Hamburger SV - FC Ingolstadt 04 & Hamburger SV DNB & 1,51
Bayern Monachium - Werder Brema & Over 2,5 & 1,26
AKO : 1,90 -> 1,26 & Betsson
Hamburger SV - FC Ingolstadt 04
Wynik 1:1
Pierwsza kolejka zawsze jest trochę niebezpieczna w typowaniu, ale ten typ wydaję się dość ciekawy i w miarę bezpieczny, a dokładnie DNB w stronę gospodarzy. W drużynie gości w maju odszedł trener, który odnosił z drużyną spore sukcesy, zainteresował się nim bogaty beniaminek z Lipska. Następcą Hussenhuttla został Marcus Kauczinski wcześniej przez cztery lata prowadzący Karlsruher.
Jeśli spojrzymy na poprzedni sezon drużyna gości miała bardzo słaby bilans na wyjazdach 3-5-9 (11-24). Dodatkowym problem jest fakt, że latem z klubu odeszło kilku podstawowych zawodników jak Ozcan, da Costa i Hubner, a także przeciętni w poprzednim sezonie Kachunga czy Engel. Klub musi sobie radzić mając bardzo ograniczone środki dlatego większość graczy, którzy wzmocnili zespół to zawodnicy wypożyczeni. FC Ingolstadt 04 w okresie przygotowawczym nie wygrała żadnego spotkania, a przeciwnicy, że to tak nazwiemy nie byli z najwyższej półki. Drużyna z Hamburga natomiast rozegrała dwa razy więcej spotkań w okresie letnim.
Oba zespoły rozegrały już mecz o stawkę, w pucharze. Oba trochę "zawiodły", tzn hmm Hamburg wygrał skromnie 1:0, więc zrobił co miał zrobić. Drużyna FC Ingolstadt 04 również przeszła do następnej rundy, ale potrzebowała do tego karnych.
Można się tutaj pokusić o czystą
1, aczkolwiek to pierwszym mecz więc lepiej bezpiecznie zagrać tutaj DNB.
Bayern Monachium - Werder Brema
Wynik 6:0
Do dubla dorzucam over 2,5 w tym meczu. Myślę, że zbyt dużo nie trzeba mówić, sam Bayern powinien tutaj pokryć ten over. Bayern zdominował ligę, czwarte z rzędu mistrzostwo kraju, ale myślę, że wszyscy w Monachium czekają na kolejny triumf w
LM. Zmiana trenera, przyszedł Carlo Ancelotti, ciekawe transfery szkoda tylko, że znów kosztem Borussii, sprowadzając Matsa Hummelsa, który ma w parze z Jerome'm Boatengiem stworzyć najlepszą parę stoperów. Wiele dobrego można spodziewać się również po na razie kontuzjowanym Renato Sanchesie, który był odkryciem Euro 2016 w drużynie Mistrzów Europy. Jeśli ktoś ma się przeciwstawić Hiszpańskiej dominacji, to chyba tylko Bayern, jest jeszcze PSG, ale ich myślę stać tylko na półfinał (przy dobrym losowaniu może finał), Angielska piłka zawodzi rok w rok, chociaż przyjście Guardioli do city, i The Special One do MU może zwiastować dobre czasy dla Angielskiej piłki, ale myślę, że jeszcze nie w tym sezonie. Dobra, ale wrócimy do meczu.
Latem Werder stracił podstawowego obrońcę Jannicka Vestergaarda, a także drugiego strzelca Anthony Ujah i defensora Alejandro Galveza na ich miejsce sprowadzając Maxa Kruse i Nicklasa Moisandera. To może być kolejny ciężki sezon dla graczy Werderu, a już w pierwszym meczu spotkają się z mistrzem kraju :razz:.