>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

1. kolejka Bundesligi (14-16.08.2015)

Status
Zamknięty.
pestka7 8,3K

pestka7

Forum VIP
1. kolejka Bundesligi

14-16 sierpnia 2015

Betsson​

Już tylko dziesięć dni pozostało do inauguracji nowego sezonu niemieckiej Bundesligi. Tradycyjnie już największym faworytem do zdobycia tytułu mianuje się drużynę Bayernu Monachium. Na pewno na odcisk będą napierać drużyny Wolfsburga, Monchengladbach i Bayeru Leverkusen. Duży znak zapytania pozostaje przy drużynie Borussii Dortmund w której nie ma już Juergena Kloppa. Jak na najwyższym szczeblu zaprezentują się piłkarza Ingolstadt?

Zapraszam do merytorycznej dyskusji.​

dmktv 1

dmktv

Użytkownik
Werder - Schalke
Bardzo ciekawi mnie jak zawodnicy Werderu wejdą w sezon. W sparingach pokazywali się naprawdę z bardzo dobrej strony, pytanie tylko czy są tak dobrze przygotowani na ligę.
Werder pozyskał napastnika Arona Johannssona ma on zastąpić Franco di Santo. 24 letni amerykanin reprezentuję USA od dwóch lat, w tym czasie strzelił 3 gole w 12 meczach na arenach międzynarodowych. Ponadto klub opuszcza Elia, w Werderze od 2012r. w tym czasie zdążył rozegrać 66 meczy w barwach klubu.

Jestem ciekawy waszych opinii na temat tego meczu.
Moje propozycje:
@ BTS - 1.55
@ Werder pow. 1,5 - 2.35

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Bayern - HSV​

Ile żyć ma HSV ? Dwa ostatnie sezony utrzymane rzutem na taśmę, tyczy to się w szczególności potyczki z KSC (brama na remis 90+1&#39; i wygrana dogrywka). Wielu już widziało Hamburg
w 2. Bundeslidze, ale 6. krotni mistrzowie Niemiec i tym razem zagrają w najwyższej klasie rozgrywkowej. W mojej opinii albo nastąpi przełom i środek tabeli albo spadek z hukiem...
Zaczęło się tragicznie, bo od kompromitującej porażki w pucharze z Jeną. W planach nie było żadnego odpuszczania i liczył się tylko awans (wystawiono najsilniejszy skład). Żywiołowe reakcje z ławki trenerskiej jasno sugerowały jak potrzebne było zwycięstwo w newralgicznym punkcie sezonu. Niestety, kolejny ciężki zawód sprawiony kibicom HSV.
Mało tego inauguracja Bundesligi na Bayernie, gdzie obecni mistrzowie na przestrzeni 5 lat kilkukrotnie serwowali najbliższym rywalom spory łomot (8:0, 9:2, 5:0).
Przegrany superpuchar Monachium odbiło sobie wygraną w mniej prestiżowym Audi Cup, ale dominacja w finale - nad osłabionym, to jednak cały czas Realem - była bardzo widoczna.
Forma, którą prezentują Bawarczycy powinna wystarczyć, aby łatwo i przyjemnie pokonać po raz kolejny źle wyglądające HSV. Próżno szukać drużyny tak karconej (praktycznie rok w rok) przez Bayern. Wygrana różnicą 3 goli da mi pełną pulę, jednak rezerwuję sobie miejsce na zachowawczą grę mistrzów, tak jak to miało miejsce w pucharowym pojedynku (Allianz Arena będzie jednak oczekiwać wysokiego zwycięstwa).

Bayern AH -2,25 @ 1,67 ✅
Pinnacle @ 5/10​

Z takim potencjałem w formacji ofensywnej Bayern jest w stanie szybko ustawić sobie grę i wypunktować przeciwnika. W poprzednim sezonie niejednokrotnie zdobywali przynajmniej 2 bramki
w pierwszych 45 minutach. W pamiętnym pojedynku z Hamburgiem z 2013 r. (9:2), schodzili na przerwę z zapasem aż pięciu bramek ! Obrońcy tytułu w ostatnim spotkaniu pucharowym z FC Nottingen awans zapewnili sobie już do przerwy, by potem kontrolować na spokojnie przebieg rozgrywki.
Zresztą nie tylko Bayern gra na boisku, a HSV jest w stanie zaskoczyć choćby przypadkowym trafieniem. Amatorzy z 5 ligi pokazali, że formacja defensywna Bayernu jeszcze nie jest w optymalnej formie i zasłużenie zdobyli bramkę już w 16 min. Zaproponowany kursy u niektórych bukmacherów uważam za spore value, gdzie trudno nie pokusić się o otwarcie rynku. Jak zawsze początek sezonu to jednak wiele niewiadomych, dlatego osobiście zaczynam od asekuracyjnego stawkowania (w innych okolicznościach zagrałbym z pewnością mocniej).

