdzie poniżej pewnego poziomu i na wyjazdach po 10pkt będzie przywoził na MA wiadomo jak śmiga. Holder tu myślę że będzie przeplatał bdb wystepy ze słabszymi(czyt.8-9pkt). Do tego dochodzi Miedziński który wczoraj w Anglii objechal dwa bardzo dobre spotkania i w Polsce również będzie napewno woził po 10 oczek. Wiadomo jest dziura w postaci Lampkowski/Ząbik jednak w przypadku gdy zespół będzie przegrywał napewno będą robione Rezerwy Taktyczne i strata będzie niwelowana.Juniorzy u siebie mogą objechać każdego na wyjazdach jeśli 1 bieg będą kończyć 3:3 to będzie ok. A co do wyniku tego spotkania to licze że będzie wystawiona oferte +10Torun;)

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Wielu z Was nie mogło się powstrzymać ze swoimi przemyśleniami na temat I kolejki Enea Ekstraligi i widać, że gorączka udzieliła też się u buków :grin: W końcu już w poniedziałek rusza najlepsza, żużlowa liga świata. Tobet już nas uraczył pierwszymi propozycjami. Na razie nie wklejam oferty, bo jest w tej chwili dodawana, ale już widać kilka ciekawych typków ;) Jest nawet taka linia, którą sobie wytypowaliście w przypadku meczu Stal - Apator.
Jakie macie pierwsze spostrzeżenia?

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Jakie macie pierwsze spostrzeżenia?
Na pierwszy rzut oka over Tomka i Jarka (zresztą już i tak to pograłem) ???? Do tego Falubaz +4,5 (też pograłem ale za mniejszą stawkę). Czekam jeszcze na kursy na mecz w Gdańsku i Tarnowie. Odpuszczam handicap na Stal -10,5 ale jednak jeśli będzie -8 to na pewno pobiorę przy 8,5 będę się zastanawiał. Kusząco wygląda over Kasprzaka po 2,00 i za niską stawkę też być może to zagram. Dla zainteresowanych i &quot;ziemniaki&quot; poszły za ciosem wystawiając kursy na poniedziałek(Totek). Jednak nie uśmiecha mi się mimo wszystko grania handicapów po -20 punktów na &quot;Byki&quot; i &quot;Jaskółki&quot;. Myślę, że dubel Gollob + Hampel z Tobetu jest najrozsądniejszą propozycją (@2,48) lub over Emila tym bardziej przy tak przyjemnej linii jaką jest 11,5 a i kurs bardzo fajny.
Popieram over na Emila i zastanawiam się nad resztą. Kusi kurs na Gdańsk. Beniaminkowie w I kolejkach lubią sprawiac niespodzianki (vide Rzeszów z Gorzowem). Niby niewiele za tym przemawia, ale jednak coś mi sie to widzi... @2.20 nie jest złe za nieduże pieniądze.
Było już 2,30 ;) i po takim kursiku to zagrałem, ale ogólnie w tym meczu myślę, że wszystko powyżej 2,00 w stronę Gdańszczan warto jednak grać.

masilbn 61

masilbn

Użytkownik
Ja jednak skusze się na Leszno -18.5 @1.72. byki u siebie zawsze bardzo dobre, mogą nie mieć dziur, bo i Adamczewski i Musielak na Smoku oblatani. Pawliccy, Hampel, Baliński czy Pavlic nie powinni miec problemów ze zlaniem Czewy, która nie ma atutów. Tutaj widze wysoką wygraną jakieś 60:30 i spodziewałem się innej linii, taka biorę z pocałownaiem reki. ????

Do tego ciekawa linia na Kołodzieja 11, który moim zdaniem po powrocie do Tarnowa się odrodzi, a zacznie się to już w pierwszym meczu ze słabiutkim Wrocławem. Licze na Janusza w poniedziałek jako na druga po Herbiem armatę Jaskółek i gram Kołodzej over 11 @1.65.

