Witam wszystkich w nowym sezonie
mam nadzieje, że będzie interesujacy mimo późnego startu i byc może więcej ekip bedzie jeszcze bardziej bliżej siebie i mam na mysli czołówke teź.
Co wiemy na starcie tego sezonu to tak jak zawsze , nic nie wiemy. Testy to testy, wiadomo czemu słuzą, jedni cisna , jedni sie maskują i mówia , że jest źle i konkurencja blisko, jak zawsze tor wszystko zweryfikuje. Jak kolega ranczo0123 wspomniał wyżej dwie ekipy na starcie wydaja sie być bardziej z przodu i ja tez mam takie wrazenie, zobaczymy. Jednak co do czerwonych to róznie sie mówi, niby stracili troche mocy w jednostce napedowej, niby poprawki dopiero na Węgry ale Ferrari z zwłaszcza Leclerc lubi ten tor i mimo swoich problemów może pokazac sie tu z dobrej strony. W Mercu maja swiadomość że ostatniomi czasy im tutaj nie idzie, pomijam kwieste kar, pecha po drodze ale tez czuja ze sama ich jednostka napedowa jakby traciła tutaj swoje atuty. NA
GP Austrii ma byc nowa specyfikacja silnika , ma byc niezawodność no i ten system DAS na który wiele ekip spogląda nieprzychylnie a sam Redbull nie wyklucza oprotestowania go jako rozwiazania nielegalnego. Wszystko wyjdzie w praniu i zobaczymy czy pomoże to Mercowi odskoczyć od rywali ale wtedy i inne ekipy z Czerwonymi włącznie podłaczą sie do protestu. Narazie nic nie wiadomo jak co zagra, niemniej jednak Merc jest mocny , pytanie tylko jak bardzo. Teraz Byki . Honda dostarczyła mocniejsza jednostke i jeszcze bardziej niezwodną jak i szereg poprawek, nie ukrywam ze kibicuje Maxowi od dawno i pewnie po typach tez to widać. Na to
GP jest to mój faworyt i w ich kierunku pójdę na cały weekend , a jak wiadomo Max wygrał tutaj dwa razy pod rząd wiec liczę że bedzie i trzeci raz ,wiec co do typów ode mnie to wygladaja one tak :
Kwalifikacje: Verstappen win kurs 2,75 fortuna
Wyscig : Verstappen win kurs 3,1 fortuna
Chciałem tez zwrócic uwagę na zespoł ktory moze byc czarnym koniem tego sezonu chodzi mi o Racing Point. Oni juz w końcówce poprzedniego sezonu sygnalizowali zwyzke formy a teraz dysponuja bardzo dobrym samochodem, w padoku mówi sie że bede najbliżej czołówki a nawet w pojedynczych wyscigach beda bic sie o podia , w zwiazku z tym chce tez zaryzykować typ w ich kierunku na wyscig , ktory moze byc szalony a kurs wart jest ryzyka
Wyscig : Perez 1-3 kurs 10 STS
edit:
Wyscig : Perez 1-6 kurs 2 STS
Dla zabawy typuje tez wynik 1 treningu a wiemy ze to bardziej loteria i nikt tutaj sie specjalnie nie spina by sie odkryć. W zwiazku z tym, że Leclerc lubi ten tor i generalnie lezy on czerwonym a w poprzednim sezonie wypadał tu znakomicie postawie w 1 treningu na niego po dobrym kursie z mniejsze stawki:
1 trening : Leclerc kurs 7,5 fortuna
Bliżej kwalifikacji i wyscigu wrzuce jeszcze kilka typów, zobaczymy co sie wydarzy