1 poł. over 1,5 @ 2,05 ⛔
Dafabet / 3/10​

Dodatkowo do dubla z 2. Bundesligą dam zakład pokrywający się w 5 ostatnich meczach ligowych tych drużyn na Allianz Arena (włącznie do 2011 r.). Na bet365 1,44 i tak wygląda całkiem nieźle, natomiast betsafe zaskoczyło jeszcze większym kursem.

Gosp. strzelą w obu połowach - Tak @ 1,5 ✅
betsafe​

Otrzymane punkty reputacji: +9
qn7 159

qn7

Użytkownik
Werder - Schalke
Bardzo ciekawi mnie jak zawodnicy Werderu wejdą w sezon. W sparingach pokazywali się naprawdę z bardzo dobrej strony, pytanie tylko czy są tak dobrze przygotowani na ligę.
Werder pozyskał napastnika Arona Johannssona ma on zastąpić Franco di Santo. 24 letni amerykanin reprezentuję USA od dwóch lat, w tym czasie strzelił 3 gole w 12 meczach na arenach międzynarodowych. Ponadto klub opuszcza Elia, w Werderze od 2012r. w tym czasie zdążył rozegrać 66 meczy w barwach klubu.

Jestem ciekawy waszych opinii na temat tego meczu.
Moje propozycje:
@ BTS - 1.55
@ Werder pow. 1,5 - 2.35
Może być ciężko, o ile zaproponowany przez Ciebie BTTS ma szansę powodzenia (jednak odradzam granie tego typu za dużą stawkę), to z typem Werder pow. 1,5 będzie prawdopodobnie bardzo ciężko.
W letnim okienku transferowym Werder opuściło dwóch ważnych zawodników jeśli chodzi o ofensywę:
Franco Di Santo - w poprzednim sezonie wystąpił w 26 spotkaniach(26 razy w wyjściowej &quot;11&quot;) strzelił 13 goli i zaliczył 3 asysty, co trzeba przyznać jest dobrym wynikiem. Odejście tego zawodnika to duża strata,a co warte podkreślenia odszedł on do najbliższego rywala Werderu, a więc Schalke.
Davie Selke - w poprzednim sezonie wystąpił w 30 spotkaniach (22 razy w wyjściowej &quot;11&quot;) strzelił 9 goli i zaliczył 3 asysty.
Odeszło więc dwóch najlepszych strzelców poprzedniego sezonu, w ich miejsce zostali sprowadzeni:
A. Johannsson (z AZ Alkmaar) - w poprzednim sezonie 21 spotkań (17 w wyjściowej &quot;11&quot;), 9 goli i 3 asysty. Wynik nie najgorszy, ale jednak Bundesliga jest zdecydowanie mocniejszą ligą od Eredivise
A. Ujah ( sprowadzony z Koln) - w poprzednim sezonie 32 spotkania (28 w wyjściowej &quot;11&quot;), 10 goli i 3 asysty
Moim zdaniem to na tyle jeśli chodzi o transfery Werderu warte odnotowania.
-----------------------------------------------------------------------------
Moje typy na to spotkanie oraz krótki opis.
Spodziewam się otwartego meczu, wiadomo pierwsza kolejka obie drużyny będą starały się o komplet punktów. Werder gra u siebie, dodatkowo jest to zespół o dość słabej defensywie i myślę, że będą starali się grać ofensywnie, aczkolwiek uważam, że zbyt wiele nie zdziałają. Najważniejsze transfery w drużynie gospodarzy podałem wyżej. Natomiast jeśli chodzi o transfery gości to z klubu odeszli między innymi: Farfan, Papadopulos, Fuchs. Jeśli chodzi o transfery do klubu to: wykupiony z City został środkowy obrońca Matija Nastasić, który wcześniej przebywał w Schalke na zasadzie wypożyczenia. Dołączyli również: wspomniany już wcześniej Di Santo, prawy obrońca - Junior Caicara sprowadzony z Ludogorets oraz 21 letni defensywny pomocnik - Johannes Geis - sprowadzony z Mainz. Warto jeszcze napisać, że Schalke od 1 lipca 2015 roku ma nowego trenera - Andre Breitenreitera, który swoją kariera trenerską rozpoczął w 2010 roku, w latach 2013-2015 trenował niemiecki Padeborn.
Dla mnie faworytem tego spotkania są goście, którzy kadrowo zdecydowanie przewyższają swoich rywali. Schalke, które w każdej formacji ma dobrych zawodników, na pewno będzie chciało polepszyć swój wynik z poprzedniego sezonu i będą walczyć o TOP 4 w tym sezonie. Już w pierwszej kolejce mogą zgarnąć komplet punków, w końcu grają przeciwko drużynie, która w poprzednim sezonie w defensywie spisywała się bardzo słabo i w tym może być podobnie. Swój pierwszy oficjalny mecz w tym sezonie Schalke zakończyło bardzo dobrym wynikiem, gdyż w 1/32 DFB Pokal wygrali na wyjeździe 5:0 z Duisburgiem.
Schalke win @ 2.37 bet365 ✅
Schalke pow. 1,5 @ 2.0 bet365 ✅
remis lub Schalke @ 1.40 - kurs dobry na podbite bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +22
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Hamburg czeka egzekucja, nie ma opcji by wywieźli z Allianz Arena punkt, ba, nie wierzę że uda im się zdobyć bramkę. Kto ma to zrobić? Co prawda eks-Bawarczycy lubią strzelać Bayernowi gole, ale dziadek Olić już powinien obrać kierunek amerykański/azjatycki, Bundesliga to już zbyt wysokie progi. Lasogga najlepsze chwile ma raczej za sobą, Schipplock? nie sądzę. Myślę, że inaugurację sezonu Bayern potraktuje bardzo poważnie. Oto ostatnie wyniki meczów inauguracyjnych gdy Bayern zdobywał mistrzostwo:
2-1 z Wolfsburgiem w poprzednim sezonie
3-1 z Gladbach
2-1 Wolfsburg (2010/11)
Trzeba jednak zwrócić uwagę, że w/w drużyny biją na głowę obecny HSV. Hamburg przeważa nad Bayernem tylko w jednym aspekcie - ma więcej szczęścia niż jakakolwiek drużyna. Chociaż trzeba im oddać, że na rynku transferowym poczynili bardzo mądre ruchy - Van der Vaart z Westermannem do Betisu ???? Miałem nie jechać do Hamburgu.. wybaczcie, próbowałem.
Powinniśmy być świadkami radosnego futbolu i strzelaniny, kto wie czy nie powtórzy się wynik pokroju 8-0 z ostatniego spotkania h2h w Monachium. Tak czy inaczej, jestem przekonany że Bayern od początku narzuci swoje tempo, a to woda na młyn dla typu:

Bayern over 0.5 rożnego w pierwszych 10 minutach
1.61

cinas89 3,4K

cinas89

Football,speedway
Zastanwiałem sie co wybrać w meczu otwarcia bundesligi , patrzac po kursach na ilość goli czy strzelców stwierdziłem że warto zaryzykować na kartki. Hamburg pewnie będzie grał z kontry. Bayern będzie prowadził grę i utrzymywał się przy piłce, co zmusi zawodników z HSV do wyższego pressingu , ponieważ Bayern ich zabiega. liczę ze podczas szybkiego rozgrywania piłki przez graczy Pepa, znajdzie się jakiś ancymon z HSV który złapie kartkę przed 34 minuta. kurs na to zdarzenie
@1.83 bet365
GŁADKO !!!
pograłeś ? podziękuj ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Bayern Monachium - HSV
HSV strzeli ::: 2,56 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
Kursy przeciwko Bayernowi po 15, po 20, po 30... Przepraszam bardzo, nie za dużo? Pierwszy mecz sezonu, otwarcie, piłkarze dopiero co wrócili z wakacji po świecie gdzie grali chyba na większości kontynentów, a tu kursy kosmiczne. Bayern ma moim zdaniem swoje problemy, brak kilku kluczowych zawodników, już w meczu pucharowym stracili bramkę 5 dni temu z dużo niżej notowanym przeciwnikiem. HSV odpadł, ale co tam... to tylko puchar. Jest to w moim mniemaniu drużyna od zawsze stawiająca na atak, dużo strzelają, ale też i dużo tracą. Od meczu w lutym 2012 roku w co drugim meczu strzelają Bayernowi bramkę, teraz wypada, że znowu to zrobią. Ostatnio Bayern wygrał 8:0 z nimi, teraz czas na chociażby bramkę. Kurs bardzo atrakcyjny. Ja się nie dziwię jak w tym meczu padnie jakiś remis lub niespodzianka. Co prawda to nie Premier League, że padło tyle sensacji, ale kto tam wie, Bayern jest i tak mocny, że oni prawdopodobnie wygrają po raz kolejny ligę. Wolę zagrać tylko na bramkę dla gości niż bawić się w jakieś wysokie handicapy -3 czy overy 5 bramkowe itd.
Wynik: 5:0
Pozostałe typy na dziś:
???? ATP Montreal: Murray A. -2 gemy ::: 1,48 ::: Pinnacle ::: 3/3 ✅
⚽
Superpuchar Hiszpanii:
Powyżej 2,5 bramek ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅
????
WTA Toronto:
Halep S. -1,5 gema ::: 1,62 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
⚽ Bayern Monachium - HSV
HSV strzeli ::: 2,56 ::: Pinnacle ::: 1/3
Kursy przeciwko Bayernowi po 15, po 20, po 30... Przepraszam bardzo, nie za dużo? Pierwszy mecz sezonu, otwarcie, piłkarze dopiero co wrócili z wakacji po świecie gdzie grali chyba na większości kontynentów, a tu kursy kosmiczne. Bayern ma moim zdaniem swoje problemy, brak kilku kluczowych zawodników, już w meczu pucharowym stracili bramkę 5 dni temu z dużo niżej notowanym przeciwnikiem. HSV odpadł, ale co tam... to tylko puchar. Jest to w moim mniemaniu drużyna od zawsze stawiająca na atak, dużo strzelają, ale też i dużo tracą. Od meczu w lutym 2012 roku w co drugim meczu strzelają Bayernowi bramkę, teraz wypada, że znowu to zrobią. Ostatnio Bayern wygrał 8:0 z nimi, teraz czas na chociażby bramkę. Kurs bardzo atrakcyjny. Ja się nie dziwię jak w tym meczu padnie jakiś remis lub niespodzianka. Co prawda to nie Premier League, że padło tyle sensacji, ale kto tam wie, Bayern jest i tak mocny, że oni prawdopodobnie wygrają po raz kolejny ligę. Wolę zagrać tylko na bramkę dla gości niż bawić się w jakieś wysokie handicapy -3 czy overy 5 bramkowe itd.
Wynik:
Pozostałe typy na dziś:
???? ATP Montreal: Murray A. -2 gemy ::: 1,48 ::: Pinnacle ::: 3/3
⚽
Superpuchar Hiszpanii:
Powyżej 2,5 bramek ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 1/3
????
WTA Toronto:
Halep S. -1,5 gema ::: 1,62 ::: Pinnacle ::: 2/3
Panie Shakal,
tak jak cenię Twoje typy tenisowe, a tego typu nie neguję, to piszesz bzdury. HSV strzela i dużo traci? Zobacz sobie ich bilanse z poprzedniego sezonu, albo ile bramek strzelili bodajże od lutego do połowy kwietnia. Poza tym co innego mecz na jakimś zadupiu w pierwszej rundzie pucharu, a inną sprawą jest otwarcie Bundesligi. Tak jak pisałem - typu nie neguję, zgodnie z logika piłki nożnej to nie zdziwię się nawet, jak tu padnie jakiś bezbramkowy remis, ale argumentacja Twojego typu jest bardzo słaba.
HSV to dla mnie śmieszna drużyna, której od dwóch lat nie powinno być w Bundeslidze. Nie przekonuje mnie też Labbadia na ławce trenerskiej. Fajnie wzmocnili obronę, bo Emir Spahić to bardzo dobry obrońca, Sakai też daje radę, ale dalej szału nie ma. Schipplock był tylko rezerwowym w Hoffenheim, a o reszcie się nie wypowiem, bo nawet ich nie znam.
Bayern nie powinien mieć problemów z rozgromieniem swoich rywali. Zdrowy Thiago, na pewno zmotywowany Vidal, do tego Lahm wracający na prawą obronę. Podobno w Superpucharze nieźle pokazał się Douglas. Jeśli tylko Guardiola nie zacznie udziwniać czegoś w składzie, to tutaj powinno skończyć się pogromem.
Propozycje ode mnie na dziś:
Bayern &amp; over 3.5 @2,16 ✅
Bayern -2.5 @1,89 ✅

Bayern strzeli w obu połowach @1,52 ✅
Bayern -3.5 @3 ✅
W obu połowach pow. 1,5 bramki @3,15 ⛔
EDIT: I dziękuję bardzo, nie wszedł tylko najmniej pewny typ. Liczyłem, że Bayern mocniej wejdzie w ten mecz, ale widać, że przypadłość z poprzedniego sezonu nie została zmieniona. Czyli Bayern prawdopodobnie dalej będzie miał problemy w pierwszych połowach i strzelał dopiero w drugich - taka uwaga na przyszłość.

Otrzymane punkty reputacji: +23
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
To jest pierwsza kolejka Bundesligi, Bayern stracił w pucharze gola z drużyną z którą nie powinien w ogóle stracić bramki, więc typ Shakala chyba najlepszy na ten mecz. Jak czytałem posty ludzi którzy dawali obie nie strzelą albo Bayern wygra do zera to sam nie wierzyłem. Dzisiaj coś lepszego na ten mecz ciężko wymyślić

Otrzymane punkty reputacji: +27
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
To jest pierwsza kolejka Bundesligi, Bayern stracił w pucharze gola z drużyną z którą nie powinien w ogóle stracić bramki, więc typ Shakala chyba najlepszy na ten mecz. Jak czytałem posty ludzi którzy dawali obie nie strzelą albo Bayern wygra do zera to sam nie wierzyłem. Dzisiaj coś lepszego na ten mecz ciężko wymyślić
W DFB nie bronil przede wszystkim Neuer , a Ulreich, ktory fatalnie zachowal sie przy tym golu.
Kurs na trafienie dla HSV - lepiej poczekac na live i wtedy atakowac, zobaczyc jak bedzie gralo HSV - bo oni nadal w ofensywie sa bardzo mierni... w normalnych okolicznosciach oni tej bramki Bayernowi nie strzela, jesli obrona FCB zagra skoncentrowana i na powaznie to HSV nie ma na to szans. Sa po prostu beznadziejni.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Oczywiście wszystko jest możliwe, jakiś głupi błąd lub wysokie prowadzenie Bayernu i rozluźnienie w obronie i być może patałachy z HSV coś wduszą, ale pisząc, że to jest najlepszy typ na ten mecz albo robisz sobie jaja albo w ogóle nie śledzisz Bundesligi. Shakal pograł to ze względu na bardzo wysoki kurs, adekwatny do ryzyka. Bayern w zeszłym sezonie stracił u siebie 7 goli w 17 meczach z czego większość z czołówką ligi. Ze słabszych drużyn tylko Koln udało się strzelić gola na Allianz. Hamburczycy zapewne dziś nie powąchają piłki, inauguracja sezonu, duża motywacja i moim zdaniem sezon prawdy dla Guardioli, który musi udowodnić, że jest trenerem najwyższej klasy (moim zdaniem jest najbardziej przereklamowanym trenerem na świecie, ale o tym kiedy indziej) spowodują, że będzie to pokaz siły w wykonaniu Bayernu i nie będzie tu mowy o jakimś rozluźnieniu czy lekceważeniu przeciwnika.
Ja tu widzę wysokie zwycięstwo i wolę pograć na bramki gospodarzy.
Bayern over 2,5 1.52 Betsson✅

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
W Darmstadt kartki bo sedziuje Brych. Historyczny mecz dla gospodarzy wiec beda walczyc jak o zycie. Hannover jeszcze potrzebuje sporo zgrania, bo jest nerwowo. Mecz w Kassel pokazal ze momentami wielka improwizacja i gracze Frontzecka gubia sie i momentalnie przeciwnik ich przyciska. Ofensywy nie ma, tzn jest - &#39;kopne tu, kopne tam i moze przypadkowo cos wyjdzie&#39;. Dla mnie typowy mecz walki.
W Leverkusen Aptekarze. Hoffenheim bez Firmino to parodia, a Kuranyi bedzie potrzebowal sporo czasu zeby na nowo przyzwyczaic sie do Bundesligi. Kurs nie powala, we wtorek mecz z Lazio, ale wg mnie Wiesniaki maja sklad dwa razy gorszy od Bayeru i nie wiem jak bardzo gospodarze musieliby przejsc obok meczu zeby nie wygrac.
15.8. 15:30
Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim Leverkusen @1.51 5/10 pinnacle
SV Darmstadt - Hannover 96 over 4,5 kartek @1.95 4/10 bet365
✅ ⛔

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Bayern-HSV
Typ: Bayern -2.25✅
Kurs: 1.575 bet365✅

Tak jak nie lubię tak wysokich handi po tak śmiesznych kursach to tutaj naprawdę ciężko zakładać coś innego niż pogrom graczy z Hamburga. Bayern stracił bramkę w pucharze? A HSV to przepraszam co zrobiło w tym pucharze? Rozgromiło swojego przeciwnika? Nie, odpadli już w pierwszej rundzie.
Bayern osłabiony? No sorry ale tak dobrej sytuacji kadrowej to w tym klubie nie było już bardzo dawno. Brakuje właściwie tylko Riberego, Martineza i Badstubera. Za Francuza będzie grał genialnie spisujący się Brazylijczyk Costa. Oglądając jego mecze przedsezonowe można być pewnym, że to bardzo dobrze wydane 30 milionów euro. To jak mieszał podstawowych obrońców Realu musiało wzbudzić zazdrość nawet u pewnego Portugalczyka z przerośniętym ego. W osobie Vidala Bayern pozyskał prawdziwego wojownika i chyba najlepszego na świecie gracza box2box (no może jeszcze Modrić i Yaya Toure mi przychodzą na myśl). Dodatkowo do postawienia na Bayern namawia mnie przewidywany skład w którym to Gwiazda Południa ma zagrać w klasycznym ustawieniu z Lahmem i Alabą na bokach obrony:
Przewidywane składy:

Neuer - Lahm, Benatia, J. Boateng, Alaba - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Vidal, Douglas Costa - Lewandowski

Adler - Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek - Ekdal, Jung, Holtby - N. Müller, Lasogga, Ilicevic
Garść ciekawostek z serwisu bayern.munchen.pl:

- Bayern przeciwko HSV, czyli w piątek dojdzie do 101 pojedynku tych ekip w Bundeslidze ! (tylko HSV i Werder grali więcej razy ze sobą bo 102 razy).

- Bayern na ostatnich 11 meczy z HSV jest niepokonany (8 wygranych, 3 remisy, bramki 32-5). Ostatnia porażka to na terenie Hamburga 26 września 2009 roku 1-0 po bramce Petrica.

- W 100 pojedynkach Nord-Süd było tylko 7 czerowonych kartek (HSV - Atouba, Benjamin, Stein, Spörl, Kovacevic. Bayern - van Bommel i Boateng).

- Odkąd mistrz otwiera sezon nigdy nie przegrał (10 wygranych, 3 remisy).

- Thomas Muller zdobył dwie bramki na otwarcie sezon, czyli krótko mówiąc strzelał pierwsza bramke w sezonie Bundesligii. Graczowi HSV nigdy się nie udało strzelić pierwszej bramki w sezonie Bundesligii.

- Robert Lewandowski był zaangażowany w 11 goli w ostatnich 8 meczach przeciwko HSV (6 goli, 5 asyst).

- Bruno Labbadia zdobył 28 bramek dla Bayernu w latach 91-94 w Bundeslidze.

- Thomas Muller zadebiutowoł w Bundeslidze przeciwko HSV (15 sierpnia 2008 roku w Monachium, 2-2)

Trochę historii czyli bilans meczów - 100 pojedynków :

- 59 wygranych Bayernu
- 22 remisy
- 19 wygranych HSV

Bramki :

- Bayern 224-100 HSV

Ostatnie wyniki:

20.08.2011 FC Bayern München - Hamburger SV 5:0 (3:0) Bundesliga 11/12
04.02.2012 Hamburger SV - FC Bayern München 1:1 (1:0) Bundesliga 11/12
03.11.2012 Hamburger SV - FC Bayern München 0:3 (0:1) Bundesliga 12/13
30.03.2013 FC Bayern München - Hamburger SV 9:2 (5:0) Bundesliga 12/13
14.12.2013 FC Bayern München - Hamburger SV 3:1 (1:0) Bundesliga 13/14
12.02.2014 Hamburger SV - FC Bayern München 0:5 (0:2) DFB-Pokal Ćwierćfinał
03.05.2014 Hamburger SV - FC Bayern München 1:4 (0:1) Bundesliga 13/14
20.09.2014 Hamburger SV - FC Bayern München 0:0 (0:0) Bundesliga 14/15
29.10.2014 Hamburger SV - FC Bayern München 1:3 (0:2) DFB-Pokal 2. Runda
14.02.2015 FC Bayern München - Hamburger SV 8:0 (3:0) Bundesliga 14/15

larkspur 748,5K

larkspur

Użytkownik
Bayern - HSV ⛔
Typ na szybko bo zaraz wychodze z domu a chce wrocic na mecz.
W koncu wraca moja ulubiona Bundesliga ???? 1 kolejke otworzy mecz na Alianz Arenie , Bayern podejmie HSV.
Bayern wzmocniony przyjsciem Vidala oraz Costy. O ile ten drugi zaprezentowal sie w kilku meczach bardzo dobrze o tyle Vidal jeszcze musi bardziej wkomponowac sie jeszcze w druzyne , po prostu potrzbuje jeszcze troche czasu.
Ehhh..HSV - wiemy jak slabo spisywali sie w ostatnim sezonie , i znowu unikneli spadku , co przy takiej grze raczej powinno byc nieuniknione. No coz ale sa w lidze , utrzymali sie.
Ciezko ten mecz jest mi ugryzc , a widze wiekszosc stawia tu znowu na pogrom. Jest to pierwszy mecz w nowym sezonie i nie wszyscy pilkarze doszli do swojej optymalnej formy. Robben to jeszcze nie ten Robben z przed kontuzji - ale gra to wielki plus , Ribery caly czas walczy , moze wroci we wrzesniu.
Bayern zakladam ze wygra ale czy znow wyzyja sie na HSV ? Nie wiem ale sprobuje zagrac opcje handi HSV +3 po 1.90 oraz polecam rozny w pierwszych 10min.
Tyle ode mnie. Jutro dodam typy na sobote i niedziele ???? .
HSV +3 - @1.90 - Bet365 ⛔

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Po udanej inauguracji próbuję utrzymać dobrą passę. Najlepszy do tego wydaje się mecz Darmstadt - Hannover. Gospodarze w okienku transferowym niby wzmocnili się nazwiskami znanymi z Bundesligi (Caldirola, Niemeyer, Vrancić, Diaz, Rausch), ale zdecydowana większość z nich nie decydowała o losach swojego zespołu w poprzednich sezonach. Co najwyżej solidni wyrobnicy i jeden patałach (Caldirola). Szczerze przyznam, że nie widziałem drużyny Darmstadt w poprzednim sezonie, rzadko też zdarzało mi się oglądać Hannover, ale po takim kursie... no aż żal nie spróbować. Poczekam jeszcze na składy, wtedy może pojawić się jakiś edit, ale w tym momencie proponuję:
Hannover DNB @2,12 (zwrot)
Hannover @2,98 ⛔
Na początku sezonu trzeba mocno uważać, żeby się nie przeliczyć. W związku z tym część spotkań odpuszczam. Wpadł mi jednak w oko mecz Leverkusen - Hoffenheim. &quot;Wieśniaki&quot; wyjątkowo leżą &quot;Aptekarzom&quot;, którzy dodatkowo wzmocnili się znacznie przed sezonem. Z wypożyczenia wrócił Kramer (para w środku pola z Benderem, wow, choć ten drugi akurat ma nie zagrać), Mehmedi, Tah, Aranguiz. Wygląda to całkiem nieźle, a biorąc pod uwagę poprzedni sezon pod wodzą Schmidta, to Bayer powinien rozpocząć z kopyta. Rywal na rozpędzenie się idealny. Hoffenheim straciło Firmino, czyli kluczowego gracza, którego ja osobiście uwielbiałem. Transfery Kuraniy&#39;ego, Schära czy Schmida nie robią takiego wrażenia. Jestem ciekaw, czy powróci też stara przypadłość Hoffenheim i będzie można w ciemno stawiać overy w ich meczach.
Bayer @1,53 ✅
Bayer&amp;over 2,5 @1,95 ✅
Na koniec chciałbym mniej zorientowanym odradzić entuzjastycznego stawiania na Borussię Dortmund. Kurs zdecydowanie nie adekwatny do ryzyka. Co prawda strata Krusego i Kramera może być dla BMG bolesna, ale zastąpienie ich Drmiciem i Stindlem wygląda dość rozsądnie. Jeszcze nie zdecydowałem, czy ten mecz odpuścić (poczekam na składy), ale ewentualne value widzę tu jedynie w wygranej Gladbach.

larkspur 748,5K

larkspur

Użytkownik
Werder - Schalke ⛔
Werder Brema zakończyła zeszłoroczny sezon na 10-tym miejscu w tabeli. Schalke uplasowało się cztery pozycje wyżej dzięki czemu zagraja w fazie grupowej Ligi Europejskiej.
Schalke zdecydowalo się na transfer Franco Di Santo z Werderu za 6 mln euro.
Zespół zainteresowany jest jeszcze pozyskaniem Gokhana Inlera z Napoli.
Werder ściągnął z AZ Alkmaar Johannssona, który ma zastąpić Di Santo. . Bardzo dobrze do drużyny wkomponował się były snajper FC Koeln Anthony Ujah, który w sparingach zdążył zdobyć już kilka bramek. Wszystko wskazuje na to, że transfer Nigeryjczyka był strzałem w dziesiątkę. Zespół z Bremy wzmocnić mają również Garcia oraz Wiedwald. Zespół Bremy opuścił również na zasadach wolnego transferu Eljero Elia.
Trzeba przyznać, że w meczach sparingowych lepiej prezentował się Werder, który wygrywał min. z Sevillą, Brnem, Salzburgiem, West Ham. Schalke głównie remisowało (Twente, Porto, Udinese).
W poprzednim sezonie w pojedynkach bezpośrednich górą było Schalke, które u siebie wygrało 3:0, w Bremie drużyny podzieliły się punktami, ten mecz zakończył sie wynikiem 1:1.
Ja pojde w strone Werderu , jestem pod wrazeniem ich ostatniej formy i dzis grajac u siebie nie powinni przegrac.
Werder lub remis - @1.62 - Bet365 ⛔

Leverkusen - Hoffenheim ✅

W pierwszej kolejce niemieckiej Bundesligi Bayer Leverkusen podejmować będzie Hoffenheim. Gospodarze to czwarty zespół poprzedniego sezonu , dobrze grający w meczach u siebie , w ostatnich trzech rozegranych spotkaniach przed nowym sezonem odnieśli zwycięstwa 4-0 z Levante (Esp) , 3-1 z Chievo (Ita) i Lotte 3-0 .Goście w poprzednim sezonie zajęli 8 lokatę , do Liverpoolu odszedł czołowy zawodnik drużyny Roberto Firmino , przybyli za to Jonathan Schmid, Mark Uth, Antonio Colak, Kevin Kuranyi, Fabian Schar, Pavel Kaderabek .Hoffenheim potrzebuje czasu by wszystkie zmiany przyniosły pożądany efekt , na dziś ciężko będzie im uzyskać korzystny wynik w zbliżającym się spotkaniu , brak Roberto Firmino może być odczuwalny , to on kreowal wiekszosc akcji Hoffenheim. Ostatnie dwa bezpośrednie starcia wygrywała drużyna Leverkusen 2-0 i 1-0 .
Leverkusen wygra - @1.50 - Bet365 ✅

lukas88 923,7K

lukas88

Forum VIP
15.08.2015 g.15.30 Werder Brema- Schalke
Typ: 2 DNB
Kurs: 1,62
Bet 365

Pierwsza kolejka Bundesligi, wczoraj Bayern zgodnie z planem, dziś czekają nas kolejne emocje.
Pod lupę wziąłem spotkanie pomiędzy Werderem a Schalke, goście od kilku sezonów nieco zawodzą, zespół z takimi tradycjami powinien walczyć o podium ligi a nie ledwo wdrapywać się do LE. Zespół z Veltins arena w przerwie letniej solidnie wzmocniony środek pola uzupełnił wielki niemiecki talent Geis, w ataku osamotnionego Huntellara wspomoże bramkostrzelny wieżowiec di Santo. Werder to ligowy średnia, myślę że Schalke to zmotywowana ekipa z aspiracjami na LM, powinni sobie poradzić z bremeńczykami.

Typ: 2
Kurs: 2,2
Bet 365
Stawka 3j

Typ: 2(-1)
Kurs: 3,1
Bet 365
Stawka 1j

Typ: 2 + over 2,5
Kurs: 3,1
Bet 365
Stawka 1j

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Borussia Dortmund - Borussia M&#39;Gladbach
typ: Gladbach +0.5
kurs: 2.44
Pinnacle
Kursy nieadekwatne do możliwości obu drużyn, w poprzednim sezonie na tym stadionie gospodarze wygrali po samobóju który szczęśliwie dał im 3 punkty. Poza tym to goście wygrali u siebie 3:1, w sezonie 2013/14 Gladbach dwukrotnie ograło imienniczkę z Dortmundu. Czyli śmiało można powiedzieć że od dwóch sezonów to podopieczni Luciena Favre wypadają lepiej w pojedynkach pomiędzy tymi drużynami. W obu klubach zaszły istotne zmiany, żółto czarni pożegnali się z Kloppem,Immobile oraz karierę zakończył kapitan Sebastian Kehl, natomiast w Gladbach musieli pogodzić się z odejściem Kruse i Kramera. Tuchel sprowadził Gonzalo Castro i bramkarza Burkiego, zaś Favre Drmicia i Stindla na miejsce sprzedanych zawodników. Obie drużyny wystąpią w prawie tych samych składach co w poprzednim meczu wygranym przez Gladbach 3:1 wiosną tego roku. Na korzyść gości przemawia to że w ubiegłym sezonie byli lepsi, wyraźnie od drużyny z Dortmundu, trener się nie zmienił, trzon drużyny gości prawie się nie zmienił, gospodarzy też więc to raczej na korzyść belgijskiego trenera. Kursy powinny być 2.00 vs 3.2 a nie 1.65 na żółto czarnych, dlatego gram na gości bo nie są aż takimi faworytami tego meczu, Borussia M&#39;gladbach w ostatnich latach ma patent na gospodarzy a i zakończyli poprzedni sezon na wysokiej trzeciej pozycji więc bukmacherzy pomylili się w ocenie tego meczu.

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Podpisuję się wszystkimi 4 kończynami co do stawiania przeciwko bvb. Kurs jest po prostu śmieszny i aż żal by nie stawiać przeciwko. Moc jeżeli nawet nie po stronie Gladbach to wyrównana.
Ja proponuję azjana +1 na Gladbach. ⛔
Kurs: 1,875 bet365⛔

Wejdzie czy nie nie można tego przegapić. Swoją drogą nie wierzę w zniszczenie Glkadbach przez Dortmund. 3 drużyna Bundlesligi ostatniego sezonu wcale się mocno nie osłabiła i mimo utraty Kruse i Kramera to znaleźli godne zastępstwo. No Kruse może trudno zastąpić ale jednak to nadal mocna drużyna z tym samym trenerem i chęcią udowodnienia swojej pozycji. Dortmund z nowym trenerem i bez wiekszych zmian. Podejrzewam, że wraz z trwaniem sezonu będą coraz silniejszy ale to dopiero poczatek i tu nie widzi mi się wygrana BVB a juz na pewno nie więcej niż jedną bramką.

empel 112

empel

Użytkownik
Wolfsburg - Frankfurt godz: 15.30

Widzę że nikt jeszcze nie podjął się typowania tego spotkania, a jak dla mnie to jeden z najlepszych spotkań 1 kolejki. Na Volkswagen Arena wicemistrzowie Niemiec podejmą 9 zespół poprzedniego sezonu, Wilki pokazały na początku w meczu z Bayernem że walka o mistrzostwo w tym sezonie może być zacięta. Analizę swoją chciałbym jednak skupić na dzisiejszym zespole gości, fajnie przepracowali widać okres przygotowawczy, ostatnie 5 spotkań to zwycięstwa z bilansem 15 strzelonych bramek i tylko 4 straconych , wiadomo że nie ma co porównywać ich dotychczasowych spotkań do dzisiejszego z Wilkami, lecz daje to nam pogląd na ich siłę ofensywną. Castaignos, Seferović czy Aigner strzelać potrafią, zawodnicy młodzi z pomysłem na grę. Po mojemu jeśli Eintracht będzie utrzymywał poziom swoich występów jak w meczach sparingowych może kręcić się w okolicy 5-8 miejsca, lecz jak wiadomo to dopiero pierwsza kolejka i wszystko zweryfikuje boisko. Co do graczy Wolfsburga nie taki diabeł straszny, napewno są mocni , lecz czasem brak koncentracji i skuteczności daje się we znaki. Liczę na otwarty mecz z dużą ilością bramek.

moje typy:

Eintracht powyżej 1,5 gola @ 3,40 ⛔ mało brakło
obie drużyny strzelą + over 2,5 @1,80 ✅✅

i za drobne : obie drużyny strzelą w 1 połowie @3,80 ✅✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom