Hannover - Schalke
Hannover gra na własnych śmieciach i jest niewątpliwe faworytem, może faworyt to za dużo powiedziane,
Według mnie na chwilę obecną to na pewno za dużo powiedziane :razz:
Oglądając ostatni mecz Hannoveru w eliminacjach do
LE z Śląskiem musze powiedzieć, że pomimo korzystnego wyniku drużyna z Niemiec strasznie mnie rozczarowała .. Piłkarze Hannoveru nie pokazali tego co od nich oczekiwałem, według mnie nie można powiedzieć, że niemiecka drużyna zdominowała słaby Śląsk Wrocław. Akcje Hannoveru były szarpane, gra nie była płynna. Szczególnie zawiodła mnie obrona drużyny niemieckiej, słaba drużyna Śląska strzeliła w tym meczu 3 bramki i nie można powiedzieć, że stało się to niezasłużenie, gdyby nie słaba skuteczność piłkarzy z Wrocławia mogło paść jeszcze parę bramek więcej. To co w obronie zagrał nowy nabytek Hannoveru Felipe wołało o pomstę do nieba i to na tle polskiej drużyny .. zresztą cała linia obrony się nie popisała. Z przodu H96 też nie zagrał niczego wielkiego, gdyby obrona Śląska nie była tak cienka jak jest, to 5 goli nie miało prawa wpaść.
Trzeba szczerze powiedzieć, że Hannover miał szczęście, iż wpadł w ostatniej rundzie eliminacyjnej na słabego rywala, bo w innym wypadku mogliby się pożegnać w
LE już po pierwszy meczu. Dzisiaj na przeciwko drużyny z Niedersachsen nie stanie drużyna Śląska, a Schalke, które ma duże aspiracje w tym sezonie co potwierdziło m.in w DFB Pokal wygrywająć pewnie 5-0. Darius pisał, że nie ma Raula, ale już o tym pisałem, że odejśćie Hiszpana może być korzystniejsze dla S04, gdyż teraz ciężar gry nie będzie spoczywał na jednym zawodniku, a na całej drużynie. Wydaje mi się , że w tym sezonie w drużynie Schalke może odpalić Holtby, i to on będzie głównym rozgrywającym i mózgiem drużyny. Drużyna Huuba Stevensa utrzymała najważniejszych zawodników poza Raulem i uzupełniła skład dobrymi graczami jakimi są Barnetta i Neustadter. Jeśli Hannover nie zmieni swojej postawy z czwartkowego pojedynku to według mnie, dzisiaj w spotkaniu z Schalke nie ugra nawet 1 pkt.
Hannover - Schalke 2 (2.25) Fortuna