Popieram over na Emila i zastanawiam się nad resztą. Kusi kurs na Gdańsk. Beniaminkowie w I kolejkach lubią sprawiac niespodzianki (vide Rzeszów z Gorzowem). Niby niewiele za tym przemawia, ale jednak coś mi sie to widzi... @2.20 nie jest złe za nieduże pieniądze.

robsoneczek 0

robsoneczek

Użytkownik
Tomek Gollob jak i Jarek Hampel od początku sezonu wyśmienicie dysponowani. Over 11,5 wystawiony na Chudego wydaję się byc znakomitą okazją do podwyższenia budżetu. Ulubieniec Władka i wielu Polaków od początku sezonu udowadnia fenomenalną formę. Występ podczas GP mówi sam za siebie, jedni mogą powiedziec że odpadł w półfinale jednak jak ktoś dłużej chodzi na żużel i trochę się tym interesuje to po stylu w jakim Tomek hasał po torze w Auckalnd dużo wywnioskuje. Szczerze powiedziawszy taki over na najlepszego Polskiego żużlowca w tym sezonie może się już nie pojawic. Nikt nie zna Gorzowskiego owalu lepiej niż on. Podobne argumenty uderzają mi do głowy na temat typu na Jarka, tym bardziej że nie będzie on miał tak wymagających przeciwników jak Gollob. Laguta,Nermark,Charris ? Nie,nie to zdecydowanie za mało na &quot;Małego&quot; na Smoczyku. W obu przypadkach typy grane z dużym przekonaniem.

Stal Gorzów - Unibax Toruń (Tomasz Gollob Total points) Over 11.5 1,60
Unia Leszno - CKM Wlokniarz(Jarosław Hampel Total points) Over 12.5 1,50

Łącznie 2,40
10/10⛔

Singiel na Jasona. Na pierwszy rzut oka, prezent od bukmacherów ?
Jednak po większym zagłębieniu Crumpi może pojawic się na torze min. 6 a nawet i 7 krotnie. Wszystko za sprawą stosowania przez ekipę Rzeszowską tzw. zet-zetki. Moim zdaniem Rudzielcowi będzie bardzo ciężko osiągnac granicę 15pkt, tym bardziej że prawdopodobnie nie będzie zbytnio miał okazji wystartowac jako rezerwa taktyczna bo Rzeszowianie powinni poradzic sobie z osłabionym i obolałym Gdańskiem. Jednak to nie znaczy ze będzie mu łatwo o pkt, min. 2x zmierzy się z dobrze dysponowanym Pedersenem i to już w swoim pierwszym biegu gdzie Duńczyk powinien wykorzystac znajomosc toru. Crumpi nie słynie z wielkich zdobyczy punktowych na wyjazdach, Gdańszczanie będą robic wszystko w pierwszej fazie zawodów aby uniemożliwic mu zdobywanie łatwych punktów. Jeden przegrany start,źle rozegrany 1łuk plus 2biegi z Nickim....zdedydowanie powinny wystarczyc.

Lotos Wybrzeże Gdańsk - PGE Marma Rzeszow (Jason Crump Total points) Under 14,5

Łącznie: 1,72
7/10⛔

M 126

mj_bull

Użytkownik
Leszno - Częstochowa +18,5 1

Zazwyczaj boje się pobierać tak wysokie handi, ale w tym przypadku jest kilka aspektów, które skłaniają mnie by się skusić na ten typ:

1. Częstochowscy juniorzy prawdopodobnie nie będą istnieć w Lesznie i mecz powinien się rozpocząć od pewnej wygranej 5-1 gospodarzy i raczej będzie to ich jedyny punkt zdobyty w tym dniu.
2. Rywalizacja o miejsce w składzie w drużynie Byków jest bardzo duża, więc nie ma mowy o jakimkolwiek rozprężeniu. Batchelor i Baliński będą robić wszystko, by w kolejnym meczu nie zostać odsuniętym od składu, a co za tym idzie pojadą na maksa. Na treningach Bali prezentuje się naprawdę przyzwoicie i myślę, że po nie najlepszych wynikach w kilku sparingach wrócił na właściwe tory.
3. W ekipie Unii Leszno są spore możliwości taktycznie, więc myślę, że jeśli ktoś będzie cieniował to od razu zostanie zmieniony czy to przez Piotrka Pawlickiego czy też Musielaka. Kolejny powód do maksymalnej koncentracji nawet przy bardzo wysokim prowadzeniu Unii. Często bywa, że przy wysokim prowadzeniu następuje rozprężenie. Tutaj nie może być o tym mowy. Źle jedziesz = nie jedziesz.
4. Ekipa Włókniarza... Mimo całej sympatii do tej drużyny, nie widzę ich na wyjazdach. Szczególnie mam mieszane uczucia do osoby Harrisa i Zengoty. Łaguta powalczy na pewno. Nermark powinien kilka punktów zdobyć, ale reszta to duży znak zapytania.

Jeszcze jedna sprawa dotycząca toru. Łudzą się wszyscy, którzy myślą, że będzie mega kopa. Po pierwsze po zeszłorocznych karach klub nie będzie ryzykował, szczególnie na tym etapie rozgrywek i z takim rywalem. Do tego dochodzi niepewna pogoda. Będzie trzymało, ale bez przesady.

Pozdrawiam

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@Robson Pytasz o spostrzeżenia,więc podzielę się swoimi w kwestii tej oferty Tobet

Zacznę od kursu na win Polonii,czyli 1,45. Beniaminek z DMP 2011 takim faworytem?! Rozumiem,że jak przyjedzie Rzeszów bądź Tarnów to wtedy na Bydgoszcz będzie 1,20-bo jednak ZG to zdecydowanie silniejsza ekipa od tych dwóch wymienionych.Ja tego nie gram,bo mecz może rozstrzygnąć się w ostatnim biegu a nerwy po takim kursie są zbędne uważam.

Zastanawiam się nad zagraniem dwóch typów:

Gdańsk win @2,20 oraz Leszno -18,5 @1,72,jeśli się zdecyduję to wrzucę argumentację później.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Jeden pewniaczek, który zagrać trzeba. Kurs niepowalający, ale ryzyko tutaj widzę minimalne.
Grigorij Łaguta -1.5 v Chris Harris @ 1.4 ✅
10/10
Tobet
Griszka wygląda na dobrze przygotowanego zawodnika do sezonu. Harris bardziej przykłada się do Elite League i GP to raz, a dwa to nieco się zagubił w ostatnim roku na próżno należy szukać progresu formy. Smok leży Łagucie zdecydowanie bardziej niż Anglikowi - zeszłoroczne spotkanie to 16 oczek Grigorija i zaledwie 9 (obaj w 6 startach) punktów na koncie. Różnica wydaje się być przeolbrzymia. Bomber w Polsce zawodzi, dziwie się włodarzom z mojego miasta, że zdecydowali się na pozyskanie akurat tego walczaka, gdyż byli lepsi zawodnicy zainteresowani w zasięgu Włókniarza. To zagrać trzeba, bo pewnie kurs spadnie, albo linia wzrośnie. Łaguta dorasta do światowego topu żużlowców - szkoda, że nie oglądamy go w GP, bo jestem przekonany, że byłby w stanie walczyć tam z większością uczestników cyklu jak równy z równym.

Kurs na Falu jest prezentem, a handi +4.5 pobieram w ciemno. Drużyna mocniejsza od Bydzi posiadająca zawodników absolutnie z wyższej półki. Holta pokaże co potrafi, Protasiewicz lata spędzone w Bydgoszczy, a AJ&#39;a nie trzeba nikomu przedstawiać. Zawodnicy, którzy w trójkę spokojnie są w stanie uciułać te 35 punktów, a reszta coś napewno dorzuci. Kostek, Gapa czy Buczek to nie ta półka. Ok jadą u siebie, ale czy tor może być przewagą na całe spotkanie? Nie, goście się wreszcie spasują i będzie wyrównany pojedynek. Kursy przeszacowane, handi zacne.
Włókniarz - skreślany przez Was, skazany na pożarcie, ale hola hola... Częstochowianie paradoksalnie wzmocnieni w porównaniu z poprzednim sezonem - Szombierski nie będzie musiał jeździć, Zengota i Jabłoński samych zer prawdopodobnie nie przywiozą, a Harris jest ciut lepszy niż PiKej na polskich owalach. Juniorzy bogatsi w doświadczenie... Unia? Wierzycie w tą młodość i macie co do tego prawo, ale według mnie Adamczewski, Piotrek Pawlicki, Tobi Musielak czy Balon nie powinni deklasować zawodników uznanych jak Nermark czy Łaguta. Jeśli Griszka pyknie w granicach 14 punktów (powinien być słabszy tylko od Jarka, dodatkowy start z RT zakładam) to na pozostałą szóstkę spadnie obowiązek zrobienia zaledwie 22 oczka!!! (54-36 już mnie urządza...) Sam Nermark powinien z młodzieżowcami z Leszna wygrywać, co już może zaowocować zdobyczą 7-9 pkt i to samo tyczy się Bombera. Adamczewski miał mocne wejście w jednym z meczów, właśnie przeciwko Częstochowie, ale nie wydaje mi się, aby to powtórzył. Bardzo wysokie handi i bardzo chętnie się na nie skuszę.
Stal Gorzów na podbicie ako, zamiast 3.7 jest 4.1, a to, że Gorzowianie wygrają nie podlega wątpliwości.
Podsumowując...
Grigorij Łaguta -1.5 v Chris Harris @ 1.4 ✅
10/10
Tobet

Włókniarz +18.5 @ 2 ✅
Falubaz +4.5 @ 1.85 ⛔
Stal @ 1.11
AKO: 4.11 ⛔
3/10

maestro76 3

maestro76

Użytkownik
kursy totomix
koldi +10 kurs:1,85 - powrot do domu ze slabiutkim wroclawiem musi przywiezc blisko kompletu.

polonia-falubaz h0-4 typ:2 kurs:1,75 - poza emilem bydzia nie ma czym jechac-jonson i pepe wracaja na stare smieci i powinni sporo przywiesc

wybrzerze-stal h0-2 typ:2 kurs:1,7 - w gdansku tylko nicki a rzeszow z walaskiem bedzie mocne w tym sezonie

kasprzak-miedzinski typ:1 forma kazdego z nich mowi sama za siebie

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Zaczynając od moim zdaniem najpewniejszego typu Unia Leszno - CKM Włókniarz Częstochowa H(0 - 18.5) typ 1. ⛔
Również widzę okazałe zwycięstwo Byków mimo iż jadą 4 juniorami, jednak trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że starszy z braci Pawlickich z powodzeniem może jeździć ja senior i wraz z Jarosławem Hampelem i Batchelorem będzie stanowił o sile byków. Bardzo ważnym ogniwem UL jest a właściwie są juniorzy nawet bez wyżej wymienionego Przemka, Roman Jankowski może wystawić bardzo silna ( w moim odczuciu najsilniejsza w SE) parę juniorską.
Równie ważnym aspektem pokrycia handincapu jest siła Częstochowskich Lwów a właściwie jej brak, bo prócz Nermarka, Griszy i Mirka Jabłońskiego niema tam już kompletnie nikogo. Juniorkę obydwu klubów dzieli przepaść i każdy inny wynik niż 5:1 w pierwszym biegu będzie dla mnie sensacją. Tak wiec 2,5 zawodnika będzie musiało zmierzyć się z silna ekipie leszczyńska na wyjeździe co dodatkowo obniża szanse Lwów na dobry wynik .Podsumowując różnica poziomu juniorów, równiejszy skład, własny tor, większe rozjeźdżenie.

Stal Gorzów - Unibax Toruń H(0 - 10.5) 1✅

Kolejne spotkanie, hit 1 kolejki SE spotkanie drużyn, które w poprzednim sezonie walczyły o brązowy medal. Oczywiście Stal rozbiła wtedy rywala u siebie i podobny scenariusz widzę w lany poniedziałek. Najważniejszym argumentem dla mnie jest przygotowanie toru, którym gospodarze potrafili zaskakiwać ekipy przyjezdne oraz juniorzy szczególnie Zmarzlik, który na Jancarzu potrafi objeżdżać nawet seniorów.

Tauron Azoty Tarnów - Betard Sparta
Tomasz Jędrzejak +0.5 - Tai Woffinden 2 2.0✅

Kolejne spotkanie typowane na walkę Dawida z Goliatem jednak handi zaproponowane przez Tybet jest dosc duże, dlatego postanowiłem zagrac h2h pomiędzy zawodnikami Sparty. Kieruje się tutaj głównie objeżdżeniem Taja, na wyspach brytyjskich. Jędrzejak natomiast niemiał jeszcze możliwości zbyt wielu startów 1-2 sparingi i kryterium asów, w którym zdobył 3 oczka, ponadto średnia wyjazdowa Jędrzejaka 1.3 z zeszłego sezonu świadczy ze jest on zawodnikiem własnego toru.

2 typy na sucho, jutro cos napisze:
Polonia Bydgoszcz - Stelmet Falubaz Zielona Gora H(0 - 4.5) 2⛔
Lotos Wybrzeże Gdańsk - PGE Marma Rzeszow H(2 - 0)✅

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Oj Feekus,jak Nermark jest zawodnikiem uznanym,to Kościecha jest mega uznanym;) Nie wierzysz w punkty Kościechy u siebie,a liczysz na Nermarka na ciężkim torze w Lesznie? Nie pamiętasz jaki tam potrafią przygotować tor?To Ci przypomnę,że taki na którym miejscowi juniorzy nie prowadzą płynnie motocykli,a gdzie tu częstochowska juniorka.Jeden Laguta tu powalczy,choć nie zdziwią mnie zwycięstwa przeplatane zerami w jego wykonaniu.Mirek Jabłoński?Heh,znam gościa,sympatyczny facet ale zawodnik nie na ten poziom Ekstraligi,jakikolwiek punkt w jego wykonaniu uznam jutro za wielki sukces(wywalczony na rywalach oczywiście).Zengota pare oczek dorzuci,ale 36 w sumie? No way.Dla mnie 20.punktowy win Leszna to najpewniejszy typ z tych drużynowych.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Kolejne spotkanie typowane na walkę Dawida z Goliatem jednak handi zaproponowane przez Tybet jest dosc duże, dlatego postanowiłem zagrac h2h pomiędzy zawodnikami Sparty. Kieruje się tutaj głównie objeżdżeniem Taja, na wyspach brytyjskich. Jędrzejak natomiast niemiał jeszcze możliwości zbyt wielu startów 1-2 sparingi i kryterium asów, w którym zdobył 3 oczka, ponadto średnia wyjazdowa Jędrzejaka 1.3 z zeszłego sezonu świadczy ze jest on zawodnikiem własnego toru.
To chyba nie znasz dzisiejszego jego rezultatu z Zielonej Góry...
Niestety w ofercie tobetu nie znalazlem nic godnego zagrania za spora kase. Jest jedna para ale podam ja jutro bo narazie nie mam wystarczajacej kwoty zeby zagrac ja za tyle ile chce a nie chce rowniez spadkow kursow..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom